• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

guvastanema bu kez de senin mesaj kutun dolu:D

Var mı planda değişiklik? Benim yolum birazcık uzun da:D

Konu dışı oldu bu mesaj ama...=)

Noi Albinoi : Tüylerimi diken diken etti. Ben herkesin izleyebileceği hatta izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Noi unutulmayacak bir karakter. Çaresizliği, yüzündeki o hüzünlü ifadesi, yalnızlığı ve müthiş zekası insanın içine işliyor. Son sahnedeki müzik ve bitiş şarkısı enfesti.

:14::14::14:

Tryamor : 7

Son düzenleme:
bravo atlantis , bir film önerdin hepimize izlettin :D
Tryamor iyi bir sinema izleyicisin ,bizim sinema günlerine katılmayı düşünmezmisin ? ilk haftadayız atlantisin haftası ve noi albinoi izlendi.
hatta bence burda ki bütün arkadaşların katılması çok çok güzel olurdu.

bravo atlantis , bir film önerdin hepimize izlettin :D
Tryamor iyi bir sinema izleyicisin ,bizim sinema günlerine katılmayı düşünmezmisin ? ilk haftadayız atlantisin haftası ve noi albinoi izlendi.
hatta bence burda ki bütün arkadaşların katılması çok çok güzel olurdu.

Ben çok mutlu oldum prensesim ya, özellikle de herkesin keyif almış olmasından:)

Ama insanın içine dokunan, farklı bir atmosfer vardı o filmde, belki Noi'nin dış görünüşü ile yabancılaşma arasındaki bağlantıdan, belki hepimizin kimi zaman hissettiği o derin boşluktan, bilmiyorum herkesin etkilendiği nokta farklıdır ama şunu sanırım söylebilirim ki ne kadar durağan, donuk bir film olsa da o kadar içtenlikle işlenmiş ki herkesi bir yerinden yakalıyor.

Atlantis'e teşekkür etmeliyim unutmuşum. Gerçekten çok etkileyici bir filmle buluşturmuş oldu bizi.

Sana da teşekkür ederim prensesin uykusuyum. İyi bir sinema izleyicisinden 'iyi bir sinema izleyicisisin' cümlesini duymak güzel bir şey.:D Sinema günlerine baktım ama nedense katılmayı düşünemiyorum. Bir de zaten son haftaya kalınca ilgi de azalıyormuş. :s

Son düzenleme:
ilgi azalmaz aslında sadece tabikide ilk haftalarda ki heyecan olmuyor , yinede güzel paylaşımlar yapıyoruz . en güzelide istediğin filmleri ankete koyup belkide hiç ama hiç izlemeyecek insanlara izletebiliyorsun ,birde beğenirlerse ne ala :) ben şahsen katılmanı çok isterim . tamam dersen hemen listeye adını ekleyeceğim:D

Atlantis'e teşekkür etmeliyim unutmuşum. Gerçekten çok etkileyici bir filmle buluşturmuş oldu bizi.

Sana da teşekkür ederim prensesin uykusuyum. İyi bir sinema izleyicisinden 'iyi bir sinema izleyicisisin' cümlesini duymak güzel bir şey.:D Sinema günlerine baktım ama nedense katılmayı düşünemiyorum. Bir de zaten son haftaya kalınca ilgi de azalıyormuş. :s

Külliyen yalan, son haftalarda daha kalabalık bile oluyoruz, ilk hafta hep ben oluyorum ve hep grup eksik :D

Bu arada rica ederim, amaç iyi filmleri birbirimizle paylaşmak=)

Los Cronocrimenes

2007 İspanya yapımı, festivallerde ödül almış bir bilim-kurgu, paradoksal zamanda yolculuk filmi. (festivalde izleyemedim film, eve gelip festival filmi izledim:p)

Filmin içeriğine dair bilgi vermeyeceğim, izleyen olursa çözecekleri bulmaca için ipucu olmasın, fakat ilk kez bir filmi bu kadar kolay izledim, yaklaşık 90 dakikaydı film bittiğinde sanki henüz başlamış gibiydi. Mantık aranırsa eğer keyif alınacak bir film değil, çünkü birçok soru cevapsız kalıyor - aslında temel bir soru, ama onu yazsam spoiler olur:D - ama zaten başta paradoks demedim mi, başı ve sonu yine kendine dönüyor, kendi içinde çözümü olmayan bir bulmaca olarak kalıyor. Herkese hitap etmeyeceği için önermiyorum ama ben keyif aldım. Yönetmenin ilk uzun metrajlı filmi aynı zamanda.

son iki gündür izleyebildiğim tek film The Three Next Day bu film bana nedense Law Abiding Citizen'i anımsattı. Beni de çok öyle heyecanlandıramadı. Bilindik bir aksiyon filmi izlemiş gibi oldum.

Orchidea:6

günaydın kızlar :3:

dün akşam cehennem meleklerini izledim :66: her filmde bir tane başrol oyuncusu görürsünüz burda 4-5 tane başrol oyuncusu vardı :52: temposu yüksek bir aksiyon.aksiyon severlere öneririm :16:

PrensesPeri 3

24 Aralık 2010 – 24 Ocak 2011 sinema günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema .....................4
  2. Revolucion .........................1
  3. PrensesPeri ........................3
  4. atlantis .............................3
  5. deren1907 ..........................
  6. MKT ..................................
  7. Duygu.C .............................
  8. Liza ..................................2
  9. prensesin.uykusuyum ...........4
  10. orchidea ............................6
  11. Tryamor ............................7
  12. katrem ..............................3

Son düzenleme:
Restrepo
Isınma amaçlı kendimi fransız kültüre atıp bulduğum film.. Afganistan'ın en tehlikeli bölgesinde konuşlanan amerikan askerlerinin, burada kaybettikleri doktor Restrepo'nun anısına kurdukları karakol çevresinde geçen bir yıllarını konu alıyor.. Sevmedim. Biz bundan film yaparız diye kamerayı almışlar yanlarına herşeyi çekmişler sonra sağ kalanlardan bir iki hikayeyle deneysel bir film ortaya koymuşlar. Filmin bir farklılığı, müthiş amerikan savaşçılarının nasıl çuvalladığını kendi ağızlarından dinlememiz ama alttan altta biz aslında nasıl iyi insanlarız, dünyayı nasıl da kurtarmak istiyoruz ama kimsi bizi anlamıyo sevmiyo tarzı bişiydi ki zaten çok yorgundum kısmen uyumama sebep oldu.

Das Kabinett Des Doktor Caligari
Bu zamana kadar izlememenin büyük bir kayıp olduğu, 1920 yapımı Robert Wienne'nin yönettiği Alman dışavurumculuğunu yansıtan türünün ilk ve belki de en iyi örneklerinden bir film. Dekorlara hasta oldum:)

Pirates of Silicon Valley
Birkaç hippinin dünyayı değiştiren bilgisayarı nasıl ürettiğini ve Apple ve Windows'un nasıl kurulduğunu ele alan tv için hazırlanmış bir film. Steve Jobs ve Bill Gates'in aralarındaki husumeti ele alıyor. Çalma çırpma dünyasını görüyorsunuz. Meşhur konuşmasıyla bilinen Steve'in ne kadar egoist megolaman bir insan olduğunu görmek üzücü oldu. İşin asıl mimarı Steve Wozniak'ı tanıdım, hayran oldum.
Teknolojiden pek haz etmem, sıkıcıdır düşüncesiyle uzun zamandır masaüstümde duruyodu ama keyifle izledim, konuya ilgi duyanlara tavsiye edilir.

guvastanema 5

House of Sand and Fog : "Filmde ağır bir dram var , genelde bu tarz konularda izleyen bir tarafın kazanmasını haklı çıkmasını ister ona üzülür. Bu filmde kim kazansın kim kaybetsin bilemiyorsunuz . İkiside farklı bir çaresizlikte . Gerçekten etkileyici ve başarılı bir film"

prensesin uykusuyum arkadaşımın bu yorumunu okuyunca izlenecek filmler listeme almıştım ve izledim. Dediği kadar varmış gerçekten etkileyici. Başroldeki Ben Kingsley
çok başarılı. Bu film beni ağlattı.

katrem: 4

Coffee and Cigarettes

Kısa kısa bölümlerden oluşan, bir kafede kahve ve sigara eşliğinde sohbetlerden ibaret film. Diyaloglar çok daha iyi olabilirdi, güzel bölümleri vardı fakat kimi zaman sıktığı yerlerde.

Atlantis: 4

House of Sand and Fog : "Filmde ağır bir dram var , genelde bu tarz konularda izleyen bir tarafın kazanmasını haklı çıkmasını ister ona üzülür. Bu filmde kim kazansın kim kaybetsin bilemiyorsunuz . İkiside farklı bir çaresizlikte . Gerçekten etkileyici ve başarılı bir film"

prensesin uykusuyum arkadaşımın bu yorumunu okuyunca izlenecek filmler listeme almıştım ve izledim. Dediği kadar varmış gerçekten etkileyici. Başroldeki Ben Kingsley
çok başarılı. Bu film beni ağlattı.

katrem: 4

film benide ağlatmıştı , Ben Kingsley konusunda katılıyorum mükemmel bir oyunculuk sergilemiş. Film bitiminde neden ilk onun ismi geçmedi diye birazda sinirlenmiştim :)

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

iki travesti ve bir transeksüel'in dansıcının eğlenceli yol hikayesi . Avustralya'nın güzel atmosferinden renkli ve bol müzikli bir film. Naif ve akıcı , oyunculuklar çok başarılı tavsiye edilir .

prensesin uykusuyum : 5

Back