• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız davete gider miydiniz?

Siz onlar evlendiğinde gittiniz mi yapmanız gerekeni yaptınız mı yapmadığınız bi şey oldu mu size düşen ? Gelin hanım belki onu hesap ediyordur. Eğer öyle bi durum yoksa benim evime tenezzül etmeyenin evine ben adım dahi atmam .

Ay Allah’ım ben olsam asla ama asla gitmem. Gelinin tavırları çok itici abinizinde öyle. Bence hatta annenizde öyle. Sizin verdiğiniz değeri asla hak ettiklerini düşünmüyorum. Benimde görümcem var çok sık asla görüşmem. Ama davet edilirsem ben giderim, ben edersem o gelir. Aynı ortamda bir iki sohbet ederiz saygısızlık etmeyiz. Abisine de derim kardeşini arada sırada ara benden çekinir falan bir şeye ihtiyacı olur diye. Yapıcı davranırım. Allah var görümceminde abisine karşı benimle ilgili hiçbir şey dediğini duymadım. Ama benim abimin eşi böyle olsa ben asla gitmem kendimde davet etmem artık.

Gidenler nasi gidin diyor anlamadım.yorumlarinizda okudukça abinlerin kendini bı halt sandigini ve sizi hiç onemsemedigini goruyorum.siz gitseniz emin olun bak nasi geldi diye boburlenecek tipler.gitmeyin kesinlikle onlar ısrarla görüşmek istemiyorsa sizde görüşmeyin.belki akillanirlar.

Merhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Ben olsam asla gitmezdim. Anneniz size akıl vereceğine karşı tarafa versin biraz. Belki biraz adap usul öğrenirler.

Buna çok katılamıyorum. Çünkü abimin aklı yok mu? Eşi mecbur değil ben onun bir şeyi değilim. Ama abimle bizim çok başka bir bağımız vardı. Ben şimdi eşimi ablasına karşı istediğim kadar doldurayım yine de görüşmeye devam eder. Çok seviyor çünkü ablasını.
Haklısn ne demek istediğini biliyorum aynı süreçten geçiyorum abimle aramda kilometreler var ama bi telefonun ucu kadar yakınım. İstiyen arar istemeyen bin bahane bulur. İyi olsunlar sağlıklı olsunlar olduğu yerde kalsınlar kimse kimseden bişey istemiyo zaten. Bir aileyi yapan şey masanın etrafında oturan bireyler , aile ferdleridir. Ama içinde 1 tame çürük elma varsa ne yapsan ne etsen aileyi bir tutamazsın. Hepsi isteyecek ozaman.. bunu annene bu şekilde anlatabilirsin tartışmadan bide şöyle bişey var

Benim annemde beni çok yönlendirmeye çalışan biri, abimin yengemin hatta yeğenlerimin özel günleri olur saati saatine arayan hic unutmayan biriyim. Bi bakiyorum her dogum günüm de bi soguk mesaj (yenge) yada 1-2 sonra gelen bi gecmis dogum gunu kutlamasi. Bunu anneme de cok yapan birisi.

Gel gör ki annem ayni yaprak dökümü hayriye hanim aman agizimizin tadi bozulmasin modunda. Bu sadece bir örnek hep bak arayın abiyi bak doğum günleri var bak şöyle böyle geçen ay bi anneme patladım, dedim ne senin bu erkeklik egemenliğin anne dedim ben evlat değilmiyim kız cocuğu evlat değilmi abimi yüksek görüyosun? Beni aramıyolar bile siz bu dünyadan göçseniz allah korusun ben eşimle baş başayım tekim yani dedim. Ne onun ne de diğer abimin kapısına gitmem bişey olsa asla çünkü eşlerini biliyorum ben yüzüme güler arkada da abilerimi mahf eder onlar. Kesinlikle dedim beni daha yönlendirme 6 yaşında değilim dedim ben benimde bi değerim var herşeyden önce benim fikirlerime saygı duyman gerekir , ben neyi neden yaptığımı iyi biliyorum bana güvenmelisin dedim. Sonra baktım annem bana hak vermeye başladı çünkü ötekilerin yalanları çok. Olacağım kadar uzağım e bi telefon bi allahın selamını da vermeye üşeniyolarsa mutlu olsunlar sağ olsunlar yeterli ben köşemdeyim. O yüzden sen o yemeğe git güzlece ye elini de asla bulaşığa sokma aldığın değer kadar olsun 😉 çık evine git bakalım sonrasında ne oluyo bidaha bişey olursa gitmezsin olur biter.

Gidenler nasi gidin diyor anlamadım.yorumlarinizda okudukça abinlerin kendini bı halt sandigini ve sizi hiç onemsemedigini goruyorum.siz gitseniz emin olun bak nasi geldi diye boburlenecek tipler.gitmeyin kesinlikle onlar ısrarla görüşmek istemiyorsa sizde görüşmeyin.belki akillanirlar.
Merhaba rica etsem son yorumumu okurmusunuz bende böyle süreçten geçiyorum burası fikir alışverişi yapılan bir platform ,bazı fikirlerde ikiye bölünmemiz çok normal herkes aynı düşünemez isterseniz yazdıklarıma bakın hatta yorum yapın ben çok sevinirim 🥰

Merhaba rica etsem son yorumumu okurmusunuz bende böyle süreçten geçiyorum burası fikir alışverişi yapılan bir platform ,bazı fikirlerde ikiye bölünmemiz çok normal herkes aynı düşünemez isterseniz yazdıklarıma bakın hatta yorum yapın ben çok sevinirim 🥰
Konu içinde konu açmak yasak.kendiniz ayrı konu acarsaniz daha çok yorum alırsınız.

Gitmezdim. Yeterince adım atmışsınız.
Bütüne bakınca bence tek yaptığı görüşmemek için araya set koymak değil. Alındığı ama konuşmaya cesaret göstermedığı meseleler için davetlerinizi reddederek sizi cezalandırıyor.
Diğer türlü sizi davette etmemesi lazımdı.
Davetinin bir diğer anlamı kendi için çizdiği yeter düzeyde vazife tanımını yerine getirmiş olmak.
Bu şekilde yaparak bir çeşit üstünlüğü de elinde tutmuş oluyor. Neticede kendi tercihi. Sizin de gitmemek gibi bir cevap hakkınız var.

Lakin önemli olan bu değil abinizin tavrı.
Beraber gelmek zorunda değiller ki.
Sizin ilişkiniz yengenizin ilişki dinamiklerindeki tercihlere göre şekilleniyorsa burada suçlu olan abiniz. İsteyen arar da. Gelir de.

Ben belkide görüp göreceğiniz en ortaya bulan en aman şimdi ağzımızın tadı kaçmasın insanlarından biriyimdir inanın
Ama şu anlattığınız durumda gitmezdim
Siz davet etmek için aradığınızda uygun değilim demiş ve siz uygun oldukları tarihi sorup ayarlamam istemişsiniz onu da kabul etmemiş ya ben burda devre dışı ettim iyi niyetimi kısacası gitmem anneme de bunu bu şekilde anlatırım

Bence abinizi arayıp açık açık sorun. Hissettiğiniz her şeyi söyleyin. Karşılaşınca gayet samimisiniz ama biz kardeşiz. Nasıl evime bi hayırlı olsuna bile gelmezsin. Bu kadar kopacak ne var diye sorun. Beni de iftara sırf çağırmamış olmayalım diye çağırıyorsunuz. Size bu derece ne yaptım diye sorun. Ay çok sinirlendim. Sırf karısı sizden hoşlanmıyo diye abiniz nasıl böyle tavır alır. Açıkça konuşup her şeyi netleştirin.

Merhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?
Orda bulunmaktan rahatsızlık hissedecekseniz gitmeyin. İnat uğruna gitmek falan bana saçma geliyor. İster açık açık söyleyin isterseniz müsait değilim deyin farketmez. Ama anneniz de olsa sizi içinde bulunmak istemeyeceğiniz ortama sokmasına izin vermeyin. Şahsen ben gitmezdim. Abime bu kadar kırgınsam sebep olarak da sadece canım istemiyor der geçerdim.

Zaten öyle bir sofra kuruyor ki gidince belki 20 çeşit şey yapıyor. Senede bir kez çağırıyor yiyin ve bir daha gelmeyin gibi.
Kız görümce sen de az değilsin he😂 gelin hanım özenip halil İbrahim sofrası kuruyormus size işte ne güzel, çıkardığın sonuca bak😅 az yapsa az yaptı aç kaldık dersin... Görüşmek istemiyor çok belli, zorla olmaz, abine posta koy, gitme iftara miftara kendi yesin hepsini

Geçen cuma 4 kardeş ailece +annem babam bir arada iftar yemegindeydik..ben erkek kardeşimin evine senelerdir gitmiyorum (davet etmiyorlar -gelinin misafir ağırlayacak için türlü bahaneler ürettiğini de biliyorum)

Anneme de dedim bundan sonra onlar benj davet etmiyorsa gitmeyeceğim diye .o zamanda beri onları da kabuk etmiyorum gelmek istediklerinde 🤷🏻‍♀️ abiniz benim kardeşim gibi dengeyi koruyamıyor siz de gitmeyin. Bizde de olay tam tersi o. O

Back