Selam kizlar, bazi tecrubelerimi paylasmak isterim.
Bu konuda sizden bilgili oldugum icin degil, hem grubu actigim icin hem de veremedigim zorlu kilomu verdigim icin...
*oncelikle yemeyi azaltarak kilo verilmiyor,verilse de zor bir donem gecirsek hemen geri aliyoruz.
O yuzden kendimize bir sure belirleyelim
(1 ay, 2 ay) bu surecte o kadar saglikli beslenelim ki, abur cubura, ozendigimiz yiyecege vakit kalmasin.
Tabi ki gercek hayat boyle degil, tatlisi da, hamburgeri de var ama vucudumuza yerlesmis ve gitmesi zor olan kiloyu bunlardan feragat ederek verince vucut alisiyor ve kilo vermek kolaylasiyor.
1 aydir diyet yapamiyorum, spor yapmiyorum ama 1,5 kilo gitti, basladigimda cok seri gidecekmis gibi duruyor.
*evde ne piserse pissin bir kahvalti rutini olusmali,1 dilim ekmek,lor,yumurta,zeytin ve salatadan olusan.
*ben oglen sadece ara ogun yapiyordum 3 kasik yogurt ve 1 meyve,2 ceviz.
*aksam 18.00 gibi kapanmali ve gece o acligi cekmeliyiz, 1 ay sabretsek cidden cok kolaylasiyor.
*2 ay once bana erken yemeyi bitir deseniz migrenim var 7,8 gibi yerim ben derdim.ama zamanla alakasi olmadigini,vucudun yavas yavas alistigini,gece 3 gibi yatsam da su icerek durulabildigini gordum.
*bu donemde sekeri,unu cikarabilirz hayatimizdan,her seyin muadili var. Mesela pandemiden sonra un yerine badem unu,seker yerine bal,pekmez,tahin kullanarak devam ettim.
*bazen kahvaltidan sıkıldigimizda haslanmis yulaf,sut,meyve,ceviz,tarcin,tahin super oluyor.
*bu surecte metabolizmayi hizlandirmak icin bazi seyler denemek lazim.
10 gun haslanmis maydanoz ve limon suyu icmistim ogunlerden once.
Benzer kürler de var.
Ben bu surecte bazi gezileri,eglenceleri iptal ettim ya da tok gittim, işim geregi cok fazla ikram oluyor gormezden geldim cunku kafamda o 1 ay vardi.
Bu arada cok usengecim,yemek yapamam,alisveris bile yapamam ama haftalik her seyi hazirliyordum 1 hafta kafam rahatti.
*aksamlari canim yemek istemezse buzluktan daha once haslanmis bir baklagil ve salata ayran yapiyordum.
*evde abur cubur olmadigi icin en duramadigim zamanlarda ceviz veya findik atiyordum agzima.
Ama 1 aydir eve barlar ,zuberler almaya basladim.aklima gelmisken gunumuz kosullarinda ne kadar paketli gidadan uzak durabiliyorsak o kadar iyi.
Sut,yogurt,tereyag,zeytinyagi,meyveler vs her sey katkili,imkan varsa köylülük en guzeli.
Son onerim,1 haftadir farkettim.
Ben sporsuz kilo verdim, yavas gidiyor diye hep hayiflaniyordum.
Simdi yememe ragmen biraz hareketliyim diye kilo almiyorum, yani yuruyus ve egzersiz cidden harika bir sey.
Kilo veridkten sonra genis tahlil yaptirdim,sınırda yuksek cikan kolesterolum dahil her seyim guzel cikti.
Tabi 3 aylik halde;
B12-d vitamini
Alfalipoik asit-koenzim q10
Hyaluronik asit-kolajen kullaniyorum.
tekrar soyleyeyim, belki bir cumle ornek olur, ise yarar diye yazdim.
Cok fazla video izledim, okudum,ornek menu inceledim.
Hizli kilo verip, kas kaybetmenin de, yavas kilo verip ayni kaloriyi sagliksiz urunlerden almanin da bize faydasi yok.