Sinema Günlüğümüz

benim dizilerle aram yok gibi. nadiren televizyon karşısında olduğum için sevdiğim bi diziyi bile izleyemiyorum, gün saat hep kaçıyo:) netten dizi takip etmeyi de ne yalan söyliyim hiç düşünmemiştim. ama fikir hoşuma gitti. filme karar verdikten sonra bunu ayrı bir başlıktan takip edelim bence karışmasın birbirine.

24 Aralık 2010 – 24 Ocak 2011 sinema günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema .....................2
  2. Revolucion ........................
  3. PrensesPeri ........................1
  4. atlantis ..............................
  5. deren1907 ..........................
  6. MKT ..................................
  7. Duygu.C .............................
  8. Liza ..................................1
  9. prensesin.uykusuyum ............
  10. orchidea ............................4
  11. Tryamor ............................2
  12. katrem ..............................3

canım atlantisede dedim aynı sorun bendede var. hele tv de izlemek çok çok zor bişey benim için. ordan geldi aklıma zaten bununla ilgili fırsat bulduğumda bir topik açar linkini veririm yada sizlerde açabilirsiniz. ordan kararlaştırırz artık.
bu arada hary Potter 'ın son filmini izledim bu gün daha doğrusu izlemeye çalıştım. tavsiye etmiyorum kesinlikle iyice saçmaladılar artık dediğim bir filmdi. son sahneleri izlemedim bile diyebilirim.
bu ayın ilk filmi oldu benim için kötü bir başlangıç ama sonu iyi olur inş.
Revolucion : 1

ben harry potterin kitaplarını okumustum.kitapları her zaman oldugu gibi filmden daha güzeldi.bu son kitapta güzeldi ama para hırsıyla çok uzatmışlar demekki 1 kitabı 2 film olarak çekecekler begenmemen normaldir..

bence serinin son filmi en iyi filmiydi.
ilk filmlerde biraz gişe kaygısı vardı
şimdiyse bu işi tamamen kitabı yansıtmak için yapıyorlar.
filmin durağanlığı karanlık atmosferi beni büyüledi.
finali 2 bölüme ayrımaları elbette ki büyük bir risk ama bence baştan beri yapılması gereken buydu.

biz dizileri yayınlandıkları gün netten indirip izliyoruz
reklam olmayınca vakit kaybı da olmamış oluyo
şimdilik yabancı dizi sadece How I Met Your Mother i izliyoruz
çok seviyorum bu diziyi inş hiç bitmez
yerli de yahşi cazibe ve geniş aile
zaten genelde film izlemeyi tercih ediyoruz
bu arada liste yaptığım filmlerin çoğunu indirdi eşim bu akşam bir tanesini izlicez inş

ondine böylesine yorucu bi günün üstüne sakin ve dinlendirici bi filmdi. İranda'nın doğaasıyla da bütünleşmişti.

orchidea:5

Four Rooms

4 yönetmenin (Allison Anders , Alexandre Rockwell , Robert Rodriguez, Quentin Tarantino ) bir araya toplandığı bir otelde geçen 4 farklı hikayeyi konu alıyor. Tim Roth 'un oyunculuğu ve espriler zorlamaydı. izlerken sıkıldım.

prensesin uykusuyum : 1

2. Revolucion ........................1
  4. atlantis ..............................
  9. prensesin.uykusuyum ...........1
  10. orchidea ............................5
  11. Tryamor ............................2

Abre Los Ojos (Open Your Eyes) Bu filmin güzelliğini gördükten sonra Tom Cruise satın alıp yeniden çevirmiş. Vanilla Skymış o film. Vanilla Sky ı izlemedim. Bu filmi izlemeden önce Vanilla Sky ın diğer çevrimi olduğunu da bilmiyordum. Ama okuduğum yorumlara bakılırsa Vanilla Sky bunun yanında tırt kalıyormuş.

Film çok iyi. Müzikler ve Penelope Cruz daha da iyi. Herkes izlemeli bence. Ekşi sözlükte bir arkadaş müthiş bir yorum yapmış içerik adına. : Yönetmen Amenabar çeşitli kavramları karşı karşıya getiriyor.
Kabuslara karşı gerçekler. Güzeliğe karşı çirkinlik. Kültüre karşı cahillik. Anılara karşı günümüzdeki olaylar...

Tryamor : 3

Blue Velvet

Karakterleri yaratırken akıl hastaneleri ve hapishanelerden esinlendiğini düşündüğüm, oyuncuların da hastane ve hapishaneden seçilmiş olması muhtemel gibi görünen, dümdüz izlendiğinde basit bir aksiyonu andırılan fakat Lynch filmi olduğunu hatırladığımızda ayrıntılarıyla tüm deliliği ve absürdizmi sonuna dek hissettiren bir film. Birgün bahçede bir kulak bulunur ve olaylar gelişir... filmin de özeti

Üzerine güzel de bir psikanalitik yaklaşımla Lynch'in zihnindeki toplumsal kodlar ve bireyin delilikle ilişiği incelenir ya öncesinde Lost Highway da epey kafa yormuştum sonra kabusum oldu

Atlantis: 1

4. atlantis .............................1
  9. prensesin.uykusuyum ...........1
  11. Tryamor ............................3

Pulp Fiction ı izledim nihayet. Yoruma gerek yok; herkes biliyor. Ben biraz geciktirdim izlemeyi. Muhteşemdi. Defalarca izleyeceğim büyük ihtimalle.

Tryamor : 4

Ondskan 2003

İsveç yapımı okul temalı filmlerden. Yatılı okulda geçen, güçlü ile güçsüzün ve ast-üst ilişkisini belirleyen zorunlu itaatin anlatıldığı, konusu klişe gibi gelse de izlenen, birçok yerinde aşırı gerildiğim bir filmdi. Kendine güvensizlikten mütevellit şiddete meyyal bireylerin gücü eline geçirdiğinde acımasızlıktaki sınır tanımazlığı yerinde ve dozunda bir görsellikle anlatılmış. Adaletin esamesinin okunmadığı bir toplulukta kimsenin ses çıkarmayıp kabullenişi ise yaşadığımız toplumun en büyük sorunlarından. Sükutun ikrardan geldiğini henüz fark edememiş ve itaat kültürü içinde yetişmiş bireylerin durumu maalesef filmdeki sessizlikten farklı değil, sadece zaman ve mekan değişiyor ama aynı kabulleniş ve kayıtsızlık; özellikle de birey kabul edilmeyen ve sürekli susması telkin edilen çocukların/ ergenlerin yaşam savaşında adaleti ahlaki bir ilke olarak rehber edinememesi kaçınılmaz son gibi duruyor.

Atlantis: 2

selam kızlar iyi seyirler

dün akşam başlangıc ı(ınception) izledim.2 saat 20 dk sürdü.gerçekten film izlemek istendiği zaman izlenmeli değilse birşey anlaşılmayabilir.farklı bir tarzı var.karmaşık ama çok da güzel.sevdim tavsiye ederim

PrensesPeri 2

Son düzenleme:
Scent of a woman(Kadın Kokusu)yönetmen Martin Brest
oyuncular Al Pacino -Chris o'donnell
Filmdeki oyunculuğu ile oscar alan al pacinoya söylenicek laf yok.Ama bu chris o'donnell'in yüzündeki masum ve fazla temiz ifade yüzünden filmin 3-4 yerinde ağladım(zaten melankolik bir ruh halinde olduğum için.yoksa pek ağlanıcak bişey yok)
Filmde hafızalara kazınmalık sahneler çok var.
Al pacino'nun oyunculuk resitali gibi diyebiliriz...

Liza-2

Noi Albinoi

Sinema günlerinde atlantisin tavsiyesi üzerine izlediğim , bir kaç gün aklınıza gelip etkisini hissettirebilecek iyi bir filmdi. Durağan ve soğuk olduğundan herkese hitap edeceğini düşünmüyorum yinede...

Temple Grandin

Forrest Gumptan bile iyi diye bir yorum okuduğumda izlemek için heyecanlandım. Maalesef ki forrest gump kadar iyi bir film değil ama fena da değil. Gerçek yaşam öyküsü olduğu için etkileyici olması kaçınılmaz. Otizmi birazda olsa anlamak için iyi bir seyirlik.

Veda

Atütürk'ün doğumundan ölümüne hayatını anlatmak istemiş ama filmin süresi nedeniyle pek mümkün olmamış , bu yüzden bir çok hikaye havada kalmış , kopuk kopuk olmuş. İzlerken epey sıkıldım .

prensesin uykusuyum :4

Güneşi Gördüm : 2. kez izledim dün. Sevdiğim bir film. Kürt meselesini objektif açıdan ele aldığı için ayrıca güzel. İçindeki mesajları seviyorum. Ama çok fazla trajik sahne olduğu için bir daha izleyeceğimi düşünmüyorum. Dayanılmaz oluyor. Özellikle Cemal Toktaş'ın oyunculuğu şahane. Zaten en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü de almıştı burdaki rolü ile. Onu izleyip görmek lazım her şeyden önce.

Black Swan: Natalie Portman benim için dünyanın en itici kadınlarından biri. Filmi izlerken en çok bunu düşündüm. Kesinlikle bir başrolü haketmiyor. Onu izlemek hiç mi hiç zevk vermedi bana. Ama film güzeldi tabi. Yine de harika olduğunu düşünmüyorum hiç. Abartılacak ölçüde değildi. Yalnız dans sahneleri enfesti. Özellikle de son sahne çok estetikti. İnsanın içinde yaşadığı çatışmaları, kendiyle olan savaşını, yanılgılarını, hırslarını; kısacası 'insan' ı anlatıyor film bana göre. Herkesin çıkaracağı sonuç farklıdır elbette.

Tryamor : 6

3. PrensesPeri ........................2
  4. atlantis .............................2
  8. Liza ..................................2
  9. prensesin.uykusuyum ...........4
  11. Tryamor ............................6

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…