• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktınız acaba?

Kızlar iyi geceler. Sigara konusunda çok dertliyim bırakmak istiyorum. Eşimle bebek istiyoruz 2 aydır deniyoruz ama ben hala sigara konusunu maalesef halledemedim. Aslında kimyasal gebelik geçirdim çift çizgi gördüğüm an 1 hafta boyunca ağzıma sigara koymadım ama kimyasal olduğunu öğrendiğimde tekrar içtim. Hergün bugün son içmeyeceğim diyorum bu son sigara diyorum ama sabah olunca tekrar yakıyorum yada geceye kadar dayanıyorum gece neyse 1 taneden bir şey olmaz diye yakıyorum sonra ardı ardına 2 3 tane içiyorum sabaha kadar da ya hamile kaldıysam da şuan ben kendi bebeğimi zehirliyorsam diye düşünüp duruyorum. Eşimle de bu konuda sürekli tartışıyoruz lütfen bana bir yol gösterin bırakanlar nasıl bıraktınız acaba bir fikir verin bana çok zor durumdayım😔
YouTube’da bir video var. 1 saatlik. Onu izleyen her arkadaşım bıraktı. Tabii bırakma isteği ve kararı insanın içinde olgunlaşıyor ve öyle bir yere varıyor ki öyle izliyorlar videoyu. Yoksa hipnotize edip de bıraktırmıyor sonuçta

YouTube’da bir video var. 1 saatlik. Onu izleyen her arkadaşım bıraktı. Tabii bırakma isteği ve kararı insanın içinde olgunlaşıyor ve öyle bir yere varıyor ki öyle izliyorlar videoyu. Yoksa hipnotize edip de bıraktırmıyor sonuçta
Çok teşekkür ederim öneriniz için ☺️ izledim bugün gerçekten de faydası oldu. Ara sıra sigara Bi yokluyor ama baş ediyorum bakalm

Yorumlara sonuna kadar katılıyorum
3 gün yada 1 hafta içneden geçirirseniz ve kararlıysanız canınız istemiyor
Ama 1 taneden bişey olmaz diyip bir tane yakınca arkası geliyor
Önemli olan bırakınca bi taneden bişey olmaz dememek
Ben geçen yaz bırakmıştım bi taneden bişey olmazla tekrar başladım
Uzun bir aradan sonra yaktığım o ilk sigara iğrenç gelmişti başım dönmüştü ben bunu nasıl içmişim demiştim ama arkası öyle olmadı 😆

Yorumlara sonuna kadar katılıyorum
3 gün yada 1 hafta içneden geçirirseniz ve kararlıysanız canınız istemiyor
Ama 1 taneden bişey olmaz diyip bir tane yakınca arkası geliyor
Önemli olan bırakınca bi taneden bişey olmaz dememek
Ben geçen yaz bırakmıştım bi taneden bişey olmazla tekrar başladım
Uzun bir aradan sonra yaktığım o ilk sigara iğrenç gelmişti başım dönmüştü ben bunu nasıl içmişim demiştim ama arkası öyle olmadı 😆
Evet zaten arkadaşların önerdiği videoda bundan bahsediyor 😊 tek bir tane yaktığımız anda sil baştan başlıyoruz maalesef. Bende daha önce çok bıraktım 3 4 ay hiç içmediğim oldu ama maalesef bir sigara ile bu günlere geldik

Evet zaten arkadaşların önerdiği videoda bundan bahsediyor 😊 tek bir tane yaktığımız anda sil baştan başlıyoruz maalesef. Bende daha önce çok bıraktım 3 4 ay hiç içmediğim oldu ama maalesef bir sigara ile bu günlere geldik
Eşiniz içmeye devam ediyorsa zorlanırsınız. Eşiniz de bıraksın. Bebeğe o pis kokuyla mı yaklaşacak Allah korusun. 70’ten fazla zararlı madde var sigarada ama en önemlisi radyasyon var. İki paket sigara, bir akciğer röntgeni kadar radyasyon veriyor

Videoda beni etkileyen de “sigara içince stres atıyorum” diyenler ile ilgili kısımdı.
zaten nikotin ihtiyacı yüzünden diğer insanlardan daha stresli olunuyor, sigara içtikten sonra da birkaç dakika içinde daha yüksek stres seviyesine dönülüyormuş

Eşiniz içmeye devam ediyorsa zorlanırsınız. Eşiniz de bıraksın. Bebeğe o pis kokuyla mı yaklaşacak Allah korusun. 70’ten fazla zararlı madde var sigarada ama en önemlisi radyasyon var. İki paket sigara, bir akciğer röntgeni kadar radyasyon veriyor
Maalesef eşim de içiyor. Ama ben başarırsam onu da bırakmaya ikna edeceğim inşallah.

Videoda beni etkileyen de “sigara içince stres atıyorum” diyenler ile ilgili kısımdı.
zaten nikotin ihtiyacı yüzünden diğer insanlardan daha stresli olunuyor, sigara içtikten sonra da birkaç dakika içinde daha yüksek stres seviyesine dönülüyormuş
Evet benim de en büyük bahanem buydu zaten. Kafamı dağıtıyorum sıkıntılarımı unutuyorum sanki içince diyordum kendime

Bemde hamile olduğumu öğrendikten sonra Çok zorlandım ilk hafta hamile olduğumu bile bile içtim 😢🤦🏻 ama sonra ağızıma bile koymadım..

Doğurdum ve hala sigara içiyorum maalesef..

40 küsür sene sigara içmiş anneannem bundan 10 sene önce falan sigaraya gelen zama sinirlenip bir anda bıraktı.
annem kalp krizi geçirdi sonrasında bıraktı.
ben bir dönem dumanı ciğerime çekmeden sadece ağzımda tutup üfleme tarzında içtim.
ciğerime çekmiyorum nolacak yaa desem de bir süre sonra alışkanlık yaptığını farkettim mesela.
iş sırasında mola verdiğimde, yok yemekten sonra, yok yatmadan önce falan derken günde toplam 3-4 tane falan içerdim bir paket bir hafta giderdi.
sonra onu bıraktım kokuyor çünkü.
bir de ben annemden falan gizli içmiştim onun da etkisi vardı.
yok kokuyorsam sorun olur yok içtiğimi anlamasın vs durumlarıyla uğraşmaktansa hiç içmemek en güzeli.
hala zaman zaman ah be şimdi yakaydım bi tane falan diye geçer aklımdan ama uzun zamandır yapmıyorum, almıyorum sigara falan.

Eşim günde 2 paket içiyor. Annesini akciğer kanserinden kaybetti. Ev kıraathane gibi kokuyor. Ama asla bırakmıyor.
Tüp bebek tedavisi görürken spermleri yavaş olduğu için doktor bırak dedi. Eczaneden o bilindik pahalı ilacı aldık. 10 gün içti. Bu bana çok yan etki yapıyor, uyutuyor dedi bıraktı.
Akapunkturcuya gittik. Çok klas bir doktordu. Ön görüşmeye ben de girdim. Sana neden içiyorsun diye sormayacağım. Senin nedenlerini elinden alacağım diye uzunca mantıklı bir konuşma yaptı. Eşimi ikna edemedi çünkü içinde bırakma isteği yok.
bırakmak için kalp krizi geçirmeyi bekliyormuş. Beni de pasif içici yapıyor. Çıldırıyorum 😡 Sonra diyor ki ilk tanıştığımızda da içiyordum. Ben seni değiştirmiyorsam, sen de beni değiştirmeye çalışma 😡😡

Bemde hamile olduğumu öğrendikten sonra Çok zorlandım ilk hafta hamile olduğumu bile bile içtim 😢🤦🏻 ama sonra ağızıma bile koymadım..

Doğurdum ve hala sigara içiyorum maalesef..
Inşallah bırakırsınız sizde ben kendimi bıraktım sayıyorum umarım Bi gaflete düşmem

Eşim günde 2 paket içiyor. Annesini akciğer kanserinden kaybetti. Ev kıraathane gibi kokuyor. Ama asla bırakmıyor.
Tüp bebek tedavisi görürken spermleri yavaş olduğu için doktor bırak dedi. Eczaneden o bilindik pahalı ilacı aldık. 10 gün içti. Bu bana çok yan etki yapıyor, uyutuyor dedi bıraktı.
Akapunkturcuya gittik. Çok klas bir doktordu. Ön görüşmeye ben de girdim. Sana neden içiyorsun diye sormayacağım. Senin nedenlerini elinden alacağım diye uzunca mantıklı bir konuşma yaptı. Eşimi ikna edemedi çünkü içinde bırakma isteği yok.
bırakmak için kalp krizi geçirmeyi bekliyormuş. Beni de pasif içici yapıyor. Çıldırıyorum 😡 Sonra diyor ki ilk tanıştığımızda da içiyordum. Ben seni değiştirmiyorsam, sen de beni değiştirmeye çalışma 😡😡
Benim eşimde içiyor maalesef ama 1 paket falan. Erkekler bizim kadar iradeli değil maalesef bizim anne olma duygumuz ağır bastığı için o duyguya girip kafamızda bitirebiliyo ruz ama erkeklere bu duygu çok geç geliyor

40 küsür sene sigara içmiş anneannem bundan 10 sene önce falan sigaraya gelen zama sinirlenip bir anda bıraktı.
annem kalp krizi geçirdi sonrasında bıraktı.
ben bir dönem dumanı ciğerime çekmeden sadece ağzımda tutup üfleme tarzında içtim.
ciğerime çekmiyorum nolacak yaa desem de bir süre sonra alışkanlık yaptığını farkettim mesela.
iş sırasında mola verdiğimde, yok yemekten sonra, yok yatmadan önce falan derken günde toplam 3-4 tane falan içerdim bir paket bir hafta giderdi.
sonra onu bıraktım kokuyor çünkü.
bir de ben annemden falan gizli içmiştim onun da etkisi vardı.
yok kokuyorsam sorun olur yok içtiğimi anlamasın vs durumlarıyla uğraşmaktansa hiç içmemek en güzeli.
hala zaman zaman ah be şimdi yakaydım bi tane falan diye geçer aklımdan ama uzun zamandır yapmıyorum, almıyorum sigara falan.
Aynen bencede alınmaması gerekiyor çünkü bir tane alındığında maalesef tekrar başlanıyor. İnanın şuan bende çok zorlanıyorum uyku bile tutmuyor ama zamanla geçecektir inanıyorum

Defalarca sigarayı bırakmayı denedim ama 3 gün, 5 gün ötesine geçememiştim maalesef, günde 2 paketi rahatça içiyordum. Bırakmak istiyor ama yaratacağı psikolojik etkiyi göze alamıyordum (daha önce denemelerime istinaden). Son olarak sigara bırakma merkezinden ilaç yardımıyla bıraktım. 2,5 ay oldu çok şükür, arada yokluyor sigara içme isteği ama zaman geçtikçe baş etmesi daha kolay oluyor.

Defalarca sigarayı bırakmayı denedim ama 3 gün, 5 gün ötesine geçememiştim maalesef, günde 2 paketi rahatça içiyordum. Bırakmak istiyor ama yaratacağı psikolojik etkiyi göze alamıyordum (daha önce denemelerime istinaden). Son olarak sigara bırakma merkezinden ilaç yardımıyla bıraktım. 2,5 ay oldu çok şükür, arada yokluyor sigara içme isteği ama zaman geçtikçe baş etmesi daha kolay oluyor.
İnşallah o yoklamaları da geçer. Sizin adınıza sevindim çok fazla içiyormuşsunuz kolay olmamıştır bırakmak

Bırakıyorum deyip bırakarak.
Paket almayarak, 1 kereden bir şey olmaz demeyerek.
Bende içiyordum özellikle evlenmeden önce çok çoğaltmıştım ama zarardan başka bir şeyi yok.
İnan bana sadece kendimizi kandırmışız.
Ne bir şeye çözüm oluyor ne bir derde deva.
Sadece bir oyun.

Bunun farkında olursan bırakırsın.

Back