- 13 Eylül 2015
- 21.890
- 68.757
- 598
Kardesiniz kyk ceksin,kucugu de annenizle kucuk ilceye gitsin.Merhaba hanimlar,
İçim içimi yiyen bir derdim var. Belki benim durumumda olanlar vardır bana yol gosterirsiniz. Ciddi giden bir ilişkim var. Suan bir sorunumuz yok çok şükür. Şu anki sevgilim olmasa bile ilerdede ayni durumla karşı karşıya kalabilirim. Sorunum şu annem ve kardeşlerime yasiyorum. Kirayi ben oduyorum. Onun dışındaki ev ile ilgili harcamalar annemde asgari ücret alıyor ve 850 TL civarı kredi ödemesi bulunuyor. Kardeşim de bu sene üniversiteye gidebilir. Birde ufak bir kardeşim var ilkokul çağında yani evin yükü annemle ve benim omuzlarimizda ve elimizde bir birikimimiz yok anlayacağınız. Bende düğün çeyiz olaylarına girersem kredi kullanmak durumunda kalacagim. Evlendikten sonra belki anneme 6-7ay boyunca yardımcı bile olamayabilirim borç odemekten çünkü bir dikili ağacımız bile yok bu durum beni çok korkutuyor açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyorum. Kardeşimin üniversite masraflariyla baya zorlanacagiz. Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye büyük şehirde bir universiteye girerse part time is bulursa çalışacak küçük şehre giderse iş bulması zorlaşacak parayı elinde tutabilecek biride degil. Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak Nasıl bir döngünün içine girdim ben bu tarz konuları kafama çok takiyorum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız yada olanlar vardır ne yaptınız bu arada babamın kendine bile Hayri yok bu nedenle onu konunun dışında tutabilirmisiniz?
Hiç hırplamayın. Kardeşiniz de öğrenir. Çeyiz için en temel şeyleri alır gerisini evlenince tamamlarsınız. Kardeş ünide kredi çekip devlet yurdunda kalırsa sorun yaşamaz zaten. Siz de elinizde oldukça destek olursunuz annenize. Emin olun pek çok aile kıt kanaat geçiniyor. Kimse de hayatını ertelemiyor. Siz de ertelemeyin. 3 yıl bekleseniz de piyango çıkmadıkça, durumunuzda pek farklılık yaşanmayacak. Ne uzayacak ne de kısalacaksınz.Zaten öyle yetemedigim şeyleri alamam. Herseyim tastamam olmazsa yaşayamam diyen biri hiç olmadım inanın ben lisedeyken parayı idare etmeyi öğrendiğim için kardeşim bana göre bilmiyor gibi geliyor. 8 9 yaşından beridir annelik misyonu bende malesef. Annemin elinde olmayan sebeplerden oturu bizim başımızda olamadı pek. O yüzdende olabilir bu kadar kendimi hirpalamam
bence bir seyleri oldurmaya, gucunuzun yetmedigi seyleri yuklenmeye kalkmayin. -mis gibi yapmayin yani..Merhaba hanimlar,
İçim içimi yiyen bir derdim var. Belki benim durumumda olanlar vardır bana yol gosterirsiniz. Ciddi giden bir ilişkim var. Suan bir sorunumuz yok çok şükür. Şu anki sevgilim olmasa bile ilerdede ayni durumla karşı karşıya kalabilirim. Sorunum şu annem ve kardeşlerime yasiyorum. Kirayi ben oduyorum. Onun dışındaki ev ile ilgili harcamalar annemde asgari ücret alıyor ve 850 TL civarı kredi ödemesi bulunuyor. Kardeşim de bu sene üniversiteye gidebilir. Birde ufak bir kardeşim var ilkokul çağında yani evin yükü annemle ve benim omuzlarimizda ve elimizde bir birikimimiz yok anlayacağınız. Bende düğün çeyiz olaylarına girersem kredi kullanmak durumunda kalacagim. Evlendikten sonra belki anneme 6-7ay boyunca yardımcı bile olamayabilirim borç odemekten çünkü bir dikili ağacımız bile yok bu durum beni çok korkutuyor açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyorum. Kardeşimin üniversite masraflariyla baya zorlanacagiz. Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye büyük şehirde bir universiteye girerse part time is bulursa çalışacak küçük şehre giderse iş bulması zorlaşacak parayı elinde tutabilecek biride degil. Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak Nasıl bir döngünün içine girdim ben bu tarz konuları kafama çok takiyorum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız yada olanlar vardır ne yaptınız bu arada babamın kendine bile Hayri yok bu nedenle onu konunun dışında tutabilirmisiniz?
Ben ömür boyuda beklesem bu kısır döngü gerçekten devam edecek o evlenecek öbürü üniversiteye başlayacak öbürü evlenecek derken benim hayatım akıp gidecek çok haklısınız gerçekten ne uzatabilecehim nede kisalatacagim. Çok teşekkür ederim desteğiniz içinHiç hırplamayın. Kardeşiniz de öğrenir. Çeyiz için en temel şeyleri alır gerisini evlenince tamamlarsınız. Kardeş ünide kredi çekip devlet yurdunda kalırsa sorun yaşamaz zaten. Siz de elinizde oldukça destek olursunuz annenize. Emin olun pek çok aile kıt kanaat geçiniyor. Kimse de hayatını ertelemiyor. Siz de ertelemeyin. 3 yıl bekleseniz de piyango çıkmadıkça, durumunuzda pek farklılık yaşanmayacak. Ne uzayacak ne de kısalacaksınz.
Rica ederim canım, benzer durumları eşiyle sevgiliyken yasayanlar var mutlaka. Orta yolu bulmak önemli.Dediğin gibiyse sevgilin de iyi birisi ve kendince haklı. Bu konuyu yumuşak konuş , ailene de çeyizini dizecegini söyle yavaştan indirimleri takip edip almaya başla. Zaten elinden geldiğini yaparsın ama kardeşin de işe girer ikiniz desteklersiniz anneni. Kardesinle daha küçük bir eve çıkar, harcamaları azalabilir. İlkokula giden kardesin icin de burs araştırın ona da çıkar belki. Fazla kafana takma ve hayatını erteleme o yüzden. Umarım her şey yoluna girer.Biliyor musunuz tüm gerçekleri suratima bir bir carptiniz ve gerçekten iyi geldi yazdiklariniz. Erkek arkadaşım iyi niyetli merhametli ondan önce ilişkilerim oldu onun gibisini 10 yıl arasam belki zor bulurum yada hiç bulamam. Ben zaten onun bu tutumunu anlıyorum bende olsam bende kizabilirim. Zaten onun maaşıyla kendimizi sikarsak geciniriz. Çocuk olunca zaten en azından 3 4 yaşına kadar ben kendim büyütmek istiyorum kamu olursam bu mümkün olmayabilir ama maddi olarak onunla pek bir sıkıntımız yok. Kardeşim konusunda bir şekilde burs alamazsa krediye başvuracak başka çaremiz yok. Tekrardan desteğiniz için teşekkür ederim
bence bir seyleri oldurmaya, gucunuzun yetmedigi seyleri yuklenmeye kalkmayin. -mis gibi yapmayin yani..
sevgilinizle oturun bunlari guzelce anlatin. sizden fazla bir sey beklemesin. ceyiz vs hic onemli seyler degil. kucuk bir ev tutun bir oturma odaniz olsun bir yatak odaniz. alti kisilik bir yemek takimi seti.. iki hali.. tamam bitti gitti.. huzurunuz var mi sagliginiz var mi sevdiginle mi evlendin.. gerisi hikaye.. millet icin dugun yapmayin bu bir. millet gelip gorecek diye ev dosemeyin bu iki.
ailenizi yardim etme konularinda neler yapabilirsiniz bilemiyorum.. kardesinizle ciddi oturup konusun.. para kazansin.. annenizle sirtsirta versin ayrilmasinlar. ikisi de ayri evlere masraf yapmasin. kardesiniz mumkun mertebe iyi okul kazansin, burs bulsun..
Annen rahatsiz da canim genc kizi var,az cok birseyler almadi mi ceyizi icin azar azar?Desteğiniz için çok teşekkür ederim bende KYK kredisi çektim öderken zorluk yaşandığını görünce ister istemez krediye bulaşmak istemiyor. Gönül istediki kafamiz rahat bir şekilde okuyalım vs. Bu arada annem kesinlikle kendimi feda etmeden yana değil ama benimde vicdanım çok rahatsiz. Bazen diyorum 2 sene sonraya ertelesem bile evlilik işini o zamanda farklı birşey çıkacak karşıma diye
Merhaba hanimlar,
Ben şuna takıldım kardesınız alsın kyk kredısını ilerdd ödesın üstüne düşeni yapmayıp sizden annenızden beklemesı bencılce.Merhaba hanimlar,
Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak
Bu ne saçma bir gerekçe. Biz de çektik, ödedik, bitti bile borç. Ki sizin maddi durumunuz sıkıntılı. Kredi istememe gibi bir lüksü olmamalı. Üstüne okurken ek iş de yapmalı ki sizin yükünüz azalsın. Herkes elini taşın altına koymalı.Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?