Böyle küçük hesaplar yapacağıma hiç gitmesem daha mantıklı değil mi? Beni nezaketen çağırmışlar belli kiGidecekseniz de hiçbir işe yardım etmeyin.
Samimiyetsiz samimiyetler en nefret ettiğim şey
Bakın hayatı umursamamaya ve karşınızdaki insanlara çok anlam yüklememeye başlayınca hayat huzurlu oluyor.Böyle küçük hesaplar yapacağıma hiç gitmesem daha mantıklı değil mi? Beni nezaketen çağırmışlar belli ki
Orada moralin bozuk yüzün asık oturacaksan bir bahaneyle gitmeMerhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Sizin eviniz arabanız varsa genel olarak yaşam şartlarınız daha iyiyse çekemiyorlar gerçekten böyle bu tip insanlar var.Ben diyorum ya sanki hayır yemeği verir gibi bir uslüpları var. Evlerine davet etmeyi bırak kapıdan uğrayabilir miyim desen bir bahane bulur kabul etmezler. Bir araya gelince canım tatlımlar havada uçuşur. Benim de dengemi bozdular.
Bunlar evlenirken abimin kefil mevzularından çok borcu vardı borç bitsin öyle evlenin dedik kabul etmediler. Abimin maddi manevi bende emeği çoktur. Bu yüzden borcun yarısını ben üstlendim. Uzun bir süre de ödedim. İkisi de memur onların ama neden bilmiyorum hep paraları yok gibi davranıyorlar. Tatile gitmiyorlar mesela. Bizim eşimle evimize onların yarısı kadar para giriyor ama biz her şeyi yapıyoruz. Birikim de yapıyoruz üstüne. Kaç kere sorguladık bir borcunuz mu var diye yok bitirdik borcu dediler. Borçları yok yani ama durumları bizden kötü gibi çözemedim
Sadece evimiz var bizim de arabamız yok eşimin babasının arabasını kullanıyoruz bazen. Durumumuz onlardan cidden iyi değil ama taksit yapar yine o tatile gideriz biz. Çünkü senede bir kez tatil yapamayacaksak ne demeye çalışıyoruz kafasındayız. Paramız olmasa bile haftasonları yakın bir şehire gideriz gezmeye bazen. Eşimle ben çok eğleniyoruz beraberken. Hatta eşim bazen aile içinde bana küçük iltifatlar eder espirisine. Bunlara da belki sinir olmuş olabilir bilmiyorum. Abimle onlar içleri geçmiş yaşlı çiftler gibiler çünkü. Bizi kıskandığını düşünmüyorum ama seçenekleri düşünüyorum sadeceSizin eviniz arabanız varsa genel olarak yaşam şartlarınız daha iyiyse çekemiyorlar gerçekten böyle bu tip insanlar var.
Benim görümcem de daha yeni evlendi ki bizim de evimiz yok sadece arabamız var kocası diyo ki sizin araba baya pahalı yani hep bi kıyas ve kendini bişeylerden üstün görme çabası en son bişey bulamadılar ben hamile kalamadım o kaldı şimdi insanları sadece çocuğu olup olmamalarına göre sınıflandırıyorlar.
Beni gördüğü yerde arkadaşlarımı soruyor çocuğu oldu mu onun bunun diye.
Ay bilmiyorum ya herkes bi değişik sizde abinizden umudu kesin onlar kwrı koca başka kafalardalar bekarlıktaki gibi olmaz şu saatten sonra konuşsan da fayda etmez sal gitsin kendi hayatına bak
Yani şöyle söyleyebilirim eşinle arandaki uyuma gittiğiniz tatillere iltifat vs bunlara takılsalardı büyük ihtimalle daha abartılı bi şekilde kendileri de benzer davranışlar göstermeye başlarlardı genellikle böyle oluyor çünkü.Sadece evimiz var bizim de arabamız yok eşimin babasının arabasını kullanıyoruz bazen. Durumumuz onlardan cidden iyi değil ama taksit yapar yine o tatile gideriz biz. Çünkü senede bir kez tatil yapamayacaksak ne demeye çalışıyoruz kafasındayız. Paramız olmasa bile haftasonları yakın bir şehire gideriz gezmeye bazen. Eşimle ben çok eğleniyoruz beraberken. Hatta eşim bazen aile içinde bana küçük iltifatlar eder espirisine. Bunlara da belki sinir olmuş olabilir bilmiyorum. Abimle onlar içleri geçmiş yaşlı çiftler gibiler çünkü. Bizi kıskandığını düşünmüyorum ama seçenekleri düşünüyorum sadece
Çok ama çok saçma bir konu vardı. yukarılarda bir yerde anlatmıştım. Benim ona dedikoducu imasında bulunduğumu düşünüp annemlere söylemişti. Ama ben ona sadece espirisine abime senin dedikodunu yapıyoruz deseydin dedim gülerek. Hani denir ya biri sorar ne konuşuyorsunuz senin dedikodunu yapıyorum dersin espirisine. Öyle bir laftı öyle yerlere çekti ki. Anneme anlatırken ağlamış. Aradım özür dilerdim benden yana sorun olmasın diye niyetimi izah ettim. dedi ki bir daha olmazsa sevinirim. O gün annemin özel günü diye sesimi çıkarmadım dedi. Soğudum ben de sonrasında çünkü bana o uslupla konuşan kız milletin içinde bebeğim falan diyordu. Sinir oldum onun samimiyetsiz tavrına. Benim kırgınlığım asla ona değil abime. Kız beni sevse ne olur sevmese ne olur benim içinYani şöyle söyleyebilirim eşinle arandaki uyuma gittiğiniz tatillere iltifat vs bunlara takılsalardı büyük ihtimalle daha abartılı bi şekilde kendileri de benzer davranışlar göstermeye başlarlardı genellikle böyle oluyor çünkü.
Benim anladığım baştan bi samimiyet yakalayamamışsınız arada hep bi duvar vardır mesela bneim görümcemle de aramda asla gerçekten bi samimiyet yoktur sadece abisinin hatrına benimle muhatap oluyomuş gibi tavırları varhalbuki ben iletişime geçmem kendisi ile samimiyet yok ise ne konuşayım seninle.
Buradaki sorun senin abinde abin evlenince ona karısı yetmiş demek ki başka kimseyle içli dışlı olmak istemiyo vardır kafalarında bişey illa ki çift olunca gerçekten o bekarlıktaki enerji yakalanmıyor bizde mecburi durumlarda görüşüyoruz çünkü yani birbirimizi arayıp hadi buluşalım gidelim gelelim yok pek hatır için işte.
Ama bizdeki durum şöyle görümcem zaten eltisiyle eşinin abisi ile samimi çocukla tanıştıktan beri ve bizi bir kere bile tanıştırmadı 1 yıl nişanlılık süreci oşdu bizle oturup bi kahve içmedi düğünde nişanda yalandan samimi oluyor ben onun orda notunu verdim mesela belki sizinde bu süreçte bişey olmuştur bu tarz.
Ama şöyle de bişet var eşim kardeşiyle konuşuyor yani o mesafe koymadı görümcem de devamlı arayıp soruyor abisini ama eskisi gibi de değiller açıkçası ve bunu kendi yaptı geriye sarın acaba bu tarz mu bi kırgınlık var kusura bakmayın kendimizden örnek veriyorum ama kıyasladım bi ister istemez
Ay aynı bizim gelin yaaaaAbim benden 2 yaş büyük. Yengem benimle aynı yaşta. Benim eşim onlardan büyük. Abimden yaklaşık 7 yaş büyük eşim. Bir araya geldiğimizde gayet güzel konuşuruz bir sorun yokmuş gibi. Abim de güzel konuşur bizimle eşi de bebeğim canım benim falan der durur yani. Sadece görüşmek istemiyorlar ama denk gelince çok iyi davranıyorlar. Sadece abimin eşi bazen gülerek tatlı tatlı laf sokar öyle bir huyu var. Eve gidince anlarsın laf soktuğunu
Yengen eve düşen yıldırım. O kafaya koymuş abini koparmayı. Abin de dünden razı gibi. Alsın hayrını görsün ne diyelim.Çok ama çok saçma bir konu vardı. yukarılarda bir yerde anlatmıştım. Benim ona dedikoducu imasında bulunduğumu düşünüp annemlere söylemişti. Ama ben ona sadece espirisine abime senin dedikodunu yapıyoruz deseydin dedim gülerek. Hani denir ya biri sorar ne konuşuyorsunuz senin dedikodunu yapıyorum dersin espirisine. Öyle bir laftı öyle yerlere çekti ki. Anneme anlatırken ağlamış. Aradım özür dilerdim benden yana sorun olmasın diye niyetimi izah ettim. dedi ki bir daha olmazsa sevinirim. O gün annemin özel günü diye sesimi çıkarmadım dedi. Soğudum ben de sonrasında çünkü bana o uslupla konuşan kız milletin içinde bebeğim falan diyordu. Sinir oldum onun samimiyetsiz tavrına. Benim kırgınlığım asla ona değil abime. Kız beni sevse ne olur sevmese ne olur benim için
Artık çağırmasınlar da gelmesinler de kafasındayım. Samimiyetsiz ilişkilere kardeş de olsa gerek yokAy aynı bizim gelin yaaaaabla abla diye eriyip bitiyor görünce ama evine bir buyur etmişligi yok
Abimi koparmaya çalışması çok çok saçma karşısına çıkabilecek en kayın olmayan aileyiz yani. Ben asla görümce olamam. Annem de asla kaynana olamaz. Zaten biz öyle oğluşumuz abimizz falan diyen tipler değiliz koparmaya gerek yoktu yaniiYengen eve düşen yıldırım. O kafaya koymuş abini koparmayı. Abin de dünden razı gibi. Alsın hayrını görsün ne diyelim.
Kimisi bilenip geliyor baştan. Siz ne yaparsanız yapın. Öyle yetiştirilmiştir.Abimi koparmaya çalışması çok çok saçma karşısına çıkabilecek en kayın olmayan aileyiz yani. Ben asla görümce olamam. Annem de asla kaynana olamaz. Zaten biz öyle oğluşumuz abimizz falan diyen tipler değiliz koparmaya gerek yoktu yanii
Şakasına denebilir ya ne bileyim o zaman kendinize de dedikoducu demiş oluyorsunuz :) ağlayarak annenize anlatması da komik 3 yıllık evliluim görümceme ne ksdar gıcık okursam olayım anasına anlatmam yani.Çok ama çok saçma bir konu vardı. yukarılarda bir yerde anlatmıştım. Benim ona dedikoducu imasında bulunduğumu düşünüp annemlere söylemişti. Ama ben ona sadece espirisine abime senin dedikodunu yapıyoruz deseydin dedim gülerek. Hani denir ya biri sorar ne konuşuyorsunuz senin dedikodunu yapıyorum dersin espirisine. Öyle bir laftı öyle yerlere çekti ki. Anneme anlatırken ağlamış. Aradım özür dilerdim benden yana sorun olmasın diye niyetimi izah ettim. dedi ki bir daha olmazsa sevinirim. O gün annemin özel günü diye sesimi çıkarmadım dedi. Soğudum ben de sonrasında çünkü bana o uslupla konuşan kız milletin içinde bebeğim falan diyordu. Sinir oldum onun samimiyetsiz tavrına. Benim kırgınlığım asla ona değil abime. Kız beni sevse ne olur sevmese ne olur benim için
Peki zararı kime veriyorsunuz?Bunu yapamıyorum işte. Orada keyif yapabilecek bir karakterde değilim. Ben takıyorum böyle şeyleri. Umursamaz bir insan olamıyorum ne yapsam olmuyor
Zaten bana o an sinirli sinirli dedi ki ben eşimin asla dedikodusunu yapmam. ben de oturup abimin dedikodusunu yapacak değilim sakin ol espiri yaptım sadece dedim. Anlatsam çok şey var da her şeyi anlatmıyorum üstünkörüŞakasına denebilir ya ne bileyim o zaman kendinize de dedikoducu demiş oluyorsunuz :) ağlayarak annenize anlatması da komik 3 yıllık evliluim görümceme ne ksdar gıcık okursam olayım anasına anlatmam yani.
Bence iftara gitmeyin ya sizin için hayırlısı aradaki mesafenin devamı gibi gözüküyor gideceksin bi daha sinir olacaksın ne gerek var
Yok geçen hafta davet etmiştim ben hiçbir gün müsait değillermiş. Abimin çalışma sistemini az çok biliyorum. Her haftasonu çalışıyor olması imkansız. Açık açık desin ki canım biz görüşmek istemiyoruz. Çağırmasın daEe sizin davet ettiginiz gun haftaya dediginiz gune kendisi davet etmis ne gıcık durum bisey desen haksiz olursun. Git ye ic gel elini birseye surme bir daha davet etme
Evet gidip de mutlu mutlu oturabilecek biri değilim. Ben kavga etmeyi bilen ya da beni üzenlere kahkahayla cevap verebilen bir insan değilim. En sevmediğim huyum bu. Oturup neden böyle diye herkesin içinde konuşursam benim kendimi iyi ifade edemeyip ağlayabilme ihtimalim var. Bu istemeden oluyor konu hararetlenince ağlamamak için konuşmuyorum o an. Ne yazık ki böyle saçma sapan bir özelliğe sahibim. Bu yüzden herkesin içinde de konuşamam abimle özel olarak bir ara konuşmayı düşünüyorum. Mecburiyetten görüşmesin benimle ya hep ya hiç olsun olacaksa.Sizin yerinizde olsam gitmezdim. Defalarca kez çağırmışsınız gelmemişler. Hatta size müsait olduğunda demişsiniz onda da müsait değiliz mesai var demiş. Sizi istedikleri için çağırmıyorlar ki isteseler zaten evinize gelirlerdi. Sizi çağırmamak ayıp kaçacağı için mecburen davet ediyorlar. Bazı üyeler, şen kahkahalar atın, elinize iş sürmeyin falan demişler ama naif ve içine atan insanların yapabileceği şeyler değil bunlar. Sizin yerinizde olsam size yapılanın aynısını yaparım. Annenizden de etkilenmeyin, bal gibi de biliyor bilerek gelmediklerini. Sizi değersizleştirenlere tavır koyarsanız ancak meseleleri halledebilirsiniz. Üstelik yengenizin tavrından da sizin için hayırlı olanın bu olduğu belli oluyor. Yaptığınız bir espriyi nerelere çekmiş, gerçekten böyle bir insanla çok zor. Yerinizde olsam asla gitmem, önce o gelsin sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?