Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Merhaba tekrardan Memorial Şişli dışında gittiğim hastanede hiç ultrason ile bakilmayip vajinal dan baktılar onlar o yüzden göremedi çünkü benim kese yukarıda olduğu için alttan görüntü net olmuyor ısrarla lütfen ultrason ile karından baktır öncelikle bence. çünkü bana kese var embriyo yok demişlerdi bana da ama Memorial Şişli ye kontrole gittiğimde keseyi de yolk u da görülmüştü ve ben sürekli beta testi ara ara yaptırmaya devam ettim ne zaman gelişim durdu o zaman değer düşmeye başladı bak hatta eski görüntüyü de ekledim lütfen vajinal olmayan ultrason ile baktır inşallah senin güzel haberlerini alirim🙏
Evet seninkinde baya yolk kesesi de, embriyo da varmış. Çok yazık olmuş...

Doktor hastaneye sevk verince orada tekrar bakılacak. Hastanede baya detaylı kontrol yapmadan kürtaj kararı vermiyorlar. Maalesef burada Türkiye'deki gibi istediğin zaman özel hastaneye gidemiyorsun.

Memorial'daki doktorun bundan sonrası için nasıl bir yol izleyecek? Extra test vs. istediler mi?

Siz kaç haftaliksiniz ? Öksürük arkası mide bulantısı tam olarak bu benim de yaşadığım şey . Zaten normalde benim koku hassasiyetim var . Gebelikte belki midem çok bulanmiyor ama öksürük vs hepsi üst üste geldi . Deterjanları değiştirdim bende . Evde bitkiseller vardı zaten . Onları kullanmaya baslamistim transfer itibariyle. Çamaşıra normal sıvı deterjan koyuyordum bitsin diye onun da kokusu ağır geldi . Direkt onu da değiştirdim . Eşim pazar günü tülleri ,perdeleri yıkadı sadece bir oda yapabildi gerçi ama o da rahatlattı sanki. Robot sabah akşam kullanılırsa çok rahatlatıyormus .Çok iyi yapıyorsunuz. Benim robotum yok zamanında gereksiz diye almamıştım . Şu anda da alamam zaten . Bir de tüm evin halılarıni kaldırdık. Dün ,bugün oksurugumde azalma var sanki. Aklınızda olsun belki işinize yarar. Cook geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda geçeriririz bu öksürüklü dönemi.
Ben çok bakamıyorum telefona kusura bakmayın. Son 4 gündür migrenim çok şiddetli tuttu , hiç birsey etki etmiyor malesef. Benim şu günlerde öksürüğüm azaldı çok şükür fakat migde bulantim devam ediyor . Hayırlısı ile Rabbım kucağımıza almayı nasip etsin bu günlerde geçecek 🤲

Ben çok bakamıyorum telefona kusura bakmayın. Son 4 gündür migrenim çok şiddetli tuttu , hiç birsey etki etmiyor malesef. Benim şu günlerde öksürüğüm azaldı çok şükür fakat migde bulantim devam ediyor . Hayırlısı ile Rabbım kucağımıza almayı nasip etsin bu günlerde geçecek 🤲
Ne kusuru Cook geçmiş olsun ....

Peki ameliyattan sonra amh baktırdınız mı tekrar?
Sizin adınıza çok sevindim.
Yok hayır zaten ameliyat yumurtalıklarıma müdahale edilmediği için rezerv azaltacak bir durum değildi. Karın içi yapışıklıklarım açıldı tüpler çıkartıldı histeroskopi yapıldı. Amh değeri ilk tedaviye başlrken yaptırmıştım 1.38’di ama ultrasonda 1.38’e göre daha iyi folikül görünüyordu. Amh tek başına kıstas değil bildiğim kadarıyla en önemlisi ultrasonda görünen yumurtalar ve kalitesi

Peki ameliyattan sonra amh baktırdınız mı tekrar?
Sizin adınıza çok sevindim.
Yok hayır zaten ameliyat yumurtalıklarıma müdahale edilmediği için rezerv azaltacak bir durum değildi. Karın içi yapışıklıklarım açıldı tüpler çıkartıldı histeroskopi yapıldı. Amh değeri ilk tedaviye başlrken yaptırmıştım 1.38’di ama ultrasonda 1.38’e göre daha iyi folikül görünüyordu. Amh tek başına kıstas değil bildiğim kadarıyla en önemlisi ultrasonda görünen yumurtalar ve kalitesi
Ben başka bir doktorla görüştüm illa ki tüpü alırken çikolata kistini de alacağız dedi. Ben de yumurtalıklarımdan ameliyat olmak istemediğim için ameliyatı iptal ettim. Zaten yumurta sayım az olduğu için iyice azalacaktı ameliyat sonrasında

Ben başka bir doktorla görüştüm illa ki tüpü alırken çikolata kistini de alacağız dedi. Ben de yumurtalıklarımdan ameliyat olmak istemediğim için ameliyatı iptal ettim. Zaten yumurta sayım az olduğu için iyice azalacaktı ameliyat sonrasında
Bence bir kaç doktorun daha görüşünü alın. Ben 16 yaşında kistlerm patladığı için mecbur ameliyat olmuştum ama reErvlerimi çok düşürdü ikinci ameliyatı hiç kimse düşünmedi. Ama mesela şimdi doğumda aldırayom dedim takip doktoruma hiç gerek yok zaten nüksedicek dedi maalesef alınsada kısa sürede nüksediyo.

Merhaba kızlar. Yarın yumurtalar toplanacak. Dün akşam çatlatma iğnemi vurdum. Bugün sabahtan beri regl olacakmışım gibi karnım ve belim ağrıyor. Bunu yaşayan oldu mu? Yumurtalar toplanmadan çatladı mı acaba diye endişe ediyorum. Son kontrolde en büyüğü 19 mm olmuştu.

Merhaba kızlar. Yarın yumurtalar toplanacak. Dün akşam çatlatma iğnemi vurdum. Bugün sabahtan beri regl olacakmışım gibi karnım ve belim ağrıyor. Bunu yaşayan oldu mu? Yumurtalar toplanmadan çatladı mı acaba diye endişe ediyorum. Son kontrolde en büyüğü 19 mm olmuştu.
Merak etmeyin çatlamamistır inşallah, çatlatma iğnesinin etkisi ile ağrı olabilir.Benim en son kontrolde 25 mm civarı yumurtam vardı o bile çatlamamiştı.

Teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Bugün bayram diye doktora da yazıp rahatsız etmek istemedim. Bu arada iyi bayramlar size de.
Teşekkür ederim size de iyi bayramlar.Ama yine de içiniz rahat etmezse yazın çalışıyorlar sonuçta bayramda diye biliyorum.Umarim bu sefer güzel haberlerle gelirsiniz 🤗Birde çok yumurta varsa oda ağrı yapar

Merhabalar ,benim de büyüktü yumurtalarım ve büyüdükçe de ağrı yapıyordu . O sürec bir an önce bitsin istemiştim hatta :) Opunun hemen öncesinde bakmıştı hekim catlamamisti . Korkmayın onlar hesapliyorlar .

Büyüyen foliküllerin yarattığı baskı ağrı yapıyor, benim de oluyordu. Sorun yoktur endişelenmeyin.

Yaşadığınız kötü deneyim için üzüldüm bende size kıssadan hisse yaşadıklarımı anlatayım,
Gaziantep Umay tüp bebek hakan bey , sanko tüp bebek ismail bey , adana gökhan çıra falan herkese muayene oldum ardından tüp bebek yaptırmam gerektiğini öğrendim soeun eşimdeydi ve tüp bebeğe başladık 1 pozitif sonuç aldık 10. Hafta boş gebelik olduğunu öğrendim 2. Denemem ise negatif oldu ardından istanbulda bülent urman , bahçeci güvenç bey , acıbadem murat arslan ile görüştüm hepsine aynı Tahliller ve hepsine aynı rahim filmiyle gittim hepsine muayene oldum ve benim rahmimde olan sorunu hiçbiri fark edemedi ve hemen aynı ay tüp bebeğe başlatmaya çalıştılar neyseki soner düzgüner, gönül özer ve semra kahraman ile karşılaştım, bende olan ana pozitifliği ve endometriozis yani yapışıkşıklar vsleri onlar tespit etti , asenkron yumurta gelişimim için önlem aldılar ve şuan şükürler olsun geleyim, ticarethane gibi asla ve asla değiller hepsi birbirinden ilgili ve birbirinden detaycılar tedavimin her safhasında bana destek oldular her sorunuma çözüm buldular ve şuan da her mesajıma karşılık veriyor ve ardından arıyor durumu soruyorlar, ben diğer merkezlerde yaşadıklarımla burayı çok bulandırmak istemem fakat ticarethane görmek isterseniz yazdığım yerlerde tedavi olanlarla bi görüşün veya tedaviye başlayın derim, ayrıca bana da histereskopi vs vs yapılmadan yapışıklık teşhisi kondu ve ben ebeyim kendi çalıştığım hastanedeki doktoruma bunu nasıl görmediniz dediğimde haklılar gözden kaçırmışım dedi. Hakkınızda hayırlısı olsun
Histeroskopi yapılmadan teşhiis nasıl koydu merak ettim

X