Siz olsanız bu insanlara para verir miydiniz

Sonradan konu sahibinin yorumlarını gördüm sinirim bozuldu.
Lütfen hanımlar böyle öküzleri ev bark sahibi edeceğim diye dişinizden tırnağınızdan kısıp canınıza eziyet etmeyin.
Siz orada markette şundan bundan kısıyorsunuz adam orada kardeşlere savuruyor.
İsterseniz 65 yaşına kadar kirada oturun hiç bir şeyi olmasın ama çocuklardan kısmayın.

Yalnizbiranne Yalnizbiranne bu sitede dört gözle boşanmasını beklediğim kadınlardan birisin.
Ben de eşime konuyu açtım da konuyu nerden boşanmaya getiriyorsun diye çok aşırı sinirlendi ne şikayetlerin var söyle dikkat etcem bundan sonra dedi bilmiyorum düzelir mi ümidim yok denecek kadar az benim de hep aklımda ayrılmak eğer nişanlı veya sevgili olsak bir dakika durmazdım ama evlenince kolay bişey değil boşanmak anneme gitsem onla yaşamak ayrı zor bu ülkede çocuklarınla yalnız yaşayan bi kadın olmak ayrı zor

Sonradan konu sahibinin yorumlarını gördüm sinirim bozuldu.
Lütfen hanımlar böyle öküzleri ev bark sahibi edeceğim diye dişinizden tırnağınızdan kısıp canınıza eziyet etmeyin.
Siz orada markette şundan bundan kısıyorsunuz adam orada kardeşlere savuruyor.
İsterseniz 65 yaşına kadar kirada oturun hiç bir şeyi olmasın ama çocuklardan kısmayın.
Bundan sonra ben de kısmıyorum sabah markete gidecekti ben de geliyim dedim baya bir şeyler aldırdım eve çocuğa daha da alcam hala para verme yanlısı dün konuştuk vermek çözüm değil maaş alır almaz faturasını ödesin keyfi harcamasın ikisi de dedim verdiğin sürece nasılsa birileri veriyor diye rahat, sorumsuz davranırlar dedim, hala değişmezler, zor durumdalar diyo ver desem hemen verecek, gizli verirsen kıyametler kopar bu evde dedim

Yalnizbiranne Yalnizbiranne ,
Hiç bahseden oldu mu bilmiyorum ama öncelikle tasarruf falan yapmayın, yani göz göre göre yapmayın.
İkincisi kesinlikle bakım ve gıda dan kesmeyin, etinden sebzeye, bakliyattan meyveye, iki adet bile alsa onu alın çocuğunuza.
Kıyafet alın mesela kendinize de bebeğe de, iki üç ay eksi versin beynimizin bütçesi, kenara ayırdığınız parayi resmiyette bitirin, eşinizden gizli birikiminiz olsun. En rahat pazarda olur hatta iki ise üçe aldım üç ise beşe aldım. Arttırmak şöyle dursun ay ay ikibyuz üç yüz derken açın biraz ama tüh vah ne oldu da yetmiyor böyle vs üzülerek dile getirin, bebek emiyor evet peki ya diğeri günlük neredeyse bir yemek kaşığı kadar et yiyor mu mesela, protein vs yeterli alıyor mu, bir kansızlık vitamin eksiği vs başlasa daha çocukluk hayatı etkilenecek.
Kaynimin faturasını ödeyeceğime çocuğuma et balık meyve yediririm. Ama önce çocuğuma yediririm

Ben de eşime konuyu açtım da konuyu nerden boşanmaya getiriyorsun diye çok aşırı sinirlendi ne şikayetlerin var söyle dikkat etcem bundan sonra dedi bilmiyorum düzelir mi ümidim yok denecek kadar az benim de hep aklımda ayrılmak eğer nişanlı veya sevgili olsak bir dakika durmazdım ama evlenince kolay bişey değil boşanmak anneme gitsem onla yaşamak ayrı zor bu ülkede çocuklarınla yalnız yaşayan bi kadın olmak ayrı zor
Biliyorum durumunuzu o yüzden zaman alacak. İnşallah en zararsız şekilde atlatırsınız. Çünkü eşten hayır yok. Ailesinden hayır yok.

Tatlım, benim teyzem insanların daha evlenmeyi bile düşünmediği yaşta dul kaldı. 2 erkek evlat büyüttü. Büyüğüne anlı şanlı düğün yaptı. Düşün, o kocan bu kadarını yapabilir mi?

Vermem eşime de verdirmem . Koskoca adamlar yahu çalışıyorlar da ödesinler 2 çocuğunuzun rızkı o para çocuğun ihtiyacı var deyin isteyin çocuklarınıza harcayın o 200-300 lirayı para kalmayınca veremez .

Eşimin iki bekar abisi var. Şimdilik kv kp köydeler, onlar burda yalnız ikisi kalıyor. Paralarını gereksiz şeylere harcıyorlar, hep maddi zorluk içindeler. Bizim kiramız 800 TL, eşim 3000 civarı maaş alıyor, iki bebeğimiz var ve ben sürekli 2 3 liranın bile hesabını yapıyorum. Markete her gidişimde almak istediğim bir çok şeyi es geçiyorum.çocuklarıma kıyafet almıyorum, başkalarının çocuklarının küçülenlerini giydiriyorum, kendim de hep eskiden aldığım hep aynı kıyafetleri giyiyorum. Çok zorunlu ihtiyaçlar dışında kolay para harcamıyorum ki zor duruma düşmeyelim, ilerde belki bir evimiz olur düşüncesiyle. Bir kaynım her ay bi kaç kez eşimden 100 200 lira istiyor bir şey demiyorum ama rahatsızım. Şimdi 700 800 lira fatura birikmiş, eşim de zor durumdalar diye hepsini ödeyelim dedi. Çok sinirlendim ona kızdım hayır verme hep sana güvendikleri için rahat davranıyorlar, hanımları çocukları yok, koskoca adamlar, bi faturayı ödeyemiyorlar. Sana güvenip hep böyle devam ederler verme dedin. Sana söylemeyip te verebilirdim benim param dedi. Benim rızam yok verme dedim. Ben her şeyden kısıyorum ki iki üç kuruş atalım ev bark sahibi olalım. Hiç te atamadık evlendiğimizden beri, 2 senedir. Kaynımın birisi eşim bekarken çok paralarını çalmış.bana küpe aldı, evlerinde yok oldu. evlilik yüzüğüm de onların evinde kayboldu büyük ihtimalle o çaldı canım çok yandı. Para kalmayınca evdeki tencereler, bazı eşyaları, babasının tansiyon aletini filan satmış. Eşim diyor senin kardeşin olsa yardım etmez misin. Siz olsanız yardım eder misiniz?
Öyle dolandırıcı kardeşe yardım edilmez hesap sorulur

Eski konularinizi okudum, 'suriyeli kadin getireyim ten uyumu onemli' diyen bir adam, simdiki durumda siz ayriligi ima edince 'yataga gelemezsin haketmiyorsun' demis.. siz onun şaka(?)sına bu sekilde tavir alabildiniz mi? hayir. hicbir sey olmamis gibi devam ettiniz. Cevrenizdeki herkes bir anormal roman karakteri gibi. Size tavsiyem; boşanıp kendinize duzgun bir hayat kurup yarim biraktiginiz universiteyi bitirin...

Konularını takip ettiğim ve durumuna çok üzüldüğüm üyelerden birisin.Kocan değişmez kolay kolay.Ama sen değişebilirsin.En başından aza kanaat etmişsin.Karşı taraf kıymet bilse aza kanaat et derim ama bilmiyor ki.Kuaföre bile gitmeden evlenmek ne demek?Parası yoksa evlenmesin paşam.Bir de kocam çok yakışıklı,boşansam onu alacak çok kişi bulunur demişsin ya,bulunmaz.Çünkü adamın tek artısı yakışıklılığı.O da karın doyurmuyor ki.Hem para yok hem karakter yok.Akıllı kadınlar önce karaktere sonra da para demeyeyim ama en azından evi geçindirip geçindireneyeceğine bakarlar.Bir de beyimiz dindar bir insanmış.İşine geldiği konularda öyle sanırım.Dışarıdaki kadınlara bakıyor,evinin rızkını asalak kardeşlerine yediriyor. neyse sana gelelim.Bu adamı ev sahibi yapacağım diye çocuklardan kısma.Harca dilediğince,para olup olmaması onun derdi.Arada bir cinnet geçir,kayınlarına ,kayınvalidene bağır çağır.İnan bana adamına göre muamele yapılıyor.Cazgır bir kadın olsaydın böyle yapamazlardı.Çocuklar bile adamına göre davranıyor.

X