Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Ben ssni anlıyorum ama bu düzen değişmez inşallah borca girmiyordur onlar için
benim ki daah üst düzeyi bi dünya borca girip bütün sıkıntısını eve bize çektiren boyutuydu.
artık kabullendi benim kavgalarımla biz çocuklar ne olacağız diye vermiyor ama hâl güvenemiyorum.
Mutlaka eşin bilmese de kendin biriktirmeye çalış. Senin artsın diye koydukların harcamadıkların zaten kalmıyor
çocuklar büyüdükçe masraflar giderler artıyor.
Değilse gelecekte daha çok zorlanırsın.

Ben yalnızca konunu okudum yorumlara şimdi göz gezdirdimde haklıymışsın arkadaşım özür dilerim bilip bilmeden bu sekilde yaklaştım.
Ben sandım ki adam abisinden borç istiyor zor durumda elinizde bir done de olmadığı için iftira attığınızı düşünmüştüm. Allah yardımcınız olsun gerçekten kusura bakma bilip bilmeden konuşmak oldu benimkisi..
Yok estağfirullah olabilir

Bana karşı değil ama ailesine karşı evet, onlar da çok güzel kullanıyor. Bunu ona anlatamıyorum. Bu akşam ben hep kısıyorum dediğimde yarın git istediğini al yeter ki lafını yapma dedi, laf arasında nankör dedi
Erkekler kısan, tutumlu olan kadının kıymetini bilmiyor ne yazık ki. Teşekkür etmez yapmasaydın diye nankörlük eder birde.
Sizin yerinizde olsam ihtiyaçlarımı çatır çatır alır birikim yapmam çünkü o para size yar olmaz emin olun, o kardeşler yer ve siz de kendi kendinizi yersiniz.
Harcayın bundan sonra.

Yanlış yapıyorsunuz, kısmayın, zaten size kalan kuş kadar para nesini kısacaksınız ki? Eşiniz bakıyor ki siz evi çekip çevirebiliyorsunuz, ay sonuna yetişiyorsunuz e veriyor tabi kim istese.. Tamam biz de kayınlarıma yardım ediyoruz ama benim 2 kaynım işsiz ve zor durumda, bizim eve de 2 maaş girerken ailemize ufak tefek destek olmak, faturalarını ödemek falan hiç gözüme batmıyor. Ama tek maaş olsaydı ve çocuğum olsaydı ben de istemezdim. Sizden nerdeyse bi aylık kiranız kadar para istiyorlar, yazık günah değil mi ?

Ufak olan 2 aylık anne sütü alıyor, sadece bez alıyoruz ona başka harcamamız yok. Büyüğe de biz ne yersek onu veriyorum, doğru düzgün pazara gitmiyoruz bile hep minimumda alışverişini. Başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum gezmeye gidip para harcamıyorum, arada bir ayda bir filan parka gidip oturuyoruz kahvaltılık filan götürüyoruz onda da. Hayatım hayat değil ama bana değer verseydi yine de bu şartlarda da mutlu olurdum ama beni hep yok saydı
Peki o cocuklara yazık değil mi?
Pazara dogru dürüst gitmiyorsunuz ne yiyor bu cocuklar.
Anne sütü cesme değil,siizin de iyi beslenmeniz,et süt,tahıl yeterince almanız lazım.
Büyük olan aynı sekilde,balıgı,eti,meyvesi,kahvaltılıgı
Yani bi zahmet kocanız once cocuklarının karnını doyursun.
Kıyafet evet giydirilir.
Ben de kardesimin cocuklarının esyalarını giydiriyorm cogu zaman.
Tertemiz markalı seyler .
AMa bogazdan kısılmaz.

Eşim o kadar sinir bozucu bir şekilde hayır demeyi bilmiyor ki büyük ihtimal yarın kaynım arayıp yine para isteyerek, o da benden gizli verecek. Buna nasıl engel olabilirim sizce
Eşinizde kardeşine verecek para bırakmayarak tabi ki.
İlk başlarda şok olur, afallar sen değiştin der , suçlar vs. Sakın bu tavırlarına karşılık sen ailene harcarsan bende harcarım demeyin. Bugün var yarın yokuz çocuklarıma harmamıycaz da kime harcıycaz deyin :)

Evet mutlaka bende de var sorun, ben de bilsem nerde yanlış yaptığımı, kendi hayatım için bu yanlışa devam etmek istemem. Ama çok sorunlu bi hayatım var eşimden yana sürekli üzüldüğüm bir şeyler oluyor bilmiyorum
Yanlışınız kendinize değer vermemeniz. Siz kendinize değer vermezseniz kimse vermez. Önce ben diyeceksiniz.

Çok isterdim ya 😊eşimle mesajlaşıyoruz da o hiç anlamıyor beni, şu an anlaşılmaya o kadar ihtiyacım var ki. Ben harcama yapmıyorum canımın istediğini alsam paran yetmez ay sonunu getiremezsin demiştim dün akşam. O çok zoruna gitmiş bu kadar şikayetçi olduğunu bilmiyordum yazıklar olsun diyor. Arkadaşlarım kocalarını borca sokuyor dedim, onlarla bir daha görüşürsen hakkım sana haram olsun diyor. Sana insan gibi bir şey söyledim olur veya olmaz dersin ama içinde ne kadar şey birikmiş dedi. Biz birbirimizi anlamıyoruz ya. Bazen kadın kadının halinden daha iyi anlıyor. Şu an eşim için düşünebilecek iyi bir şeyim yok hiç

Leyla sultan..
Bazen konusmak kuyuda yolculuk gbdir ve kuyuyu farkettigimiz an susmak en dogru yoldur..
Kizarak kuserek kimse yola devam edemez.. kizip kusmek yoldan vazgecip yeni yollara girmeyi saglar.. eger su an huzünluysen (ki bence gayet icin sizliyor)
Bir kac degisiklik yap..
Nacizane fikrim şudur..
Kendinle sunlari konus.

Evlendigin bu insani eşini seviyor musun?
Zaman denilen tılsım gizli bir el gibi..
Sevdigin o insana sukunetle samimiyetle kalp kirikligi olmasin muhabbet zarar gormesin diyerek
birbirimize soylenecekleri soyledik simdi sukunet zamani
deyip durabilin.
Insan aciz bir varliktir.. dua insanin en büyuk ilaci ve silahidir..

Selametle

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Böyle olduğu sürece kayıkların hesap kitap konusunda hep savurgan olacaklar
Kimse kardeşine kıyamaz sıkıntı yasarken görmezsen gelemez ama destek oldukçada kayinlarin ayni sekilde devam ederler dusuncesindeyim

Zaten şimdi dolabını doldurmak istesen o 700 tl gider güzelim böylece kardeşine verecek para kalmaz.

Erkek kardeşim 3500 tl maaş alıyor, tek çocuğu var babamın evinde oturuyor, biz hepimiz ona maddi destek oluyoruz. Annemler emekli faturalarını bile ödüyor. Ben yeğenime veriyorum sadece abartmiim da. Okul masraflarına yardım ediyorum. Geçinemiyordur diye onu kayırıyoruz sürekli.

Siz geçimle cimriliği abartmışsın kuzum, ev idaresinden bihaber olduğu için kolay geçinilir zannediyor eşin

Onu ima ettim bu kadar açık söylemedim az kazanıyorsun kiracıyız diye o bile çok zoruna gitti. Mesajlaştık benle olmuyorsa ayrılalım ailenle yaşayabilirsin dedim aradı ağzına geleni saydı ne diyorsun aptal gerizekalı diye

Yok bu çözüm olmaz , daha da o tarafa itersiniz.

Çözüm sürekli ihtiyacınızın olması.

Her ay maaş günü yaklaşınca ihtiyaçlarınızı siralayacaksiniz ; hiç imalarda bulunmadan.

Eşiniz elinde kalan parayı bu şekilde onlara veriyorsa sürekli kendime harcar yada harcamış gibi yapar kenara atar yine de vermem. Maaşımız sizinle aynı o yüzden çok net biliyorum ki 2 bebekle yetişecek bir miktar değil.

Leyla sultan .. boy ve kilonu yazinca sok oldum.. senin boyun ve kilon cok iyi. Kendini begenmezsen nankorluk edersin bedenine..
Evde kendine bakim yapmaya baslmanin zamani gelmis.
Ve her gun kendine ben degerliyim ben guzelim kendimi seviyorum demekle baslayabilirsin...

Bi arkadas yazmis sen kendini begenmezsen baskasi begenmez diye. Gercekten dogru.
Bi fotomodel vardi adini hatirlamiyorum. Kadina fotograflarda nasil bu kadar guzel gorundugunu soruyorlar.
Kadinin cevabi
Kendimi begeniyorum. Guzel olduguma emin oldugumda fotograflarima yansiyor.

evet bu bedendeki guzellik tazelik gecici. Fakat erkeklerin nefsini unutmamak lazim.
Sen kendine deger vermeye baslamissin zaten sorgulamaya baslamandan belli..
Bak bu kibir degil... erkekler ile kadinlar zihnen manen de cok cok farkli... bunu bilmemiz lazm

Leyla sultan .. boy ve kilonu yazinca sok oldum.. senin boyun ve kilon cok iyi. Kendini begenmezsen nankorluk edersin bedenine..
Evde kendine bakim yapmaya baslmanin zamani gelmis.
Ve her gun kendine ben degerliyim ben guzelim kendimi seviyorum demekle baslayabilirsin...

Bi arkadas yazmis sen kendini begenmezsen baskasi begenmez diye. Gercekten dogru.
Bi fotomodel vardi adini hatirlamiyorum. Kadina fotograflarda nasil bu kadar guzel gorundugunu soruyorlar.
Kadinin cevabi
Kendimi begeniyorum. Guzel olduguma emin oldugumda fotograflarima yansiyor.

evet bu bedendeki guzellik tazelik gecici. Fakat erkeklerin nefsini unutmamak lazim.
Sen kendine deger vermeye baslamissin zaten sorgulamaya baslamandan belli..
Bak bu kibir degil... erkekler ile kadinlar zihnen manen de cok cok farkli... bunu bilmemiz lazm
konuşmayım diyorum ama duramıyorum...
yahu kadın aç aç!!! 2 çocuğuyla yarı aç yarı tok hayata tutunmaya çalışıyor, siz ise üstüste yorumlarınızda hala sus, dua et, kendine bakım yap, kocanın nefsini doyur...vs tavsiyeler veriyorsunuz. Hiç mi içiniz acımıyor o çocuklara?

X