• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 16
2. nazap85...............................14
3. pinaran................................ 13
4. Dulcinea ........................... 6
5. Revolucion ............................ 7
6. sephiroth ............................. 5
7. TrulyScrumptious ................. 6
8. firfor .................................. 4
9. Asmin .................................3
10. prensesin.uykusuyum..............2
11. Duygu.C .............................. 1
12. cemre25...............................3
13. PrensesPeri ........................
14. electra_................................
15. aswang................................
16. nilayu...................................
17. minikbarni ...........................
18. Pinaranip..............................
19. eylül.yn...............................
20. alewuska.............................
21. ThirtyFour............................
22. theuglygoddess.....................
23. Tryamour ...............................
24. elmayrahh..............................
25. atlantis ................................
26. wilmaa..................................
27. guvastanema ........................
28. orchidea ...............................
29.Nihil....................................

Hoşgeldin yeniden prensesin.uykusuyum :)))

Sihirli Şehir.
Yine burada tavsiyeler sonucunda izlediğim bir film.
Gerçekten güzeldi.
İzlenmeye değer.

eski_bir_masal :17

Werckmeister harmóniák (Werckmeister Harmonies)

Werckmeister Harmonies (2000) - IMDb

Toplumsal gerginliklerin nasıl sebepsizce çığ gibi büyüyüp büyük felaketlere, yağmalara yol açabileceğini gösteren bir filmdi. Bizdeki örneleri için bakınız 6-7 eylül olayları, sivas katliamı vb. Ağır bir film, durağan ve sessiz ilerliyor. Filmin ses dosyasında sorunlar vardı, bir de çeviri özensiz yapılmış diye düşünüyorum. Çok izlenen bilindik bir film olmadığı için sallamışlar herhalde. Tabi bu tamamen benim izlediğim sürümle ve indirdiğim çeviriyle ilgili bir sorundur.

firfor: 4

listede uzun zamandır izlemek için bekliyordu, sayende hatırladım, teşekkürler... Bir giriş planını izlemiştim yaklaşık bi 10 dakika kamera hiç durmadan ilerliyordu. Yönetmenin tarzı buymuş zaten. İçeriği hakkında hiçbir şey bilmiyordum merak ettim, ilk sıralara alıp izliyim ben bunu..

listede uzun zamandır izlemek için bekliyordu, sayende hatırladım, teşekkürler... Bir giriş planını izlemiştim yaklaşık bi 10 dakika kamera hiç durmadan ilerliyordu. Yönetmenin tarzı buymuş zaten. İçeriği hakkında hiçbir şey bilmiyordum merak ettim, ilk sıralara alıp izliyim ben bunu..

rica ederim ne demek. evet film daha önce bahsettiğim gibi ağır ilerliyor. yani 3-4 dakika boyunca hatta bazen daha fazla, kamera açısı hiç değişmeden insanların bi yerden bi yere gidişlerini, bakışlarını vs izliyorsunuz. O kısımlar biraz sabrı zorlayabilir. Öyle herkese tavsiye edebileceğim bir film değil asla. herkesin seveceği bir konuya da sahip değil, ama sevenler de çok seviyor. inşallah beğenirsin.

bu arada hoşgedin prensesin.uykusuyum
valla çok sevindim burada olmana. güzel filmler paylaşıosun bence.

Prens ve ben 4 :

Film seri bir filmmiş ama ben 4.sü olduğunu görmeden izledim.
Hoşuma da gitti, ilk 3'ünü de izlemeyi düşünüyorum.

eski_bir_masal : 18

Son düzenleme:
Temple Grandin

http://www.imdb.com/title/tt1278469/

Otistik bir kızın neler başarabileceğine dair gerçek bir yaşam öyküsü, başka bir rainman hikayesi diyelim. Fakat bu filmde Temple isimli kızımız hem otizminden hem de bir bayan oluşundan ötürü daha fazla aşağılanıyor. Özellikle de hedeflediği kariyer hayvan bilimi olunca ve çalışma alanları erkeklerin hatta cowboyların daha fazla haşır neşir olduğu ağıllar, kesimhaneler, çiftlikler olunca işi biraz daha zorlaşıyor. Ama inatçı ve hırslı bir karakter. Bundan sonra yazacaklarım spoiler içerebilir...
Açıkçası film, biçok insanın aksine benim tüylerimi pek diken diken etmedi, çünkü özellikle hayvan kesiminin nasıl vahşetten uzak yapılması gerektiğine kafa yorması, her ne kadar vahşetten uzak olmasının altı çizilse de beni biraz rahatsız etti. Madem onları yiyoruz, bari saygı gösterelim felsefesi var. Bu biraz çelişkili duygular hissettirdi bana. Hayvan eti yiyen biri olarak, sürü sürü hayvanların sistematik bir şekilde kesilmesi gerçeği pek hoşuma gitmedi. Evet çelişkili bir durum biliyorum. Bir balıkçı bana "bazı akşamlar öldürdüğüm balıklar rüyama giriyor" demişti. Benimki de buna benzer çelişkili bi durum işte. Peeeh nerden nereye geldim :) öyle çok da spoiler vermemişim canım.

firfor:5

Secret ( Gizli )

yorum yok :1: gerçekten artık dünyaya açılmaya başladıklarını düşünmeye başladım. helede son dönemlerde bu kadar çk kitap ve filmleri gün yüzüne çıkınca. sanırım artık mükemmel diye nitelendirdikleri düzenleri çatırdamaya başladı bu gizemci, spritüel, tapınakçılar vs. artık kendilerine ne derlerse. belgesel denebilir ama sağlam görüş açıları olmayan kişileri çok rahat saptırabilecek güçte oldukları kesin. izlenmeye değer.

1 KASIM - 30 KASIM 2011

1. eski_bir_masal ..................... 18
2. nazap85...............................14
3. pinaran................................ 13
4. Dulcinea ........................... 18
5. Revolucion ............................ 7
6. sephiroth ............................. 5
7. TrulyScrumptious ................. 6
8. firfor .................................. 5
9. Asmin .................................3
10. prensesin.uykusuyum..............2
11. Duygu.C .............................. 1
12. cemre25...............................3
13. PrensesPeri ........................
14. eylül.yn...............................
15. ThirtyFour............................
16. Tryamour ...............................
17. orchidea ...............................

Uzuuuuuunnn süredir topiğe uğramayanların ismini sildim. Gelen olursa bi daha eklerim artık. $2fbe4d122f98c39a079503da9df3df7f.gif $2fbe4d122f98c39a079503da9df3df7f.gif

Son düzenleme:
The Stoning of Soraya M.

The Stoning of Soraya M. (2008) - IMDb

İnsanın midesine ağır yumruklar atan çok fena bir film. Adından da anlaşılıyor zaten. Birçoğunuz izlemiştir. Ben izlemek için uygun anı bekledim. Uygun an dediğim, psikolojimin bunu kaldırabileceği doğru bir zamanı yani. Benim yüreğim bu tür filmleri pek kaldırmıyor. Günlerce etkisinde kalıyorum. Hatta bir ömür o can alıcı (hatta can alan) sahneler gözümün önünden gitmiyor. Bu filmdeki o fena sahneleri (recm sahnelerini) izlerken bayılcam sandım. Ben filmini izledim, binlerce kadın ise bunu yaşadı, belki milyonlarcası da şahit oldu. Bu tür hikayelerin yaşanmış olduğu, hatta yaşanıyor olduğu ilerde yaşanmasına da engel olmuyor malesef.
Ben burda böyle sakin bir hayat sürüp gündelik, ufak tefek şeylere kızarken o kadınlar için hiçbi şey yapamamak çok ağrıma gitti. Neyse, eskiden leman dergisinde denize bakıp her şeye içlenen bi "gönül adamı" vardı. Sanırım o adam bu aralar içime kaçtı benim. Çiçeğe baksam ağlayasım gelecek. Bi de oturup böyle damar filmler izliyorum. "uygun zaman"ımı yiyim.

firfor:6

Son düzenleme:
selamlar herkese :3:

üç dört gündür uğrayamıyorum işler yoğun bu aralar, dedim bir gireyim de filmleri toparlayayım, ne güzel Tryamour boş bırakmamış :16:

bu arada hiç film izleyemedim, inanılmaz bir eksiklik bir boşluk oluştu filmsiz :43:

selam kızlar herkese iyi seyirler dilerim :16:

bu ay hiç film izleyemedim :17: ama konu takibimde en kısa sürede aranızda olmak dilegiyle..

sevgiyle kalın:16:

selamlar herkese :3:

üç dört gündür uğrayamıyorum işler yoğun bu aralar, dedim bir gireyim de filmleri toparlayayım, ne güzel Tryamour boş bırakmamış :16:

bu arada hiç film izleyemedim, inanılmaz bir eksiklik bir boşluk oluştu filmsiz :43:

İnsan nasıl eksikliğini hissediyor izleyemeyince gerçekten de ..

Julia'nın Gözleri :

Julia intihar eden kardeşinin neden intihar ettiğini çözmeye çalışırken karşılaştığı korkunç tabloyu anlatıyor.
Psikolojik yanı ağır basan bir gerilim filmi.
İzleyin derim.

Yeniden sev beni :

Sevgilisiyle düzenli bir hayata sahip olan bir adamın, metroda gördüğü bir kadının peşinden gitmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor.
Değişik bir film, izlenebilir.

eski_bir_masal :20

İnsan nasıl eksikliğini hissediyor izleyemeyince gerçekten de ..

Julia'nın Gözleri :

Julia intihar eden kardeşinin neden intihar ettiğini çözmeye çalışırken karşılaştığı korkunç tabloyu anlatıyor.
Psikolojik yanı ağır basan bir gerilim filmi.
İzleyin derim.

Yeniden sev beni :

Sevgilisiyle düzenli bir hayata sahip olan bir adamın, metroda gördüğü bir kadının peşinden gitmesiyle gelişen olaylar anlatılıyor.
Değişik bir film, izlenebilir.

eski_bir_masal :20

yarın bi bitsin öyle çok geç olmasına da gerek yok hani, öğleden sonra olsun bana yeter eve gelip canavar gibi uyuyacağım, ardına da filmleri patlatacağım :16::16:

Back