- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Rica ederim canım, benzer durumları eşiyle sevgiliyken yasayanlar var mutlaka. Orta yolu bulmak önemli.Dediğin gibiyse sevgilin de iyi birisi ve kendince haklı. Bu konuyu yumuşak konuş , ailene de çeyizini dizecegini söyle yavaştan indirimleri takip edip almaya başla. Zaten elinden geldiğini yaparsın ama kardeşin de işe girer ikiniz desteklersiniz anneni. Kardesinle daha küçük bir eve çıkar, harcamaları azalabilir. İlkokula giden kardesin icin de burs araştırın ona da çıkar belki. Fazla kafana takma ve hayatını erteleme o yüzden. Umarım her şey yoluna girer.
Ceyiz icin de temel şeyleri alsan yeterli, mesela onceligin tencere takımını ve çatal bıçak takımını almak olsun. Yine günlük bir yemek takımı mesela yeter. İlla o 12 kisilik yemek takımlarına bir sürü para vermene gerek yok. En son bütçen yeterli gelirse alırsın.Bende çoğunu indirimde yakalayıp taksitle almıştım. Sonra tava, bardaklarını falan al. Küçük ev aletlerini bilindik birkaç sitede takip edip taksitle al. Hatta içlerinde bir tek blender seti ve tost makinesi çok kullanılıyor . Su ısıtıcı,cay makinesi, kahve makinesi falan almaya gerek yok yada almak istiyorsan evlendikten sonra bile alabilirsin aciliyeti yok bence. Ben cay makinesi almadım bile bosuna yer kaplıyor gibi geliyor bana.Nevresim yorgan havlu falan da yine uyguna alabilirsin indirimde. Anneler gunu, sevgililer gunu gibi ozel gunlerde buyuk indirimler oluyor onları takip et. Kendine bir de liste yap az ve öz olsun. Önce pahalı olan şeyleri taksitle alıp büyük parça eksiklerini bitirebilirsin. Listenin dışına çıkmazsın gereksiz seyler almazsın boylece.Aklima gelenler bunlar. Umarım işine yarar.
Annen rahatsiz da canim genc kizi var,az cok birseyler almadi mi ceyizi icin azar azar?
Benim kizim lisede,birseyler aliyorum,yarin birgun uniye gidecek,masrafimiz fazla olur,birkac sey aradan ciksin diye.Birden genc kiz olmadin ya.Ezdirmek istemeyen ezdirmez,arti babanin uzerine olan daireden kira gelmiyor mu,oturdugunuz ev mi yoksa?
Merhaba hanimlar,
İçim içimi yiyen bir derdim var. Belki benim durumumda olanlar vardır bana yol gosterirsiniz. Ciddi giden bir ilişkim var. Suan bir sorunumuz yok çok şükür. Şu anki sevgilim olmasa bile ilerdede ayni durumla karşı karşıya kalabilirim. Sorunum şu annem ve kardeşlerime yasiyorum. Kirayi ben oduyorum. Onun dışındaki ev ile ilgili harcamalar annemde asgari ücret alıyor ve 850 TL civarı kredi ödemesi bulunuyor. Kardeşim de bu sene üniversiteye gidebilir. Birde ufak bir kardeşim var ilkokul çağında yani evin yükü annemle ve benim omuzlarimizda ve elimizde bir birikimimiz yok anlayacağınız. Bende düğün çeyiz olaylarına girersem kredi kullanmak durumunda kalacagim. Evlendikten sonra belki anneme 6-7ay boyunca yardımcı bile olamayabilirim borç odemekten çünkü bir dikili ağacımız bile yok bu durum beni çok korkutuyor açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyorum. Kardeşimin üniversite masraflariyla baya zorlanacagiz. Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye büyük şehirde bir universiteye girerse part time is bulursa çalışacak küçük şehre giderse iş bulması zorlaşacak parayı elinde tutabilecek biride degil. Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak Nasıl bir döngünün içine girdim ben bu tarz konuları kafama çok takiyorum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız yada olanlar vardır ne yaptınız bu arada babamın kendine bile Hayri yok bu nedenle onu konunun dışında tutabilirmisiniz?
Sizi çok takdir ettim. Allah kolaylık versin. Su akar yolunu bulur kendinizden vazgeçmeyin. Babanız sizle yaşamıyor mu ya da boşanma aşaması mı? maddi olarak o nasıl geçiniyor? Size yardımı veya nafaka sağlaması gerek.
Hayatı erteleme canım borç hiç bitmez. Kardeşim mecbur öğrenim kredisi çekecek. Ben kardeşimi bekarken okutmama rağmen genede yetmemisti krediye başvurmuştu. Çalıştı atandı ve ödedi devlete borcunu. Kardesinde öyle yapacak...sende gerekirse düğün için kredi çeker ödersin zaten her çift artık malesef borcla evleniyor. Evlendikten sonra durumu müsait olurda azda olsa destek olmaya devam edersin. Ben hep öyle yaptım mesela. Kardeşim atandı oda destek oldu. Bir şekilde oluyor merak etme
Ya evlendikten sonra biraz destek olacaksın ya da evlenme işini biraz daha erteleyeceksin.
üniversiteye gidebilecek yaşa gelmiş insanların belli bir olgunlukta olması lazım bence. ne demek kyk çekmem, sonra ödeyemem. hepimiz kullandık ve de ödedik. ödeniyor bir şekilde.
bence kardeşinizin derdi kyk yok, iş de bulamadım diyip sizden daha rahat para istemek.
anne-baba eyvallah ama ben kardeşlere bunca fedakarlık yapılmasını doğru bulmuyorum. çünkü çok çok azı kıymetini biliyor bunun.
ve kardeşinizden siz sorumlu değilsiniz. anneniz (babamı hesaba katmayın dediğiniz için yazmadım) hala yaşadığına göre asıl sorumlu odur. siz zaten evin geçimine katkıda bulunuyorsunuz, geri kalanı sizin hayatınız ve onu yaşamaya, kendi planlarınızı yapmaya hakkınız var.
Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.Babamla görüşmüyoruz. Boşandılar çok şükür ama maddi sorumluluğunu yerine getirmiyor. Dava açın diyebilirsiniz ama psikolojik olarak onu kaldırabilecek bir durumda değiliz heleki boşanmaları sancılı gecmisken. Yorumlarınız için teşekkürler ederim
Bende artık böyle düşünmeye başladım bir kısır dongudeyiz. Benden kurtulsalar kardeşim için kredi çeker benim annem o bitince arkadan gelen var malesef bir sarmalin içinde koşan hamster gibi hissediyorum.
Ben şuna takıldım kardesınız alsın kyk kredısını ilerdd ödesın üstüne düşeni yapmayıp sizden annenızden beklemesı bencılce.
Kardeşimiz kredi çekecek bir zahmet. Yanlış bulamazsa ne yapacak. Mezun olunca ödenir bir şekilde. Siz ona benden hayır yok diye anlatin. Size güveniyor muhtemelen.
Kardeşine kredi çektiğini şöyle evlenmek istiyorum diye. En azından ayda üç beş kenara atarsın. Oda sendnd hayır gelmeyeceğini anlar belki.
Kyk kredisi annenin çekeceği krediden daha uygun, bi kere para toplu gelmediği için savurganlık yapılmamış olur ve kardeşin o kykdan kendi bütçesini her ay ayarlamayı da öğrenir. 2 sene sonra da ödemeye başlar. Ben de ödüyorum herkes ödüyor, ödeyemeyen zaten yapılandırıyor işsiz olduğunu ispatlarsa o da erteleniyor. Mağdur kafasından çıkman lazım ağlamayan bebeğe meme yok. Kardeşin 6 sene sonrasını düşünüp ödeyemem diye şimdiden havlu atıyor dile kolay en az 6 sene sonra ödenecek kredi!! Ama sen ben evleniyorum bile diyemiyorsun. Aç gözünü çok pişman olursun.
Bazı şeyler isteyip istememekle değil eldeki olanaklarla şekillenir.
Küçük kardeşin yaşı kaç? Başka ilçeye gitmeyip ne yapacakmış?
kredi çekme konusunda çok çekimserdim ben de. -hayata borçla mı atılıcam reröre diyordum ama aldım sonuçta. ben toplamda 19 bin almışım 2012-2017 arasında, şimdi ödemesi 2021'de başlayacak olan 26k borcum var. enflasyonu falan düşününce son derece makul geliyor. üniden mezun olduğum gün hesabımda toplam 0 tl vardı ve savurgan biri de değildim, demek ki o krediye ihtiyacım varmış. kardeşiniz bu kadar önyargılı olmasın derim. ihtiyaçlarına düzgün harcayabilecekse krediyi almalı.
Evet ayrilar umarım çıkar kendinde üniversitede onu düşünmek durumda kalmayizAnnen baban ayrımıydı
Ayrı olanlara çıkıyo çünkü
çoğumuz kyk ile okuduk. ama burs ama kredi. kardeşiniz kesinlikle ödeyemem demeyecek. alacak işe girdiğinde ödemeye başlayacak.
alışmış maalesef. ödeyemem diyip çıkıyor işin içinden. akarı kesilsin alıym napalım öderim der merak etme arkadaşım..
fazla fedakarlığın adı "yapmasaydın" olmazsa "ne yaptın ki?" oluyor.
evlen evlenme senin bileceğin iş ama üniversite çağında sorumluluğu bölecek yaşta.
markette sucuk satıp okul okuyanlardan, fuarlarda ayağı şişene kadar çay servisi yapıp okuyanlardan çok mu üstün?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?