Bizimki de iki türlü zaten. Onlar da evine sokmuyorlar. Senede bir kez işte sadece. Yani bence gelmek görüşmek istemiyorsan çağırma da zaten. Kendi kendine yaşa gidipGeçen cuma 4 kardeş ailece +annem babam bir arada iftar yemegindeydik..ben erkek kardeşimin evine senelerdir gitmiyorum (davet etmiyorlar -gelinin misafir ağırlayacak için türlü bahaneler ürettiğini de biliyorum)
Anneme de dedim bundan sonra onlar benj davet etmiyorsa gitmeyeceğim diye .o zamanda beri onları da kabuk etmiyorum gelmek istediklerindeabiniz benim kardeşim gibi dengeyi koruyamıyor siz de gitmeyin. Bizde de olay tam tersi o. O
Ben zaten kesinlikle gelinde bir sorun aramıyorum bu tamamen abimin problemi. Sadece bana karşı değil herkese böyleler. Annemim kolu kırıldı annemi aramış ama gitmemiş 1 aydır insan bir geçmiş olsuna gitmez mi. Hepimiz annemi evimizde misafir ediyoruz. Sıra sıra değil isteyen istediği zaman alıyor. Ben haftaiçi çalıştığımdan haftasonları alıyorum bende kalıyor. Abim bir kere teklif bile etmedi anne bize gel ya da ben geleyim sana bir yemek yapayım diye. Genel bizim aileye karşı böyle tuhaflar yani. O zaman davet de etmesinler bu saçma geliyorGitmezdim. Yeterince adım atmışsınız.
Bütüne bakınca bence tek yaptığı görüşmemek için araya set koymak değil. Alındığı ama konuşmaya cesaret göstermedığı meseleler için davetlerinizi reddederek sizi cezalandırıyor.
Diğer türlü sizi davette etmemesi lazımdı.
Davetinin bir diğer anlamı kendi için çizdiği yeter düzeyde vazife tanımını yerine getirmiş olmak.
Bu şekilde yaparak bir çeşit üstünlüğü de elinde tutmuş oluyor. Neticede kendi tercihi. Sizin de gitmemek gibi bir cevap hakkınız var.
Lakin önemli olan bu değil abinizin tavrı.
Beraber gelmek zorunda değiller ki.
Sizin ilişkiniz yengenizin ilişki dinamiklerindeki tercihlere göre şekilleniyorsa burada suçlu olan abiniz. İsteyen arar da. Gelir de.
Senin kadar haklı ve tatlı görümce çok az gördüm ama ne yapacaksın? Abinin akletmesi gerekiyor bazı şeyleri, sen geline ne söylesen kötü olursun ... Ama iftara gitme bence de, böyle durumlarda pasif direniş candır...hahahaha ya napayım adımızı görümceye çıkardıysa hakkını verelim bariŞaka bir yana gerçekten abartmıyorum. Evine asla davet etmiyor. Yalandan bize de bekleriz bile demiyor. Ya bir uğrayayım bir emanetiniz var bende demiş ablam birkaç ay önce ona abla usta gelecek çok müsait değiliz demişler. Usta gelse nolacak yani kapılarının eşiğinden sokmuyorlar bir bardak çay içmeye gidemediğin eve senede 1 kere tıka basa dolu bir sofrayla davet edilsen sen de hayır sofrasına çağırmış zannedersin. Tatlıyı yapmak için gece 4te uyudum falan diye anlatılınca bir de iyice kendini kötü hissediyorsun. Benim eşimin ailesi müsaitseniz bir uğrayabilir miyiz derler bazen haftaiçi. Ben çalışıyorum mesela gelirler biz ne yiyorsak beraber yeriz. Makarna salata bile yeriz bazen. Rahatlık var yani aramızda. Bahsettiğim şey bu tam olarak. Yoksa ikramda bulunması tabi ki çok güzel bir şeydir. Ama davetin bile bir adabı vardır diye düşünüyorum.
Ben açık açık konuşurdum abimle. Hiç evime gelmediniz. Davet tarihini size göre ayarlayayım dedim yine istemediniz diye konuya girin. Ondan sonra gidişata göre davete karar verirsinizMerhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Valla en iyisi açık açık herkesin yanında aynen sakince bu şekilde sor ve konusunBen gider iftardan sonra da “bilmediğim bir sorun mu var neden bana gelmiyorsunuz, hediyeyi bile anneme bırakıyorsunuz bu gece bunu çözelim” derdim. Kesinlikle çözün ve bir şey kesinlikle var.
Kendi de muhtemelen pasif direniş yapıyor bir sorun var ama söylemiyor. Ben uyanık insanımdır bu konularda bir tavır gördüysem kesin bundan yapıyor diyebilirim. Hatam varsa da özür dilerim ama bunda bulamıyorum sorunun ne olduğunu. Büyük bişey olduğunu sanmıyorum bu yüzden. Abim kendi bilir mutlu olsunlar çağırmasınlar da kimseyi. Benim bir abim daha var onun eşiyle mesela abla kardeş gibiyiz çok seviyorum onu. O da diyor sen görümcelik yapamayacak bir insansın diye. Abimin eşi benim benim için saygıyı hak eden biridir. Kim olduğu önemli değil abimin eşi olduğu için ben ona o saygıyı gösteririm. Gösteriyorum da ama yetmemiş demek ki. Benimle değil sorunları tüm aileye böyleler.Senin kadar haklı ve tatlı görümce çok az gördüm ama ne yapacaksın? Abinin akletmesi gerekiyor bazı şeyleri, sen geline ne söylesen kötü olursun ... Ama iftara gitme bence de, böyle durumlarda pasif direniş candır...
Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi?
Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye.
Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi
Ben gitmezdim, herhangi bir bahaneyle de geçiştirmez direkt evime gelmeye tenezzül etmeyip hediyesini dahi anneme bırakan insanın evinde işim olmaz derdim, ben o anneme bırakılan bardakları da kabul etmezdim, ki vaktiyle yaptım, kardeşimle yollanan bebek hediyesini geri gönderip telefonda da bir güzel ağzının payını verdim.Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Annesi kolunu kırıyor bir ihtiyacın var mı diye sormuyor gitmiyor ama anneniz hala oğlunu tutuyor.Ben zaten kesinlikle gelinde bir sorun aramıyorum bu tamamen abimin problemi. Sadece bana karşı değil herkese böyleler. Annemim kolu kırıldı annemi aramış ama gitmemiş 1 aydır insan bir geçmiş olsuna gitmez mi. Hepimiz annemi evimizde misafir ediyoruz. Sıra sıra değil isteyen istediği zaman alıyor. Ben haftaiçi çalıştığımdan haftasonları alıyorum bende kalıyor. Abim bir kere teklif bile etmedi anne bize gel ya da ben geleyim sana bir yemek yapayım diye. Genel bizim aileye karşı böyle tuhaflar yani. O zaman davet de etmesinler bu saçma geliyor
Abim benden 2 yaş büyük. Yengem benimle aynı yaşta. Benim eşim onlardan büyük. Abimden yaklaşık 7 yaş büyük eşim. Bir araya geldiğimizde gayet güzel konuşuruz bir sorun yokmuş gibi. Abim de güzel konuşur bizimle eşi de bebeğim canım benim falan der durur yani. Sadece görüşmek istemiyorlar ama denk gelince çok iyi davranıyorlar. Sadece abimin eşi bazen gülerek tatlı tatlı laf sokar öyle bir huyu var. Eve gidince anlarsın laf soktuğunuÖncelikle ben gitmezdim hatta konu bile acmazdim yani o kadar bariz bunun cevabı
Merak ettiğim bir şey var, sizin abiniz ve yengenizle yaş farkınız kaç? Bi de eşinizle muhabbetleri nasıl?
Onun oğullarına ayrı bir düşkünlüğü var. Bunun farkındayımAnnesi kolunu kırıyor bir ihtiyacın var mı diye sormuyor gitmiyor ama anneniz hala oğlunu tutuyor.
Ya şeyi merak ettim acaba sizin maddi durumunuz mu daha iyi oldu evlendiğinizde.Abim benden 2 yaş büyük. Yengem benimle aynı yaşta. Benim eşim onlardan büyük. Abimden yaklaşık 7 yaş büyük eşim. Bir araya geldiğimizde gayet güzel konuşuruz bir sorun yokmuş gibi. Abim de güzel konuşur bizimle eşi de bebeğim canım benim falan der durur yani. Sadece görüşmek istemiyorlar ama denk gelince çok iyi davranıyorlar. Sadece abimin eşi bazen gülerek tatlı tatlı laf sokar öyle bir huyu var. Eve gidince anlarsın laf soktuğunu
Bir kaç yıl önce bu konuyu okusaydim gitmeyin derdim ancak şimdi ki tecrubelerimle kesinlikle gidin. Keyfinize bakın bulaşık o bu hiç ilgilenmeyin. Misafir olarak ama samimiyetle takılın. Onlar öyle kabul edin siz kendinizden verici olmayın. Size gelmiş gelmemiş gerçekten bu kadar önemli mi ? Belli ki istemiyor görüşmek başkalarına göre hayatınızı yönlendirmeyin. Hatta şöyle bir tavsiye daha verebilirim kendi plan ve programınız var ise bu davetlerde öncelikle kendi programıniza bakın. Örneğin o tarihte müsait değilsiniz anında bunu belirtin. Şu zamanda önceden yapılmış programım var ancak şu gün gelebilirim gibileridnen. Zaman degisti aile dost arkadaş fark etmeksizin insanlar umursamaz oldu. O nedenle ya gitmeyip içinde bulunduğunuz durumu daha da çıkmaza sokacaksiniz ya da gidip keyfinize bakacaksınız. Hatta becerebilirseniz onun size davrandığı gibi davranın bebeğim canım tatlım gibi. Ayna olun bir nevi.Merhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Ben diyorum ya sanki hayır yemeği verir gibi bir uslüpları var. Evlerine davet etmeyi bırak kapıdan uğrayabilir miyim desen bir bahane bulur kabul etmezler. Bir araya gelince canım tatlımlar havada uçuşur. Benim de dengemi bozdular.Ya şeyi merak ettim acaba sizin maddi durumunuz mu daha iyi oldu evlendiğinizde.
Ordan mı çekemediler acaba oluyo çünkü böyle şeyler
Bu anneler neden böyle?Merhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Bunu yapamıyorum işte. Orada keyif yapabilecek bir karakterde değilim. Ben takıyorum böyle şeyleri. Umursamaz bir insan olamıyorum ne yapsam olmuyorBir kaç yıl önce bu konuyu okusaydim gitmeyin derdim ancak şimdi ki tecrubelerimle kesinlikle gidin. Keyfinize bakın bulaşık o bu hiç ilgilenmeyin. Misafir olarak ama samimiyetle takılın. Onlar öyle kabul edin siz kendinizden verici olmayın. Size gelmiş gelmemiş gerçekten bu kadar önemli mi ? Belli ki istemiyor görüşmek başkalarına göre hayatınızı yönlendirmeyin. Hatta şöyle bir tavsiye daha verebilirim kendi plan ve programınız var ise bu davetlerde öncelikle kendi programıniza bakın. Örneğin o tarihte müsait değilsiniz anında bunu belirtin. Şu zamanda önceden yapılmış programım var ancak şu gün gelebilirim gibileridnen. Zaman degisti aile dost arkadaş fark etmeksizin insanlar umursamaz oldu. O nedenle ya gitmeyip içinde bulunduğunuz durumu daha da çıkmaza sokacaksiniz ya da gidip keyfinize bakacaksınız. Hatta becerebilirseniz onun size davrandığı gibi davranın bebeğim canım tatlım gibi. Ayna olun bir nevi.
Hediyesi ile ilgili de ben olsam hiç bir şey söylemem alıp kullanırım. Madem annenize bırakmış annenize teşekkür edin.
Ona da söylediğini iddia ediyorBu anneler neden böyle?
Biz aileyiz,aramız bozulmasın..
Ee bi zahmet aynı şeyleri diğer çocuğuna sa söyke
Gidecekseniz de hiçbir işe yardım etmeyin.Ona da söylediğini iddia ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?