- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
- Konu Sahibi TracyFlick
-
- #2.001
Anadolu Kartalları
ortada senaryo olmayınca bol bol uçakları f4 leri f16 ları izledik... bi de bitişinde kenan doğuluyu dinledik.
bi de hande subaşıyı ben duvar zannettim meğersem mankenmiş.
Asmin: 1
siyah kuğu
çok beğendim.kızın kafasında kurdukları ve gerçekler güzel gösterilmişti.natalie portmanı çok beğendim bu filmde
başımıza gelenler
arkadaşlarının bebeğine bakan çift çok eğlenceliydi.arkadaşları öldüğü halde onları yüzüstü bırakmadılar.bebekte çok tatlıydı ve sonunu sevdim :)
cemre25: 2
The Machinist, begendim ama biraz da gerildim izlerken.. Christian Bale hayraniyim, bu film icin 30 kilo verip iskelete donusmus adeta. Onu oyle gormek biraz rahatsizlik verdiyse de film hosuma gitti, boyle puzzle tarzi filmleri seviyorum. Aslinda ne oldugunu filmin sonuna kadar anlayamayacagim filmleri.. Tavsiye ediyorum
Truly 5
Kızlar su gibi film izlemişsiniz, helal size.
Ben tüm tatil boyunca gübeemi kaşıdım, gebeştim. Bi de kendi evimde olmayınca filmlere ara verdim biraz. Aslında belgesellere sardım diyebilirim bu aralar. Belgesellere sarmışken arada Secret'ı da izledim. Film mi, belgesel mi kategorize edemediğim için film sayıma eklensin mi karar veremedim. Listeyi tutan karar versin. Şu meşhur kitabın filmi oluyor kendileri. Belgesel kategorisinde de değil aslında (hatta bence alakası yok ama öyle diyenler var), ama film de denilemez. neysee ya evrene doğru mesaj gönderelim işte :)
Gelelim izlediğim filme:
Depuis qu'Otar est parti... (Since Otar Left...)
Since Otar Left (2003) - IMDb
Daha önce izlediğim Je vais bien, ne t'en fais pas'ya benzetildiği için izleme listemde üstlere çektiğim bir filmdi. Açıkçası iki film arasında duygu işlenişi bakımından çok bir benzerlik yok. Belki bu film "Je vais bien, ne t'en fais pas" için çıkış noktası olmuş olabilir ama konu olarak farklılar bence. Bu film öbürü gibi hırçın da değil. Konu hakkında spoiler vermemek için çok konuşmak istemiyorum, sadece büyükanne, anne ve kızdan oluşan 3 neslin dayanışması diye özetliim. Filmin sonlarına doğru anneannenin tepkisi ve kızımızın çılgın kararı beni çok etkiledi. Tavsiye olunur.
Bu arada Pınar Bergman'ın çok güzel filmlerini önermiş. Kendisine katılmakla beraber yönetmeni daha iyi tanımak için Fanny och Alexander (Fanny and Alexander)'ı da tavsiye ederim (pınar tavsiye etti mi hatırlamıyorum). Yönetmen kendi hayat hikayesini anlatmış bu filmde, metaforlarla tabi.
Bu arada Orchidea ortalıkta yok. Van'da yaşıyodu diye kalmış aklımda. İyi misin orkide?
firfor: 2
Rain Man (1988) - IMDb
Sonunda Rain Man'i izleyebildim
Tom Cruise beni her ne kadar cileden cikarsa da filmi begendim Dustin Hoffman cok basarili, fizik olarak da role oldukca uygunmus ve tabi ki oyunculugu muhtesem..
Truly 6
Virgin Spring
The Virgin Spring (1960) - IMDb
Bergman filmografisine devam. Yine bir Tanrı sorgulaması.. Sıkılmadan izlesem de diğer filmleri kadar etkilemedi.
sephirot 5
Merhaba arkadaşlar
Uzun bir aradan sonra sinema günlüğüne giriş yapmaya karar verdim :)
Dün izlediğim iki filmle başlıyorum :)
Taking Woodstock (zgr Woodstock) (2009)
Woodstock festivali oluşumunu müthiş hareketli ve renkli işleyen film benim gibi festival ortamlarını seven biri için mükemmel bir seyir oldu.
Özetle hippilerin renkli dünyasına giriş yapmak ve festival ruhunu sonuna kadar hissetmek istiyorsanız kaçırmayın derim.
Buried (Toprak Altnda) (2010)
Tek mekanlı film
Gerilimi oldukça yüksek ve son dakikasına kadar merak uyandırıcı.
Klişelerin önüne geçmeyi başarabilmesi filmin en büyük artılarından.
prensesin uykusuyum : 2
Yoğun bir dönemdesin sanırım.
Umarım yarını da atlatır güzel bir keyif yaparsın.
Secret kitabını çok duydum okuyacağım bir ara tabii önce gidip almak lazım :)) filmi de mi çıkmış ?? ilk okuyup sonra izlemek lazım..
Duplex ( Çatı Katı 2003 )
nasıl olmuşta bu filmi izlememişim dediğim hoş bir komediydi. çok ince espirisi gerçekten kadın beynine hitap ediyor (feministliğim tuttu yine) şaka bir yana gerçekten canınız sıtkınsa yüzünüze hoş bir gülümseme yerleştiriyor. (sorun kayınvalideniz değilse ) nihayet bir ev sahibi olan ama yaşlı kiracılarından çekmedikleri kalmayan bir çift ve sonuysa harika hadi canım dememek elinizde değil.biraz daha yorum yaparsa iyice cıvıtabileceğimden dolayı bu kadar gerçekten tavsiye ederim.
Revolucion : 8
benden sana tavsiye hiç okumaya uğraşma direk izle zaten tema belli kitaptada sanmıyorum ki daha ötesi olsun. zaten 6 temel ilke üzerine kuruludur bu sır dedikleri olay hepsi filmde geçiyor. işlemeye çalıştıkları şeyse yaratan sensin insanın kendisi ötesi yok. özetledimde sanırım.daha önce Meg Brain tarzını okumadıysan deneyebilirsin ama gözlerine yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?