Siz olsanız davete gider miydiniz?

Bizimki de iki türlü zaten. Onlar da evine sokmuyorlar. Senede bir kez işte sadece. Yani bence gelmek görüşmek istemiyorsan çağırma da zaten. Kendi kendine yaşa gidip
 
Ben zaten kesinlikle gelinde bir sorun aramıyorum bu tamamen abimin problemi. Sadece bana karşı değil herkese böyleler. Annemim kolu kırıldı annemi aramış ama gitmemiş 1 aydır insan bir geçmiş olsuna gitmez mi. Hepimiz annemi evimizde misafir ediyoruz. Sıra sıra değil isteyen istediği zaman alıyor. Ben haftaiçi çalıştığımdan haftasonları alıyorum bende kalıyor. Abim bir kere teklif bile etmedi anne bize gel ya da ben geleyim sana bir yemek yapayım diye. Genel bizim aileye karşı böyle tuhaflar yani. O zaman davet de etmesinler bu saçma geliyor
 
Senin kadar haklı ve tatlı görümce çok az gördüm ama ne yapacaksın? Abinin akletmesi gerekiyor bazı şeyleri, sen geline ne söylesen kötü olursun ... Ama iftara gitme bence de, böyle durumlarda pasif direniş candır...
 
Ben açık açık konuşurdum abimle. Hiç evime gelmediniz. Davet tarihini size göre ayarlayayım dedim yine istemediniz diye konuya girin. Ondan sonra gidişata göre davete karar verirsiniz
 
Kendi de muhtemelen pasif direniş yapıyor bir sorun var ama söylemiyor. Ben uyanık insanımdır bu konularda bir tavır gördüysem kesin bundan yapıyor diyebilirim. Hatam varsa da özür dilerim ama bunda bulamıyorum sorunun ne olduğunu. Büyük bişey olduğunu sanmıyorum bu yüzden. Abim kendi bilir mutlu olsunlar çağırmasınlar da kimseyi. Benim bir abim daha var onun eşiyle mesela abla kardeş gibiyiz çok seviyorum onu. O da diyor sen görümcelik yapamayacak bir insansın diye. Abimin eşi benim benim için saygıyı hak eden biridir. Kim olduğu önemli değil abimin eşi olduğu için ben ona o saygıyı gösteririm. Gösteriyorum da ama yetmemiş demek ki. Benimle değil sorunları tüm aileye böyleler.
 
Ev Hediyesini annenize bırakan abiye de yengeye de gidilmez. Adamlar evinize adım atmayacaklarını gayet net bir şekilde belli etmişler. Kimse 2 bardağa kalmış değil. Yaptıkları çok ayıp. Aslında açık bir mesaj.
Gitmeyin. Araya şeytanı sokan siz değilsiniz. Yengeniz gelmek istemeyebilir, abiniz yalnız da gelebilir. Abiniz bir tercih yapıyor ve bu tercihin sonucuna da katlanacak. Bu iş eninde sonunda kopar zaten.
 



Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Ben gitmezdim, herhangi bir bahaneyle de geçiştirmez direkt evime gelmeye tenezzül etmeyip hediyesini dahi anneme bırakan insanın evinde işim olmaz derdim, ben o anneme bırakılan bardakları da kabul etmezdim, ki vaktiyle yaptım, kardeşimle yollanan bebek hediyesini geri gönderip telefonda da bir güzel ağzının payını verdim.
 
Öncelikle ben gitmezdim hatta konu bile acmazdim yani o kadar bariz bunun cevabı

Merak ettiğim bir şey var, sizin abiniz ve yengenizle yaş farkınız kaç? Bi de eşinizle muhabbetleri nasıl?
 
Annesi kolunu kırıyor bir ihtiyacın var mı diye sormuyor gitmiyor ama anneniz hala oğlunu tutuyor.
 
Öncelikle ben gitmezdim hatta konu bile acmazdim yani o kadar bariz bunun cevabı

Merak ettiğim bir şey var, sizin abiniz ve yengenizle yaş farkınız kaç? Bi de eşinizle muhabbetleri nasıl?
Abim benden 2 yaş büyük. Yengem benimle aynı yaşta. Benim eşim onlardan büyük. Abimden yaklaşık 7 yaş büyük eşim. Bir araya geldiğimizde gayet güzel konuşuruz bir sorun yokmuş gibi. Abim de güzel konuşur bizimle eşi de bebeğim canım benim falan der durur yani. Sadece görüşmek istemiyorlar ama denk gelince çok iyi davranıyorlar. Sadece abimin eşi bazen gülerek tatlı tatlı laf sokar öyle bir huyu var. Eve gidince anlarsın laf soktuğunu
 
Merhabalar benim anlamadığım sizinle mesafeliler iftara da gelmek istemiyorlar madem ne diye sizi çağırdılar işin orasını anlamadım mesafeli olmak istiyorsan devam et dimi.
Bunun ters olayını ben yaşadım geçtiğimiz hafta sonu.
Görümcem iftara davet etti evine daha hiç gitmemiştim 6 aylık evli *araca battaniye aldım çift kişilik gayet de güzel bi model idi hediye olarak gittik eşiyle bi memnun olamadılar niyeyse mırın kırın değişik tavırlar halbuki kendisinin bi çay bardağı yoktur.
Ben davet ettim işte bilemiyoruz bizim çok gideceğimiz yerler var işte şöyle böyle bahane son olur gidip gideceğim de yani eşim isterse gidebilir.
Size gelmedi ise gitmeyin bence sinir bozucu oluyolar
 
Ya şeyi merak ettim acaba sizin maddi durumunuz mu daha iyi oldu evlendiğinizde.
Ordan mı çekemediler acaba oluyo çünkü böyle şeyler
 
Bir kaç yıl önce bu konuyu okusaydim gitmeyin derdim ancak şimdi ki tecrubelerimle kesinlikle gidin. Keyfinize bakın bulaşık o bu hiç ilgilenmeyin. Misafir olarak ama samimiyetle takılın. Onlar öyle kabul edin siz kendinizden verici olmayın. Size gelmiş gelmemiş gerçekten bu kadar önemli mi ? Belli ki istemiyor görüşmek başkalarına göre hayatınızı yönlendirmeyin. Hatta şöyle bir tavsiye daha verebilirim kendi plan ve programınız var ise bu davetlerde öncelikle kendi programıniza bakın. Örneğin o tarihte müsait değilsiniz anında bunu belirtin. Şu zamanda önceden yapılmış programım var ancak şu gün gelebilirim gibileridnen. Zaman degisti aile dost arkadaş fark etmeksizin insanlar umursamaz oldu. O nedenle ya gitmeyip içinde bulunduğunuz durumu daha da çıkmaza sokacaksiniz ya da gidip keyfinize bakacaksınız. Hatta becerebilirseniz onun size davrandığı gibi davranın bebeğim canım tatlım gibi. Ayna olun bir nevi.
Hediyesi ile ilgili de ben olsam hiç bir şey söylemem alıp kullanırım. Madem annenize bırakmış annenize teşekkür edin.
 
Ya şeyi merak ettim acaba sizin maddi durumunuz mu daha iyi oldu evlendiğinizde.
Ordan mı çekemediler acaba oluyo çünkü böyle şeyler
Ben diyorum ya sanki hayır yemeği verir gibi bir uslüpları var. Evlerine davet etmeyi bırak kapıdan uğrayabilir miyim desen bir bahane bulur kabul etmezler. Bir araya gelince canım tatlımlar havada uçuşur. Benim de dengemi bozdular.
Bunlar evlenirken abimin kefil mevzularından çok borcu vardı borç bitsin öyle evlenin dedik kabul etmediler. Abimin maddi manevi bende emeği çoktur. Bu yüzden borcun yarısını ben üstlendim. Uzun bir süre de ödedim. İkisi de memur onların ama neden bilmiyorum hep paraları yok gibi davranıyorlar. Tatile gitmiyorlar mesela. Bizim eşimle evimize onların yarısı kadar para giriyor ama biz her şeyi yapıyoruz. Birikim de yapıyoruz üstüne. Kaç kere sorguladık bir borcunuz mu var diye yok bitirdik borcu dediler. Borçları yok yani ama durumları bizden kötü gibi çözemedim
 
Bu anneler neden böyle?
Biz aileyiz,aramız bozulmasın..
Ee bi zahmet aynı şeyleri diğer çocuğuna sa söyke
 
Bunu yapamıyorum işte. Orada keyif yapabilecek bir karakterde değilim. Ben takıyorum böyle şeyleri. Umursamaz bir insan olamıyorum ne yapsam olmuyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…