Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Sabah bana mesaj attı işte hayatından bu kadar şikayetçi olduğunu bilmiyordum diye. Ben şikayet mi ettim bilmiyorum da ona dün demiştim ki çocuklarıma kıyafet almıyorum büyük kızım için de, her şeyi yiyor doğru düzgün meyve bile almıyorum sen zor duruma düşme diye, sen sapasağlam adamların yüklü faturasını ödemekten bahsediyorsun demiştim, arkadaşlarımın hiç biri benim gibi değil dedim o arkadaşlarınla görüşmiceksin yazmış hakkım haram olsun görüşürsen yazmış aslında o arkadaşlarımın bi kötülüğü yok, sadece evlerine gittiğim zaman bakıyorum yeme içme giyinme gezme den hiç geri durmuyorlar lüks te değil yani aynı bizim gibi durumları kiracılar ama bizden iyiler hep benim hatam dedim çok kötü kavga ettik nankörsün hak etmiyorsun filan dedi boşanma lafını açtım git istersen abinlere bak ailenle yaşa bundan çok farklı hayatım olmaz ayrılsak ta dedim ayrılık kelimesini yazınca aradı bağırdı çağırdı akşam da çok sinirliydi yatakta ben yatcam sen içerde yatarsın hak etmiyorsun dedi gitti hala eve gelmedi

Asil o sizi ve cocuklari hak etmiyor!

Bu mesajım, okuyan genç kardeşlerim içindir.

Eğer okuyup ya da çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durmazsanız işte böyle "salak" diye bahsedilen kocanın "benim param" lafına maruz kalırsınız.

Lütfen kendi ayaklarınız üzerinde durmayı, gerektiğinde maddi manevi rest çekebilecek duruma gelmeyi unutmayın!

Hayatta ogrendigim birsey varsa sizin gibi olanlar buna bende dahil biz biriktirmeye calistikca gelip birileri yiyor. Siz de kısmayın kendinizden ödün vermeyin esinizde ayagini yorganina gore uzatmayi ogrensin. Kardesidir ortada biraksin istemem ama ben birseylerden fedakarlik edip ayagimi yorganima gore uzatiyorsam onlarda uzatacak esim yardim mi ediyor bende etikete bakmadan harcarim
Ortada bırakmak diye bir şey yok ki adamların da maaşı var ama keyfi harcıyor mesela biri bu ay bisikletine 300 lira mı ne tam hatırlamıyorum masraf yapmış köye gezmeye gidecek bisikleti de ayırıp otobüsün bagajında götürcek köyde bisiklet sürmeye hevesleniyormuş tamamen keyfi gidiyor. Diğeri de har vurup harman savuruyor kirayı kp ödüyor yazık onlar aylardır fatura ödememiş napiyim anlatamıyorum diyo anlatamıyorsun da nasılsa birileri ödüyor diye ikisi de hiç oralı değil

Sabah bana mesaj attı işte hayatından bu kadar şikayetçi olduğunu bilmiyordum diye. Ben şikayet mi ettim bilmiyorum da ona dün demiştim ki çocuklarıma kıyafet almıyorum büyük kızım için de, her şeyi yiyor doğru düzgün meyve bile almıyorum sen zor duruma düşme diye, sen sapasağlam adamların yüklü faturasını ödemekten bahsediyorsun demiştim, arkadaşlarımın hiç biri benim gibi değil dedim o arkadaşlarınla görüşmiceksin yazmış hakkım haram olsun görüşürsen yazmış aslında o arkadaşlarımın bi kötülüğü yok, sadece evlerine gittiğim zaman bakıyorum yeme içme giyinme gezme den hiç geri durmuyorlar lüks te değil yani aynı bizim gibi durumları kiracılar ama bizden iyiler hep benim hatam dedim çok kötü kavga ettik nankörsün hak etmiyorsun filan dedi boşanma lafını açtım git istersen abinlere bak ailenle yaşa bundan çok farklı hayatım olmaz ayrılsak ta dedim ayrılık kelimesini yazınca aradı bağırdı çağırdı akşam da çok sinirliydi yatakta ben yatcam sen içerde yatarsın hak etmiyorsun dedi gitti hala eve gelmedi
Eşiniz hem suçlu hem güçlü olmaya çalışıyor, hiçbirseyi haketmeyen de kendisi.
Evlilik sürecinizden beri masraf yapmamaya çalışan kadının azıcık sesi çıkınca nankör oluyor.
Çocuklarının yediğinden kısıp, kardeşlerine verdiği o paralar haram eşinize söyleyin bunu.
Sizde çocuğunuzun yediğinden ictiginden kıskanmayin bundan sonra, ne seviyorsa alın alabildiğiniz kadar.

Adama bak hem suçlu hem güçlü. Esas o sizi haketmiyor.
Gitsin o parazit kardeşlerinin yanında yatsın asıl. Çok üzüldüm inanın dün konunuzu okuduğumdan beri aklımdasınız. Varsa birikmiş alın gidin ailenizin yanına. Az burnu sürtsün hödüğün..

Çok haklısınız benimde iki küçük çoçuğum var kiradayız eşimin kız kardeşi diş parası adına bendende gizli bin tl alıp da ödemeyince ben zincirleri kopardım kesinlikle kısamam çoçuklarımdan kendimden evimden kısamam bunun öncesinde eşim tasarruf beklemiyordu ama ben ona koyamıyor zorlanmasın diyordum .Sizde baktınız sizi dinlemiyor versin kavga çekişme ile dinlenmiyor abilerinin gerçek yüzünü görünce anlayacak ama bından sonra acımayın değmiyor çünkü

Bu kadar fedakar olmanın mükafatı bu. Nankörlük ile suçlanıp nankörlüğe uğramak. 🙁

İyisi mi, ev bark sahibi olun diye kısmaktansa,çocuklarınıza üstünüze başınıza bir şeyler alın. Koca koca adamlar yiyeceğine, çocuklarınız siz yiyin parayı az çok fark etmeksizin. Yazık değil mi size ya?

Saçma değil. İnsan sadece görünenden ibaret duygusuz bir varlık değil.iç konuşma, karşıdakine verdiğimiz enerji bunlar mutlaka çok önemli şeyler. Siz çok pozitif şeyler yazmışsınız ben şu an o kadar iyi düşünemiyorum. Gece salonda uyudum sabah bana çok kızıyordu neden orda yattın neden beni namaza kaldırmadın diye. Gözüm kapalıydı hatta ne bakıyorsun bile dedi bi ara çok sinirliydi bana karşı. Ben de iyi bir şey düşünemiyorum onunla iyi olmak istemiyorum çok yoruldum ailesinin bitmeyen beklentisinden. Eşim kendini ne sanıyor ayda ne kazanıyor, onlar ne sanıyor bilmiyorum ama bu yaşadığım hayat, hayat değil onu biliyorum. Hiç bir şey almamaya çalışarak, çok kısıtlı bir şekilde yaşıyorum o da parası çok sanıyor demek ki
Yataklari ayirmak çözüm degil hatta hic iyi degil size tavsiyem araba almaya calisin ya da kredi cekin borca sokun bak bakalim verecek parasi kaliyor mu para birikmez yoksa

Sen olmasan totosundaki donu bile yikayamaz sana nankor mu diyor? Cocuklarini dusunmeyen kimseyi dusunmez. birak gitsin abilerinin yaninda yasasin. hem ona iyilik etmis olursun harcamadigi degil harcadigi faturayi odemis olur

Bide şunu merak ettim hiç bi bir şey istemiyor bu çoçukların canı ya da bizim evlatlarmı çok şey istiyor tüm mesajlarınızı okudum nolur evlatlarınızdan kısmayın et balık yumurta yedirin eğitimi içinçoçuk kitabları alın bizim en güzel hazinemiz evlatlarımız .Eve lazım olan camiye haram olur diye atasözümüz var inşallah evaltlarınız üçin herşey güEl olur

O terbiyesiz kocan gitsin para harcamayı bilmeyen kardeşleri ile yaşasın, onların faturalarını kiralarını ödesin. Hak etmiyor sizi ve emeklerinizi.

bu tip adamlar asalak,parazit gibi olup,nazi gecen insanlarin sirtindan beslenen yaratiklardir..
evet tabiki hastalik,cok acil durumlar olmadikca zaten sizler zor gecinirken onlara maddi anlamda her defasinda yardimci olmak sacmaliktir..

Kardeşim madem dindar bir insan o zaman bir zahmet inandığı şeylerin gereğini yapacak. Bunun içinde eş ve çocuklarının her türlü ihtiyacını karşılamak, eşin rızası olmadan başkasına para vermemek gibi.
Siz o çocukları baba evinden getirmedinizki elbette bakacak. Lütfen çocukların boğazından kısmayın, o iki odun kardeş yiyeceğine çocuklarınız yesin.
Yataktan kovmak ne demek. Sen git yat burası benimde odam deseydiniz.
Aslında tek hatanız hep en azına razı olmak olmuş. Böyle yapınca insanlar sizin fedakarlığınızı görmüyor o kadarını hakettiğinizi düşünüyor.
Başkasının -bu eşiniz bile olsa- adına düşünmeyin. Siz üzülüp kıyamıyorsunuz ama o size pek güzel kıyıyor. Kendine acımayana siz hiç acımayın.

Etmem. Bekar üstelik. O maaş eşinizin maaşı değil. O maaş evinizin çocuklarınızın nafakası. Sorumlu olsalar tamam ama başkalarının keyfi sorumsuzluğunun bedelini çocuklarınız ödemek zorunda değil

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Yardım etmem üstüne bir kuruş bile harcamalarımdan kısıtlamam.
Madem borç ödemeye bu kadar niyetli eşin senin borçlarını ödesin.

X