Valma kusura bakma maden Esının etrafa para verecek bol parası var git ne eksıgın varsa essek gıbı odesın bazen erkeklere iyilik yaramıyor ıkı uc ay senın borclarıda odesınde girsin yardımıKorkarım ki eşim benden gizli verir. O zaman ne onla konuşurum ne yemek yaparım sinirimden ama çözüm değil benim eşim hep enayi
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz
- Konu Sahibi Yalnizbiranne
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Maaştan kirayı çıkarınca geriye 2200 lira kalıyor.
Bu parayla insanlar gecinebiliyorsa üstüne bir de aileye yardım ediyorsa bu kişilerin ekonomi bakanına danışman olarak atanmasını talep ediyorum.
Bir çocuğun beslenmesi, giyimi, sağlık icin harcaması, oyuncakları sosyal faliyet adina gezdirip eğlendirilmesi bu parayla karşılanması cok zor.
iki cocuk var biri iki aylık bez parasi yeter.
Kenara para koymaya çalışıyorsanız siz kendinizi unutmuş olmalısınız
Bu parayla insanlar gecinebiliyorsa üstüne bir de aileye yardım ediyorsa bu kişilerin ekonomi bakanına danışman olarak atanmasını talep ediyorum.
Bir çocuğun beslenmesi, giyimi, sağlık icin harcaması, oyuncakları sosyal faliyet adina gezdirip eğlendirilmesi bu parayla karşılanması cok zor.
Ufak olan 2 aylık anne sütü alıyor, sadece bez alıyoruz ona başka harcamamız yok. Büyüğe de biz ne yersek onu veriyorum, doğru düzgün pazara gitmiyoruz bile hep minimumda alışverişini. Başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum gezmeye gidip para harcamıyorum, arada bir ayda bir filan parka gidip oturuyoruz kahvaltılık filan götürüyoruz onda da. Hayatım hayat değil ama bana değer verseydi yine de bu şartlarda da mutlu olurdum ama beni hep yok saydıMaaştan kirayı çıkarınca geriye 2200 lira kalıyor.
2 aylık bebegi doktora goturmuyor musunuz?bizimkinin gaz damlasi bile 70 Tl idiUfak olan 2 aylık anne sütü alıyor, sadece bez alıyoruz ona başka harcamamız yok. Büyüğe de biz ne yersek onu veriyorum, doğru düzgün pazara gitmiyoruz bile hep minimumda alışverişini. Başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum gezmeye gidip para harcamıyorum, arada bir ayda bir filan parka gidip oturuyoruz kahvaltılık filan götürüyoruz onda da. Hayatım hayat değil ama bana değer verseydi yine de bu şartlarda da mutlu olurdum ama beni hep yok saydı
Öncelikle büyük ihtimalle o ÇALDI cümleniz beni tilt etti. Emin olmadığınız konu hakkında rica ediyorum iftiravari konuşmayın.Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Konuya gelecek olursak o benim abim dara düşmüş benden destek istemiş kenarda üç beş birikmişim varsa veririm ne olacak dünyanın sonu değil ya?
Nedir bu para vermem bu benim rızkım ev alıcaz muhabbeti yani 800₺ eksik ile ev bütçeniz bi anda sıfırlandı mı ?
Borç verdiğinizi söylersiniz madem içiniz rahat etmiyor.
Bacım 3000 liraya hem 800 kira ödeyip hem 4 kişi geçinip hem az da olsa arttırıyosun he mi? Ben sorunu buldum galiba, eşinin yetersiz beslenmeden dolayı beyni gitmiş düşünemiyor zira şu anda 4 kişinin sadece dengeli ve yeterli beslenebilmesi bile 3000 in üzerinde tutuyor, kısacası kocan sizin ve çocuklarının daha karnınızı bile doyuramıyor, bi de erkeklik taslıyor...kardeşlerine yardım edecekmiş...peh...bence siz de tutumlu filan değilsiniz, düpedüz kocasına yaranmak için çocuklarının boğazından kısan bir kadınsınız sadece, acı söyledim biliyorum ama durum bu, ya yaranmaya devam edeceksiniz ya da çocuklarınızı düşünüp bu gidişe bi dur diyeceksiniz, işe girip boşanır mısınız yoksa temiz bir cinnet geçirip " açız ulan, daha karnımızı doyuramıyorsun, kardeşlerine erkeklik taslamak senin neyine?" mı dersiniz orası size kalmış
Valla benim 3.5 senelik evliliğimde anladığım kadın tasarruf yapmayacak. Kısmayacak. Çünkü senin kısıp biriktirdiğin başka şeylere illa ki harcanıyor, gerekli olmayan şeylere veya burdaki gibi başkalarına gidiyor. Sen harca ki adama millete dağıtacak para kalmasın. Bebeğe kıyafet aldım diyince ne diyebilir? Kendi kendine eziyet etmişsin dikkat edeceğim diye. Salla. Demek ki 3k'lık maaşın içinden bile 700-800 lira millete saçacak bütçe çıkarabiliyor, o 700 lirayı sen kendine ve çocuklarına harca da benim param veririm diye dayılık yapamasın.
Ufak olan 2 aylık anne sütü alıyor, sadece bez alıyoruz ona başka harcamamız yok. Büyüğe de biz ne yersek onu veriyorum, doğru düzgün pazara gitmiyoruz bile hep minimumda alışverişini. Başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum gezmeye gidip para harcamıyorum, arada bir ayda bir filan parka gidip oturuyoruz kahvaltılık filan götürüyoruz onda da. Hayatım hayat değil ama bana değer verseydi yine de bu şartlarda da mutlu olurdum ama beni hep yok saydı
valla sana cok kistim, kisacam para harcamicam diye o cocuklara bunu yasatmaya hakkin var mi. annesin sen. cocuk diyip gecme o bilecek hep baskasinin eskisiyle büyüdügünü, karin tokluguna yasadigini. pazara bile gitmiyormussun ne yiyip iciyorsunuz?
Her ay istiyor eşim de 100 200 lira veriyor her seferinde hem de bazen ayda bi kaç kez. Ondan harçlık alma lüksü yok çünkü kaynım da çalışan sapasağlam biri. Bana eşimin aldığı küpe evlerinde yok oldu. Eşim kendi ağzıyla söylüyor çok paralarımı çaldı diye. Affetmez diye kendi söylüyor. Onlara gittiğimde kaç sefer başka odaya bıraktığım kıyafetin cebindeki para yok oldu. Kendi eşim bile dedi yüzüğüm için, onu o yalan etmiştir şimdiye tabirini kullandı. Sizin de böyle kaynınız olsa eminim canınızdan çoktan bezmiştiniz. Kirayı babası veriyor bi faturayı da ödeyemiyor nereye kadar böyle gidecek yarın babası ölünce ne olacak haliÖncelikle büyük ihtimalle o ÇALDI cümleniz beni tilt etti. Emin olmadığınız konu hakkında rica ediyorum iftiravari konuşmayın.
Konuya gelecek olursak o benim abim dara düşmüş benden destek istemiş kenarda üç beş birikmişim varsa veririm ne olacak dünyanın sonu değil ya?
Nedir bu para vermem bu benim rızkım ev alıcaz muhabbeti yani 800₺ eksik ile ev bütçeniz bi anda sıfırlandı mı ?
Sağlık ocağına götürüyorum her ay. Çok şükür önemli bir sıkıntısı yok. Benim kafam öyle bir çalışıyor ki acaba her şeyi nasıl en ucuza getirebilirim diye ama çok yanlış bu yanlışımdan dönmek biraz zamanımı alır ama artık böyle bi hayatı kendime çocuklarıma reva görmekten yoruldum2 aylık bebegi doktora goturmuyor musunuz?bizimkinin gaz damlasi bile 70 Tl idi
Ben büyük çocuğun yeterli beslenemediğini düşünüyorum şuan hergün makarna yese ancak o paraya geçinip bir de arttırılır heralde, en azından o çocuk için her hafta eve bi kez balık kıyma et filan alın bence. Hergün yumurta yese mutlaka ne bileyim nasıl arttırıyorsunuz bence siz de bu yakışıklı koca uğruna çocuklarınızı mahrum büyütüyorsunuz sanırım. Ben şuan size kızdım. Ev sahibi olsanız nolur kardeşlerim kira ödemesin diye alır evin bi odasını o iki faydasıza verir içten içe kanser olursunuz.
Bu arada çocuklarınızı o iki faydasızla yalnız görüştürmeyin sakın o kötü alışkanlığı olan istismar filan etmesin çok sağlıklı bi görüntü çizmedi bunlar gözümde, dindar geçinip enseste yatkın olabilirler.
Bu arada çocuklarınızı o iki faydasızla yalnız görüştürmeyin sakın o kötü alışkanlığı olan istismar filan etmesin çok sağlıklı bi görüntü çizmedi bunlar gözümde, dindar geçinip enseste yatkın olabilirler.
Hayatı yalan diye bi tabir var ya,o da öyle kendi kardeşi söylüyor artık elinden bir şey gelmiyor gibi bi hali var eşimin ne kadar konuşsa boşuna. Eşimin fazladan telefonu vardı evde, onu ödünç istedi, sonra telefoncuda telefonlar karışmış, gitmiş gelmemiş filan diye yalan uyduruyor ama ne dediğini kendi bile bilmiyor eşim gülmüştü kaç paraya sattın doğru söyle diye. Benim de kardeşim var ama her kardeş bir değil benimkinin kimseye yük olma durumu yok elinden gelse bana destek olur ama ben de istemezdim zaten.Öncelikle büyük ihtimalle o ÇALDI cümleniz beni tilt etti. Emin olmadığınız konu hakkında rica ediyorum iftiravari konuşmayın.
Sağlık ocağına götürüyorum her ay. Çok şükür önemli bir sıkıntısı yok. Benim kafam öyle bir çalışıyor ki acaba her şeyi nasıl en ucuza getirebilirim diye ama çok yanlış bu yanlışımdan dönmek biraz zamanımı alır ama artık böyle bi hayatı kendime çocuklarıma reva görmekten yoruldum
[/QUOTE
Canım ne kasıyorsun sgk anlaşması olan özel hastanelerde çocuk doktoru 80 tl ,her ay çocuk doktoru görsün çocuğu.
Valla çok haklısınız bir şey diyemedim. Bu tavsiyeleri kulak arkası yapmıcam emin olun dinleyip yaşamıma geçirmeye çalışcam böyle ben de mutlu değilim zaten. Annem de diyor kp kv ölünce onlar senin başına kalır diye. O hayır sız olandan ben de çok aşırı korkuyorum bu konuda ben korurum ama eşim gerçekten çok saf sinir bozacak derecede. Bazen ben yokken alıp götürmek istiyor daha hiç bırakmadımBen büyük çocuğun yeterli beslenemediğini düşünüyorum şuan hergün makarna yese ancak o paraya geçinip bir de arttırılır heralde, en azından o çocuk için her hafta eve bi kez balık kıyma et filan alın bence. Hergün yumurta yese mutlaka ne bileyim nasıl arttırıyorsunuz bence siz de bu yakışıklı koca uğruna çocuklarınızı mahrum büyütüyorsunuz sanırım. Ben şuan size kızdım. Ev sahibi olsanız nolur kardeşlerim kira ödemesin diye alır evin bi odasını o iki faydasıza verir içten içe kanser olursunuz.
Pazara bile gitmiyorsaniz ne yiyip ne içiyorsunuz?Ufak olan 2 aylık anne sütü alıyor, sadece bez alıyoruz ona başka harcamamız yok. Büyüğe de biz ne yersek onu veriyorum, doğru düzgün pazara gitmiyoruz bile hep minimumda alışverişini. Başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum gezmeye gidip para harcamıyorum, arada bir ayda bir filan parka gidip oturuyoruz kahvaltılık filan götürüyoruz onda da. Hayatım hayat değil ama bana değer verseydi yine de bu şartlarda da mutlu olurdum ama beni hep yok saydı
Sizi geçtim büyük çocuğunuzu herşeyden kısarak nasıl olması gerektiği kadar besleyebilirsiniz?
Deseniz ki elimden gelen bu ayrı ama siz var olan azıcık paradan da kısmaya çalışıyorsunuz. Ne için ev alırız belki diye.
Çocuklarınızı her şeyden mahrum edip eviniz olsa ne olur ki?
Ayrıca sizde o koca ve ailesi varken hiçbirsey yapamazsıniz. Bari çocuklarınizdan kismayin.
Ben yalnızca konunu okudum yorumlara şimdi göz gezdirdimde haklıymışsın arkadaşım özür dilerim bilip bilmeden bu sekilde yaklaştım.Her ay istiyor eşim de 100 200 lira veriyor her seferinde hem de bazen ayda bi kaç kez. Ondan harçlık alma lüksü yok çünkü kaynım da çalışan sapasağlam biri. Bana eşimin aldığı küpe evlerinde yok oldu. Eşim kendi ağzıyla söylüyor çok paralarımı çaldı diye. Affetmez diye kendi söylüyor. Onlara gittiğimde kaç sefer başka odaya bıraktığım kıyafetin cebindeki para yok oldu. Kendi eşim bile dedi yüzüğüm için, onu o yalan etmiştir şimdiye tabirini kullandı. Sizin de böyle kaynınız olsa eminim canınızdan çoktan bezmiştiniz. Kirayı babası veriyor bi faturayı da ödeyemiyor nereye kadar böyle gidecek yarın babası ölünce ne olacak hali
Ben sandım ki adam abisinden borç istiyor zor durumda elinizde bir done de olmadığı için iftira attığınızı düşünmüştüm. Allah yardımcınız olsun gerçekten kusura bakma bilip bilmeden konuşmak oldu benimkisi..
Ayrıca hemen yeni bir alyans alın, bir doğum hediyesi alsın bi zahmet
Evdeki esşyalaRI satacak kadar ne elzem ihtiyacı olabilr?Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Madde bagımlılıgı falan olmasın?
Bence bunu bi arastırın.
Tabiki vermem.
Koca adamlar,calısıp baksınlar kendilerine.
Cocuklarınızı hakkı o paralar.