• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Before Sunrise
Atlantisle konuşmamızda ‘before sunrise’daki gibi diyince hemen indiriverdim... Trende karşılaşan iki gencin bir günlük aşkı. Sanırım herkes böyle bir şey yaşamak istemiştir, en azından izledikten sonra ister:( Diyalog ağırlıklı bir film olduğu için yönetmen, birbirinden farklı karakterler aracılığıyla hayat, ilişkiler vs hakkındaki çatışmalarını rahatlıkla sunmuş, duygusal güzel bir film. Devam filmi befor sunset’i de indiriveriyorum...

Yedinci Kıta
89 yapımı Michael Haneke filmi.
Gündelik hayatın sıkıcılığına dair yapılmış çok fazla kısa film vardı, adam kalkar saatine bakar, dişini fırçalar, üstünü giyer vs vs… Bütün suç bu filmde sanırım:) Filmi iki ayrı bölüm olarak incelersek, ilk bölümünde bu sıradanlığı fazlasıyla görüyoruz. Hatta kişilerden çok eşyaları görüyoruz ‘yönetmenin zekice bir kadraj anlayışı olduğunu düşünüyorum’ ve onlarla bütünleşiyoruz, haliyle kendi tekdüzeliğimizi seyrediyoruz. İkinci bölümde bunu yıkmaya çalışan ailenin devrimci hareketi.. Film bence bu noktada başlıyor. İhtişamlı bir kahvaltının ardından bir ailenin, kendi geçmiş ve geleceğini yok edişi.. Çok durağan olduğu için öneremiyorum, başlarda sıkıcıydı ama son bölümünde balyoz darbesi yaşatıyor insana. Gerçek bir hikayeymiş bu arada.

guvastanema 8

Son düzenleme:
garip bir tesadüf olmuş bende bugün before sunrise ve Michael Haneke filmi izledim...

Before Sunrise daha öncede izlediğim başucu filmlerimdendir . Bugün izlemeyen bir arkadaşımı bulunca hemen tvnin başına geçirdim :)) Çok dinlendirici ve huzur verici olduğunu düşünüyorum . Diyaloglar ve karakter analizleri çok başarılı . Büyük ihtimal herkes kendinden bir şeyler bulacaktır. Filmin hemen arkasından Before Sunseti izlemek ayrı bir haz bana göre bugün bunu yapamadım ama ilk izlediğimde ara vermedem devam filmini izlemiştim.

Benny's Video

Aile ,şiddet ,psikoloji üzerine yoğunlaşan film yer yer yavaş ilerliyor . diğer izlediğim Haneke filmlerinin aksine klişelerden uzak sağlam bir gerilim filmi olmasada izleyini dumur ettiği kesin .

prensesin uykusuyum :9

Before Sunrise ı indirmiştim ben de birkaç hafta önce. İzlenmeyi bekliyor hala. Çok övgüler var. Ben de beğeneceğimi umuyorum.

Häxan

1922 İsveç/ Danimarka yapımı sessiz film. Film her ne kadar korku filmi kabul edilse de cadılık, cadılığın kökeni, ortaçağın karanlık ve hastalıklı zihniyeti, din kurumlarının yetklerini istismar edişini ve günümüzdeki ( çekildiği dönemdeki) parallellikleri ile enfes bir belgesel.

Yönetmenin sinema dili etkileyici, üslubu samimi ve anlatımı öğretici. Resmen histeri ve cadılık üzerine bir tezin görsel anlatısı. Yalnızca ortaçağda cadıların din adamları tarafından yakılıp türlü işkencelere maruz kalışı değil; günümüzde hala tabiatı tam olarak bilinemeyen ruhsal bozukluklardan muzdarip kişilerin de dışlandığı, acı çekmeye zorlandığı anlatılarak hem sinemacılıkta başarı yakalıyor hem de izleyenin vicdanına sesleniyor.

7 bölümden oluşan film öncelikle insanlık tarihi kadar eski cadı mitini ve çeşitli kültürlerde nasıl yer edinip yayıldığını aktarıyor, ardından oyuncular devreye giriyor ve ortaçağdaki akıl almaz sorgu yöntemleri canlandırılıyor ve filmin sonunda yönetmen açıkça psikiyatrinin gelişimiyle cadılığın bilimsel temele oturup histerinin yanlış adlandırılması olduğunu ifade ederken, akıl hastanelerindeki durumun da cadı avındakinden pek farkı olmadığını dile getiriyor. Görsel materyalin bir çubuk yardımıyla çözümlenmesi de hoş bir ayrıntıydı. Hasılı; bilgilendirici, ayrıntılı bir çalışma olmuş, savunduğu tezi ile Michel Foucault'ın öncüsü gibi...
Atlantis:6

Son düzenleme:
öyle bi yazmışın ki bunu da izliycemm:26:

Resimlerle anlatımı güçlendirilmiş bir kitabı anımsatıyor daha ziyade, bu üslup ilgini çeker mi bilmiyorum ama... yine anlaşalım ben önermedim, beğenmezsen sorumluluk kabul etmem:p sadece yönetmenin hem geçmişle bugün ( o gün) arasındaki kurduğu bağı ve özgün sinema dilini çok takdir ettim, he bir de çubuğunu:D oyuncularla kamera arkasında yaşadığı bir diyaloğu da filme katması hoştu=)

selam kızlar :3:

2 günlük tatilimde sadece 1 film izleyebildim..ejderha dövmeli kız..tutamadım kendimi izledim gitti :9: film iki buçuk saat sürüyor.sonunda çözülmesi güzel.hiçbir ipucu yok.sürprizler var.ama çok fazla sex ve tecavüz sahnesi var.hele dövmeli kızımızın görmediğimiz yeri kalmadı :9: bu yüzden sevemedim sanırım..

PrensesPeri:4

dün gece bi heves ettim ve Management'i izledim.

Komedi desen tam değil, romantik desen ondan da emin olamıyorsun. Film aynı zamanda duygusal olarak hiçbir şey hissettirmedi bana. Tamamen vakit kaybı oldu. hiç tavsiye etmem.

Orchidea:12

bu arada sizin film günlerini sürekli takip ediyorum.

uzuuuuuun bir liste yaptım kendime.

Yakında izlemeye başaldıkça sizlerle paylaşmak isterim:3:

Häxan

1922 İsveç/ Danimarka yapımı sessiz film. Film her ne kadar korku filmi kabul edilse de cadılık, cadılığın kökeni, ortaçağın karanlık ve hastalıklı zihniyeti, din kurumlarının yetklerini istismar edişini ve günümüzdeki ( çekildiği dönemdeki) parallellikleri ile enfes bir belgesel.

Cadılıkkk mııııı.... Waaoooww izlemem lazımmmm... Senden çok film çalıyorum Atlantis. Şu çok uçuk karakterlere sahip olan film var daha sırada. :D

Son düzenleme:
24 Aralık 2010 – 24 Ocak 2011 sinema günlüğümüz

Sinema Günlüğü Katılımcısı - İzlediği Film Sayısı

1. guvastanema .....................8
  2. Revolucion .........................1
  3. PrensesPeri ........................4
  4. atlantis .............................6
  5. Duygu.C .............................
  6. Liza ..................................3
  7. prensesin.uykusuyum ...........9
  8. orchidea ............................12
  9. Tryamor ............................9
  10. katrem ..............................5

bugün kendime 1tb disk aldım çok mutluyum gelsin filmlerrr:52:

Son düzenleme:
Secret Window : Ahhhh Johnnyyyy :69::69: Ona lafım yok. Bu herif için izlenir de benim kara bahtım kör talihim nasıl seçimler yaptırıyor ki ben hep aynı tarz hikayeden oluşan filmleri izleyip duruyorum son 2 haftadır. :84::84::84: Offff bu da, black swan ve abre los ojos da aynıydı işte. 2 haftada 3 aynı film.
Film için yorum yaparsam spoiler olacak. Susuyorum. Zaten Johnny severler çoktan izlemiştir. Birkaç sene böylesi baş karaktere sahip filmlerle muhattap olmak istemiyorum. Yeter! :84::84: Gerçi son cümlem de diğer iki filmi izlemeyenler için spoiler oldu. :s

Tryamor : 9

Son düzenleme:
Secret Window : Ahhhh Johnnyyyy :69::69: Ona lafım yok. Bu herif için izlenir de benim kara bahtım kör talihim nasıl seçimler yaptırıyor ki ben hep aynı tarz hikayeden oluşan filmleri izleyip duruyorum son 2 haftadır. :84::84::84: Offff bu da, black swan ve abre los ojos da aynıydı işte. 2 haftada 3 aynı film.
Film için yorum yaparsam spoiler olacak. Susuyorum. Zaten Johnny severler çoktan izlemiştir. Birkaç sene böylesi baş karaktere sahip filmlerle muhattap olmak istemiyorum. Yeter! :84::84: Gerçi son cümlem de diğer iki filmi izlemeyenler için spoiler oldu. :s

Tryamor : 9

evet ya çok fena oldu hem de:43: Black Swan ı izleyecektim, konusunu dahi okumadan izlemiş kadar oldum:D:D neyse çok da büyük kayıp değildir herhalde:D

Secret Window çok iyi bir film değildi lakin Johnny Depp mükemmeldi o filmde:D Tüm film boyunca neredeyse onu izliyoruz zaten, uzanıyor kalkıyor yazıyor sigara içiyor... aklımda kalan detaylar bunlar:1:

Secret Window'da nasıl Johnny harikaysa, Black Swan'de de dans sahneleri unutulmaz oldu benim için. Hatırladıkça hala heyecanlanıyorum.

Diğer mevzuya gelince... Zaten filmi izlemeye başladığında çözeceksin hemen olayı, sürpriz değil, belli ediyor kendini. Bir şey kaybetmedin. :26:

Heima

Sigur Ros'un 2006 da gerçekleştirdiği dünya turnesinin ardından kendi ülkeleri İzlanda'ya dönüp açık alanlarda verdiği ücretsiz konserler dizisini anlatan bir belgesel. Hem Sigur Ros'un tarifi imkansız müziği ile tanışmak hem de İzlanda'nın eşsiz güzelliklerini görmek için izlenmesi elzemdir. Müzik esrime haline sürüklüyor insanı, görüntülerle birleşince ruhun en derinlerine işliyor. En azından fragmanını izlemenizi öneririm, fragmandaki parça ve İzlanda kareleri sizi mutlaka çekecektir kendine:)

güzel güzel yazılmışı varken kolaycılığa kaçtım:) Müzikler öyle derinden geliyor ki gözlerimi kapatıp transa geçtim birkaç kez. Her izlediğimde farklı yerlerde transa geçersem filmi tamamlarım:66: Klasik belgesel anlayışının dışında video art tadında fakat bir söylemi olan harika bir belgesel. yine bir teşekkür beni sigur ros ile tanıştırdığın için. 'ben sıradan bir insanım. aptal olmayı da seviyorum' hayran oldum.

guvastanema 9

Kızlar merhaba yeni gördüm topiğinizi, bende film izlemeyi severim zaman buldukça da izlerim, sizlerden gelen yorumları takip ederim bundan sonra film arşivime eklemek isteyeceklerim olacaktır mutlaka, izlediğim önereceğim filmleri de paylaşırım

Back