Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Ufak olan 2 aylık anne sütü alıyor, sadece bez alıyoruz ona başka harcamamız yok. Büyüğe de biz ne yersek onu veriyorum, doğru düzgün pazara gitmiyoruz bile hep minimumda alışverişini. Başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum gezmeye gidip para harcamıyorum, arada bir ayda bir filan parka gidip oturuyoruz kahvaltılık filan götürüyoruz onda da. Hayatım hayat değil ama bana değer verseydi yine de bu şartlarda da mutlu olurdum ama beni hep yok saydı

Evet deger vermiyor. "Para benim param" dediginden belli. Böyleleri bosanmalik aslinda ama onu yapmayacagina göre.. Yapabilcegin sey kendine ve cocuklarina deger vermektir. O cocuklari kaliteli yemeklerden mahrum etmemektir. Ev almaniz çokmu önemli? Cocuklar daima cocuk kalmayacak, bu süreçler çok önemli. Simdi iyi beslenirlerse, ilerde birçok saglik sorunlari önlenmis olur.

Sende kendine bir kaç parça kiyafet al. Cocuklarinda evet küçülenler giyebilir bunu herkes yapmali maddi durum iyi olsa dahi. Ancak bir cocukta ister kendine ait kiyafetleri yada oyuncaklari.

Fedakarlik, degerini bilen, kendiside fedakarlik yapan birine yapilir. Esin böyle biri degil. Sadece kullanilmaktan anliyor. Kardesleri nasil eziyor ve adam halen onlarin emirlerinde.

Ha bide onun "param benim param istedigimi yaparim" demesini ona yedireceksin. Ben olsam grev yapardim. Madem klasik kadin/erkek rollerine inaniyor "mutfak benim mutfagim" gibi cümleler ile baslayip evde ona yemekte yapmazdim, toplamazdimda. "Vücüd benim vücdüm" cümlesinide kurardim.

Sadece bagirarak çagirark bir yere varilmiyor. Göstermen lazim, hisettirmen lazim.

Harcayin siz zora dusun ,sizin esiniz iyilikten anlayacak kapasitede degil cig adam ,benim param nesi ?
Siz kimsiniz 2 tane rvladiniz var aile olamamis ,yuzune bakmayin bir sure ,sen paranla istedigini yaparsin al bunlarda cocugun bak diykn ,gidin ustune biraz

Leyla sultan .. boy ve kilonu yazinca sok oldum.. senin boyun ve kilon cok iyi. Kendini begenmezsen nankorluk edersin bedenine..
Evde kendine bakim yapmaya baslmanin zamani gelmis.
Ve her gun kendine ben degerliyim ben guzelim kendimi seviyorum demekle baslayabilirsin...

Bi arkadas yazmis sen kendini begenmezsen baskasi begenmez diye. Gercekten dogru.
Bi fotomodel vardi adini hatirlamiyorum. Kadina fotograflarda nasil bu kadar guzel gorundugunu soruyorlar.
Kadinin cevabi
Kendimi begeniyorum. Guzel olduguma emin oldugumda fotograflarima yansiyor.

evet bu bedendeki guzellik tazelik gecici. Fakat erkeklerin nefsini unutmamak lazim.
Sen kendine deger vermeye baslamissin zaten sorgulamaya baslamandan belli..
Bak bu kibir degil... erkekler ile kadinlar zihnen manen de cok cok farkli... bunu bilmemiz lazm
İçinize Üftade mi kaçtı sizin? 💆

konuşmayım diyorum ama duramıyorum...
yahu kadın aç aç!!! 2 çocuğuyla yarı aç yarı tok hayata tutunmaya çalışıyor, siz ise üstüste yorumlarınızda hala sus, dua et, kendine bakım yap, kocanın nefsini doyur...vs tavsiyeler veriyorsunuz. Hiç mi içiniz acımıyor o çocuklara?
Piraye kadin aç degil 1
Kadin uyanmis zaten artik yemeyenin malini yerler hesabının farkina varmis 2
Bu durumlarda insanlar bir anda uyanisla tamamen kendi benliklerine donuyorlar ama dereceyi tutturamayinca abartilar can yakiyor bu yuzden farkindalikla gelen tepkiler ile birlikte duygularini da yanina almali. 3

Sus aman ses cikarma demisim.gb anlamissiniz ama yanlis anlasilmisim. Sakin olabilirsiniz..

Leyla sultan zaten uyanmis uyanmis u yan mış...

Ama o leyla.. bu uyanmislikla bambaska biri olursa yarin ben ne yaptim demek icin leyla merhametini leyla limani olusunu da unutmamali.
Hem kendine hem cocuguna hem eşine leyla..
Sakin olabilirsiniz.

Kuzu bilmiyorum farkında mısın ama eşinin kardeşleri iki gün sonra evlenecek olsa , esin "beyaz esyalariniz benden" diye kendini öne atabilecek biri !! Sen ev için para biriktirme isini kafanda rafa kaldir ..çocuklarının iyi beslendiginden,sağlıklı gelişimleri için gerekli olan ihtiyaçlarının karsilandigindan emin ol yeter..bu gün sen kendinden kisarsin , çocuklarının boğazından kesersin ,oyuncak almazsın ,kıyafet almazsın yarın eşin "alsaydın sana alma diyen mi oldu,sen sanki giyinip suslenmeyi mi biliyordun!?" der geçen yıllarına üzülürsün

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Tabi ki hayır

Etmem.
Sizin geliriniz belli, gideriniz belli. Kira, faturalar, çocukların ihtiyaçlari... ki bir de kısıyorum diyorsunuz. O eve giren para, çalışan esiniz dahi olsa o evdekilere aittir ve esiniz sizden habersiz harcayamaz. Eger veririm diyorsa siz de "ben de harcıyorum, kismayacagim o zaman cocuklara su lazim bu lazim" diyeceksiniz.
Bekar adamlar kendilerini gecindiremiyorlarsa evlenince ne yapacaklar? Kiralarini faturalarını yine siz mi ödeyeceksiniz?
Hakkimi helal etmiyorum diyeceksiniz, benden habersiz de olsa bir kuruş giderse haram olsun diyeceksiniz, belki vicdan yapar vermez

Kiyamam zaten eşinin aldığı cok az bir miktar birde 2 çocuk var nasıl artıyorsun o kadar. Çocuklarından kısma sakin onların iyi beslenmesi lazim.
Ah sen çocuklarına başkalarının kıyafetlerini giydir, kuaföre balayına gitme eski evde otur ama yine yaranamazsın nankör olursun.. yemenden icmenden üstünden başından niye ödün veriyorsun bak sen harcamazsan harcayan oluyor işte. Eşini de evire çevire dövmek istedim. Verme canim benim verme paranı

evet bu bedendeki guzellik tazelik gecici. Fakat erkeklerin nefsini unutmamak lazim.
Sen kendine deger vermeye baslamissin zaten sorgulamaya baslamandan belli..
Bak bu kibir degil... erkekler ile kadinlar zihnen manen de cok cok farkli... bunu bilmemiz lazm
2 çocuk var, 3 bin maaş ile geçim yapmaya çalışıyorlar. Herif desen 2 bekar abisine para yağdırıyor, süsü püsüne 2 aylık maaşının yetmeyeceği kadınlara ağzının suyunu sallaya sallaya iç geçiriyor ağzına kılığına bakmadan. Tek sorun Yalnizbiranne Yalnizbiranne in bakım yapmaması mı? Başlarım erkeklerin nefsine. Bizde de var nefis hem de 9 katı, nasıl olacak?

bırak maddi sıkıntıyı param paçamdan aksa da etmem

yani ne yapmışlar paralarını da faturaları ödemeyip biriktirmişler

kesilsin o ödenmeyen fatura ne ise

bir dahaki maaş ile ilk faturayı ödemeyi öğrensinler

konu kayın kardeş ana baba değil

işi gücü olan adam parasını nasıl yöneteceğini bilmeli acil sağlık sorunu olur vs tabii ki son kuruşuma kadar veririm ama bu tarz asalaklara asla

:) olabilir. Tanimiyorum bilmiyorum ama neden olmasin.. antipatik bir karakter ise umarim klavye sessizliginden kaynakli
Eğer o değilseniz yerinde olmak istemezdiniz sonunda Mahmut Abi olduğunu itiraf etmiş, evlilik içi tecavüzü normal görecek noktaya gelen, kadının her daim eşi için hazır olmasınız onu geri çevirmemesini savunan kafada bir insan türüydü kendisi.

Sizin de işe gitmek dışında hiçbirsey yapmayan, ne eşiyle ne çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen, kazandığı iç kuruş parayı ailesine yediren adama karşılık süslen püslen, erkekler bizden farklı, kadın her türlü muameleye karşı sefkat limanı olmalı mantığınız bahsettiğim üyenin kafa yapısıyla ortak noktalara sahip.

Asla etmem. Hasta olsalar, ya ailereli olsa ve geçim zorluğu çekseler, yalnız kadınlar olsa başım gözüm üstünü. Ama yanlız yaşayan 2 tane erkeğe asla yardım etmem. Çalışsınlar bi zahmet. Eşinizi de anlıyorum, abi sonuçta. Onların yaptığına fırsatçılık denir.

Hayır her şeyden çok kısıyorum. Faturalar, alışveriş aklınıza ne gelirse çok dikkat ediyorum. Daha yeni maaş aldı dün, hemen bugün aramış kaç aylık fatura var ödeyemiyoruz diye, eşim de geldi bana dedi çünkü biliyor verse bile kalan parayla ben idare ederim ama kesinlikle verme dedim
İdare etmeyin bu ay. İhtiyaçlarınızı karşılayın. Ay sonunu getiremeyince bişeyleri anlar belki.

? Başlarım erkeklerin nefsine. Bizde de var nefis hem de 9 katı, nasıl olacak?
[/QUOTE"
Baslarim diyorsan basla. Ne olcak. Ben basladim cok iyi bi kafa.
Ne saniyoruz acaba herseyin tek yonlu oldugunu mu. Hayir.
Biz kadinlar es secerken aman yakisikli olmasa da olur diyosak bu bizim tercihimiz.
Ama yakisikli olsun diyeni de var. Ve gayet de guzel diyo. Ben de oyle diyorum artik. Kendimizi kandirip durmayalim

herşey cok yönlü bu hayatta.
zor degil. Basit. Ama cok yönlü..

lütfen birilerini elestirip ates puskurmek icimizi rahatlatmak icin bahane aramayalim

Kazık kadar herifler yiyeceğine siz ve çocuklarınız yiyin. Her hafta pazara gidin. Sebze meyve ne gerekiyorsa alın . Et balık tüketin. Çocukların beslenmesi gelişimleri açısından çok önemli. Artık suskunlugunuzu iyi niyetinizi tasarrufu bir kenara birakin. O parayı çocuklar ve kendiniz için harcayın. Çocuklar biraz büyüyünce siz de çalışırsınız o zman birikim yapılır.

Eğer o değilseniz yerinde olmak istemezdiniz sonunda Mahmut Abi olduğunu itiraf etmiş, evlilik içi tecavüzü normal görecek noktaya gelen, kadının her daim eşi için hazır olmasınız onu geri çevirmemesini savunan kafada bir insan türüydü kendisi.

Sizin de işe gitmek dışında hiçbirsey yapmayan, ne eşiyle ne çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen, kazandığı iç kuruş parayı ailesine yediren adama karşılık süslen püslen, erkekler bizden farklı, kadın her türlü muameleye karşı sefkat limanı olmalı mantığınız bahsettiğim üyenin kafa yapısıyla ortak noktalara sahip.
Etiketinizi buyrun. Ben sahiplenmiyorum..

Kuzu bilmiyorum farkında mısın ama eşinin kardeşleri iki gün sonra evlenecek olsa , esin "beyaz esyalariniz benden" diye kendini öne atabilecek biri !! Sen ev için para biriktirme isini kafanda rafa kaldir ..çocuklarının iyi beslendiginden,sağlıklı gelişimleri için gerekli olan ihtiyaçlarının karsilandigindan emin ol yeter..bu gün sen kendinden kisarsin , çocuklarının boğazından kesersin ,oyuncak almazsın ,kıyafet almazsın yarın eşin "alsaydın sana alma diyen mi oldu,sen sanki giyinip suslenmeyi mi biliyordun!?" der geçen yıllarına üzülürsün

👏👏👏👏👏👏 harika bi aciklama..
Biz hep kendi kendimize yapiyoruz ne yaparsak.
Herseyi tek yonlu yasiyoruz.
Ya duygudan yoksun
Ya maddeden yoksun birakiyoruz kendimjzi.
Olmasi gereken arzu ettiğimiz her seyi dahil etmeliyiz aslinda. Cesaretle. Deger vererek kendimize.

X