• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sırf bir yüzden evlenmeyi düşünmüyordum

Kardesinin kredi almama gibi luksu yok kredi alsin ve calisabiliyosa calissin siz ona destek olamayacaginizi soyleyin evlilik icin hazirliklarinizi yapin annenizede nekadat destek olabiliyosnaiz olun kendi hayatinizi ertelemeyin binlerce insan kredi aliyor ve geri oduyor bu sekilde

Bence bu zamana kadar yeterince destek olmuşsunuz bundan sonrası için herkes kendi başının çaresine baksın. Kardeşleriniz de büyümüş kredi çeksin çalışsın bi şeyler yapıp harekete geçsinler. Siz de evlenmeyi bu sebepten ertelemeyin. Bazı üyelerin dediği gibi fedakar olana kimse Allah razı olsun demiyor.

Babamı kaybettikten sonra bir bakmışım ki annem beni evin reisi pozisyonuna koyuyor. Belki bilinçli, belki bilinçsiz.

Babamı temmuzda kaybettim, şubatta duruma ayılıp kpss çalışmaya başladım, bir sonraki ağustosta atanmıştım.

Atandım, ülkenin öbür ucuna taşındım ve annem o günden beri neredeyse her işini kendi hallediyor çok şükür. Öyle yapıp atanmasaydım ben de ailem tarafından kıstırılmış gibi olacaktım.

Kardeşim üniversiteye başlarken anlaştık, onun üzerinde ticari bir araç görünüyordu bu yüzden bağkur işliyordu onun. Dedim ya bağkur öderim krediye borçlanırsın, ya kredi alma ben harçlık yollayayım ama bu sefer de bağkura karışmam. Kredi almamayı seçti, yazları çalıştı kirasını çıkardı, harçlığını ben yolladım, mezun oldu şükür. Üzerime düşeni yaptım, bağkur meselesi beni hiç enterese etmez.

Akıllı olun, bu dünyada herkes kendi hayatını yaşar.

Çeyiz meselesi de atla deve değil, ben ilk atandığımda gayet altus marka buzdolabı çamaşır makinesi aldım, 6 senede 3 kere taşındılar, bir kere arıza bile vermediler, taş gibi aletlerdi fiyatına göre. Marka takıntınız olmazsa rahat halledersiniz. Geçici yaşadığımız bir yerdeyiz sıfırdan ev kurduk geçen yaz, fiyatlardan az çok haberim var. Makul olursanız mis gibi bir eviniz olabilir.

Merhaba hanimlar,
İçim içimi yiyen bir derdim var. Belki benim durumumda olanlar vardır bana yol gosterirsiniz. Ciddi giden bir ilişkim var. Suan bir sorunumuz yok çok şükür. Şu anki sevgilim olmasa bile ilerdede ayni durumla karşı karşıya kalabilirim. Sorunum şu annem ve kardeşlerime yasiyorum. Kirayi ben oduyorum. Onun dışındaki ev ile ilgili harcamalar annemde asgari ücret alıyor ve 850 TL civarı kredi ödemesi bulunuyor. Kardeşim de bu sene üniversiteye gidebilir. Birde ufak bir kardeşim var ilkokul çağında yani evin yükü annemle ve benim omuzlarimizda ve elimizde bir birikimimiz yok anlayacağınız. Bende düğün çeyiz olaylarına girersem kredi kullanmak durumunda kalacagim. Evlendikten sonra belki anneme 6-7ay boyunca yardımcı bile olamayabilirim borç odemekten çünkü bir dikili ağacımız bile yok bu durum beni çok korkutuyor açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyorum. Kardeşimin üniversite masraflariyla baya zorlanacagiz. Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye büyük şehirde bir universiteye girerse part time is bulursa çalışacak küçük şehre giderse iş bulması zorlaşacak parayı elinde tutabilecek biride degil. Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak Nasıl bir döngünün içine girdim ben bu tarz konuları kafama çok takiyorum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız yada olanlar vardır ne yaptınız bu arada babamın kendine bile Hayri yok bu nedenle onu konunun dışında tutabilirmisiniz?
Siznde bir hayatınız var.Ne yaparsanız yapin kendinizi 2.plana atmayin.Allah yardımciniz olsun

Şu şartlar altında kardeşinin yaptığı çok büyük şımarıklık. O bursu alacak, okul bitince de çalışıp ödeyecek.
İşi gücü olan babalarımıza fazla yük olmayalım diye çoğumuz aldık o krediyi, kardeşinin şu şartlar altında almamak gibi bir lüksü yok. Kaldı ki belki karşılıksız burs çıkar.
Siz kendi hayatınızı nereye kadar erteleyeceksiniz?

Buyuk kardesiniz basinin caresine bakacak,
siz ona bu fikri asilamaniz lazim, seni destekleyemeyiz, muhakkak calisip kendine bakman gerekir gibisinden, ya annesi ile ayni sehirde okumaya gayret edecek, ya da farkli sehire giderse calisacak vs vs.

kucuk kardesin soz hakki zaten olmamali, hangimiz yasayacagimiz yerde anne babamiza diretebiliyorduk ona hakli diyelim.

sizin yerinizde olsam, annemin kredisini ustlenebilirdim ama en azindan, veya kira bende demissiniz. Bu sekilde tutari belli bir yardimi eve yaptiktan sonra kalan paranizi kendiniz icin degerlendirmelisiniz, 100 200 bile koyabilseniz kenara size ileride faydasi olur. Atiyorum krediyi ustlendiniz, annenize diyeceksiniz ki bir sekilde elindeki para ile gecineceksin, baska turlu alisilmaz cunku,. Direk evlenerek baglari keserek olmaz o is, sizin akliniz kalir zaten.

Ciddi bir ilişkiniz var mı evlilik yolunda ?
Erkek arkadaş ne diyor bu duruma ?
Yas kaç ?
2600 tl maaş zaten evlilik için de az.
Özel sektör sanırım işiniz.
Bence kardeşiniz okulu kazansın ortam biraz durulsun ona göre bakarsınız duruma.

Merhaba hanimlar,
İçim içimi yiyen bir derdim var. Belki benim durumumda olanlar vardır bana yol gosterirsiniz. Ciddi giden bir ilişkim var. Suan bir sorunumuz yok çok şükür. Şu anki sevgilim olmasa bile ilerdede ayni durumla karşı karşıya kalabilirim. Sorunum şu annem ve kardeşlerime yasiyorum. Kirayi ben oduyorum. Onun dışındaki ev ile ilgili harcamalar annemde asgari ücret alıyor ve 850 TL civarı kredi ödemesi bulunuyor. Kardeşim de bu sene üniversiteye gidebilir. Birde ufak bir kardeşim var ilkokul çağında yani evin yükü annemle ve benim omuzlarimizda ve elimizde bir birikimimiz yok anlayacağınız. Bende düğün çeyiz olaylarına girersem kredi kullanmak durumunda kalacagim. Evlendikten sonra belki anneme 6-7ay boyunca yardımcı bile olamayabilirim borç odemekten çünkü bir dikili ağacımız bile yok bu durum beni çok korkutuyor açıkçası kendimi suçlu gibi hissediyorum. Kardeşimin üniversite masraflariyla baya zorlanacagiz. Kardeşim KYK kredisi çekmek istemiyor kesinlikle ödeyemem diye büyük şehirde bir universiteye girerse part time is bulursa çalışacak küçük şehre giderse iş bulması zorlaşacak parayı elinde tutabilecek biride degil. Annem küçük bir eve geçmek istiyor ama ilçe degistirecegi icin küçük kardeşim onunla gitmek istemiyor ben evlenirken tüm ailem parçalanacak Nasıl bir döngünün içine girdim ben bu tarz konuları kafama çok takiyorum sırf bu yüzden evlenmek istemiyorum. Benim yerimde olsanız ne yapardınız yada olanlar vardır ne yaptınız bu arada babamın kendine bile Hayri yok bu nedenle onu konunun dışında tutabilirmisiniz?
Kardesınızde fedakarlık yapmalı kucuk eve gecın yazık degıl mı size sizde gencsınız uzuldum ben İstanbulda okudum lcw da calıstım alıyorlar zaten pgrencılerı part time Kardesınızde basbakanlık bursuda cıkabılırım cıkmasada kyk cıksın mezun olunda ise girer oder tek sızın fedakarlıgızla olmaz bu ıs

Düğün yapıp boşa borca girmeyin evinizi düzün. Herkes elini taşın altına koysun. Kardesiniz iş bulamazsa kyk kredisi alsin.ilerde sıkıntıya girmek istemiyor diye siz ya da aileniz girmek zorunda değil.kucuk kardeşinizde şartlar zorunluysa mecburen uymak zorunda kalacak ve gelecek gideceğiniz yere. Şimdiden sıkıntı yapmayın evlenmeye karar verdikten sonra herşey çözülür inşalalh.

Üzgünüm siz evin babası konumuna girmişsiniz.
Bu şekilde ilerlerseniz 3 5 yıl değil hiç evlenemezsiniz.
Ikı maaşın toplamı 5bin kusur.
Ortada kredi almak istemeyen bir kardeş ve küçük ilçede yasamak istemeyen başka bir kardeş var

benim böyle ablam olsa o rahatlıktan üniversite bile okumazdım belki de.

Hayatınızı Kimse için ertelemenin.yarin birgün çok pişman olursunuz bu işler hep böyledir.

Malesef bazı ailelerde hep bi kurban olur.siz o kurban olmayın.oncelik kendiniz.

Annenize tabiki yardim edin.ama bi zahmet üniversiteye gidecek kardeş de baksin basının caresine

Orda sıkıntımız su babamın üzerinde bir daire var çıkmama gibi bir ihtimal malesef var. Erkek arkadaşımada böyle birşey teklif edemem malesef onunda durumu fazla yok
Annen baban ayrımıydı
Ayrı olanlara çıkıyo çünkü

Evlenme hayalini erteleyin bence, bu kendinizi feda etmek anlamına gelmiyor. Bende ailemle yaşıyorum, maaşım sizinkinden yüksek, ailemin hiç borcu yok fakat devir öyle bir devir ki bende daha öyle çok birikim yapamadım. Hayat çok pahalı ve ne olacağımız belli değil, ne kadar çok kenarda param olursa o kadar iyi diye düşünüyorum . Birikimim orta düzey bir araba parası miktarına gelene kadar da bütün gelecek planlarımı erteledim

Şunu eklemeyi unuttum. Bu kredisi olmasa bile ya benim için yada kardeşimin masrafları için tekrar kredi çeker. Yani bu kredi olayları uzar gider böyle
çoğumuz kyk ile okuduk. ama burs ama kredi. kardeşiniz kesinlikle ödeyemem demeyecek. alacak işe girdiğinde ödemeye başlayacak.

alışmış maalesef. ödeyemem diyip çıkıyor işin içinden. akarı kesilsin alıym napalım öderim der merak etme arkadaşım..

fazla fedakarlığın adı "yapmasaydın" olmazsa "ne yaptın ki?" oluyor.

evlen evlenme senin bileceğin iş ama üniversite çağında sorumluluğu bölecek yaşta.

markette sucuk satıp okul okuyanlardan, fuarlarda ayağı şişene kadar çay servisi yapıp okuyanlardan çok mu üstün?

Mantıklı olan neyse o yapılır. Kardeşiniz üniye giderse kredi istemiyirum deme lüksüne sahip değil bence. Burs çıkmazsa kredi alsın mecbur. Anneniz de başka yere taşınmak ekonomik açıdan daha iyi olacaksa oraya taşınsın.

Herkes elini taşın altına koyacak kardeş o kyk bursunu çekecek ayrıca işe de girecek diğer kardeş de ilçeye ev taşınırsa seve seve gelecek dert sadece sizin mi anlamadım ki bu kardeşlerin yaptığı şımarıklıktır.

Bi tanıdığım evlenmeden önce ailesinin ev almasına destek olmak için maaşının tamamına kredi çekmiş ve evlenmeden öncede konuşmuş evleneceği kişiyle şu an çalışıyor ama tek kuruş evine gelmiyor kredi ödemesi yapıyor. Yani olmuyor mu oluyor yeter ki doğru insan çıksın karşına inşallah herşey gönlüne göre olur

Neden bu kadar kasıyorsun ki..Daha doğmamış bebeğe don biçiyorsun resmen.İlerde nasıl bir eşin olacağını biliyor musun? Belki tüm çeyizini o yapacak.Evlenince de ailene senden fazla destek olacak,ne belli yani.Kardeşin de burs için başvursun( ben de bursla okudum,kimsenin hakkına girmezsiniz korkma.Öyle olsa burs çıkmaz zaten) Bir bakmışsın kardeşin de kendini kurtarmış,her şey yoluna girmiş.

Ben de şu an anneme destek oluyorum.Evin tüm mutfak,fatura vb masrafları bana ait,çünkü annemin de kredi ödemesi var.Onun dışında eve de tüm ihtiyaçları alıyorum. İki kuruş birikmiş param,2 parça çeyizim de yok:) Sevgilim yok,nişanlım yok neden çeyiz yapayım kendi kendime.Onun yerine annemle oturduğumuz evin eksikliklerini gideririm daha iyi.Misal bu korona zamanı da gittim masa sandalye takımı aldım,perdeleri değiştirdim. Çünkü gerçekten kötü durumdalardı.Zamanı gelince her şey hallolur.Şimdiden en kötü olasılığı düşünüp kafanda büyütüp kendini korkutuosun .Yapma.Hiçbirimizin yarına çıkacağı bile belli değil.İlerde inşallah karşına bugünkü korkularını unutturacak hayırlı bir eş çıkar.🙏

Eksik okumuşum afedersin,zaten sevgilin varmış. Eh seni seviyorsa sana da ailene destek olacaktır. Hayat zaten zor,sen daha da kafanda büyütme.Gerekirse açık açık konuşursun eşinle.Su akar yolunu bulur,merak etme.

Öğrenci kredisi neden almak istemiyor ki. Mezun olduktan 2 sene sonra ödemeye başlıyor. Benim ailemin durumu harçlıklarımı karşılayabilecekken bile ben aldım. İlerde öderim sizde kenarınıza koyun diye. Mezun olduktan 2 sene sonra borç dökümüm çıktı başta taksitlendirdim , en son toplu ödedim hemen bitti. Çalışınca ödemek kolay. Şuan durum yok ise en azından kardeşiniz kendi masraflarını karşılayabilir.

Back