• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sırf bir yüzden evlenmeyi düşünmüyordum

Herkes elini taşın altına koyacak kardeş o kyk bursunu çekecek ayrıca işe de girecek diğer kardeş de ilçeye ev taşınırsa seve seve gelecek dert sadece sizin mi anlamadım ki bu kardeşlerin yaptığı şımarıklıktır.

Gerçekten başka birinin derdini okusam böyle birşey olsa kızardım inanın demekki basiretimi bağlanmışım baya

Ciddi bir ilişkiniz var mı evlilik yolunda ?
Erkek arkadaş ne diyor bu duruma ?
Yas kaç ?
2600 tl maaş zaten evlilik için de az.
Özel sektör sanırım işiniz.
Bence kardeşiniz okulu kazansın ortam biraz durulsun ona göre bakarsınız duruma.

26 yaşındayım erkek arkadasima konuyu citlattigimda belli bir süre destekleyebilir sin ama bizimde ilerde çocuklarımız için birikim yapmamız gerekli diyor aynısını oda yapsa büyük ihtimal bende böyle dusebilirim

Biz plan yapariz hayat guler. Ben bunu ogrendim. Allah bozmasin ama belki sevgilinle ayrilacaksin bilemeyiz ki. Eger esim karşi cikmasa ailemide yanima almak isterdim tabi ev ev uzerine olmazda ne bileyim ya dublex hem altta hem ustte yasanabilcek bi yer bakardim belki öff zorms valla durumun ya ama ben annemi birakip evlenmezdim herhalde:/

Tabikide nasip diyorum ama bu sevgilimle olmasa bile belki ilerde bu durumda kalabilirim çok zor durum cidden

KYK kredisi hemen geri ödenmiyor kardeşim okuldan sonra açıktan isletmeye tamamladı çalışırken ödedi o zaman geldiğinde annen de destek olur işsiz olursa, hele bir yerlessin okusun simdiden geleceği kontrol edemeyiz
Su akar yolunu bulur çok düşünüp de kendini yıpratma

Hayat çok zor, siz de ailenizi sırtlamışsınız. Ama kendi hayatınızdan vazgeçmeyin, hayatınızı biriyle paylaşmak istiyorsanız paylaşın.
onlar küçük bir eve geçerler, siz az çeyizle yetinirsiniz. Maksat mutlu olmak. Eşinizin de geliri olacak nihayetinde siz daha az olmakla beraber yine destek verirsiniz bir süre kardeşlerinize. Ama unutmayın siz baba değilsiniz, ablasınız. Abla gibi davranın derim.

Haklısınız bende aldım inanın öcü birşey olarak görmüyorum krediyi ama o hemen iş bulamam öğretmenlik istiyor atanamazsam diye düşünüyor galiba ama kredi konusunda kendisiyle konuşacağım

o zaman elinden geleni yapacak atanacak, simdiden atanamamayi ihtimal gormeyecek .daha universiteye bile baslamadan bu kadar karamsar olmasina gerek yok. karsisina nasil firsatlar cikacak belli olmaz. kaldi ki issizlik sebebiyle odemeler ertelenebiliyor

O kadar haklısınız ki o part time çalışıp harçlığını çıkartip yurt parasinida bizim karsilayabilecegimizi düşünüyor bende öyle olmuştu çünkü ona göre hesaplama yapıyor.
sizde öyle olduysa bu zamana kadar sizden yenene saysın. gitsin çalışsın. ayrıca küçük kardeşe de neden söz hakkı tanıyorsunuz. üzüldüm senin adına allah yardımcın olsun

O kadar haklısınız ki bu yaptiklarimin belkide zerre değeri olmayacak ben annemden daha anaç ruhluyum ve kardeşime ablaliktan çok annelik yaptığımda böyle bir misyon yükledim kendime digerinin ablasiyim ama büyüğün tam annesi gibiyim belkide o yüzden kredi çekmek istemiyor

aldığım bazı eğitimlere dayanarak size nacizane bir öneri vermek isterim.
hayatta hepimizin rolleri var ve bu roller değişmemeli.
anne annedir, baba da baba.
çocuk ebeveyn görevini yüklenmemelidir. çünkü çocuk konumunda olan kişi yaratılışımız gereği zaten doğduğu yuvadan ayrılmak ve hayatını kurmak üzere programlanmıştır.
kardeşlik de sadece kardeşliktir.
siz onların ablasısınız, anneleri değil.
allah gecinden versin ama anneniz vefat etse de anneleri olmamalısınız.
rolünüz abla olmak. o nedenle abla olmak ne demekse sadece onları yerine getirmek gerekir.
eğer rolleri değişir başkalarının sorumluluklarını üstlenirsek hem aile içi hem de aile dışı ilişkilerimizi zedeler, istemeden de olsa diğer insanlara yükler yüklemiş oluruz.
bence sizde gerçek rolünüze geri dönün. sadece abla olduğunuzu ve sizin de fıtratınızda kendi hayatınızı kurmak olduğunu unutmayın..

evlilik de nasiptir elbette. belki hiç kısmet olmaz, bilemeyiz. ama bu bile sizin anne vazifesi görmenize neden olamaz.

Durumunuza üzüldüm zor durumdasınız.
Ancak bugün kardeşleriniz için kendinizi feda edersiniz yarın onlar için bi kıymeti olmaz. Herkes kendi bacağından asılmalı. Kyk ödeyemem diyorsa okumasın. Sizin sırtınızdan üniversite okuyunca size geri ödemeyecek nasıl olsa uyanıklık bu. Diğer kardeşiniz yer değiştirmek istemiyor diyorsunuz annenizib de durumu belli paşa paşa annenizle gidecek alternatifi yok. Bu sebepler için gönlünüzde olan kişiden vazgeçmeyin. Kimse çocuğu yaparken sana sormadı.
Gerçekten çok sinirleniyorum çocuklarının sırtına kardeşlerinin masraflarını bakımlarını yükleyen ebeveynlere...

Kardeş büyük şehir hayalinden vazgeçmeli, ailesinin yanında bi okula yerleşmeli. Bu sırada ufak tefek bir işe girip kendi kendi ihtiyaçlarını görmeli.

Evet ayrilar umarım çıkar kendinde üniversitede onu düşünmek durumda kalmayiz
Çıkar zaten yönetmelikte annesi babası ayrı olanlara çıkıyor diye yazıyo
Üniversitede annesi babası boşanmış olan tüm arkadaşlerıma çıktı ve durumları çok iyiydi

Küçük kardeşinin söz hakkı yok, ilkokul çocuğu taşınmak istemiyor diye taşınmayacak misiniz
Orta kardeşin de KYK kredisi çekmek zorunda kusura bakmasın siz zor durumdayken kendi keyfini düşünüyor
En mantıklısı kimseye söylemeden her ay 200 TL kenara atmak
Kimse için hayatını erteleme bak ortanca kardeşin kredi çekmek yerine kendini baktırmak derdinde

Durumunuza üzüldüm zor durumdasınız.
Ancak bugün kardeşleriniz için kendinizi feda edersiniz yarın onlar için bi kıymeti olmaz. Herkes kendi bacağından asılmalı. Kyk ödeyemem diyorsa okumasın. Sizin sırtınızdan üniversite okuyunca size geri ödemeyecek nasıl olsa uyanıklık bu. Diğer kardeşiniz yer değiştirmek istemiyor diyorsunuz annenizib de durumu belli paşa paşa annenizle gidecek alternatifi yok. Bu sebepler için gönlünüzde olan kişiden vazgeçmeyin. Kimse çocuğu yaparken sana sormadı.
Gerçekten çok sinirleniyorum çocuklarının sırtına kardeşlerinin masraflarını bakımlarını yükleyen ebeveynlere...

bencede anne daha suçlu burada. çocuğu dünyaya getirmek kolay önemli olan sonrası. elbette aile birbirine destek olur ama onun her çocuğunu düşünüp orta yolu bulmak zorunluluğu var.
minik kardeş ilkokulda daha ailenin taşınma mevzusunda karar sahibi olamaz.

Maddi zorluk yaşamadık ama rollerin karışmasını hep yaşadım.kendimi geri çekince onlar da geri çekildi kurban olan diğer kardeşim üstün oldu ..neymiş yapan yaptıgı ile kalır ..
Yarın çocuğun bile seni tanımayacak kaldı ki ailen arkanda olsun..
Bu ay ödemelere yardım edemeyecegım desene ya da ıkı aylıgına idare edin desene bak nasıl davranıyorlar sana ..
Allah yardımcın olsun..hayırlı kapılar göstersin.

bencede anne daha suçlu burada. çocuğu dünyaya getirmek kolay önemli olan sonrası. elbette aile birbirine destek olur ama onun her çocuğunu düşünüp orta yolu bulmak zorunluluğu var.
11 sene önce bu adamın nasıl biri ortadayken neden hala devam ediyor ..ben de anlam veremiyorum ama Rabbimin bir bildiği vardır ..dünyaya gelecek demek ki..
Cocukları bırakıp yıllar sonra annem diye sarılıp aglayanlara bir kasık su yeter..
Hiç olmazsa anneleri başlarında durmus kuzularını savurmamiş.

Herkesin ağzına bakılsaydı zaten kendi ailelerimiz bile hiç bi karar alamazdı. Herkesin gönlü olsun ama konu sahibinin gönlünü soran yok ne ala memleket.
Zaten adam birden bire değişmedi herhalde 3 çocuğu yaparken annenin aklı neredeydi acaba....

Back