Merhaba varmı acaba öğrenebildiniz mikızlar şişli memorial Embryo glue (embriyo yapıştırıcı kullanıyormu bilginiz varmı.bende memorial hastasıyım ama sırf bu yüzden Amerikan hastanesine gidebilirim.
Merhaba canım çok şükür iyiyim bulantılar baya azaldı kanamalar durdu. Cinsiyet haftaya inşallah:) 12. Haftada kendi doktorum kız gibi dedi 12+4’de perinatolog erkek gibi dedi. İkiside 16. Haftada kesinleşicek yanılma pyımız var dedi. Bekliyoruz bakalım.Mutlu1anne nasılsın maşallah 15 haftalık olmuşsunuz inşallah sağlıcakla kucağına alırsın cinsiyet belli oldu mu
Çok şükür iyiyim sanırım histereskopi yapılacak değerlerim düştü kendiliğinden kürtaja gerek kalmadıMerhaba canım çok şükür iyiyim bulantılar baya azaldı kanamalar durdu. Cinsiyet haftaya inşallah:) 12. Haftada kendi doktorum kız gibi dedi 12+4’de perinatolog erkek gibi dedi. İkiside 16. Haftada kesinleşicek yanılma pyımız var dedi. Bekliyoruz bakalım.
Sen nasılsın , toparlayabildin mi bir daha denemek için ne kadar süre verdi doktor?
Merhaba burada ekiple işler yönetiliyor. Semra kahraman ekip lideri aynı zamanda merkezin kurucusu. İlk görüşmede sizi Semra Hanım muayene ediyor uzunca bir hikayeniz alınıyor ve Semra hoca muayene sonrası rotanızı çiziyor. Genelde de sizin seçtiğiniz bir ekip doktoruyla izin günleri dışında süreciniz ilerliyor. Yücel hoca ve gönül hoca merkezin en eski ekip doktorlarından. Bende çikolata kisti hastasıyım infertilite sebebimde buydu.Hangi doktoru önerirsiniz bu hastanede?
Çok şükür çok sevindim. İnşallah bir sonraki transferinde hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun . Histeroskopi ne zaman?Çok şükür iyiyim sanırım histereskopi yapılacak değerlerim düştü kendiliğinden kürtaja gerek kalmadı
Regl inin düzenli olmasını bekleyip rahim filmi çekilecekmiş ardından histereskopi olacak kendi doktorum istmosele küçük demişti ama üniversite deki doktor histereskopi den yana kesi yeri açık biraz diyorÇok şükür çok sevindim. İnşallah bir sonraki transferinde hayırlısıyla kucağına almak nasip olsun . Histeroskopi ne zaman?
Ne diyeceğimi bilemiyorum.Acikcası güzel haberler bekliyordum senden .Vajinal baktı mi , belki görünmüyordur hâlâ.Degerlerın çok güzel arttı ve pgt li kaliteli embriyoda böyle olmaması lazımMerhaba,
Bugün ikinci ultrason randevuma gittim. Transferim 1 Haziran'da oldu. Yani 6 hafta 2 günlük. Kese biraz daha büyümüş ama gene boş. Yolk kesesi görünmüyor. Hcg cok güzel artış göstermesine rağmen hem de. Gecen Pazartesi 4200 civarıydı. Eğer artmaya devam ettiyse bugün 15000'in üzerinde olması lazım. Yolk kesesi, hatta fetal pole bile görülmeliydi.
PGT'den normal gelen 5AA kalite embriyoyu transfer etmiştik.
Cuma günü son bir kontrole gideceğim ama doktorun hiç umudu yok. Çok güvendiğim ve deneyimli bir doktor, o yüzden Cuma günü de birşey göreceğimizi sanmıyorum.
Bu Memorial'da ilk ama toplamda 7. transferim. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum... Başına böyle birşey gelen var mı?
Çok teşekkür ederim bilgi için. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişiniziMerhaba burada ekiple işler yönetiliyor. Semra kahraman ekip lideri aynı zamanda merkezin kurucusu. İlk görüşmede sizi Semra Hanım muayene ediyor uzunca bir hikayeniz alınıyor ve Semra hoca muayene sonrası rotanızı çiziyor. Genelde de sizin seçtiğiniz bir ekip doktoruyla izin günleri dışında süreciniz ilerliyor. Yücel hoca ve gönül hoca merkezin en eski ekip doktorlarından. Bende çikolata kisti hastasıyım infertilite sebebimde buydu.
Çikolata kistine bağlı bekarken ameliyat olmuştum buna bağlı rezerv azlığı karın içi yapışıklı ve tüplerde şiddetli enfeksiyon vardı. 27 yaşında başladım sürece önce yumurtalar toplandı embriyolar donduruldu sonra ameliyat oldum karıniçi yapışıklıklar açıldı tüplerimin ikiside alındı ameliyattan 2 ay sonra teansfer oldum o transfer sonucu 4.5 yaşında bi kızım var. Mart ayında 2. Transferimi oldum çok şükür şimdi 15 haftalık hamileyim. Bana pgt önermemişti semra hoca. Sürecim böyle. Sormak istediğiniz olursa yine yardımcı olurum. Bu arada ilk transferimi yücel hoca ikinci transferimi Gönül hoca yaptı.
Devletten heyet raporu aldnız mı ? Hastanede indirim oluyor mu acaba rapor alırsak?Merhaba burada ekiple işler yönetiliyor. Semra kahraman ekip lideri aynı zamanda merkezin kurucusu. İlk görüşmede sizi Semra Hanım muayene ediyor uzunca bir hikayeniz alınıyor ve Semra hoca muayene sonrası rotanızı çiziyor. Genelde de sizin seçtiğiniz bir ekip doktoruyla izin günleri dışında süreciniz ilerliyor. Yücel hoca ve gönül hoca merkezin en eski ekip doktorlarından. Bende çikolata kisti hastasıyım infertilite sebebimde buydu.
Çikolata kistine bağlı bekarken ameliyat olmuştum buna bağlı rezerv azlığı karın içi yapışıklı ve tüplerde şiddetli enfeksiyon vardı. 27 yaşında başladım sürece önce yumurtalar toplandı embriyolar donduruldu sonra ameliyat oldum karıniçi yapışıklıklar açıldı tüplerimin ikiside alındı ameliyattan 2 ay sonra teansfer oldum o transfer sonucu 4.5 yaşında bi kızım var. Mart ayında 2. Transferimi oldum çok şükür şimdi 15 haftalık hamileyim. Bana pgt önermemişti semra hoca. Sürecim böyle. Sormak istediğiniz olursa yine yardımcı olurum. Bu arada ilk transferimi yücel hoca ikinci transferimi Gönül hoca yaptı.
Çok üzgünüm. Gerçekten ne noktada birşeyler yanlış gitti bilmiyorum...Ne diyeceğimi bilemiyorum.Acikcası güzel haberler bekliyordum senden .Vajinal baktı mi , belki görünmüyordur hâlâ.Degerlerın çok güzel arttı ve pgt li kaliteli embriyoda böyle olmaması lazımAma belki doktor görmemiştir, Memorial e sordun mu
MerhabaÇok üzgünüm. Gerçekten ne noktada birşeyler yanlış gitti bilmiyorum...
Evet, vajinal ultrasonla baktı doktor. Kan sonucunu bekliyorum, onu da alınca Yücel Bey'e göndereceğim.
Gerçekten dayanacak gücüm kalmadı. Tıbbın sunduğu tüm imkanları kullandık. Artık daha ne yapabiliriz bilmiyorum.
Evet, yurtdışında yaşadığım için buradaki jinekoloğuma gittim. Sadece vajinal ultrason ile bakıldı. Kesenin boyutu 6. haftaya göre iyi ancak içinde hiçbir şey görünmüyor. Cuma günü eğer kürtaj kararı verirsek hastaneye gideceğim. Oradaki ultrason aletleri çok daha yeni ve çözünürlüğü iyi. Son bir kez daha orada bakılır. Erken dönemde sadece vajinal ultrason ile bakıyorlar.MerhabaGigi86 benim de pgt li 6aa embriyom maalesef 6. Haftadan sonra kalp atışını duyamadik gelişim devam etmedi. Sadece su önemli bir nokta benimde Alttan bakıldığında başka hastanede görünmüyordu ultrason ile bakıldığında görülüyordu çünkü yukarıda tutunduğu için gittiğim hastanenin cihazı sebebi ile ancak ultrason ile bakıldığında görebildiler. Bu sebeple ilk sorun ultrason ile bakıldı mi? Çünkü ben yazdıklarından Memorial dışında kontrole gittiğini anladım yanlış anlamadiysam?
Ben devlet hastanesinden heyet almadım çünkü ne yaşım ne evlilik yılım tutmuyordu ben vakit kaybetmek istemedim ama benim zamanımda da rapor varsa 1000 tl gibi cüzzi bi indirim oluyordu hastane tarafından. Ama ilaçlarda indirim olur mu o kısmı inanın bilmiyorum. Sorulara gelecek olursak;Çok teşekkür ederim bilgi için. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebişinizi
Benim size bazı sorularım olacak,
ameliyatınızı yapan doktor kimdi?
Opu olurken çikolata kistleriniz aspirasyon yapıldı mı? Genelde yumurtalar ultrasonda görünmüyor çünkü çikolata kisti olunca.
Histeroskopi olmuş muydunuz?
Transfer edilen Yumurta kaliteniz neydi ?
Bu kistler başa belaBen devlet hastanesinden heyet almadım çünkü ne yaşım ne evlilik yılım tutmuyordu ben vakit kaybetmek istemedim ama benim zamanımda da rapor varsa 1000 tl gibi cüzzi bi indirim oluyordu hastane tarafından. Ama ilaçlarda indirim olur mu o kısmı inanın bilmiyorum. Sorulara gelecek olursak;
Kistlerime hiç dokunulmadı. 10 yumurta toplandı 5 tanesi 5. Gün donduruldu.
Histeroskopi tüp çıkarma ameliytı esnasında yapıldı bundan 2 ay sonrada transfer oldum.
Ameliyatımı prof dr cem demirel yaptı.
İki transferimde de embriyo kalitesi 6aa idi. Döllenen 5 embriyodan 3 tanesi 6aa 1 tanesi 4’lü 1 tanesi 3’lü kalitede ki bu 2 tanesi tek tüpte donduruldu.
Bu arada iki transferimde de çikolata kistlerim hala vardı doktorlar kist durumunda bazı kan değerlerine bakıp ona göre transfer kararı veriyorlar eğer kanlar bozuksa transferi erteliyorlar. Benim iki transferde de kistlerim ıldukça büyük olmasına rağmen kanlar temiz diye devam rdildi. Şuandada 6 ve 5 cm iki tane kistim var baya ağrıda yapıyo ama çok şükür bebek açısından risk oluşturmuyor
Evet ömür boyu bizimleler. Şuan 32 yaşındayım 16 yıldır uğraşıyorum bu endometriozisleBu kistler başa bela
cem demirel sanırım acıbadem e geçmiş. Ben de bu şekilde yaptırayım o zaman tüp ameliyatı ile aynı anda yaptırıp aradan çıkarmak mantıklı. Histeroskopi sonrası regli gecikenler oluyormuş böyle bir durum yaşamış mıydınız?
Peki bu kalitede yumurta için ne yaptınız ? Vitamin falan kullandınız mı hangi vitaminlerdi?
Merhaba tekrardan Memorial Şişli dışında gittiğim hastanede hiç ultrason ile bakilmayip vajinal dan baktılar onlar o yüzden göremedi çünkü benim kese yukarıda olduğu için alttan görüntü net olmuyor ısrarla lütfen ultrason ile karından baktır öncelikle bence. çünkü bana kese var embriyo yok demişlerdi bana da ama Memorial Şişli ye kontrole gittiğimde keseyi de yolk u da görülmüştü ve ben sürekli beta testi ara ara yaptırmaya devam ettim ne zaman gelişim durdu o zaman değer düşmeye başladı bak hatta eski görüntüyü de ekledim lütfen vajinal olmayan ultrason ile baktır inşallah senin güzel haberlerini alirimEvet, yurtdışında yaşadığım için buradaki jinekoloğuma gittim. Sadece vajinal ultrason ile bakıldı. Kesenin boyutu 6. haftaya göre iyi ancak içinde hiçbir şey görünmüyor. Cuma günü eğer kürtaj kararı verirsek hastaneye gideceğim. Oradaki ultrason aletleri çok daha yeni ve çözünürlüğü iyi. Son bir kez daha orada bakılır. Erken dönemde sadece vajinal ultrason ile bakıyorlar.
Seninkinde 6. haftada yolk kesesi ya da embriyo görülmüş müydü?
Memorial ile görüştün mü? Neden olabileceği hakkında bir çıkarım yaptılar mı?
Peki ameliyattan sonra amh baktırdınız mı tekrar?Evet ömür boyu bizimleler. Şuan 32 yaşındayım 16 yıldır uğraşıyorum bu endometriozisle
Evet cem hoca benim zamanımda ataşehir memorialdeydi şimdi acıbademe geçti ama Allah ondan razı olsun mükemmel bi ameliyat çıkardı.
Kaliteli yumurta için tek avantajım yaşımmış semra hoca öyle söyledi çok zor komplike bi vakasın elimizdeki tek tutar yanın yaşın demişti:)
Ama ben orijinal arı sütü bulup hem eşime hem kendime kullandım birde omepaq10 hem eşim hem ben içtik. Başkada bir şey yapmadım açıkcası