Sırf bir yüzden evlenmeyi düşünmüyordum

Acquaa

Y❀
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2010
4.752
4.068
333
Merhaba hanimlar,
İçim içimi yiyen bir derdim var. Belki benim durumumda olanlar vardır bana yol gosterirsiniz. Ciddi giden bir ilişkim var. Suan bir sorunumuz yok çok şükür. Şu anki sevgilim olmasa bile ilerdede ayni durumla karşı karşıya kalabilirim. Sorunum şu annem ve kardeşlerime yasiyorum. Kirayi ben oduyorum. Onun dışındaki ev ile ilgili harcamalar annemde asgari ücret alıyor ve 850 TL civarı kredi ödemesi bulunuyor. Kardeşim de bu sene üniversiteye gidebilir. Birde ufak bir kardeşim var ilkokul çağında yani evin yükü annemle ve benim omuzlarimizda ve elimizde bir birikimimiz yok anlayacağınız. Bende düğün çeyiz olaylarına girersem kredi kullanmak durumunda kalacagim. Evlendikten sonra belki anneme 6-7ay boyunca yardımcı bile olamayabilirim borç odemekten çünkü bir dikili ağacımız bile yok bu durum beni çok korkutuyor açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyorum. Kardeşimin üniversite masraflariyla baya zorlanacagiz. Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye büyük şehirde bir universiteye girerse part time is bulursa çalışacak küçük şehre giderse iş bulması zorlaşacak parayı elinde tutabilecek biride degil. Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak Nasıl bir döngünün içine girdim ben bu tarz konuları kafama çok takiyorum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız yada olanlar vardır ne yaptınız bu arada babamın kendine bile Hayri yok bu nedenle onu konunun dışında tutabilirmisiniz?

Şunu eklemeyi unuttum. Bu kredisi olmasa bile ya benim için yada kardeşimin masrafları için tekrar kredi çeker. Yani bu kredi olayları uzar gider böyle

Ailenıze oncelık verin derım ben.Çeyız her sekılde alınır.Benim her şeyım vardı borçsuz gıtmıştım her şeyimi almıştım ama kıymetım olmadı.Eğer şu an aılenıze destek vermenız gerekıoda onlara destek verın.Ceyız zamanla da olur.

Su akar yolunu bulur. Ben aileden kimsenin kendisini feda etmesini doğru bulmuyorum.(anna ,baba dışında )
Bazı konularda fedakarlık olabilir ama hayat ertelemek çok büyük birsey. Siz hep öncü olursanız sizden başka çözüm hiç olmaz çünkü başka çözüm aranmaz inanın buna.

Durumunuz bu kadar kötüyse belki kardeşine burs çıkar,geri ödemesiz. Çıkmazsa da mecbur kredi çekecek,kendi basinin çaresine bakacak. Babadan fayda yok,annenin kendine hayrı yok...kız hala 'burs çıkmazsa kredi almam' derdinde. Böyle bir dünya yok maalesef.
Hem hele bir kredi alsın,bakti ise girdi, iptal eder ikinci sene...
Anneniz küçük eve ilçeye tasininca onunla gitmek istmeyen küçük kardeşimiz ilkokula giden mi? Annenizle kalmayacak da nerede kalacakmış? Konuşur konuşur , ağlar ağlar alisir:) simarikligina diyordur,arkadaşlarından ayrılmak istemiyordur... Onun icin de kolay değil ama malesef seçim yapabilecek bir yaşta değil. Ayrıca siz evden ayrıldıktan sonra anneniz ASDEP'e başvursun. Devletin aile sosyal yardım kurumu. Sizin sokağa bakan sosyal çalışmacı gelip inceliyor, bekar kadınlara falan yardımda bulunuyorlar. Hatta onlar aracılığıyla kardeşiniz burs bile bulabilir. Benim arkadaşım ASDEPte sosyal çalışmacı. Anlatıyor bazen, güzel yardımlar yapılıyor durumu olmayan insanlara. Ayıp değil günah değil. Siz de vergi veren vatandaşlarsiniz neticede. Hakkınız olan bir yardımı neden almayasiniz??
Bence 'ben olmazsam ailem ne yapar' diye kendine çok sorumluluk yükleme. Annen o evden ayrıldığında sana guvenmiyordu sonuçta. Bir kapı kapanır,bir kapı açılır, insanlar bir şekilde geçinir... nice ev kadının kocası ölüyor, çocukları küçük, bir şekilde hayata tutunuyorlar hayata. Anneniz de başarır

Şuan her hangi bir ciddi ilişki durumu yokken bunu düşünüp kendini dara sokma derim ben zaten bir ilişkiye başlayıp ciddiye binmesi rahat iki seneyi buluyor su akar yolunu bulur o zaman gelince belkide ya ben boşuna bu kadar düşünmüşüm diye sıdalanırsın. Kendini rahat bırak ayrıca sadece başkasını mutlu etmek için uğraşma kendini de mutlu et bu kadar kendini sorumlu hissedip kasma.

Bir iki yıl dişinizi sıkın kenara para koyun her ay 100,200 bile koysanız en az o bile kardır. Hayatınızda olan kişiyle de ciddiyete dönük bir ortam olduğunda bunlaı anlatırsınız zaten sizi seviyorsa ve mantıklı biri ise oda bu durumu garipsemeyecektir bir iki yol daha dişinizi sıktıktan sonra yine evlenince destek olursunuz

Evleneceginiz kişinin görüşü burada önemli, simdi olmasa bile ilerde ailenizin size ihtiyacı olabilir, eşiniz bunu sorun etmeyecekse ailenizi de ihmal etmeyin derim, onlar da size emek vermiş okutmuş belli ki, ama evliliği de sırf bu yüzden ertelemeyin, giden yıllar geri gelmiyor çünkü, şunu da unutmayın parasız mutluluk olmuyor maalesef ve çoğu evlilik maddiyattan dolayı bitiyor, burada önemli olan eşinizin anlayışı

Ailem oncelikli tabiki şuan evlenip evlenmeyec eğim bile belli değil ama bu durum ilerde bile olsa aynı ikilemde kalabilirim. Ufak tefek eşyalarım var ama büyüklerine girismem gerekli nerden tutarsam elde kalıyor.

Bunları düşün ama bu kadar değil herkesin bir hayatı var ve sen kimse için hayatını bu kadar büyük bir şekilde feda edemezsin. Şuandan başla kenara 200 200 koymaya. Bir şeyden kıs buna ayır. Kardeşin üzgünüm ama kredi çekmek zorunda çünkü bu durumdayken ileride nasıl öder diye düşündüğü için sırf sizden para bekleyemez. İleride gene sizinle beraber öder ama öder. Ne kadar birikirse alacağın şeyi de o kadar ile alırsın. Böyle başkaları için yaşayarak ömür geçmez maalesef. Bu başkası en yakının dahi olsa yaptığın an kendine yani sana en yakın olabilecek tek kişiye en büyük ihaneti etmiş olursun.

Haklısınız kendimi o kadar sıkışmış hissediyorum ki sorumluluklarının altında eziliyorum.

Erkik arkadaşına söyle durumum yok de çeyiz alamıcam diye o karşılasın hepsini durumu varsa tabi.
Çeyizi de cüzi alırsın tek erkek tarafı karşılıçağı için takıların eşyaların eksik olur bence onlar sorun olmaz erkek arkadışnla konuş
Kardeşine gelince üniversitede asgari ücretliyse annenin maaşı üstünde bişey yoksa burs çıkar zaten kyk da çıkar

Ek olarak kardeşin illa ben alamam kredi diyorsa, ona 1 yıl çekmesini söyle. O bir yıl biriken krediyi de evlendikten sonra sen ödersin. Her ay 600 TL yatıracak devlet. Çevizini de 1 yıldan 7200 TL iki yıldan 14400 TL bu parayla sen düzersin.

Çok teşekkür ederim yürekten hemde. ASDEF ye başvururuz ama belki bizden bile kötu durumda olanlar vardır o nedenle biraz çekimser bakiyorum insanların hakkına girmeyelim diye. Aslında o evden çıkmak için beni bekledi desem benim ayaklarımın üzerinde durmami bu nedenle suçlu hissediyorum kendimi bu aralar hayatımı çok sorguluyorum. Boğaz düğüm düğüm oldu.

Çok dogru
Kesinlikle katılıyorum. Her sorunlu ailede bir asiri fedakar kisi oluyor . Herkes ona güvendiği için kimse elini cebine sokmuyor, bir taşın ucundan kaldırayim demiyor. Diğer herkes hayatini yaşarken bu fedakar kisi hayatından çalıyor,saçını süpürge ediyor, ama sonunda görev gibi görülüyor ve en ufak bir isyanında 'yapmasaydin' deniyor.
Bu asla sasmaz.
Bugüne kadar ailenin fedakari olup da sonunda insanlarin takdirini kazanmış kisiler lütfen kızgın surat atın-sayinizi bileyim.
Ben hiç tanik olmadım. Mesela sulalede bir boşanma oldu, ortada kalan çocuğa (ki anası var babasi var.ikisi de iş güç sahibi) biz sahip çıktık, yıllarca bizde kaldı,her şeyiyle ilgilendik. Biz sahip çıktık diye sulalenin geri kalanı 'ha iyi o zaman' dedi, kaçtı. Sonuç olarak annesi de hakkımızda kötü konuştu babası da.
Ya da yine sulalede bir ölüm vakası olmuştu. Yakın bir akrabamız çocuklara sahip çıktı. O nasılsa bakıyor diye kimse elini taşın altına sokmadı. Bu yirmi yıllık bir süreç. Şimdi o çocuklarla o akrabanın çocuklarının arası hiç iyi değil. Yine sıkıntılar... Ya da ailede elden ayaktan düşen biri varsa en vicdanlisi alır. Diğer kardeşler sanki o alanın goreviymis gibi ne para yardımında bulunur ne sevabına iki ayda bizde kalsın derler.
Böyle yani, görünen köy
Sen kendinden verdigin sürece kardeşlerin sorumluluk almayacaktır. Yirmi yıl sonra geriye baktığında sen hala ailenin yükünü kambur yapmışken diğerlerinin laylaylom yaşadığını görüp kendi kendine kinlenirsin
Hiç gerek yok

Son düzenleme:
Merak etme eve gelip inceleme yapiyorlar. Eğer durumunuz devlet desteğine uygunsa destek sağlıyorlar. Ha uygun değilse reddediliyor.
Kimsenin hakkını yemis olmuyorsunuz. Araya torpil sokup,hatır gönül sokup kendi akrabalarina yardim- kendi öğrencilerine burs sağlayanlar hak yiyorlar.
Dediğim gibi eğer o yardımlar sizin hakkınızsa alıyorsunuz. Sakın böyle düşünmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…