Sinema Günlüğümüz

SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ
26 NİSAN 2011 - 25 MAYIS 2011

1.Dulcinea.................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ............................... 4
4.prensesin.uykusuyum .............. 2
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 6
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................
12.İlkbaharsu............................
13.eylül.yn............................... 2

revolucion şimdi seni kaç olarak yazacağımı bilemedim:S ben 10 bölümlük dekalogları 5 saydım 50'şer dakikalık oldukları için ama dekaloglar sinema eseri olarak değerlendirildiği için yazdım, dizileri de katmak gerek mi değil mi emin değilim. ne diyosunuz kızlar

In The Mouth Of Madness
In the Mouth of Madness (1994) - IMDb

Hayatımda izlediğim en berbat film. Beterin beteri vardır gerçi, daha da kötüsü çıkacaktır karşıma bir gün muhakkak. Cidden fena. Çok basit, son derece aptalca. Ve sonu başından belli, aşırı da sıkıcı üstelik. Ama yine de direndim sonuna dek izlemekte ve tamamladım. Bu filme harika diyenlerin nedenlerini merak ediyorum. Cidden küfretmek isterdim bu filmi çekenlere. O derece sinirlendim yani. Ooff. Daral geldi.

Pieces Of April
Pieces of April (2003) - IMDb

Sanırım 5. izleyişim oldu bugünkü. Bu filmin sade anlatımını, konusunu, en çok da April'ını çok ama çok seviyorum. Katie Holmes şahane bir oyunculuk sergiliyor. Her izlediğimde de muhakkak ağlarım. Çok sarsıcı.

Mine

Mine (1982) ~ SinemaTürk 2.0

1982 yapımı Atıf Yılmaz filmi. Baş rolde Türkan Şoray, Cihan Ünal. :)) Harikulade bir film olmuş. Mine'nin bulunduğu durum içler acısı. Beni de derinden etkiledi. Bir ruha sahip olduğu unutulmuş, sadece bedenine odaklanılan mutsuz, yalnız bir kadının dramı. Toplumun çarpık düşünceleri de çok iyi yansıtılıyor gelişen olaylarla birlikte.

Hwal
Hwal (2005) - IMDb

Tek kelime ile büyüleyici. Şiir gibi... Hayranlığımı nasıl ifade edebileceğimi bilmiyorum. İzlediğim en güzel filmlerden biri. Yaşlı bir adamın 16 yaşındaki bir kıza tutkun olması mevzusu yer yer rahatsızlık verici olabilir ama öyle bir anlatım tarzı kullanılmış ki göze batmıyor belli bir süreden sonra bu durum. İki baş karakter de film boyunca tek kelime etmeseler de; mimikleriyle, duruşlarıyla, hissettirmek istenileni o kadar güzel anlatabilmişler ki, o sessizlik içinde bin tane cümle duyuyorsunuz sanki. Bu harika filme baş roldeki kız da çok yakışmış. Olağanüstü, bakmaya doyulmaz bir güzelliği vardı. Çok büyük zevk aldım onu izlemekten.

prensesin.uykusuyum'un film bulmaca oyununda eklediği karedeki kıza hayran kalıp, o karenin 'hwal'a ait olduğunu öğrenmemle çabucak izleme istediği uyandırdı ve izledim. Buna vesile olduğu için kendisine teşekkürü bir borç bilirim. O kareyi görmesem kim bilir ne zamana sıra gelecekti.

Tryamor : 10

The City of Lost Children (1995) - IMDb

Tarzına hayran olduğum yönetmen .
Tamamen absürd karakteler , absürd bir anlatım.
Film ,karanlık fantastik bir dünyaya davet ediyor sizi.
İçinde müthiş tatlı çocuk oyuncular var.
Bazı sahneleri gerçekten izlemeye tahammül gerektirebilir.
Herkese hitap etmeyecek olan film yönetmenin diğer filmleriyle karşılaştırıldığında bana göre daha zayıf.

Blue Valentine (2010) - IMDb

Uzun süresine rağmen sonuna kadar sıkmadan izlettirmeyi başaran. Gerçekçi anlatımıyla ilişkileri sorgulatan film ,beklentilerimin epey üstünde çıktı. Çok detaylı bir yorum yapmıyorum zannediyorum bir çok kişiye ulaşmıştır :)

prensesin uykusuyum : 4

guvastenema canım film olmadığı için hiç eklemesende olur. daha çok belgesel denebilir.zaen benim size burda onları yazmamdaki amaç bilgilendirmeydi ben çok severek izledim ve izlemeyede devam ediyorum ve sizlerinde sorgulayan, düşünen, bilinçli kişiler olduğunuzu bildiğim için eğer duymadıysanız yada görmediyseniz haberniz olsun istedim.
yanlız şunuda belirtmekte fayda var diye düşünüyorum bu belgeseli daha önce tavsiye ettiğim birilerinden gerçekten çok kötü suçlamalar aldım ve bilmenizi isterimki gerçekten hiç bir art niyetim yok, yada farklı bir din mensubu falanda değilim lütfen böyle şeyler aklınıza gelmesin zaten öyle olsam bunu bir film topiğinde değil çok daha farklı alanlarda paylaşırdım.

bu arada daha önce izlememiş ve izlemeyi düşünenler gelenlerle başlarlarsa daha iyi anlayabilirler diğer bölümleri.

Bu film lazım bana.. " Girl, Interrupted - Aklım Karıştı. " hangi siteden izleyebilirim ? Fikri olan?

Vertigo (1958) - IMDb

1958 yapımı Alfred Hitchcock filmi. insanı içine çeken,güçlü bir film.bazı efektler komik gelse de 50'li yıllarda yeni tekniler olsa gerek. izlenmesini tavsiye ederim.

Orchidea:5

Son düzenleme:
SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ

3.orchidea ............................... 5
4.prensesin.uykusuyum .............. 4
7.Tryamor ............................... 10

The Darjeeling Limited (2007) - IMDb

Karakterlerin aralarında ki iletişimine hayran kalacağınız ayrıca çokta eğleneceğiniz, baştan sona su gibi akıp giden sade ve samimi film.
İyi yol filmleri listemde en üst sıralara yerleşti, kısa bir Hindistan seyahati gibiydi.
Cast seçimi kesinlikle çok başarılı .
Ayrıca Bill Murray kısada olsa konuk oyuncu olarak görmek çok hoş bir tad bıraktı.
Ben epey eğlendim mutlaka tavsiye ederim, bu filmi görün :)

A Short Film About Love (1988) - IMDb

Başka bir insanın en gizlilerini görmek , dünyasını usulca uzaktan izlemek gibi.
Kieslowski'nin aşkı anlatan sade filmi.
Apayrı...

prensesin uykusuyum : 6

The Merchant Of Venice
The Merchant of Venice (2004) - IMDb

Shakespeare'in sevdiğim oyunlarından biridir. Güzel bir uyarlama olmuş aslında ama akılda kalan tek şey Yahudi Shylock karakteri oluyor bence. Diğer oyuncular -ya da karakterler demeliyim- oldukça sönüktüler. :/ Bu da filmi kötü yönde etkiliyor bütünde. Oysa Bassanio ve Antonio kitabı okurken daha ön planda ancak filmi izlerken bunu hissedemedim. Al Pacino Yahudi Shylock'u muhteşem ötesi bir performansla sergiliyor. Bu adam insan olamaz, o nasıl bir ifade, nasıl bir bakıştı Allah'ım. Bayıldım! Kitabı okumayanlar için sıkıcı bir film olacaktır.
---------------------------------------------------------------

Nuguna Bimileun Itda
Everybody Has a Little Secret (2004) - IMDb

Yalnızca benim gibi Lee Byung Hun hayranlarının izlemekten büyük zevk alabileceği bir film. Aksi takdirde izlemeye değecek bir şey yok pek.
----------------------------------------------------------------

Shimotsuma Monogatari
Kamikaze Girls (2004) - IMDb

Yönetmenin 'Kokuhaku'sunu izleyip hayran kaldıktan sonra diğer filmlerine de göz atmaya karar verdim ve ilk seçimim bu oldu. Yine farklı bir çalışma çıkarmış ortaya. Çok renkli, eğlenceli, garip, bazen hızlı, bazen yavaş akan, eksantrik öğelerle dolu bir yapım. Birbirleriyle tarz açısından hiç alakaları olmayan Momoko ve Ichiko'nun arkadaşlığıyla gelişen olaylar, geçmişten gelen olaylar, olabilitesi yüksek olaylar, değişimler, gelişimler vs. Yalnız -sanırım ruh halimle ilgiliydi- sıkıldım. :/ Şu Ichiko'yu da sevemedim bir türlü.

Tryamor : 13

Son düzenleme:

Unknown (2011) - IMDb

Aksiyonun hiç düşmediği , gizem yönüyle epey merak uyandıran , bazı sahneleriyle germeyi başaran seyirlik. Konusu her ne kadar klişe gibi görünsede farklı bir kurguya sahip. Finaliylede epey şaşırtması filmin artılarından. Sinemada izlemek için uygun ,ortalamanın üstünde bir macera .

prensesin uykusuyum : 7

O Brother, Where Art Thou? (2000) - IMDb

Bir Coen kardeşler klasiği.
Oldukça saf ve eğlenceli üç hapishane kaçkınının ilginç tesadüflerle dolu hikayesi.
Müziklerin epey ön plana çıktığını eklemeliyim hatta filmin yarısı müziklerle geçiyor :)
Coen kardeşlerin en iyi filmi olmadığınıda eklemeliyim , çerezlik tadında...

prensesin uykusuyum : 8

Aaaa bu filmi çok önceden tv de izlemiştim ama filmin adını da Coen kardeşlere ait olduğunu da bilmiyordum. Çok güzel bir filmdi. Aklıma gelince yüzüme kocaman bir tebessüm yerleşti :86:

Factory Girl
Factory Girl (2006) - IMDb

Sosyete kızı, oyuncu Edie Sedgwick'in gerçek yaşam hikayesine dayanan dokunaklı bir film. Sanırım Edie Sedgwick, Andy Warhol ve Andy Warhol'un 'factory'si hakkında kapsamlı bilgi sahibi olan kişileri pek memnun etmiyor film. Ama benim bunlar hakkında fazla önbilgim olmadığından gayet güzel buldum bu yapımı. Yalnız Edie'yi çıkmaz yola sürükleyen en önemli etken ailesi olduğu için, onlar hakkında daha fazla şey görmek isterdim. Daha fazla flashbacke ihtiyaç vardı bence. İzlenmeye değer olduğunu düşünmekle beraber, biraz daha özenilse ve derine inilmiş olsaydı çok daha güzel bir şey çıkabilirdi ortaya sanırım. Sienna Miller çok başarılıydı. Gerçekten çok acıdım Edie'ye.

Geuhae Yeoreum
Once in a Summer (2006) - IMDb

Yalın, samimi, sıcacık bir film olmasının yanı sıra birtakım eksiklikler rahatsız etti beni. Erkek karakterin yaşlılık dönemini yansıtmak amaçlı yapılan makyajını başarısız buldum mesela. Aşk ilişkisini de tam anlamıyla hissedemedim.
Roy Clark'ın 'Yesterday When I Was Young' şarkısı filme cuk oturmuştu.

Tryamor : 15

SİNEMA GÜNLÜĞÜMÜZ

3.orchidea ............................... 5
4.prensesin.uykusuyum .............. 8
7.Tryamor ............................... 15

Bu ay prensesle tryamor dışında kimse film izleyemiyo

Trois.Couleurs.Rouge.1994;bu filmin diğer iki renge göre daha iyi olduğunu duymuştum. Ama tam tersi filmden hiç bir çıkarımım olmadı çok sıkıldım, kapatmamak için kendimle mücadele ettim resmen

Sling Blade;yalın anlatımıyla sıkılmadan izleyebileceğiniz abartıdan uzak güzel bir film

eylul.yn: 4

Adrift In Tokyo/Tenten
Tenten (2007) - IMDb

Üniversitesinin 8. yılında ve sefil durumda olan Fumiya'nın kapısını bir gün Fukuhara adında bir adam çalıyor ve borcunu ödemesi için onu sıkıştırıyor. Fumiya meteliksiz tabi, bunun üstüne Fukuhara kendisine Kasumigaseki'ye kadar yürüyerek eşlik etmesini ve bunun karşılığında 1 milyon yen almasını teklif ediyor. Böylece ikilinin Tokyo sokaklarında dolu dolu geçen yürüyüş günleri başlıyor. Birbirlerine yavaş yavaş bir baba oğul gibi bağlanıyorlar. Sımsıcak, duygu yüklü ve komik bir film. Çok sevdim. :))

Survive Style 5+
Survive Style 5+ (2004) - IMDb

Tadanobu Asano aşkına daldım filme. Zaten imdb puanı da çok yüksek. Rengarenk, bir sürü karakter barındıran ve her karakterin çok tuhaf olduğu müthiş bir komedi. Her durumun, her olayın, karakterler arası her ilişkinin ayrı bir şarkısı var. Come baby parçasının çaldığı anlarda kaba tabirle yarılmamak elde değil. Olağanüstü bir güzellik bu film. Şu ana kadar izlediğim filmlere dayanarak söyleyebilirim ki Japonlar cezbedici işler çıkarıyor.

Sheng Xia Guang Nian
Eternal Summer (2006) - IMDb

Film süper de ben en çok Bryant Chang'ın oyunculuğuna bittim. Sonradan öğrendim ki bu filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu ödülü de almış. Gay aşkı bir başka oluyor. Çok dokunaklıydı. ( Bir aşk üçgeni etrafında dönüyor film sarsıcı bir biçimde. (

Tryamor : 18

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…