Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

İlk sayfa haricini okuyamadım. Tek bir tavsiye vereceğim Konu sahibi “İDARE ETME”. Çocuklarından evinden kısma(zaten aldığınız para çok az) Nasıl yetişecek diye eşin düşünsün, senin sessizliğine, kanaatkarlığına güveniyor. Bundan sonra kendin yapsın hesabını, o zaman yetiştirebilecek mi bakalım.

siz çocuklarinizdan kisin kendiniz bir pantolon almayin adam benim param diyip bide millete yardim etmeye kalksin.
nerde boyle esi tutumlu olmaya calisan insan varsa esleri kendini kuş kadar maaşla bir şey zannediyor
birdahaki ay kısmalarinizi birakin ipin ucunu gevsetin görelim millete dagittigi parasini heybetini

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Sizin kardeşiniz ananız babanız yokmu sizde verin.... Hatta ne kısıyorsunuz kısmayın alın... Eşiniz benim param veririm demiş... Çok saçma o zaman siz de canım istedi bende bu elbiseyi aldım alırım benim nefsim benim isteğim benim vücudum dersiniz..... Demelisiniz ki anlasın.... Bırakın efendim geçim sıkıntısı çeksin.... Madem onun parasıymış..... Ömür boyu böyle iki erkek mi besleyeceksiniz.... Oldu olacak çoraplarını da alıverin..... Bu ne sevap ne fedakarlık ... Bu eşinizin ben büyüğüm para veririm diye kendini gazlayıp ego olayı..... Kısmayın kendinizden madem onlara verecek para çok size de versin Bi zahmet.... Düşünmeyin... Dert sahibi etmeyin kendinizi..... Madem yaşasaymış kardeşleriyle.... İşte ben niye çalışıyorum bu benim param diyen erkekleri toptan Bi havuza sokup üzerlerine paradan beton dökesim geliyor..... Hiç sevmem bu lafı yuvayı dişi kuş yapar parayı dişi kuş tutar arayı dişi kuş kurtarır sonra benim param dişi kuş sanane..... Derler...... Siz o dişi kuşu uçurun harcayın sizde kısmayın

Baslarim diyorsan basla. Ne olcak. Ben basladim cok iyi bi kafa.
Ne saniyoruz acaba herseyin tek yonlu oldugunu mu. Hayir.
Biz kadinlar es secerken aman yakisikli olmasa da olur diyosak bu bizim tercihimiz.
Ama yakisikli olsun diyeni de var. Ve gayet de guzel diyo. Ben de oyle diyorum artik. Kendimizi kandirip durmayalim

herşey cok yönlü bu hayatta.
zor degil. Basit. Ama cok yönlü..

lütfen birilerini elestirip ates puskurmek icimizi rahatlatmak icin bahane aramayalim
Tek yönlü derken? Ben zaten adamın kumaşını anlatmıştım o alıntıladığınız mesajımda. Kadın elini yüzünü yıkayacak sabunu zor buluyor, siz bakımlı olun diyorsunuz. Hem de kimin için? Üstüne Suriyeli kadın getireyim diye karısının ağzını yoklayan, başka kadınlara yiyecek gibi bakan, karısına 100 TL verse eli titreyen, ama kardeşlerine elinden gelse dünyayı verecek adama. 2 çocuk verdiğiniz adam az vücudunuz bozuldu diye bunu yapsa hoşunuza gider mi? Bakım dediğiniz şey para ile oluyor. Beyfendi tok kardeşlerini doyurmayı kesip az kadına para verse zaten bakar kendine.

dediğiniz gibiyseler parayı alın harcamış gibi yapın yada gerçekten harcayın ihtiyaçlarınızı ötelemeyin elde para kalmazsa anlar belki aklıma başka bişi gelmedi :KK70:

İlk sayfa haricini okuyamadım. Tek bir tavsiye vereceğim Konu sahibi “İDARE ETME”. Çocuklarından evinden kısma(zaten aldığınız para çok az) Nasıl yetişecek diye eşin düşünsün, senin sessizliğine, kanaatkarlığına güveniyor. Bundan sonra kendin yapsın hesabını, o zaman yetiştirebilecek mi bakalım.

👏👏👏👏

Eşim onlardan daha saçma çünkü. Dışardan bakıldığı zaman çok hayırlı bi insan, çok dindar ama bana iyi bir eş değil.evlenmeden önce beni seviyor diye düşünüyordum. Evlenince hemen hevesini aldı. Annesiyle arasında aşk başladı. İlk günümüzden itibaren her gün annesiyleydik ben ağlarken, hayal ettiğim evlilik bu değil sonra onla vakit geçirelim derken o halinden çok memnundu, benim üzülmemi ciddiye almıyordu. Şimdiye kadar hep onlar oldu esas ailesi. Şimdi eve gelip elinden telefonu düşürmüyor benle doğru düzgün konuşmuyor. Dışarı çıksak gözü sürekli başka kadınlarda. Çok kötü hissediyorum kendimi

Madem böyleydi neden 2 tane çocuğu da doğurup kendinizle rezil ettiniz?

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Hayatta ogrendigim birsey varsa sizin gibi olanlar buna bende dahil biz biriktirmeye calistikca gelip birileri yiyor. Siz de kısmayın kendinizden ödün vermeyin esinizde ayagini yorganina gore uzatmayi ogrensin. Kardesidir ortada biraksin istemem ama ben birseylerden fedakarlik edip ayagimi yorganima gore uzatiyorsam onlarda uzatacak esim yardim mi ediyor bende etikete bakmadan harcarim

Allah kardesleri ayni ana babadan yaratmis ama keseleri ayridir..
siz maddi zorluk icinde değil milyoner dahi olsaniz onlara bakmak zorunda değilsiniz..
koskoca adamlar o fatura birikene kadar ne p*k yemiş onun hesabini versinler..
sert cikmaz ciddi tavir almazsaniz is büyür..ayrica bi nebze hata sizde ev idaresi diye kocaniza alan acmissiniz..
100 tl lazimsa eve 200 lazim deyip at kenara 20 50 tl neyse.
kocan birazda senin bu tutumlu oluşuna güveniyor sanirim.

Yardim gercek ihtiyac sahibine yapilir, sorumsuz kazik kadar heriflere degil.

2200 tl ile iki cocuk buyutuyorsun, ocaginda asini kaynatiyorsun, helal olsun...

Ama bunu acik etme...
Yetmedigini, yetiremedigini kocanin kulagina sok.
Arttirdigini da ona soyleme ki rahatlamasin.
Bazi erkekler gercekten bunu hak ediyor.
Gelin, damat, torun sahibi bir kadinim.
Soylediklerimi yabana atma.
Allah yardimcin olsun.
O kardeslerin gogsune merhamet, kocana da akil fikir versin...🤲

Bizim yardim edip etmemizin önemi yok. Esiniz size de formalite olarak soruyor. Öyle veya böyle verecek cünkü dedigine göre onun parasi . Esim bana öyle bir laf kursa bi güzel yedirirdim. Sizdede suc var: Baskalarina yedirirken cocuklarinuzdan kismayacaktiniz. Bundan sonra sizde idare etmeyin. Esiniz düsünün.

Valla büyük olay çıkarırım. Ne demek çocuk yok bişey yok paraları yetmiyor... Niye çocuklarınızın rızkını bu haramzadelere yediresiniz ki. Hem de siz iki kuruşun hesabını yapıyorken. Çok ciddiyim büyük olay çıkarırım.

Tek yönlü derken? Ben zaten adamın kumaşını anlatmıştım o alıntıladığınız mesajımda. Kadın elini yüzünü yıkayacak sabunu zor buluyor, siz bakımlı olun diyorsunuz. Hem de kimin için? Üstüne Suriyeli kadın getireyim diye karısının ağzını yoklayan, başka kadınlara yiyecek gibi bakan, karısına 100 TL verse eli titreyen, ama kardeşlerine elinden gelse dünyayı verecek adama. 2 çocuk verdiğiniz adam az vücudunuz bozuldu diye bunu yapsa hoşunuza gider mi? Bakım dediğiniz şey para ile oluyor. Beyfendi tok kardeşlerini doyurmayı kesip az kadına para verse zaten bakar kendine.
Bu mesaja bakılırsa konu maddiyatı tamamen geçmiş 🙁

Allah yardimciniz olsun. Hala kardes diye muhattap mi oluyor bir de. Saglikli bir erkegin eli iş tutmuyorsa ipe sapagelmez. Afedersiniz ama eşinizi enayi yerine koyuyorla ve esinizde buna müsade ediyor

Konu sahibi ne yaptınız acaba ??
Sabah bana mesaj attı işte hayatından bu kadar şikayetçi olduğunu bilmiyordum diye. Ben şikayet mi ettim bilmiyorum da ona dün demiştim ki çocuklarıma kıyafet almıyorum büyük kızım için de, her şeyi yiyor doğru düzgün meyve bile almıyorum sen zor duruma düşme diye, sen sapasağlam adamların yüklü faturasını ödemekten bahsediyorsun demiştim, arkadaşlarımın hiç biri benim gibi değil dedim o arkadaşlarınla görüşmiceksin yazmış hakkım haram olsun görüşürsen yazmış aslında o arkadaşlarımın bi kötülüğü yok, sadece evlerine gittiğim zaman bakıyorum yeme içme giyinme gezme den hiç geri durmuyorlar lüks te değil yani aynı bizim gibi durumları kiracılar ama bizden iyiler hep benim hatam dedim çok kötü kavga ettik nankörsün hak etmiyorsun filan dedi boşanma lafını açtım git istersen abinlere bak ailenle yaşa bundan çok farklı hayatım olmaz ayrılsak ta dedim ayrılık kelimesini yazınca aradı bağırdı çağırdı akşam da çok sinirliydi yatakta ben yatcam sen içerde yatarsın hak etmiyorsun dedi gitti hala eve gelmedi

X