Babamı kaybettikten sonra bir bakmışım ki annem beni evin reisi pozisyonuna koyuyor. Belki bilinçli, belki bilinçsiz.
Babamı temmuzda kaybettim, şubatta duruma ayılıp kpss çalışmaya başladım, bir sonraki ağustosta atanmıştım.
Atandım, ülkenin öbür ucuna taşındım ve annem o günden beri neredeyse her işini kendi hallediyor çok şükür. Öyle yapıp atanmasaydım ben de ailem tarafından kıstırılmış gibi olacaktım.
Kardeşim üniversiteye başlarken anlaştık, onun üzerinde ticari bir araç görünüyordu bu yüzden bağkur işliyordu onun. Dedim ya bağkur öderim krediye borçlanırsın, ya kredi alma ben harçlık yollayayım ama bu sefer de bağkura karışmam. Kredi almamayı seçti, yazları çalıştı kirasını çıkardı, harçlığını ben yolladım, mezun oldu şükür. Üzerime düşeni yaptım, bağkur meselesi beni hiç enterese etmez.
Akıllı olun, bu dünyada herkes kendi hayatını yaşar.
Çeyiz meselesi de atla deve değil, ben ilk atandığımda gayet altus marka buzdolabı çamaşır makinesi aldım, 6 senede 3 kere taşındılar, bir kere arıza bile vermediler, taş gibi aletlerdi fiyatına göre. Marka takıntınız olmazsa rahat halledersiniz. Geçici yaşadığımız bir yerdeyiz sıfırdan ev kurduk geçen yaz, fiyatlardan az çok haberim var. Makul olursanız mis gibi bir eviniz olabilir.