Sinema Günlüğümüz

Çakal
Çakal (2010) - IMDb

Senaryosuyla, kurgusuyla, oyunculuklarıyla, ve karanlık atmosferi ile çok başarılı bulduğum bir film oldu.
Müziğin çok az kullanılması ayrı bir etkileyicilik katmış.

Naboer
Next Door (2005) - IMDb

Orta karar bir gerilim filmi. Başlarda çok yapmacık geldi gelişen olaylar, karakterlerin tepkileri, duruşları vs. ama sonrasında ivme kazandı benim için ve sonu güzel bitti. Etkileyici buldum.

Edward Scissorhands
Edward Scissorhands (1990) - IMDb

Görmeyen yoktur herhalde. :)) Gözlerim dolu dolu izledim. Her şeyden önce muhteşem bir aşk hikayesi olmuş.

Tryamor : 21

Abimm (2009)

Şafak Bal ın yönettiği, Mustafa Üstündağ ve Levent Üzümcü nün oynadığı, komik ve hüzünlü bir filmdir. Çetin bir anda babasının öldüğünü ve ağbisinin olduğunu öğrenir.

Smokin' Aces (2006)

Joe Carnahan yönetmen, müzik Clint Mansell, müziklerini dinlemelisiniz,
Ryan Reynold, Ben Affleck ve Alicia Keys ne alaka hiç de sevmem ben bunları dedim ama film tam benim damak tadımda bir aksiyondu, müzikleri ise şahane

Shaun of the Dead (2004)

Edgar Wright yönetmen, bol bol güldük, öyle kıytırık zombi filmlerinden değil, asıl zombi filmi dediğin böyle olur :)
Simon Pegg in oyunculuğu şahaneydi.

Pay It Forward (2000)

İyilik yap iyilik bul hareketinin başlangıcını anlatıyor, hani şu 3 kişiye iyilik yap da dünya daha güzel bir yer olsun, onların her biri de 3 kişiye yapsın, zincir uzasın gitsin...
küçük aktörümüz Haley Joe Osment, Kevin Spacey ve Helen Hunt her biri de birbirinden yetenekli, güzel bir filmdi.

pinaranip: 4

Densha Otoko
Train Man (2005) - IMDb

Gerçek bir olaydan filme aktarılmış Densha Otoko. Dizisi, mangası, kitabı da varmış.

Hiçbir kızla çıkmamış, sosyal hayatı olmayan, kendine güvensiz ve cesaretsiz 22 yaşındaki bir gencin trende gördüğü bir kıza aşık olmasıyla başlayıp devam eden bir öyküsü var. O kızla ilgili yaşadıklarını internet üzerinden tanımadığı okuyucularla paylaşıp, onlardan fikirler alarak yapacaklarına şekil veriyor. Çok yavaş ilerlediği için fazlaca sıkıldım. :S Gereksiz yere uzun uzun çekilen pek çok sahne vardı. Konu çok eğlenceli bir şekilde sunulabilecekken bu kadar durgunluk bayıyor insanı. Sevemedim.

Tryamor : 22

Son düzenleme:
Gise Memuru (2010) - IMDb

İyi görsellik , oyunculuk ve kurgu .
Fakat senaryoda büyük eksikliklerin olduğunu düşünüyorum.
Uzayan giden boş çekimler , çok abartılacak bir film değil ama kötüde değil.
Bir çok kişinin sıkılabileceğinide eklemeliyim.

prensesin uykusuyum : 9

Paperhouse (1988) - IMDb

Aslında bir çoğumuz bu filmi eskiden tvlerin gece kuşaklarından biliyordur.
O zamanlar bende bıraktığı etkiden dolayı , tekrar keşfetmemle hemen izledim.
Müthiş ingiliz aksanı , uçuk senaryosu ve yer yer korkutan atmosferiyle kesinlikle bu film görülmeli.

prensesin uykusuyum : 10

Ssang-Hwa-Jeom
A Frozen Flower (2008) - IMDb

Muhteşem oyunculuk, güzel bir hikaye, harika bir görsellik, filme uygun hoş müzikler... Çok etkilendiğim filmlerden biri oldu.
Gay insanın aşkı oldu mu anlatılan aşk, beni kalbimden vuruyor zaten hep.
Kral karakterini canlandıran oyuncunun bakışları, duruşu, surat ifadeleri insanın içine işleyen cinsten. Kusursuz bir performanstı.

-----------------------------------------------------------

Boku Wa Imôto ni Koi O Suru

İki kardeş arasındaki aşkı ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan oldukça durağan ilerleyen bir Japon filmi. Bu ensest ilişki çok doğalmış gibi anlatılmış, bu konuyu bilen insanlar da bunu çok normal ve oldukça tepkisiz bir şekilde karşılıyorlar. Herkesin kendi içinde yaşadığı bir sapkınlığı vardır der gibi ortaya konulmuş. Görselliğini, uzun çekimlerini sevdim. Hoştu ama çok da anlamlı bulmadım.

-----------------------------------------------------------

Chinese Coffee
Chinese Coffee (2000) - IMDb

Orta yaş üstü beş parasız iki adamın bir apartman dairesinde geçen diyaloglarından oluşan bir film. Flashbacklerle geçmişe de gidiyoruz elbet. Gayet entel, bilgili, sanatçı ruhlu iki tip bunlar; biri yazar diğeri fotoğrafçı... Zaten bu bir tiyatro oyunu imiş; sonradan filme çekmiş Al Pacino. Filmdeki dairenin basık havası, duvarların renginin yarattığı kasvet ve adamların suratlarındaki donuk ifadeler, çaresizlikleri beni de gerdi. Sanki ben de o odadaydım, çıldıracak gibi oldum. :s 'Çin Kahvesi'nin anlam ve önemi' detayı çok hoştu.

Tryamor : 25

Son düzenleme:
changeling; gerçek bir olaydan kurgulanmış. Filmin süresi uzun olmasına rağmen sıkılmadan seyredilebilir. Film her yönüyle mükemmeldi.Angelina Jolieyi bu tarz rolde ilk defa izledim. Her rolün hakkını veriyor, oyunculuğu yine harikaydı.

eylul.yn: 5

önümüzdeki hafta sonuna kadar hiç film izleyecek vaktim yok=(

kıskanıyorum sizi,ama bu günleri çooook güzel telafi edeceğim inşallah

SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ
26 NİSAN 2011 - 25 MAYIS 2011

1.Dulcinea................................. 2
2.Pinaranip................................ 4
3.orchidea ............................... 6
4.prensesin.uykusuyum .............. 10
5.guvastanema ........................ 1
6.atlantis ................................ 1
7.Tryamor ............................... 25
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................
12.İlkbaharsu............................
13.eylül.yn............................... 5

Beonjijeompeureul Hada
Bungee Jumping of Their Own (2001) - IMDb

Güzel ve farklı bir aşk hikayesi.

=================================================

Ima, Ai Ni Yukimasu
Be with You (2004) - IMDb

Bu da aynı şekilde hoş ve farklı bir aşk ve aile öyküsü. Fantastik öğeler içeriyor. Küçük oyuncu çocuk çok başarılı, çok sevimli.

Malesef benim kaderim sanırım; bir film izlerim sonra başka film daha izlediğimde konu benzerliği çıkar, tema benzerliği olur vs. Yine aynı şeyi yaşadım bu iki filmle beraber. :// Bir sürü türde film varken gidip bir önce izlediğimle benzer bir şey bulup çıkarıyorum. Sanırım bu yüzden 2. filmin neden bu kadar beğenildiğine anlam veremedim. Imdb puanı sandığımdan çok fazla. Aynı tarz yapımları üst üste izleyince çok etkileyici olamıyor. (

Tryamor : 27

The Descent : Part 2
The Descent: Part 2 (2009) - IMDb

Ne yazık ki ilk film gibi başarılı değil.
Tahmin edilebilir bir şekilde, bildik Amerikan korku filmleri modunda ilerliyor.
Oyuncuların bir kısmı ve espriler (!) -esprimsiler- son derece samimiyetsiz.
Neden indiler ki şimdi bu mağaraya yeniden diye de sordum kendi kendime...
Saçma olmuş yani, o kadar insan oradan sağ çıkamadı sen git onları kurtaralım diye hiçbir şey olmamış gibi lay lay lom gir mağaraya yeniden... Hiç olmamış.
Ama Sarah'nın tirajik durumu iyi vurgulandı son anda. Onu beğendim.

Tryamor : 28

Nothing Personal (2009) - IMDb

Yalnızlıkla başlayıp yalnızlıkla biten.
Yalın , sakin , iki kişili ...
Direk bir mesajı olmayan , herkesin farklı yorumlayacağı hikaye, birbirini tanımayan iki insanın keşfine tanıklık etmek gibi.
İrlandanın soğuk atmosferinde, sessiz ama etkileyici bir yapım.

prensesin uykusuyum : 11

Son düzenleme:
Ruang Rak Noi Nid Mahasan
Last Life in the Universe (2003) - IMDb

İzlemeye gece yarısından sonra başladım da hiç kalkamadım başından.
Öyle dingin, öyle huzur verici bir havası var ki...
Su gibi akıp gitti.
Görsellik muazzam, senaryo muazzam, oyuncular şahane.
Az kelime ile çok şey anlatan; bakışlarla, yüz ifadeleriyle bu kelimelere renk katan ve her şeyden önce Tadanobu Asano'nun varlığıyla doruk noktasına ulaşmış harika bir yapım.

Tryamor : 29

Buffalo '66 (1998) - IMDb

2 haftadır izlediğim ilk film oldu ve öyle bir açlıkla izlemeye başlamıştım ki neredeyse filmin içine giriyordum christina ricci'ye bayıldım film boyunca,öyle cici ve bir taraftan da inatçı bir hali vardı ki.ama her şeyden önce Billy'nin naif ruhu ancak ne yapacağını bilemez hali,dokunulmaya karşı verdiği tepkiler etkileyiciydi. nasıl da saklıyordu ruhunu hayattan. severek izledim,güzel bir geri dönüş oldu.

Orchidea:7

Billy'nin tuvalet sorunsalı çok komikti :)
Kare masa ve plan çekimleriyle yönetmen her seferinde farklı bir atmosfer yakalamış , bakış açısı :) Christina Ricci 'e Layla karakteri çok yakışmış , bowling salonunda ki dansı çok güzeldi, karakterler karikaturize ve çok eğlenceli. Bende hala etkisini sürdürmekte

Son düzenleme:

kesinlikle masa sahneleri süperdi yazmayı unutmuşum. sahte aile tabloları ile oldukça uyunluydu. ben aynı zamanda küvet sahnesini de çok sevdim.

Kramer vs. Kramer (1979) - IMDb

70'li yıllarda merkezi aile ve kariyer arasında gidip gelen insancıkları anlatan hoş bir film. 'babalık'kavramı üzerinde durulmuş,ayrıca sessiz sahnelerin etkileri de yadsınamaz. bu sebeple Ted Kramer'in baba olmakla ilgili olumlu ve olumsuz yönleri sıralamaya çalıştığı sahne çok etkileyci.

Orchidea:8

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…