Amin inşallah canım. Gönlümuzden geçeni hayırlısı ise nasip etsin rabbim...insallah bebisin gelecek allahin izniyle canim.. allah hepimizi guldursun..
Arkadaşım Laparaskopiden korkmana gerek yok. Kapalı ameliyattır ve genellikle aynı gün veya ertesi gün hastaneden taburcu olursun. Göbek deliğinden sağ ve sol kasıklardan toplam 3 delik açarlar. Ameliyatı bu 3 delik vasıtası ile yaparlar. Ameliyathaneye girişin çıkışın ortamala 90 dk falandır. Ameliyat 20-30 dk falan sürer. Geri kalan süre içeride hazırlık v.s. dir. Benimkinde iki tüpde bağlandı. Bundan sonra tüplerden kaynaklanan bir dış gebelik yaşamayacağım. Daha önceden dış gebeliğim vardı. 1 hafta 10 gün bir miktar sancın falan olabilir ama geçicidir. Çocuk istiyorsan yaptırmamam şansın yok.Arkadaşlarrrrr Ayşe hanıma rahim filmimi götürdüm, ayşe hanım tüplerde sıkıntılar olduğunu, burdaki sıkıbtılardan dolayı rahime sızan sıvıların bebeğin tutunmasına , tutunursa da gelişmesine olumsuz etkisi olabileceğindn bahsetti. tüp bebek denemesi öncesi laparoskopi ile bakılıp , bu problemlerin düzeltilmesini önerdi,eğer sıkıntılar büyük değilse sol tüpü bağlarız ara geçişi enelleriz ama sıkıntılar büyükse tamamen de alabilir dedi. hatta semra hocaya da gösterdi o da direk laparoskopi dedi...
Bir yandan korkuyorum bir yandan da olması gerekiyorsa olunacak, korkunun ecele faydası yok diye de kendimi teselli etmeye çalışıyorum... Önceden var mı böyle benim le benzer problemlerden dolayı laparoskopi olup , sonrasında ki tüp bebek denemelerinde olumlu sonuçlarr alan?...
hayırlı olsun canım inşallah tutunmuştur...benim transferimide hande hanım yaptı şükür hamileyim darısı sanaBenimde bugün transferim oldu kızlar. Hande hanım yaptı. Dua edin bebeklerim tutunsunlar.
kizlar biz ilk kez memorialde tup bebis deniyicez de ilk denemede pgt yaptiralim mi ne dersiniz.
bi de ben ön gorusmeye gidemiyicem ya ocakta direk gidince tedaviye baslayabilirim de mi. hastaneyi aradim sordum . hasta olunca arayin ikinci gune randevu alin dediler ama o kadar heyecanliyim ve korkuyorum ki bi aksilik cikacak da bi ay daha beklemek zorunda kalcam diye odum patliyo. ki subatta gidemem bi daha yaza kalir her bi
canım biz öngörüşmeye gitmiştik mesela o zaman eşime sperm testi ve bana da bazı testler yaptılar rahim filmi çektirdiler hepsinin sonucuna bakarak ne gibi sorunlar var hazırmıyız değilmiyiz baktılar biz bu testlerden 2 ay sonra başlayabildik bence sende iyice sor...sonra sürpriz yaşama...hakkında hayırlısı olsun
EVEEETT HATUNLAR, ŞİMDİ ARADIM. NUMARAMI ARAYIP DÖNÜŞ YAPTILAR. SORDUM AKLIMDAKİLERİ RAHATLADIM :)son zamanlarda ben onun hastadiydim bana biraz donuk ruhsuz bir goruntu verdi.belki yorgunluktan olabilir bbilemiyorum ama ozunde iyi ve sakin yapili bi kadin .
Hastalığın ikinci günü gidip tedaviye başlayabilirmişim. tahliller 6 ay geçerli , yeniden tahlil yaptırmanıza gerek yok dediler.
ocağın 5 ine randevu aldım. sevinç hanımaaaa...amaninnnnnnnnnnn Sevinç hanım nasıl biri ki hiç bilmiyom ben yaaaaaaaaaaa
ŞİŞLİ MEMORİAL SEVİNÇ HANIMIN hastalarıııııııııııııııııııııııııı , hele bana bakın, bu doktorumuz nasıl biridir, güler yüzlü mü, tatlı dilli mi??
hadi hayırlısı halidecim...ben de sevinç hanımın hastasıyım:))) semra hanım kötü doktor almaz merkezine..sevinç hanım en yeni olduğu için henüz isim yapamamış.ama bak maşallah değişik değişik arkadaşlar hamileyim mesajları atıyor...EVEEETT HATUNLAR, ŞİMDİ ARADIM. NUMARAMI ARAYIP DÖNÜŞ YAPTILAR. SORDUM AKLIMDAKİLERİ RAHATLADIM :)
Hastalığın ikinci günü gidip tedaviye başlayabilirmişim. tahliller 6 ay geçerli , yeniden tahlil yaptırmanıza gerek yok dediler.
ocağın 5 ine randevu aldım. sevinç hanımaaaa...amaninnnnnnnnnnn Sevinç hanım nasıl biri ki hiç bilmiyom ben yaaaaaaaaaaa
ŞİŞLİ MEMORİAL SEVİNÇ HANIMIN hastalarıııııııııııııııııııııııııı , hele bana bakın, bu doktorumuz nasıl biridir, güler yüzlü mü, tatlı dilli mi??
hadi hayırlısı halidecim...ben de sevinç hanımın hastasıyım:))) semra hanım kötü doktor almaz merkezine..sevinç hanım en yeni olduğu için henüz isim yapamamış.ama bak maşallah değişik değişik arkadaşlar hamileyim mesajları atıyor...
biz pgt değil de ayrı ayrı genetik testi yaptırmıştık devlette.özelde bayağı tutuyor diye biliyorum
Arkadaşım Laparaskopiden korkmana gerek yok. Kapalı ameliyattır ve genellikle aynı gün veya ertesi gün hastaneden taburcu olursun. Göbek deliğinden sağ ve sol kasıklardan toplam 3 delik açarlar. Ameliyatı bu 3 delik vasıtası ile yaparlar. Ameliyathaneye girişin çıkışın ortamala 90 dk falandır. Ameliyat 20-30 dk falan sürer. Geri kalan süre içeride hazırlık v.s. dir. Benimkinde iki tüpde bağlandı. Bundan sonra tüplerden kaynaklanan bir dış gebelik yaşamayacağım. Daha önceden dış gebeliğim vardı. 1 hafta 10 gün bir miktar sancın falan olabilir ama geçicidir. Çocuk istiyorsan yaptırmamam şansın yok.Ayy kızla sağolun içime su serptiniz valla . . ya birsey daha soracağım ,bana adetin ilk günü hemşire ile iletişime geçmemi işledikler ,ben normalde bu ayın 15 inde adet olmuştumesam,adetlerim de biraz düzensiz,pazar günü lekelenmëm oldu yine ,hemşireyi de aramadim ,yeni adetim bitti diye. Ama devam Edince Bugün Aradım Ulaşamadım Hemşireye. Sizce adetin 3.günü haber etmek için geç mi kaldım? ...
Bu arada ameliyatta tüplerin alınmazsa 1 adet dönemi sonrası tüp bebek tedavine başlarsın. Tüplerin alınırsa 2 adet dönemi beklemen gerekecek.
Arkadaşlarrrrr Ayşe hanıma rahim filmimi götürdüm, ayşe hanım tüplerde sıkıntılar olduğunu, burdaki sıkıbtılardan dolayı rahime sızan sıvıların bebeğin tutunmasına , tutunursa da gelişmesine olumsuz etkisi olabileceğindn bahsetti. tüp bebek denemesi öncesi laparoskopi ile bakılıp , bu problemlerin düzeltilmesini önerdi,eğer sıkıntılar büyük değilse sol tüpü bağlarız ara geçişi enelleriz ama sıkıntılar büyükse tamamen de alabilir dedi. hatta semra hocaya da gösterdi o da direk laparoskopi dedi...Canım ben bu sene Laparoskopi oldum.sol tüpün açılmadı sağ tüpün az açıldı.sonrasında ekim ayında memorialda tedaviye başladım.şükür rabbim bağışlar sa hamileyim.bence Laparoskopi ol ve lütfen korkma.bir iki gün sancı oluyo ama tüp bebek tedavin için önemli.rabbim hakkında hayırlısı nı versin
Bir yandan korkuyorum bir yandan da olması gerekiyorsa olunacak, korkunun ecele faydası yok diye de kendimi teselli etmeye çalışıyorum... Önceden var mı böyle benim le benzer problemlerden dolayı laparoskopi olup , sonrasında ki tüp bebek denemelerinde olumlu sonuçlarr alan?...
Arkadaşlarrrrr Ayşe hanıma rahim filmimi götürdüm, ayşe hanım tüplerde sıkıntılar olduğunu, burdaki sıkıbtılardan dolayı rahime sızan sıvıların bebeğin tutunmasına , tutunursa da gelişmesine olumsuz etkisi olabileceğindn bahsetti. tüp bebek denemesi öncesi laparoskopi ile bakılıp , bu problemlerin düzeltilmesini önerdi,eğer sıkıntılar büyük değilse sol tüpü bağlarız ara geçişi enelleriz ama sıkıntılar büyükse tamamen de alabilir dedi. hatta semra hocaya da gösterdi o da direk laparoskopi dedi...:)ikisi acik ikisi Laparoskopi olmak üzere toplam da 4 adet ameliyat olan biri olarak hic korkacak bir sey yok.hatta ameliyatımi semra hanim bir kac ay once yapti. Cok konforlu geçti inan operasyondan iki saat sonra ayaktaydim. Tup bebek tedavisine gelince diger arkadasa katiliyorum bebek istiyorsan yaptirmalisin.cunku tuplerdeki o sıvı bebeğin tutunmasini engelliyormus.korkma ve kurtul onlardan canim.allah kolaylik versin..simdiden geçmiş olsun..
Birde bana da laparoskopi ye semra hanim in gireceğini söylediler. Forum da okuduklarim da 3 gün omuz vb ağrılar olduğunu yazmışlar. Semra Hanımin hastaları olarak özelliklda size soruyorum sizde ne gibi durumlar oldu operasyon sonrası ağrı vb şeyler yaşadıniz mi ?...
Arkadaşlar Sevinç hanım hakkında yorum yapıyorlar ya bende kendisine 2 kere muayene oldum. Soğuk veya sıcak işini yapan hanım hanımcık bir doktordu. Önemli olan işini doğru düzgün yapması değil mi? O da layıkı ile yapıyor. Ama Güleryüz olsun cana yakın olsun diyorsanız AYŞE hanımı tavsiye ederim. Ama hiçbirinin birbirinden tecrübe ve donanım açısından eksik olduğunu düşünmüyorum. Unutmayın bu işler ALLAH'ın izni ile oluyor . Ol derse bebeğimiz olur olma derse olmaz. Doktor ve hastahane bu işe profesyonelliğini ve bilimsel tecrübesini koyuyor.
biz pgt yaptirdik ancak esimde bende genetik hastalik tasiyicisiyiz bir hasta kizimiz var bizim baska sansimiz yoktu 2.cocuk icin risk almayalim dedik cunku yine hasta olabilirdi.sizde durum nedir bilemiyorum pgt neden dusunuyorsunuzben de aradım , randevu için. o zaman dediler ki bazı testleri dışarda yaptırmanız lazım. onların hepsini yaptırdım. rahim filmim yoktu onu da çektirdim. eşim de kan testlerini yaptırdı. her şey tertemiz çıktı. adet olunca ikinci gün gidicem ve o gün eşime de sperm testi yaptırmayı düşünüyoruz. ama sen deyince yine aklıma takıldı ve şimdi aradım :) bana dönüş yapacaklarmış yine bilgi alıp buraya yazıcam :) peki pgt konusunda ne diyosunuz, ilk defa yaptırıcaz ya tüp bebek , pgt yaptıralım mı? nasıl oluyor
arkadasim kesinlikle haklisin doktorun bilgisi oldukca onemli ama tarz olarak da benim tercihim daha candan biri olmasink istiyorum . cunku asık yüzlü doktor tecrubem cok oldu ve cok cekingenim .doktor da oyle olunca iyice cekiniyorum