Sırf bir yüzden evlenmeyi düşünmüyordum

Kardesiniz kyk ceksin,kucugu de annenizle kucuk ilceye gitsin.

Hiç hırplamayın. Kardeşiniz de öğrenir. Çeyiz için en temel şeyleri alır gerisini evlenince tamamlarsınız. Kardeş ünide kredi çekip devlet yurdunda kalırsa sorun yaşamaz zaten. Siz de elinizde oldukça destek olursunuz annenize. Emin olun pek çok aile kıt kanaat geçiniyor. Kimse de hayatını ertelemiyor. Siz de ertelemeyin. 3 yıl bekleseniz de piyango çıkmadıkça, durumunuzda pek farklılık yaşanmayacak. Ne uzayacak ne de kısalacaksınz.

bence bir seyleri oldurmaya, gucunuzun yetmedigi seyleri yuklenmeye kalkmayin. -mis gibi yapmayin yani..

sevgilinizle oturun bunlari guzelce anlatin. sizden fazla bir sey beklemesin. ceyiz vs hic onemli seyler degil. kucuk bir ev tutun bir oturma odaniz olsun bir yatak odaniz. alti kisilik bir yemek takimi seti.. iki hali.. tamam bitti gitti.. huzurunuz var mi sagliginiz var mi sevdiginle mi evlendin.. gerisi hikaye.. millet icin dugun yapmayin bu bir. millet gelip gorecek diye ev dosemeyin bu iki.

ailenizi yardim etme konularinda neler yapabilirsiniz bilemiyorum.. kardesinizle ciddi oturup konusun.. para kazansin.. annenizle sirtsirta versin ayrilmasinlar. ikisi de ayri evlere masraf yapmasin. kardesiniz mumkun mertebe iyi okul kazansin, burs bulsun..

Ben ömür boyuda beklesem bu kısır döngü gerçekten devam edecek o evlenecek öbürü üniversiteye başlayacak öbürü evlenecek derken benim hayatım akıp gidecek çok haklısınız gerçekten ne uzatabilecehim nede kisalatacagim. Çok teşekkür ederim desteğiniz için

Rica ederim canım, benzer durumları eşiyle sevgiliyken yasayanlar var mutlaka. Orta yolu bulmak önemli.Dediğin gibiyse sevgilin de iyi birisi ve kendince haklı. Bu konuyu yumuşak konuş , ailene de çeyizini dizecegini söyle yavaştan indirimleri takip edip almaya başla. Zaten elinden geldiğini yaparsın ama kardeşin de işe girer ikiniz desteklersiniz anneni. Kardesinle daha küçük bir eve çıkar, harcamaları azalabilir. İlkokula giden kardesin icin de burs araştırın ona da çıkar belki. Fazla kafana takma ve hayatını erteleme o yüzden. Umarım her şey yoluna girer.

Çok haklısınız ben kendime sürekli sürekli sorumluluk yüklüyorum bunları anneme yada başka bir akrabam anlattigimda benim yaptığım hiçbir şekilde görülmüyor. O yüzden susuyorum şu anda ben hariç herkes o kadar bencilce dusunuyorki sıkıntısını ben çekiyorum. Çeyiz konusu ise şöyle temel seylerim yok sifirim onları tamamlarım olmayanları oda çalışıyorum yavaş yavaş hallederim inşallah

Annen rahatsiz da canim genc kizi var,az cok birseyler almadi mi ceyizi icin azar azar?
Benim kizim lisede,birseyler aliyorum,yarin birgun uniye gidecek,masrafimiz fazla olur,birkac sey aradan ciksin diye.Birden genc kiz olmadin ya.Ezdirmek istemeyen ezdirmez,arti babanin uzerine olan daireden kira gelmiyor mu,oturdugunuz ev mi yoksa?

Ceyiz icin de temel şeyleri alsan yeterli, mesela onceligin tencere takımını ve çatal bıçak takımını almak olsun. Yine günlük bir yemek takımı mesela yeter. İlla o 12 kisilik yemek takımlarına bir sürü para vermene gerek yok. En son bütçen yeterli gelirse alırsın.Bende çoğunu indirimde yakalayıp taksitle almıştım. Sonra tava, bardaklarını falan al. Küçük ev aletlerini bilindik birkaç sitede takip edip taksitle al. Hatta içlerinde bir tek blender seti ve tost makinesi çok kullanılıyor . Su ısıtıcı,cay makinesi, kahve makinesi falan almaya gerek yok yada almak istiyorsan evlendikten sonra bile alabilirsin aciliyeti yok bence. Ben cay makinesi almadım bile bosuna yer kaplıyor gibi geliyor bana.Nevresim yorgan havlu falan da yine uyguna alabilirsin indirimde. Anneler gunu, sevgililer gunu gibi ozel gunlerde buyuk indirimler oluyor onları takip et. Kendine bir de liste yap az ve öz olsun. Önce pahalı olan şeyleri taksitle alıp büyük parça eksiklerini bitirebilirsin. Listenin dışına çıkmazsın gereksiz seyler almazsın boylece.Aklima gelenler bunlar. Umarım işine yarar.

Sizi çok takdir ettim. Allah kolaylık versin. Su akar yolunu bulur kendinizden vazgeçmeyin. Babanız sizle yaşamıyor mu ya da boşanma aşaması mı? maddi olarak o nasıl geçiniyor? Size yardımı veya nafaka sağlaması gerek.

Hayatı erteleme canım borç hiç bitmez. Kardeşim mecbur öğrenim kredisi çekecek. Ben kardeşimi bekarken okutmama rağmen genede yetmemisti krediye başvurmuştu. Çalıştı atandı ve ödedi devlete borcunu. Kardesinde öyle yapacak...sende gerekirse düğün için kredi çeker ödersin zaten her çift artık malesef borcla evleniyor. Evlendikten sonra durumu müsait olurda azda olsa destek olmaya devam edersin. Ben hep öyle yaptım mesela. Kardeşim atandı oda destek oldu. Bir şekilde oluyor merak etme

Ya evlendikten sonra biraz destek olacaksın ya da evlenme işini biraz daha erteleyeceksin.

üniversiteye gidebilecek yaşa gelmiş insanların belli bir olgunlukta olması lazım bence. ne demek kyk çekmem, sonra ödeyemem. hepimiz kullandık ve de ödedik. ödeniyor bir şekilde.
bence kardeşinizin derdi kyk yok, iş de bulamadım diyip sizden daha rahat para istemek.

anne-baba eyvallah ama ben kardeşlere bunca fedakarlık yapılmasını doğru bulmuyorum. çünkü çok çok azı kıymetini biliyor bunun.
ve kardeşinizden siz sorumlu değilsiniz. anneniz (babamı hesaba katmayın dediğiniz için yazmadım) hala yaşadığına göre asıl sorumlu odur. siz zaten evin geçimine katkıda bulunuyorsunuz, geri kalanı sizin hayatınız ve onu yaşamaya, kendi planlarınızı yapmaya hakkınız var.

Ben şuna takıldım kardesınız alsın kyk kredısını ilerdd ödesın üstüne düşeni yapmayıp sizden annenızden beklemesı bencılce.

Kardeşimiz kredi çekecek bir zahmet. Yanlış bulamazsa ne yapacak. Mezun olunca ödenir bir şekilde. Siz ona benden hayır yok diye anlatin. Size güveniyor muhtemelen.

Kardeşine kredi çektiğini şöyle evlenmek istiyorum diye. En azından ayda üç beş kenara atarsın. Oda sendnd hayır gelmeyeceğini anlar belki.

Evlilik konusunu geçiktirme neden kendini ailene adayacakmışsın? Ailedeki kurban sensin herhalde, herşeyin vakti zamanı var bunu geçirme herkes mutlu olur olan sana
Bir de yapmasaydın derler yüzünü, kardeşin dahi olsa bu kadar fedakarlık salaklık ve sonrası pişmanlık evlenmefen önce durumu evleneceğin kişiye açıklarsın yaşın geçince evlilil olayı olmaz bilmiş ol

Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak

Bazı şeyler isteyip istememekle değil eldeki olanaklarla şekillenir.
Küçük kardeşin yaşı kaç? Başka ilçeye gitmeyip ne yapacakmış?

kardeşleriniz olayın ciddiyetinin farkında değil sanırım, ne demek geri ödeyemem KYK kredisi istemem ben başka eve gitmem vs. hepimiz KYK bursunu aldık, işe başlayınca da ödedik. ev değişimi için direten de ilkokula giden kardeşiniz sanırım, bir gün ağlar iki gün söylenir üçüncü gün unutur.
demiyorum ki destek olmayın ama tüm ailenin sorumluluğunu üzerinize alarak hayatınızı da feda etmeyin. eşimin teyzesi zamanında benim mesleğim elimde deyip tüm kardeşlerini okutmuş, evlendirmiş kendi hayatından geçmiş onları öncelik yapmış ama sonrasında herkes kendi yuvasını kuruyor.

Kuzenim sırf maddi durumlardan dolayı hayata erken atıldı hem calıştı hem okudu memur oldu 4 kardeş okuttu 1 abi 1 kız kardeş evlendirdi . (Butun ihtiyaclarinı karsıladı anne babanın yapması gereken ) . Annesini 2 kez , abisini 2 kez kendisi de 2 kez göz ameliyatı yaptırdı ırsi bisey özelde ve cok pahalı paralar döktü .Okuttugu kardeşleri de memur oldu . Ama hâlâ birilerinin gözünde ne yaptı ki konumunda . anne babası o kadar alıştı ki bu duruma gayet normal görüyorlar onun bu maddi manevi desteklerini . Kendisi bayan ve evlenmedi yaşı 37 hep erteledi . Simdi herkes yolunu buldu bi kendi kaldı . Demem o ki kimse icin kendi hayatınızdan çalmayın . Elinizden geldigi kadar yardım edin aileniz sonucta ama kendinizi de düşünün . Üniye baslayacak kardesiniz elbet hayatı ogrenecek birakın oda kendi sorumlulugunu alsın . Ufak kardesinizin ilçe secme lüksü yok . Anneniz destekcınizse ne guzel .
Çeyizi yavas yavas ufak tefek indirimleri takip ederek dizin. Buyuk seyler icin da ayda belli bi miktarı yok sayıp kenara atın gun geldiginde kullanırsınız kasmaya gerek yok herseyi mukemmel alamazsınız.

Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye
Bu ne saçma bir gerekçe. Biz de çektik, ödedik, bitti bile borç. Ki sizin maddi durumunuz sıkıntılı. Kredi istememe gibi bir lüksü olmamalı. Üstüne okurken ek iş de yapmalı ki sizin yükünüz azalsın. Herkes elini taşın altına koymalı.

kredi çekme konusunda çok çekimserdim ben de. -hayata borçla mı atılıcam reröre diyordum ama aldım sonuçta. ben toplamda 19 bin almışım 2012-2017 arasında, şimdi ödemesi 2021'de başlayacak olan 26k borcum var. enflasyonu falan düşününce son derece makul geliyor. üniden mezun olduğum gün hesabımda toplam 0 tl vardı ve savurgan biri de değildim, demek ki o krediye ihtiyacım varmış. kardeşiniz bu kadar önyargılı olmasın derim. ihtiyaçlarına düzgün harcayabilecekse krediyi almalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…