• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Eki Görüntüle 285285

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 9
2. pinaran................................ 8
3. Dulcinea ........................... 6
4. TrulyScrumptious ................. 4
5. firfor .................................. 1
6. Duygu.C .............................. 1
7. minikbarni ...........................
8. orchidea ...............................
9. Asmin .................................
10. PrensesPeri ........................
11. electra_................................
12. aswang................................
13. nilayu...................................
14. Revolucion ............................
15. Nihil....................................
16. Pinaranip..............................
17. eylül.yn...............................
18. alewuska.............................
19. ThirtyFour............................
20. theuglygoddess.....................
21. Tryamor ...............................
22. prensesin.uykusuyum..............
23. elmayrahh..............................
24. atlantis ................................
25. wilmaa..................................
26. guvastanema ........................

Memleket meselesi (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1783345/

dev kadrolu sanaryosu da oyunculuğu da harikaydı, bol bol güldük. Antalya'da küçük bir kasabada 32 yıldır ilkokul öğretmenliği yapan 55 yaşındaki Adil Hoca'ya polis tokat atar. Adil Hoca bunu kabullenemez, yetkililere gitmeli ve o polise suçsuz yere tokat atmanın cezasını vermelidir.

pinaran: 9

Pınaran çok teşekkür ederim yardımların için.
Not aldım filmleri.
Yine takıldıkça sana sorarım, yardımcı olursan çok sevinirim.

Greta : Tavsiye etmiyorum, ipek ongun kitaplarının senaryolaştırılmış hali gibiydi.
Aile ve kız arasındaki iletişimsizlikler.
Bir dizi olay sonundan bunların çözümü ve mutlu son.
Bence zaman kaybı.

Yağmur adam :

Yine tesadüfen açtığım filmlerden birisi ama çok beğendim.
16 yaşından beri babasıyla görüşmeyen bir adamın yıllar sonra babasının ölümüyle hiç bilmediği otistik bir abisi olmasını öğrenmesiyle başlayan olaylar anlatılıyor.
İlk başta hiç yaklaşmak bile istemediği abisini sırf babasının mirası abisine kaldığı için kaçırıyor fakat bu sırada birbirlerini tanıyor ve bağlanıyorlar.
Herkese tavsiye ederim.

eski_bir_masal:11

Aşk uğruna:

İşlenen bir cinayet vardır ortada,
Suç kadının üstüne kalır ve eşi onu kurtarmak için uğraşır.
Güzel bir filmdi.
Beğendim ben.

eski_bir_masal :12

Vekil Öğretmen

sevgiyi arayan bir uzaylıyıkonu alıyor. filmin sadece ortasını izleyin başı ve sonu at gitsin bir film. son dönemlerde resmen vakit kaybettim diebilirim pek çok yapımla. filmin ilgi çekici tek bir yönü senaistin adından da anşılacağı gibi gizemcilere ait sembollerin bollukta olduğu Sophia konusunun en detaylı işlendiği filmlerden biri ancak normal gözle vakit kabından başka bir şey değil.

Orphe 1950

üçlemenin içinci filmi. sanatsal değeri büyük sinema tarihi baz alındığında izlenmeye değer. ancak tarihsel gözle bakılmayacak ve onların simgelerini araştırmıyorsanız vakit kaybederseniz.

Orfenin Vasiyetnamesi 1960

yine youm yok. üçlemenin diğer iki filmi için söylediklerim aynen geçerli..... ve tüm üçleme için bir yorum. aşırı sembolik ve iç karartıcı. Engisizyonun neden katliama kalkıştığının en güzel anlatımı.

Revolucion : 3

Usta (2009)

Usta (2009) - IMDb

uzun süredir bu kadar kaliteli Türk filmi izlemedik, Bir Zamanlar Anadoludaki kadar keyif aldım, hatta daha fazla.
kk kadınları muhakkak izleyin, beğenmeyen çıkarsa ben bırakırım bu işi :9:

Yetkin Dikinciler oto tamirinde ustadır, ama onun asıl tutkusu uçaklardır, uzun süredir bu tutkunun peşinden gider, uçak yapmaya başlar evinin bahçesinde, sevdiği kadınla evlenir, annesi ve eşiyle birlikte büyük bahçesinde uçağıyla tek katlı müstakil bir evde yaşarlar. civcivleri ve köpeği de vardır..

Sıdıka ile tanıdığımız sevdiğimiz Hasibe Eren, Mucizeler Komedisi'ndeki Şeytan rolüyle akıllarımızdan çıkmayan Şevket Çoruh ve her rolü alnının akıyla oynamış, yetenekli, tatlı, karizmatik, yakışıklı Yetkin Dikinciler..

Bahadır Karataş'ın ilk filmi, ilk filmi böyleyse daha neler neler ne filmler çeker bu ağbi :))

komedi ve dram filmidir..

pinaran: 10

Son düzenleme:
$movie_tape.gif

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 12
2. pinaran................................ 10
3. Dulcinea ........................... 6
4. TrulyScrumptious ................. 4
5. Revolucion ............................ 3
6. sephiroth ............................. 3
7. Duygu.C .............................. 1
8. firfor .................................. 1
9. orchidea ...............................
10. Asmin .................................
11. PrensesPeri ........................
12. electra_................................
13. aswang................................
14. nilayu...................................
15. minikbarni ...........................
16. Nihil....................................
17. Pinaranip..............................
18. eylül.yn...............................
19. alewuska.............................
20. ThirtyFour............................
21. theuglygoddess.....................
22. Tryamor ...............................
23. prensesin.uykusuyum..............
24. elmayrahh..............................
25. atlantis ................................
26. wilmaa..................................
27. guvastanema ........................

arkadaşlar... bende çok film izliyorum galiba... beni de listeye ekleyin.. yorumlarımla yazıyorum sondan basa kasımın 1ıne kadar yazıyorum burada

1.ruh eşi: izledim, begendim.fakat bılmıyorum ama filmin çözünürlüğü güzel değildi galiba bende kaynaklı...bilemem. film otantik bir ortamda geçiyor, iki erkek arasında kalmış bır bayanın tercihini konu alıyor...film kaderin değiştirilemeyeceğinden bahsediyor.

2. ilk aşk (flipped): buradan bır arkadasımız onermıstı.. çok hoşuma gitti.... kızın olgunluğu benı hayretler ıcınde bıraktı.. film hiç sıkmadı.. çok eğlendim. tavsiye ederim.

3. patrondan kurtulma sanatı: çok eglenceli bir filmdi.. gülmekten filmi geriye sarıp izledim... oyuncular cok basarılıydı.. filmin sonunu gercekten tahmın edemedim. tavsiye ederim.

4. limit yok(limitless) : tam anlamıyla harıka uzerıne harıka bır fılm arkadaslar.... cok begendım şiddetle tavsıye ederım... filmin konusu olan haptan bende ıstıyorum :))

5. sel: morgan freeman yine konusturmus.. diğer oyuncular o kadar da guzel oynamıyorlardı.. kaçma kovalama aksıyon fılmı.... tekneler motorlar resmen abartılı bır sekılde havada uçuşuyordu... hele de kılısede... pek begenmedım...

6. kaçış planı: russel crowe hayranıyım...hapishanedeki karısını kurtarmaya calısan asık bır kocanın hıkayesı... aşklarına gözlerim doldu dıyebılırım... ne cocugundan vazgecebılıyor ne de karısından... cok surukleyıcıydı... koltukta en son tavuk gıbı oturmustum heyecandan :))) tavsıye ederım..

7. burada olan burada kalır : yine buradan bır arkadasımız tavsıye etmısti... çok eglendım... cok zevkliydi.. evlenmeye nıyeti olmayan ıkı kısının alkollu olarak evlenmesınden olaylar gelısıyor.. cameron diaz super oyuncuydu fakat ashton kucher kendısıne bıraz küçük gelmiş... :))) tavsıye ederım.

8. kader ajanları : 10 üzerinden 10 film.. mat damon harika oynamış.. takip edilen bır adamın bır dunyadan baska bır dunyaya baglantılı gecıslerı harikaydı.. eşim ve ben cok ama cok begendık.. tavsiye ederım..

9. behzat ç. : sinemada izledim.. baslangıcta ve arada cok fazla reklam vardı... kitabını okumustum, nasıl kurgulayacaklarını cok merak edıyordum.. kesınlıkle kıtabı cok daha güzel... uztelık cansu dere maydanoz gıbı heryere ılışiyor... kitapta behzat ç. nın bır arkadasının kızı ölüyordu, filmde cansu dere oldu... kitapta kız cok guzel masmavı gozllerı vardı dıye bahsedılıyordu... cansudere yakısmamıstı role... keske kıtaba baglı kalsalardı...

10. v for vendetta: kardeşim tavsiye etmişti... sosyal olayları içeren bir fildi.. basta sıkıcıydı ama sonra acıld.. sonunu cok merak ettım.. cok guzeldı.. tavsıye ederım..

11. pearl harbour: yıllar once ızlemıstım tekrar izledim.. yine olsa yıne ızlerım.. savastan cok aşkı cok begendım.. amerika ve çin arasında bulunan inci limanına yapılan saldırıları ve bu savasta yasanan askı konu alan bir film.. tavsiye ederim..

12. gözlerindeki sır: buradan bır arkadasımız tavsiye etmişti yine.. basları cok sıkıcıydı.. ortalara dogru merak sardı.. sonu güzeldı.. bır kıza evınde .. edilerek cınayet işleniyor.. katile sucu ilginç bir yöntemle ıtıraf ettırılıyor.. bu filmden sonra dusundum de aslıda ınsanlara bırcok seyı ıtıraf ettırebılırız yeter ki uygun cumlerlerı kullanalım... hehe :)))

bu aylık ızlediklerimi yazmaya devam edecegim... yorumlar ve tavsıyeler sızden kızlar :)))

:32::32::32:

arkadaşlar... bende çok film izliyorum galiba... beni de listeye ekleyin.. yorumlarımla yazıyorum sondan basa kasımın 1ıne kadar yazıyorum burada

1.ruh eşi: izledim, begendim.fakat bılmıyorum ama filmin çözünürlüğü güzel değildi galiba bende kaynaklı...bilemem. film otantik bir ortamda geçiyor, iki erkek arasında kalmış bır bayanın tercihini konu alıyor...film kaderin değiştirilemeyeceğinden bahsediyor.

2. ilk aşk (flipped): buradan bır arkadasımız onermıstı.. çok hoşuma gitti.... kızın olgunluğu benı hayretler ıcınde bıraktı.. film hiç sıkmadı.. çok eğlendim. tavsiye ederim.

3. patrondan kurtulma sanatı: çok eglenceli bir filmdi.. gülmekten filmi geriye sarıp izledim... oyuncular cok basarılıydı.. filmin sonunu gercekten tahmın edemedim. tavsiye ederim.

4. limit yok(limitless) : tam anlamıyla harıka uzerıne harıka bır fılm arkadaslar.... cok begendım şiddetle tavsıye ederım... filmin konusu olan haptan bende ıstıyorum :))

5. sel: morgan freeman yine konusturmus.. diğer oyuncular o kadar da guzel oynamıyorlardı.. kaçma kovalama aksıyon fılmı.... tekneler motorlar resmen abartılı bır sekılde havada uçuşuyordu... hele de kılısede... pek begenmedım...

6. kaçış planı: russel crowe hayranıyım...hapishanedeki karısını kurtarmaya calısan asık bır kocanın hıkayesı... aşklarına gözlerim doldu dıyebılırım... ne cocugundan vazgecebılıyor ne de karısından... cok surukleyıcıydı... koltukta en son tavuk gıbı oturmustum heyecandan :))) tavsıye ederım..

7. burada olan burada kalır : yine buradan bır arkadasımız tavsıye etmısti... çok eglendım... cok zevkliydi.. evlenmeye nıyeti olmayan ıkı kısının alkollu olarak evlenmesınden olaylar gelısıyor.. cameron diaz super oyuncuydu fakat ashton kucher kendısıne bıraz küçük gelmiş... :))) tavsıye ederım.

8. kader ajanları : 10 üzerinden 10 film.. mat damon harika oynamış.. takip edilen bır adamın bır dunyadan baska bır dunyaya baglantılı gecıslerı harikaydı.. eşim ve ben cok ama cok begendık.. tavsiye ederım..

9. behzat ç. : sinemada izledim.. baslangıcta ve arada cok fazla reklam vardı... kitabını okumustum, nasıl kurgulayacaklarını cok merak edıyordum.. kesınlıkle kıtabı cok daha güzel... uztelık cansu dere maydanoz gıbı heryere ılışiyor... kitapta behzat ç. nın bır arkadasının kızı ölüyordu, filmde cansu dere oldu... kitapta kız cok guzel masmavı gozllerı vardı dıye bahsedılıyordu... cansudere yakısmamıstı role... keske kıtaba baglı kalsalardı...

10. v for vendetta: kardeşim tavsiye etmişti... sosyal olayları içeren bir fildi.. basta sıkıcıydı ama sonra acıld.. sonunu cok merak ettım.. cok guzeldı.. tavsıye ederım..

11. pearl harbour: yıllar once ızlemıstım tekrar izledim.. yine olsa yıne ızlerım.. savastan cok aşkı cok begendım.. amerika ve çin arasında bulunan inci limanına yapılan saldırıları ve bu savasta yasanan askı konu alan bir film.. tavsiye ederim..

12. gözlerindeki sır: buradan bır arkadasımız tavsiye etmişti yine.. basları cok sıkıcıydı.. ortalara dogru merak sardı.. sonu güzeldı.. bır kıza evınde .. edilerek cınayet işleniyor.. katile sucu ilginç bir yöntemle ıtıraf ettırılıyor.. bu filmden sonra dusundum de aslıda ınsanlara bırcok seyı ıtıraf ettırebılırız yeter ki uygun cumlerlerı kullanalım... hehe :)))

bu aylık ızlediklerimi yazmaya devam edecegim... yorumlar ve tavsıyeler sızden kızlar :)))

:32::32::32:

Ne güzel olmuş hepsi bir ara yorumlar.
Ben de izlediğim filmi isminden hatırlayamayabiliyorum öyle bir problem var.
İlk 2 dakikayı izlemem lazım.
Ruh eşini izlemediysem izlemek istiyorum.
Bir de pear harbour'u.

Kara Şimşek ( 2009 Rusya )

kötü grafikler, blim kurguya bile yakışmayan hatalar ama eğlenceli bir fim.otomobil hastalarının farkedeceğide bir sahne Hörbi ve Transformars filmlerinden çalıntı bir giriş.yine eski model bir araç yine mucizeler ihtişam vs. ama hoş izlenebilirliliği var.

Zaman Ötesi

geçmiş ve geleceğin mükemmel karışı.arkeoloji ve sanat tarihinin güzel bir karması. aslında saatlerce övebilirim bu filmi. ötesine gerek varmı :1:

ADA

benim gibi bir bilim kurgu delisinin elbetteki başucu filmlerinden biri ve kaçıncıya izlediğimi bile hatırlamıyorum artık ancak bir bu birde Matrixi altı ayda bir izlemezsem rahatsız oluyorum. her defasında filmde yeni bir detay buluyor ve mutlu oluyorum. tabi birde gerçeklerle bu kadar örtüşmese başı şeyler :34:

Revolucion : 5 ( adayı saymıyorum çünkü ilk izleyişim değil )

Smultronstället
Wild Strawberries (1957) - IMDb

Bergman'ın ilk dönem filmlerinden çok başarılı bir film ama herkese tavsiye etmeye çekinirim önce bi yönetmenin tarzını beğenmek lazım. Fahri doktor olan Isak'ın belki de son günlerini yaşadığı dönemde, en azından kendisinin öyle hissettiği, iç hesaplaşmaları, yalnızlık, Tanrı, seçimler üzerine üzerine vurucu tartışmaları olan bir eser.

sephiroth 4

$movie_tape.gif

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 12
2. nazap85...............................12
3. pinaran................................ 10
4. Dulcinea ........................... 6
5. Revolucion ............................ 5
6. sephiroth ............................. 4
7. TrulyScrumptious ................. 4
8. Duygu.C .............................. 1
9. firfor .................................. 1
10. Asmin .................................
11. PrensesPeri ........................
12. electra_................................
13. aswang................................
14. nilayu...................................
15. minikbarni ...........................
16. Nihil....................................
17. Pinaranip..............................
18. eylül.yn...............................
19. alewuska.............................
20. ThirtyFour............................
21. theuglygoddess.....................
22. Tryamor ...............................
23. prensesin.uykusuyum..............
24. elmayrahh..............................
25. atlantis ................................
26. wilmaa..................................
27. guvastanema ........................
28. orchidea ...............................

The Rite (2011) - IMDb

Anthony Hopkins harikaydı. Film daha akıcı olabilirdi, geçişler başarılı değildi. Bi konunun tam üzerine gidilmeden, başka konuya atlanmıştı... Ama genel olarak güzeldi.

The Hangover Part II (2011) - IMDb

İlk film bana daha çok kuru gürültü gibi gelmişti, belki izlerken modumda değildim... Bu filmi daha çok sevdim.

La casa muda (2010) - IMDb

Yönetmen korkutma konusunda başarılı ama ortada senaryo olmayınca o da bi yere kadar etkili olabiliyor...

Super 8 (2011) - IMDb

Beklentimin altındaydı. Filmde sadece çocukların sinema aşkına odaklanılsaydı, daha güzel olabilirdi.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010) - IMDb

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) - IMDb

Seriye yakışır bir final olmuş... Çok beğendim. :)

Dulcinea : 12

Pearl Harbor:

Kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğim bir film.
Bir savaş sırasında hem aşk hem dostluk hikayesi.
Savaş sahneleri çok gerçekçiydi, izlerken oldukça etkilendim ve duygulandım.

eski_bir_masal :13

Mistik Olay

başı yok, sonu yok, olay belirsiz.aslında söylenecek bişey de yok. gerçekten bu kadar parayı napmışlar merak ettim. ne garip bir senaryodur nasıl bir zihnin üretimidir gerçekten merak ettim.90 dakikanın sonunda sadece " eeeee" dedirtiyor. noldu yani,neymiş, nedenmiş ? sorular sorular sorular. ben çözerim diyen izlesin banada bir zahmet anlatıversin :1:

Revolucion : 6

Mistik Olay

başı yok, sonu yok, olay belirsiz.aslında söylenecek bişey de yok. gerçekten bu kadar parayı napmışlar merak ettim. ne garip bir senaryodur nasıl bir zihnin üretimidir gerçekten merak ettim.90 dakikanın sonunda sadece " eeeee" dedirtiyor. noldu yani,neymiş, nedenmiş ? sorular sorular sorular. ben çözerim diyen izlesin banada bir zahmet anlatıversin :1:

Revolucion : 6

Kısaca anlatayım: doğanın intikamı. Cidden başarısız bi filmdi. Bi ara Shyamalan'ın, filmi Zooey Deschanel'in gözlerini tanıtmak için çektiğini düşünmüştüm :)) Sırf bu film yüzünden kadına uyuz oluyorum.

Cazibe hanimin gündüz düsleri (1992)

Cazibe hanimin gündüz düsleri (1992) - IMDb

cazibe hanım son derece güzeldir, sevecendir, yaşlı annesine ve dayısına bakmaktadır, ama yaşı geçmektedir, annesi kimseyi beğenmez, evlenmesine izin vermez, cazibe hanımın hayatı evde annesi ve dayısına bakmakla geçer, tabii bu dışarıdan görenler sandığı gibi değildir, Cazibe hanımın öyle düşleri vardır ki gerçek mi hayal mi bilemezsiniz, aslında o çatı katında sallanan sandelyesinde tıngır mıngır sallanırken perdeye yansıyan resimlere bakarak tek tek o karelere girer, gözlerini kapatır ve sonuna kadar da yaşar.. Cazibe hanım için hayaller vazgeçilmezdir.. gerçeklerden de öte ve değerlidir.

Crazy, Stupid, Love. (2011)

Crazy, Stupid, Love. (2011) - IMDb

sadık kocanın başına gelmeyen kalmaz :9:

Deliler / Rapor (TV Filmi) (2007)

Deliler / Rapor (2007) (TV Filmi) ~ SinemaTürk 2.0

ruh ve sinir hastalıkları hastanesine benzeyen özel bir hastane kapatılacaktır, hastaneden 3 kişinin ailesi yoktur, kimsesizdirler, dışarıda kalırlar, aç ve açıkta, dram gibi görünüyor ama değil, komikti, hele Ege Aydan'ın devrimci olması ama neyi devireceğini bilememesi :9:

pinaran: 13

Back