Sinema Günlüğümüz

jim jarmush:) keşke down by law'ı izleseydin. daha keyifli bir filmdi.

Jack White ve Tom Waits ismi bu filme beni çekmişti, Tom Waits- Iggy Pop ve Jack- Meg White 'ın yer aldığı bölümlerde keyifliydi, bir de kuzenler... Ama dediğim gibi özellikle başlardaki diyaloglar çok daha iyi olabilirdi, konu müsait çünkü. O kahve- sigara eşliğinde ne sohbet çıkar ortaya=)

ben de aynı hayal kırıklığını yaşamıştım, daha vurucu diyaloglar olsa çok şirin bir film olurdu.
dawn by law'da da tom waits oynuyor bu arada:)

All About Eve
1950 yapımı film, tiyatro sahnesinin gerisinde kadınlar arasında yaşanan hırs, entrika, gerilimi çok güzel işlemiş, keyifle izledim. Başrol karakteri Margo kadar onu ezmeye çalışan genç Eve'in oyunculuğu da müthişti.

guvastanema 6

Son düzenleme:
24 Aralık 2010 – 24 Ocak 2011 sinema günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema .....................6
  2. Revolucion .........................1
  3. PrensesPeri ........................3
  4. atlantis .............................4
  5. Duygu.C .............................
  6. Liza ..................................2
  7. prensesin.uykusuyum ...........5
  8. orchidea ............................6
  9. Tryamor ............................7
  10. katrem ..............................4

Bu filmi izleyeceğim. Alman dışavurumculuğu deyince dikkatimi çekti.

Tulitikkutehtaan Tyttö

Kibritçi Kız masalının farklı ve modern bir uyarlaması. Sistemin çarkları arasında sıkışıp kalmış birey, iletişimsizlik, tv karşısında geçen zaman, kayıtsızlık ve mekanik dünyaya karşı bireyin farklı bir intikam alma şekli. Sanırım yönetmen bu temalar üzerinden gidip derdini anlatmaya çalışmış ama donuk, keyifsiz, ruhsuz bir film çıkmış ortaya. Mekanik dünya tasviri için bu kadar mekanik bir film mi yapılmalıydı diye düşünmedim değil. Sanki sadece teknik ve senaryoda modern insanın yalnızlığına dair birtakım klişe temalar üzerine durulmuş ama zorla yapılmış bir film gibi.

atlantis: 5

Alman dışavurumcu sinemaya ilgi duyanlar için şöyle bir film de var; Das Testament des Dr. Mabuse filmi bir süredir arıyordum yeni buldum, bu kez de maalesef uygun bir altyazı bulamadım. Yönetmeni Fritz Lang "M" filminden hatırlayacaksınızdır. Altyazı bulursanız benimle de paylaşırsanız sevinirim

Hunger

İkinciye izlemek için arşivimde beklettiyordum bugün tekrar fırsatını buldum.
Sand mahkumlarının direnişi anlatan film çok vurucu . Önce sessizliği veriyor ,arkasından normal düzeyde bir insanın kaldıramayacağı şiddeti .Soluksuz izliyorsunuz.Aşırı derecede rahatsız edici olan filmin ,minimal anlatımı ve kamera açıları çok başarılı . Diyalogsuz ve işkenceyle geçen sahnelerden sonra yaklaşık 17 dakikalık diyalog sahnesi izleyenin ilgisini açık tutuyor , diyaloglarda oldukça çarpıcı .filmin epey cüretkar olduğunuda eklemeliyim .

prensesin uykusuyum : 6

Son düzenleme:
Knight and Day:;Tom Cruise ve Cameron Diaz'ın başrollerini oynadığı bir aksiyon filmi. Aslında çok da farklı bir tema olmasa da yine de eğlenerek izledim.

Charlie St. Cloud(Kardeşimden Sonra):Hakkında çok bir şey söylemek istemiyorum ama bence 'çakma'bir film olmuş.

Orchidea:8

nice senelere sinema severler. daha bol ve güzel filmlerle dolu bir yıl geçirmemiz dileğiyle.

Just Wright : Eğlenceli bir filmdi. Zaman geçirmek için güzel. Zaten bu aralar ağır film izleyesim yok pek. Sevdim..

katrem: 5

1. guvastanema .....................6
  4. atlantis .............................5
  6. Liza ..................................3
  7. prensesin.uykusuyum ...........6
  8. orchidea ............................9
  9. Tryamor ............................7
  10. katrem ..............................5

Zivot je cudo

Emir Kusturica 'nın absürd anlatım tarzı ve her filmde olduğu gibi müzikleriyle filmi süslemesi yüzde tebessümle izlemenize neden oluyor. Kara komedi , hüzün ve cümbüşün bir arada olduğu filmin bana göre tek kusuru uzun süresi . .Emir Kusturica filmlerinin en güzel yanının abartıyı ve doğallığı seyirciye mükemmel aktaran ironisi olduğunu düşünüyorum yinede eğer daha önce Kusturica filmi izlemediyseniz tarzını garipseye bilirsiniz ...

prensesin uykusuyum : 7

Son düzenleme:
Black Swan:imdb puanı:8.7 olmasıyla çok ilgimi cezbetti. Oscar'ın en güçlü adayı olacağı iddialarıyla da izleme isteğim ayyuka çıktı.ikinci bir Requiem For A Dream olduğunu da duyunca artık neyi bekliyorum izle bu filmi dedim kendime.

bazı kötü eleştirilerine rağmen tüm karakterleriyle ve tüm unsurlarıyla müthiş bir filmdi. Bana hissettirdiklerine değinemiyorum çünkü filmin öyle garip bir tadı var ki o kelimeyi bulamıyorum. kesinlikle tavsiye ediyorum. 2010'un gerçekten de en iyi filmi bence de
.

Orchidea:10

Son düzenleme:
Klass : Rahatsız edici ve bir o kadar da etkileyici bir film. Oyuncular ve müzikler harikaydı. Şiddetin insan üstündeki etkisi ve doğurduğu sonıuçlar işlenmiş. Ama Noi Albinoi kadar vurucu değildi. Gus Van Sant'ın 'Fil' i de bu tarz bir film sanırım. Henüz izleme şansım olmadı.

Tryamor : 8

The Social Network: film kapağı itibariyle çok da ilgimi çekmeyen ama olumlu yorumlar aldıkça da 'bi izleyeyim bari' dediğim film.

ve iyi ki izlemişim. Beklediğimden daha başarılı bir yapım. Ve bence alttan alta da sosyal düzene bir tepki.... izlenmeli.....

Orchidea:11

izlemişsin :)
evet Noi Albinoi kadar vurucu değil , klass daha çok toplumsal dışlanmayı , dışlanan insan psikolojisi ve sonuçları üzerinde durmuş. Noi' de daha ağır bir dram vardı . Acı , çaresizlik ve kaybetme. Yinede hem filmin donukluğu ve anlatımı açısından benzerlikler var.

Görüşler ne kadar farklı yau... :)) Toplumsal dışlanmayı anlattığını düşünmüyorum ben. Daha spesifik geldi anlatılmak istenen. Herhalde 10 kişiye daha sorsak 10 tane farklı yorum çıkar. Noi Albinoi ile de benzerlik kuramadım. :s Bu film çok daha hareketli kalıyor. :) Ama izlediğime çok memnun oldum.

1. guvastanema .....................8
  4. atlantis .............................5
  6. Liza ..................................3
  7. prensesin.uykusuyum ...........7
  8. orchidea ............................11
  9. Tryamor ............................8
  10. katrem ..............................5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…