Sigarayı nasıl bıraktım?

bende bırakamıyorum.
ama piskoljik olduğuna inanıyorum
ben bu sigarayı asla bir daha içmiyecem
dediğim an evet içmiyorum
hamile kaldığımı öğrendiğim an son sigaramıda içeyim aklımda kalmasın demiştim
ve içmeyeceğime söz verdim emzirme dönemini de sayrsak 1 sene içmedim diyebilirm.
ama yine başladım.
bu sefer niçin söz vereceğim kendime onu bulamadım
gerçi çok sebep var içmemem için ama
bırakamıyorum işte

sigara içmeme nedenlerin bunlar olabilir mi????
allah bağışlasın evladını... onu dünyaya getirdin ve sağlıklı büyütmek senin görevin. sen sağlıklı olmazsan ona bakamazsın :)
sigarayı evde içiyorsundur ister istemez onun ve başkalarının havasını kirletiyorsun..
sigara içip yanıma gelenlerin kokusundan dolayı yüzümü ekşitmeden duramıyorum :)

sigara içmeme nedenlerin bunlar olabilir mi????
allah bağışlasın evladını... onu dünyaya getirdin ve sağlıklı büyütmek senin görevin. sen sağlıklı olmazsan ona bakamazsın :)
sigarayı evde içiyorsundur ister istemez onun ve başkalarının havasını kirletiyorsun..
sigara içip yanıma gelenlerin kokusundan dolayı yüzümü ekşitmeden duramıyorum :)

haklısın evet,,
bana birşey olsa çocuklarıma kim bakarr.
offffff
niyetine girmedim daha tam olarak
ama bırakmak istiyorum
birazda kafada bitiyor iş.

:KK43:(kötükedihüso

Eklentiler

• $sigaranin-zararlari-resim.jpg
    $sigaranin-zararlari-resim.jpg
    31,3 KB · Görüntüleme: 92
Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar.
Dudak, yanak ve gırtlak kanserine neden olur. Hatta sigarayı yakmadan dudağında taşıyan yada tütün çiğneyenlerde de ağız için kanserleri görülür.
Dilde, tat alma duyusunda bozulmalar olur.
Beyin hücrelerinin ölümüne yol açar. Öğrenme bozuklukları, hafıza zayıflığı ve erken bunama görülür.
Göz merceğinin saydamlığının azalmasına yani katarakta sebep olur.
Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur. Selülitlere sebep olur.
Burunda koku alma duyusu azalır.
Sinüzit, farenjit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıklarına yol açar.
Damar sertliğini hızlandırır. Beyin ve kalpte damar tıkanıklığına neden olur. Kalp krizi ve tansiyon yükselmesi görülür.
Erkeklerde iktidarsızlığın başlıca sebeplerindendir. Ayrıca mesane kanserinin önemli nedenlerindendir.
Akciğerlerde çeşitli hasarlara, astım ve kronik bronşit gibi hastalıklara neden olur. Bronşlarda ve akciğerlerde birçok çeşit kanserin oluşmasına neden olur.
Gastrit, ülser ve reflü hastalığına sebep olur. Mide ve yemek borusu kanserine yol açar.
Gebelikte tüketilen sigara düşük doğumlara ve bebekte gelişme geriliğine neden olur.
Erken menopoz ve rahim kanserinin sebebidir.
Parmaklarda sararmaya ve tırnaklarda zayıflamaya yol açar.
Kemik erimesine neden olur.
Burger hastalığına sebep olur. Bu haslatık, el ve ayaklardan başlayarak tıkanıklığa yol açar ve uzuvların kesilmesi gerekir.
Vücutta yorgunluk, uykusuzluk hali, stres, gerilim, performansta düşme ve reflekslerde azalma görülür.
Pankreas kanseri riski artar.
Hastalık, yara ve ameliyat tedavileri uzun sürer.
Kullanılan ilaçları etkisizleştirebilir.
Bütçenize yük olur, çevre kirliliğine yol açar, yangınların en önemli sebeplerindendir.
Çocuklarınız kanseri önleyen genlerden yoksun hayata gelir.
Hamilelerde %10-15 eksik kiloda doğuma ve bebek zeka eksikliğiyle doğar.
Çevrenizdekileri de bu zararları verirsiniz. Çocuğunuzun sigaraya başlama oranı daha fazladır

alıntı

SİGARANIN ZARARLARI
Ağız kokusu yapar, diş ve diş eti hastalıklarına yol açar.
Dudak, yanak ve gırtlak kanserine neden olur. Hatta sigarayı yakmadan dudağında taşıyan yada tütün çiğneyenlerde de ağız için kanserleri görülür.
Dilde, tat alma duyusunda bozulmalar olur.
Beyin hücrelerinin ölümüne yol açar. Öğrenme bozuklukları, hafıza zayıflığı ve erken bunama görülür.
Göz merceğinin saydamlığının azalmasına yani katarakta sebep olur.
Cildin yapısının bozulmasına neden olur. Leke ve kırışıklık oluşur. Selülitlere sebep olur.
Burunda koku alma duyusu azalır.
Sinüzit, farenjit, bademcik ve orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu hastalıklarına yol açar.
Damar sertliğini hızlandırır. Beyin ve kalpte damar tıkanıklığına neden olur. Kalp krizi ve tansiyon yükselmesi görülür.
Erkeklerde iktidarsızlığın başlıca sebeplerindendir. Ayrıca mesane kanserinin önemli nedenlerindendir.
Akciğerlerde çeşitli hasarlara, astım ve kronik bronşit gibi hastalıklara neden olur. Bronşlarda ve akciğerlerde birçok çeşit kanserin oluşmasına neden olur.
Gastrit, ülser ve reflü hastalığına sebep olur. Mide ve yemek borusu kanserine yol açar.
Gebelikte tüketilen sigara düşük doğumlara ve bebekte gelişme geriliğine neden olur.
Erken menopoz ve rahim kanserinin sebebidir.
Parmaklarda sararmaya ve tırnaklarda zayıflamaya yol açar.
Kemik erimesine neden olur.
Burger hastalığına sebep olur. Bu haslatık, el ve ayaklardan başlayarak tıkanıklığa yol açar ve uzuvların kesilmesi gerekir.
Vücutta yorgunluk, uykusuzluk hali, stres, gerilim, performansta düşme ve reflekslerde azalma görülür.
Pankreas kanseri riski artar.
Hastalık, yara ve ameliyat tedavileri uzun sürer.
Kullanılan ilaçları etkisizleştirebilir.
Bütçenize yük olur, çevre kirliliğine yol açar, yangınların en önemli sebeplerindendir.
Çocuklarınız kanseri önleyen genlerden yoksun hayata gelir.
Hamilelerde %10-15 eksik kiloda doğuma ve bebek zeka eksikliğiyle doğar.
Çevrenizdekileri de bu zararları verirsiniz. Çocuğunuzun sigaraya başlama oranı daha fazladır
alıntı

cnmmm ben çooook denedim ama olmuyor işteee yaa ki şuan aslında bırakmam lazım çocuk duşunuyoruz vee kistim var tedavi aşamasındayım 2 ay önce öğrendim kistim olduğunu kontrole gittim küçülmüş belki bıraksaydım tamamen kurtulmuş olucaktım ama olmuyor işte her akşam yatmadan önce duşumu alıyorum ohh mis gibi oluyorum ama sabah kalkınca değişen hiçbirşey yokkk daha önce bıraktım 20 gün kadar aptal kafam tekrar içtim bi taneden bişey olmaz deyipte ama oldu veee 20 günün acısını çıkarttım fazlasıyla denemediğim şey kalmadı ama sanırımm önce iradeee inşallah bi gün yazarım bende bıraktım diye

bende 2 gün oldu bırakalı.ama ara ara çok canım istiyo,sanki susamış gibi oluyorum resmen sigaraya susuyorum.bol bol su içiyorum fakat susuzluğum geçmiyor.ayrıca fazla kilomda var bu aralar az yiyorum fakat hem yemeden hem sigara içmeden olmuyor kilo almadan nasıl bıraksam sigarayı bir biken varsa söylesin lütfen.

Canın sigara istediğinde birşey yemek zorunda değilsin.Zaten sigaranın yerini tutmayacağı için isteğinde geçmez.Sadece bir süre ağzını oyalar.abaen ilk haftalar sigara her aklıma geldiğinde derin derin nefes egzersizleri yaptım.Çok iyi geldi bana.Bunun yanında bol su,maden suyu,yeşil çay tükettim.Bir de karanfil çiğnemek gerçekten oyalıyor.Ağzının tadını değiştirdiğinden unutturuyor sigarayı.Kendi sağlığın için büyük bir adım atmışsın.Devam et,vazgeçme sakın.2 ay oldu ben bırakalı.Artık günleri saymıyorum.Sadece onu hatırlatacak şeyler olduğunda aklıma geliyor,hemen geçiyor.Günler öyle çabuk geçiyor ki,pes etme nolur.Sigarasız hayat çok daha güzel.....

Canın sigara istediğinde birşey yemek zorunda değilsin.Zaten sigaranın yerini tutmayacağı için isteğinde geçmez.Sadece bir süre ağzını oyalar.abaen ilk haftalar sigara her aklıma geldiğinde derin derin nefes egzersizleri yaptım.Çok iyi geldi bana.Bunun yanında bol su,maden suyu,yeşil çay tükettim.Bir de karanfil çiğnemek gerçekten oyalıyor.Ağzının tadını değiştirdiğinden unutturuyor sigarayı.Kendi sağlığın için büyük bir adım atmışsın.Devam et,vazgeçme sakın.2 ay oldu ben bırakalı.Artık günleri saymıyorum.Sadece onu hatırlatacak şeyler olduğunda aklıma geliyor,hemen geçiyor.Günler öyle çabuk geçiyor ki,pes etme nolur.Sigarasız hayat çok daha güzel.....

peki canım vücudunda neler değişti yani olumlu yönleri ne oldu?vede bu istek nezaman bitecek ne zaman unutucam,kritik kaç günüm var daha yani nezaman bıraktım diycem?

nadirem ve aygün her ikinizi de kutluyorumm. ne güzell.. umarım devamı gelir..
ben açken sigara içtiğim içim sigarayı bıraktığımda öğün atladığımda canım sigara istiyordu. banyodan çıkınca keyf yapardım bir süre banyo yapmak eziyet gibi geldi
telefonda çok zaman geçiriyordum bu yüzden sigarayı da o sırada çok içiyordum
telefon görüşmelerimi azaltmıştım

bol bol diş fırçalamak iyi geldi bana sende dene istersen canımm :)

Tam anlamıyla kurtuldum demek için erken.Mesela evde yalnızsam,kızım erken uyuduysa ve üstüne canım çok sıkılıyorsa çok aklıma geliyor.Ama dediğim gibi artık sadece onu hatırlatan durumlarda ciddi istek uyanıyor.pERİNİNKIZI arkadaşımızda yazmış ya,banyoda çok vakit geçirip rahatladıktan sonra aklıma geliyor.Önemli olan sigarayı neden bıraktığını aklından hiç çıkarmaman.Son sigaranı içerkenki düşüncelerini tekrarla sık sık.Sigaradan ne kadar çok bıktığını...Sigarayı bıraktık,çünkü bırakmayı göze alacak kadar geçerli sebeplerimiz vardı.Zaman geçtikce insan biraz unutuyor sanki o sebepleri,o yüzden tekrar bir iki içme düşüncesi dönüşü olmayan bir yola sürüklüyor.Önemli olan işte bunu iyice beynine sindirmen.Öyle çok tekrarlaki bırakma sebeplerini,beynin bunu kabullensin.sigara.tv adresinde açıklamalı yöntem var.O siteye bir bak derim ben.Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu kitabını okumanı da tavsiye ederim.

Sigarasız yaşama alışma dönemi diyelim bu zamana.Bunca yıldır aktif şekilde tekrarladığımız bir bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyoruz.Bunun çok kolay olacağını bekleme zaten.Sakin olursan,sigara içmeyeceğim diye dövünmek yerine aklına geldikçe güzel şeyler düşünüp kendine başka uğraş bulursan daha rahat geçirirsin bu dönemi.Bırak zaman aksın gitsin,sakin ol,bitki çayları iç mesela.Çok canın istediğinde dişlerini fırçala,parfüm sık..Kritik gününü bekleme...

Bendeki değişikliklere gelince...
Saçlarım parladı.
Sabahları ağzım leş gibi kokmuyor.
Yüzümdeki o hastalık sarısı renk gitti,yanaklarım ve dudaklarım pembeleşti,
Yüzümün kuruluğu geçti,artık yüzüm pullanmıyor.
Dişlerimin beyazladı.
Sabahları daha dinç kalkıyorum.
Nefes aldığımda artık bütün ciğerlerime dolduğunu hissedebiliyorum.
Artık kızımın bana her ihtiyaç duyduğunda ona sarılıp çekinmeden öpüyorum.opuyorumnanaktan

nadiremm harikasın. harikayız aslında :)
aygün sen de bunları anlat bize ..
güzel haberlerini bekliyorum

evet başarıyorum galiba.bugün 4.günüm ve ben bir tane bile içmedim daha.içmemde.şimdiden dudaklarımda pembeleşme var fakat sankş dudağım alacalı oldu gibi biraz pembe biraz beyazımsı gibi anlayamadım sonra damağımda ve boğazımda kabarcıklar çıktı boğaz ağrım var sanırım içimdeki mikropları atmaya başladım. bakalım gelişmeleri yazarım..

X