Sırf bir yüzden evlenmeyi düşünmüyordum

Kendi hayatına bak. Destek olman gereken yerde illaki olursun. Şuan sen yanlarında olduğun için başka çözümler aramayacaklar.

Anneniz kucuk ilceye giderken bir kardesinizin onla gitmek istememesi digerinin ogrenim ledisi dokerken cekmek istemeyip sizin hayatinizda boyle sorun teskil etmesi adil degil bence. Hepimiz okurken tasin altina elimizi koyduk. Eger uzun sure daha sirtlanir kensi hayatiniza bakmazsaniz bu hep sizin goreviniz olur nolur kendi yolunuzu da cizin

Bende böyle dusunuyorum. Taksitle yavaş yavaş almaya calisacagim. Aklımda ufak bir liste var onları yavaş yavaş alacagim. En son ufak tefek esyalari bitireceğim. Lazım olmayacak şeylere para harcamak istemiyorum acikcasi çok teşekkür ederim:)

Olay o kadar uzunki annemle babam ayrilar kendileri nafaka falan vermiyor vermemek içinde her türlü cirkefligi yapar. Evli oldukları süre içinde annem babamın robotu olmak zorundaydı yoksa psikolojik siddette ugruyorduk. Bu nedenle ben üzerine sorumluluk yıkılan cocugum. Paragöz babaya sahip bir kız çocuğuna ceyiz dizmezler malesef annem çalışmıyordu babamda kepçe ile alıp kaşıkla veriyordu. Yani evliykende kendimizi zor donduruyorduk. Böyle sorunlu evliklere cocuk getirip hayatlarini maffeden insanlardan nefret ediyorum. Kiradayiz ve baba tarafından maddi yardım gelmiyor çocuklara bu konuyu desmeyelim lütfen yorumlarınızı inanın severek okuyorum ama o benim kanayan yaram beni anlayışla karşılayacağını düşünüyorum.

kardeşiniz çok akıllıymış valla,çektim ödedim 20000 lira, aileye yuk olmaktansa kredi çok daha makul

Babamla görüşmüyoruz. Boşandılar çok şükür ama maddi sorumluluğunu yerine getirmiyor. Dava açın diyebilirsiniz ama psikolojik olarak onu kaldırabilecek bir durumda değiliz heleki boşanmaları sancılı gecmisken. Yorumlarınız için teşekkürler ederim

Bende artık böyle düşünmeye başladım bir kısır dongudeyiz. Benden kurtulsalar kardeşim için kredi çeker benim annem o bitince arkadan gelen var malesef bir sarmalin içinde koşan hamster gibi hissediyorum.

O kadar haklısınız ki bu yaptiklarimin belkide zerre değeri olmayacak ben annemden daha anaç ruhluyum ve kardeşime ablaliktan çok annelik yaptığımda böyle bir misyon yükledim kendime digerinin ablasiyim ama büyüğün tam annesi gibiyim belkide o yüzden kredi çekmek istemiyor

Biz plan yapariz hayat guler. Ben bunu ogrendim. Allah bozmasin ama belki sevgilinle ayrilacaksin bilemeyiz ki. Eger esim karşi cikmasa ailemide yanima almak isterdim tabi ev ev uzerine olmazda ne bileyim ya dublex hem altta hem ustte yasanabilcek bi yer bakardim belki öff zorms valla durumun ya ama ben annemi birakip evlenmezdim herhalde:/

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Bende artık böyle düşünmeye başladım bir kısır dongudeyiz. Benden kurtulsalar kardeşim için kredi çeker benim annem o bitince arkadan gelen var malesef bir sarmalin içinde koşan hamster gibi hissediyorum.

Kyk kredisi annenin çekeceği krediden daha uygun, bi kere para toplu gelmediği için savurganlık yapılmamış olur ve kardeşin o kykdan kendi bütçesini her ay ayarlamayı da öğrenir. 2 sene sonra da ödemeye başlar. Ben de ödüyorum herkes ödüyor, ödeyemeyen zaten yapılandırıyor işsiz olduğunu ispatlarsa o da erteleniyor. Mağdur kafasından çıkman lazım ağlamayan bebeğe meme yok. Kardeşin 6 sene sonrasını düşünüp ödeyemem diye şimdiden havlu atıyor dile kolay en az 6 sene sonra ödenecek kredi!! Ama sen ben evleniyorum bile diyemiyorsun. Aç gözünü çok pişman olursun.

Evlilik bir kenara dursunda. Nereye kadar yük üzerinde olacak ? Bu şekilde devam edip kendi hayatından fedakarlık yaparsan bunun sonu gelmez .
Bir kaç arkadaş zaten gerekli yorumları yapmış yenGEnC özellikle ❤. Dikkate alın derim .

Ben şuna takıldım kardesınız alsın kyk kredısını ilerdd ödesın üstüne düşeni yapmayıp sizden annenızden beklemesı bencılce.

Ödeyemem diye korkuyor yüksek ihtimalle biraz ütopik düşünceleri var

Haklısınız ama kardeşim bu aralar çalışamıyor bu nedenle kenara atabilecek bir gelir kaynağı yok malesef

Bende KYK Kredi borcumu ödüyorum mağdur kafasında değilim vicdanımı rahat bir yastık yapıp evlendigimde hem evimin sorumluluğunu hemde ailemin sorumlulugunu almak istemiyorum. Bu nedenle derdimi açtım tabiki evleniyorum diyorum tabikide yaza söz nişan olacak korona olayı biterse yanlış bişey demedim kimse beni tutupta sen evlenemez sin demiyor ama ben onlardan daha fazla takıyorum kafama güzel bir ilerleme kaydetmeye çabalıyorum

Bazı şeyler isteyip istememekle değil eldeki olanaklarla şekillenir.
Küçük kardeşin yaşı kaç? Başka ilçeye gitmeyip ne yapacakmış?

Çok doğru söylediğiniz bu ilcede anneannem var onunla kalamayi düşünüyor aklınca ama büyük ihtimalle annemle ağla aglaya gidecek 11 yaşında

Siz "ben olmazsam ailem ne yapar" diyorsunuz.
Kardesiniz kyk almayayim ödeyemem diyor. Burs almayi deneyecek. Burs degil kredi cikarsa da alacak, bir sekilde oder. Markete magazaya girer yine öder. Yazin calisir kisin yer.
Okulun kendi bursu olabilir.
Part is bulabilir.

Kendinizi kurban etmeyin. Tabi ki ailenize sirtinizi dönün demiyorum ama kardesiniz de elini tasin altina koysun.

Haklısınız bende aldım inanın öcü birşey olarak görmüyorum krediyi ama o hemen iş bulamam öğretmenlik istiyor atanamazsam diye düşünüyor galiba ama kredi konusunda kendisiyle konuşacağım

O kadar haklısınız ki o part time çalışıp harçlığını çıkartip yurt parasinida bizim karsilayabilecegimizi düşünüyor bende öyle olmuştu çünkü ona göre hesaplama yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…