Siz olsanız davete gider miydiniz?

Revenrose

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
471
676
18
Merhaba daha önce abimle kopuk olduğumuzdan bahsetmiştim. Evlendikten sonra bizimle pek görüşmemeye başladı kendisi. 1 senedir beni hiç aramamıştır. Annemin evinde 2 kez denk geldik. Bir araya gelince çok sevgi gösterileri yapıyor kendi de eşi de. Tatlım bebeğim falan diyor kız bana sürekli. Ama ben kendi evime taşındım 10 ay oluyor. Taşındıktan sonra defalarca davet ettim evime ama hep bir bahaneleri vardı. Abim evimi daha görmedi yani. Hayırlı olsun hediye almışlar ikili bardak takımı onu da anneme bırakmışlar bir de arayıp kendileri de demiyor bunu annem söylüyor gel al abinler senin ev hediyeni bıraktı diye. Ben sanki muhtacım onların bardağına ev hediyesi ev görmeye gelince getirilmez mi? Neyse iftarda ailemi iftara alacaktım haftasonu onlar da gelsin istedim. Aradım abimin eşini davet ettim. Uygun değiliz bebeğim ya dedi. Haftaya da ayarlayabilirim size uygun olan bir güne ayarlarım ben isterseniz dedim. Haftaya da uygun değiliz abinin mesaisi olabilir falan dedi. Tamam dedim bir daha davet etmeyeceğim demiştim ama dayanamadım işte ramazan diye. Dün akşam hepimize mesaj atmışlar ayın 22sinde iftara bekliyoruz diye. Daha yazmadım ama gitmeyi kesinlikle düşünmüyorum. Annem de aranıza şeytan sokma o gelmiyor diye sen de aynısını yaparsan ne farkın kalır ailemiz dağılmasın diyip duruyor bana. Aslında bir bahaneyle mi gitmesem yoksa açık açık abimle mi konuşsam sana kırgınım diye bilmiyorum. Daha önce defalarca konuştum bir sorun varsa söyle istemeden bir şey mi yaptım diye ama olur mu ne sorun olacak sana öyle gelmiş ben çok yoğun çalışıyorum falan dedi. Eşi beni pek sevmiyor bunu biliyorum sevmek zorunda da değil zaten. Olabilir uyuşmamışızdır beni tek kıran kişi abim. Siz olsanız ne yapardınız? Evime adım atmayan insanların her davetine enayi gibi atlamam çok saçma değil mi?

aslında gideceksin pislik olsun diye (böyle durumlarda genelde eş etkili oluyor ama ben abilere daha çok kızıyorum salak mı aklı yok mu diye)
anneniz de haklı bir yandan bir yandan da "siz onun hiçbir davetine gitmediniz kız haklı" demesi de lazım

ya da ne bileyim hayat kısa gidin gitsin

bu olayın biraz daha farklısı bizde de yaşandı. 1 yıla yakın gelip gitmedi arayıp sormadı ama ailevi problemler vardı bizde sonra biz herkesi iftara davet ettik onlar geldi. sonra onlar bizi davet etti biz gittik sonra kaldığımız yerden mesafeye devam ettik. benim davetime gelmeseydiler ben kesinlikle onlarınkine gitmezdim bu da bir gerçek.
yani belki abinin karakteri gereği arayıp etmiyordur bilemem sen daha iyi bilirsin gerçi fakat evine gelmeyen, davetine icabet etmeyen, onlar için uygun gün olsun deyipte yengenin hiç oralı olmayışı kestirip atması ayıp olmuş. " herkese mesaj atmışlar" ayıp olmasın diye atılmış gibi olmuş. ben olsam gitmezdim. bence abinle oturup konuş kırgınlığını dile getir. ailevi ilişkinizi bilemem ama gerçekten zor şeyler hele evli olupta böyle olması ailenin daha da üzücü

Gitmezdim anneme de derdim aynı konuşmayı oğluna hiç yaptın mı yaptıysan abim nerde neden hiç beni ailesinden görüp gelmedi die . Benı her fırsatta tepen insanında bi mesajına heveslisi gibi gitmezdim

Eşi sizi sevmiyorsa abiniz kendı gönül alma usulü bi kahvenızı içmeye gelebilirdi .

Gitmezdim olayıda kafama takmazdım abim eşiyle mutluysa benim için sıkıntı yok annemlerde denk geldikçe görürüm bi sıkıntısında yanında olurum ama o kadar

Bu seferlik gidip tepkilerini izleyebilirsiniz.
Size ters gelecek bir şey yaparlarsa tavır alabilirsiniz. Bizi de sürekli çağıran insanlar var ve gidemiyoruz inanın ve hiçbir kötü niyetimiz de yok ,sadece mesai saatlerimize uymuyor karı-koca olarak katılamıyoruz başka da sebebi yok. Ama biz onları çağırıyoruz ve geliyorlar

Ben olsam giderim efendi gibi oturur yemeğimi yer tek laf etmeden geri dönerim. Gayet relax sakin hiç bir saygısızlık etmeden.

Sen giderek onları utandır. Boşver

Ben olsam gitmezdim. Öyle çok istedikleri için değil, diğerlerini davet edip sizi etmemeleri garip olacağından davet etmişler gibi duruyor.
Ayyy bebeğim o gün hiç uygun değilim derdim ben olsam onların yaptığı gibi. Onlar yapınca oluyorsa siz yapınca da olur, anneniz taraf tutmasın. Dağılan dağılmış zaten açsın gözünü.

Davetime gelmesinler de insan kardeşinin evine bir hayırlı olsuna gelmez mi ya. Onlar evlenirken O kadar yardım ettim ki onların ev temizliğine yerleşmelerine bana bir ihtiyacın var mı diye yalandan bile sormadılar.

Ben olsam gider, araya biraz zaman girince onları davet ederdim, yine gelmezlerse bu sefer davet ve davete icabet olayını sonsuza kadar kapatırdım.
Nerde rast gelirsem merhaba merhaba bu kadar.
Fakat bu söylediğim, gerçekten müsait olmadıkları için gelemediklerine eminsem geçerli değil tabii ama sizin konunuz bende bile isteye gelinmediği hissini uyandırdı nedense, bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…