- 11 Temmuz 2008
- 7.771
- 211
- 163
- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #1.961
Kynodontas (Dogtooth)
Revolucion, "secret" hayatımızı olumlu düşüncelerle daha da güzelleştirebileceğimizi savunan bir film (ve kitap). Hangisi önce çıktı bilmiyorum ama önce kitabını okumayı denedim. Sonra kitabı biri gasp edince dayanamayıp filmini izlemeye karar verdim. Anlatılanlar mantıklı, hatta yaşamımızda örneklerini görebileceğimiz türden kanıtlar var. Mesela benim çok sevdiğim hatta ruh eşim dediğim bir akrabam (halam diyeyim kısaca, akraba çok soğuk oldu) bir perşembe günü evlenmişti. Cocuk aklıyla onu o kadar kıskanmıştım ki evlendiği için onu eskisi kadar sık göremeyeceğimi düşünmüş, tüm perşembe günlerine lanet etmiştim :) Perşembelerin uğursuzluğuna inandım yani bi sene kadar :) ve her perşembe başıma saçma sapan olaylar geldi gerçekten. Halamla olan ilişkimin eskisinden bir farkı olmadığını halam bana kanıtlayınca ve perşembeleri lanetlersem gerçekten o günlerimin kötü geçeceğine beni inandırınca bu saçma inanışı bıraktım ve her şey normale döndü (kısmen diyelim, hala bi gelin görünce hüzünlenirim).Film de bunu anlatıyor kısaca. Çekim yasası. Düşündüğün şeyleri kendine çekersin yani. Eğer olumsuz düşünürsen, gerçekten de olumsuz şeyler yaşarsın. Kendine olumlu telkinlerde bulunursan, daha iyi bir hayatın olur. Filmin ve kitabın söylediğine göre düşüncelerimizin bir frekansı vardır ve dalgalar yayar. Bu düşünceyi ne kadar tekrarlarsak bize aynı şekilde ve yoğunlukta geri döner. Evrene bu güzel mesajları nasıl vereceğimizi anlatıyor kısaca ama bunu biraz amerikanca yapıyor :) Her ne kadar amerikanca olsa da hayatıma geçirmeye karar verdim. tutarsa haber veririm :) İnan ya da inanma ama bence izlemekte fayda var. Tabi ki okunacak daha dolu kitaplar, izlenecek daha sağlam filmler var ama bence bir şans verebilirsin.
firfor:3
spritüellerin bilişsel yasası gibi anladığım kadarıyla. detaya girince merak ettim doğrusu. kitabı vakit kaybı gibi geldi ama 90 dakika verilebilirlisteme ekliyorum çok teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?