• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bırakmak istiyorum ama olmuyor olmuyor olmuyor :(

Hamile kalmadan bu meretten kurtulmam lazım. Her geçen gün kayıp bir gün. Hamile kalana kadar arınmam için bir gün daha eksiliyor hayatımdan:KK43:

Hastanede sigara birakma poliklinigine basvurun. Onlar size bir yol cizerler
Bu arada niye birakmak iztediginizi bir kagida yazip her an yaninizda tasiyin ve icme isteginiz geldiginde bu kagidi okuyun
Bu size yardimci olacaktir.

Çayımı sigaramı alıp şööyle bi bdv bakim dedim konuyu gördüm. Aynı dertten muzdaribiz. Ama bi farkla. Kafada bitirmek dediğin zaten nefsine hakim olmak demektir.

Bende yıllardır günde 1buçuk 2 paket içen biriyim. Bu sene iki bebeğimi kaybettim. İlk bebeğimi kaybettikten sonra bırakmıştım. Ardından yine hamile kaldığımı öğrendim yaklaşık 3 ay içmedim. Canımda istemedi. İçimdeki canın yanında sigaranın lafı bile olamazdı sonuçta.. malesef kanama sonucu kalbinin durduğunu öğrendim. O an sigarayı yer gibi içtim. Mayıstan beri içiyorum anlayacağın. Genetik test sonucumda ise kanımda pıhtılaşma olduğu ortaya çıktı. Doktorum senin yanında dahi sigara içilmeyecek dedi. Bırakmalıymışım tamamen. Evet bırakmak istiyorum. Ama istemiyorum. İlk bıraktığımda kürtajın etkisiyle silip atmıştım. Diyet spor ağırlık verdm ne yesem neyin suyunu içsem şu hareket yağ eritmeye faydalı vs derken sigara aklıma bile gelmiyordu kendimi tamamen spora vermiştim..

Korunma sürecinden sonra bu ay benimde ilk denememdi tutmadı buyuk ihtimal. Adetimi bekliyorum. Sigaraya devam.. bugun yarın derken "son sigaram" klasiğini yasıyorum...

Reglm geldğnde ilk yaptığım gibi kendimi diyete ve spora vereceğim yine. Sağlıklı vucut sağlıklı yumurtlamak için çünkü pko hastasıyım ve düzensiz döngüm...

Velhasıl sana tavsiyem bugun 4 tane içym yarın 3 ertesi gün 2 vs azaltarak bırakırım deme hiç. O bana göre tamamiyle oyalanma, yalan. Birden keseceksin. Hiç içmeyeceksin... aktardan karabaş otu alabilirsin hem sakinleştirici özelliğine sahip sinir stresin sıkıntını alır. Arkadasım sigarayı bırakmak istedğnde ondan demleyip içerdi hemde nikotin ihtiyacını alıyo vucudun sigara istemiyor onu içince. Şunu içiyim daha içmycem deme hiç. Kangren olmuş parmağı kes at! Bak ne güzel akşama kadar içmiyormuşsun. Demekki dayanabiliyorsun kendine iradesizim deme hiç...

Başlı başına zarar, umarım kurtuluruz.

Nic dur diye bir tablet var onunla birakti esimin arkadasi.Benim arkadasim aktardan aldigi sigara biraktiran bir karisim vardi.icinde tarcin bikac baharat daha var.yarim cay kasigi gunde 3kez agzu atardi.birakti.tiksindim sigaradan dedi.Allah kolaylik versin
Merhaba aktar kendisimi hazirlamis karisimi nasil bir karisim.

Yarın yepyeni bir kafayla uyanmayi ümit ediyorum:KK70: Sigara düşünmek yok, olur da aklıma gelirse ağzıma hemen bi okaliptus şekeri atıvercem:KK53:

Yılların tiryakisi olarak tam iki kez bıraktım. Bu üçüncü denemem ve 1 aydır içmiyorum. Elektronik sigara, hap ya da herhangi başka bir şey denemedim. Azaltarak bırakayım dedim, başaramadım. Sonunda bir aydır geçmeyen öksürük, hırıltı ve sabah nefes alıp vermedeki zorluk gibi sebeplerle bırakmak istedim. Bir günde hiç bir aidat duymadan elimden attım. Canım istemiyor mu, hem de nasıl, deli gibi ama uğraş buldum kendime. Bir sürü ip aldım. Ha bire örgü örüyorum, el alışkanlığımı unutayım diye. Sanırım yavaş yavaş bitiyor. Aklınızda bitireceksiniz. Aklıma geldikçe ilk tiksindiğim anı beynine işliyorum bayağı işe yarıyor. Başarabilirsin yeter ki isteyin ve azimli olun.

Ne çayı ne abur cuburu ne temizliği ne şekeri ,sigaranın yerine koymayin.yerine koymayla bağımlılıktan kurtulamıyor insan.birakicaksin ve meydana gelicek stresi yönetmeyi bir şekilde ogreniceksin.zor mu, evet Çok zor ama imkansız degil

tam tamına 15 sene sigara içip ardından 2.pakete geçen biri olarak
bu 3.yılım içmedigim zamanın.
öyle ilaç/sakız vs gb yöntemler denemedim
her ezan okundugunda her duamım en başında rabbime dua ettim.
bırakamadıgımı dile getirip ancak onun ol demesi ile olacagını dile getirerek dua ettim
kabul oldu evet bir kaç hafta zorlandım her içmek istedigimde
rabbime dua edip sonra içmek mi diye kendimi durdurdum.
sizde içmeyin şimdi oyle rahatım ki
herşey çok güzel kokuyor

Champix
Eşim 2,5 aydır sinir küpü gibi dolaşıyor bu ilaç yüzünden
Mide bulantısı da yapıyor
Ama sigara içmiyor artık çok şükür

Yarama tuz bastın.. ilk hamileliğinde 9 ay boyunca içmemiş,doğumdan hemen sonra sigara yakmış ben..
emzirme döneminin sona ermesiyle tam gaz sigaralı günlerime geri döndüm..
şimdi yine hamileyim,yine 9 ay ara verdim sigaraya.. hayalim doğumdan sonra yaktığım sigara..
umarım bigün tamamen bırakırım.

Oldumu simdi bu :))) sende benim yarama tuz bastin..bende braktim hamile oldugumu ogrendigim anda.asiri tiryaki biri degilim ama neden bole oldum bilemiyorum:( asiri canim istiyor afedersin ruyamda sigara icer oldum.gunluk maksimum 7yle kapatirdim.bazen 5 bazen 4 bile..acaba zoraki oldugu icinmi bünye istiuor surekli?

Nisanlim bidaha icersen hakkımi helal etmem dedi 3 ekimden beri agzima koymadm. Simdi nisanlimi elestirenler olacaktir ama ben astm hastasiyim beni düşündüğünü bildiğim icin bende brakmayi cok istiyordum birakamiyordum onun icin bu cumlesi bana yetti. Bende braktm olay kafada bitiyor gbi bencede :/

Bırakm
Lanet olası öksürük, boğaz kuruluğu, gıcık, nefes alırken o hırıltı başladı yine. Ben bu lanet olası sigarayı neden bırakamıyorum offf:KK61:
Geçen ay 2 hafta içmedim, tekrar başladım. Elime, nefsime hakim olamıyorum. Her içişimde daha çok pişman oluyorum. Neden içtin diye soruyorum, kızıyorum kendime.
Kafanda bitir diyen arkadaşlar olacak, kafayla bitmiyor maalesef. Bu bildiğimiz bağımlılık, madde bağımlılığı. Nikotin sakızı denedim olmadı, elektronik sigara aldık o da işe yaramadı. Kaç kere elimdeki paketi ezip çöpe attım, gittim tekrar yenisini aldım. En son bırakmak istiyorum adlı filmi izledim, izledikten sonra 2 hafta hiç elimi sürmedim. Bu süreçte Eşimle neredeyse Allahın her günü tartışıyorduk sudan sebeple. Bu tartışmaları maalesef sigarayla sindirdim. 2 hafta dayanabildim yani. Eşimle sorunlarımız sigarayla çözüldü mü peki? Tabiki de hayır. İçtikten sonra hiçbir şey değişmedi. Sadece kendimi zehirledim:KK43: Ben gerçekten bırakmak istiyorum. Bu bağımlılıktan biran önce kurtulmak istiyorum. Aranızda kolayca bırakanlar var mı? Nasıl baş ettiniz? Olası kriz anlarında neler yaptınız?
Mesele kafada falan bitirmek değil o bildiğimiz hikaye yani. Asıl mesele kriz anlarında nefsine hakim olmak, gidip hemen sigaraya sarmamak.
Herşeyden önce Bebek düşündüğümüz için bırakmak ZORUNDAYIM! Brbrğimr bü köyülüğü yapamam. Bir düşüktrn sonra iki kat tedbirli olmal zorundayım. Bu ay tutmadı regl oldum. Yarından itibaren içmesem önümüzdeki ay’a kadar yavaş yavaş nikotini vücudumdan atmaya başlarım en azından. Kendime böyle bir hedef koydum. Başarılı olacağım inşallah.

Eski alışkanlıklarım yok mesela sabah gözümü açar açmaz içmiyorum. Önce kahvaltı yapıyorum etrafı toparlıyorum öyle içiyorum. Haftasonları 4-5 saat arayla içiyorum. Haftaiçi eşim paketi yanında götürüyor bırakma içmeyeceğim diyorum. Böylece 10-18 arası içmiyorum.
Bilmiyorum kendimi böyle teselli etmek doğru mu yanlış mı. En azından dayanabiliyorum bunu biliyorum. Bırakma hikayelerinizi benimle paylaşırmısınız arkadaşlar?
Bırakma hikayemi
Lanet olası öksürük, boğaz kuruluğu, gıcık, nefes alırken o hırıltı başladı yine. Ben bu lanet olası sigarayı neden bırakamıyorum offf:KK61:
Geçen ay 2 hafta içmedim, tekrar başladım. Elime, nefsime hakim olamıyorum. Her içişimde daha çok pişman oluyorum. Neden içtin diye soruyorum, kızıyorum kendime.
Kafanda bitir diyen arkadaşlar olacak, kafayla bitmiyor maalesef. Bu bildiğimiz bağımlılık, madde bağımlılığı. Nikotin sakızı denedim olmadı, elektronik sigara aldık o da işe yaramadı. Kaç kere elimdeki paketi ezip çöpe attım, gittim tekrar yenisini aldım. En son bırakmak istiyorum adlı filmi izledim, izledikten sonra 2 hafta hiç elimi sürmedim. Bu süreçte Eşimle neredeyse Allahın her günü tartışıyorduk sudan sebeple. Bu tartışmaları maalesef sigarayla sindirdim. 2 hafta dayanabildim yani. Eşimle sorunlarımız sigarayla çözüldü mü peki? Tabiki de hayır. İçtikten sonra hiçbir şey değişmedi. Sadece kendimi zehirledim:KK43: Ben gerçekten bırakmak istiyorum. Bu bağımlılıktan biran önce kurtulmak istiyorum. Aranızda kolayca bırakanlar var mı? Nasıl baş ettiniz? Olası kriz anlarında neler yaptınız?
Mesele kafada falan bitirmek değil o bildiğimiz hikaye yani. Asıl mesele kriz anlarında nefsine hakim olmak, gidip hemen sigaraya sarmamak.
Herşeyden önce Bebek düşündüğümüz için bırakmak ZORUNDAYIM! Brbrğimr bü köyülüğü yapamam. Bir düşüktrn sonra iki kat tedbirli olmal zorundayım. Bu ay tutmadı regl oldum. Yarından itibaren içmesem önümüzdeki ay’a kadar yavaş yavaş nikotini vücudumdan atmaya başlarım en azından. Kendime böyle bir hedef koydum. Başarılı olacağım inşallah.

Eski alışkanlıklarım yok mesela sabah gözümü açar açmaz içmiyorum. Önce kahvaltı yapıyorum etrafı toparlıyorum öyle içiyorum. Haftasonları 4-5 saat arayla içiyorum. Haftaiçi eşim paketi yanında götürüyor bırakma içmeyeceğim diyorum. Böylece 10-18 arası içmiyorum.
Bilmiyorum kendimi böyle teselli etmek doğru mu yanlış mı. En azından dayanabiliyorum bunu biliyorum. Bırakma hikayelerinizi benimle paylaşırmısınız arkadaşlar?
Sigarayı bırakalı şubatta iki sene olacak. Aslında siz sigarayı bırakma sürecine girmişsiniz. Önce kafada biter. Bırakmak çok istenir. Ama bir türlü eyleme geçilemez. Bu durum bir dönem böyle devam eder. Biran bişey olur. Ve o anda karar verirsiniz sigarayı bırakmaya. Benimde böyle oldu. Uzun zamandır sigaraya karşı olumsuz duygularım vardı ve bırakmak istiyordum. Birgün sabah sabah ağzımda bıraktığı o iğrenç koku ve boğaz ağrısının ardından boğazımdan kanlı balgam geldi. Çok korktum. O gün sigara bitti benim için. Bırakabikirdim ama tekrar başlamamak için birşey bulmalıydım. Sonra kendi kendime bir kural geliştirdim. Tek kural: ASLA O İLK SİGARAYI İÇME! Bu kuralı o kadar ciddiye aldım ki gerçekten uyguladım. Ben sigara krizlerini herkesin aksine şu şekilde atlattım. Yoksunluk yaşadığım anlarda sigara içenlerin yanına gidiyordum. Bir nevi onların dumanından faydalanıyordum:) Bu bir süre böyle devam etti. Zamanla böyle bir şeye ihtiyaç duymadım zaten. Bir de çok yemenin tersine ben diyete ve spora başladım. Kafamı spor ve diyete kanalize ettim. Verdiğim kilolarla meşgul oldum. İki ay boyunca içmediğim hergün kendimle gurur duydum. Yakında başlarsın diyenlere "başlamamak için asla o ilk sigarayı içmeyeceğim"dedim. Bir arkadaş önümüz yaz. Tatilde canın çekecek ve içeceksin demişti. Tatilde ki kriz anlarını sigara içerken eşimin yanında durarak atlattım. Şimdi ise aklıma bile gelmiyor. Hatta sigara dumanı nefesimi kesiyor. Rahatsız oluyorum. Ama benim için tek kural hala geçerli. Çünkü biliyorum ki sigarayı bırakan her bireyin tekrar başlama potansiyeli vardır. Ve ben "ne de olsa bırakabiliyorum. Bir taneden birşey olmaz" gibi tuzaklarla, irade gösterek bıraktığım sigaraya başlamak istemiyorum. Ne tesadüftür ki rahmetli annem uzun yıllar sigara içip, benim bıraktığım yaşlarda sigarayı bırakmıştı. Ve sürekli söylediği bir söz kulağıma küpedir. "Bir başlarsam pir başlarım"...

CitirTurtam CitirTurtam iki kez alıntı yapıp birde başlarına anlamsız bişeyler yazıvermişim:) Gecenin bir yarısı telefondan yazınca hatalı olmuş...

Bu sabah kalktım kendime bi papatya çayı yaptım. Hemen perdeleri indirdim, öğlene kadar başlamazsam hiç başlamam çünkü biliyorum kendimi:KK76:
Eşimin rutin sorusu "sigara bırkayım mı?". Yüksek bir sesle HAYIRRR dedim. Adam sadece "dövseydin" diyebildi garibim:KK45:
Dünden beri kafamın etini yiyor kışın perde mi yıkanır siye. Öyle bir yıkanır ki. Canım ŞİMDİ yıkamak istiyor ŞİMDİ yıkayacağım diyorum.:KK70:

bazı yerler terapi, hipnoz, telkin artık adı her neyse gibi bişey yapıyor sizde bulunduğunuz şehirde bir araştırın.
ben de düşünüyorum çok kötü bir durum.

Bırakm

Bırakma hikayemi

Sigarayı bırakalı şubatta iki sene olacak. Aslında siz sigarayı bırakma sürecine girmişsiniz. Önce kafada biter. Bırakmak çok istenir. Ama bir türlü eyleme geçilemez. Bu durum bir dönem böyle devam eder. Biran bişey olur. Ve o anda karar verirsiniz sigarayı bırakmaya. Benimde böyle oldu. Uzun zamandır sigaraya karşı olumsuz duygularım vardı ve bırakmak istiyordum. Birgün sabah sabah ağzımda bıraktığı o iğrenç koku ve boğaz ağrısının ardından boğazımdan kanlı balgam geldi. Çok korktum. O gün sigara bitti benim için. Bırakabikirdim ama tekrar başlamamak için birşey bulmalıydım. Sonra kendi kendime bir kural geliştirdim. Tek kural: ASLA O İLK SİGARAYI İÇME! Bu kuralı o kadar ciddiye aldım ki gerçekten uyguladım. Ben sigara krizlerini herkesin aksine şu şekilde atlattım. Yoksunluk yaşadığım anlarda sigara içenlerin yanına gidiyordum. Bir nevi onların dumanından faydalanıyordum:) Bu bir süre böyle devam etti. Zamanla böyle bir şeye ihtiyaç duymadım zaten. Bir de çok yemenin tersine ben diyete ve spora başladım. Kafamı spor ve diyete kanalize ettim. Verdiğim kilolarla meşgul oldum. İki ay boyunca içmediğim hergün kendimle gurur duydum. Yakında başlarsın diyenlere "başlamamak için asla o ilk sigarayı içmeyeceğim"dedim. Bir arkadaş önümüz yaz. Tatilde canın çekecek ve içeceksin demişti. Tatilde ki kriz anlarını sigara içerken eşimin yanında durarak atlattım. Şimdi ise aklıma bile gelmiyor. Hatta sigara dumanı nefesimi kesiyor. Rahatsız oluyorum. Ama benim için tek kural hala geçerli. Çünkü biliyorum ki sigarayı bırakan her bireyin tekrar başlama potansiyeli vardır. Ve ben "ne de olsa bırakabiliyorum. Bir taneden birşey olmaz" gibi tuzaklarla, irade gösterek bıraktığım sigaraya başlamak istemiyorum. Ne tesadüftür ki rahmetli annem uzun yıllar sigara içip, benim bıraktığım yaşlarda sigarayı bırakmıştı. Ve sürekli söylediği bir söz kulağıma küpedir. "Bir başlarsam pir başlarım"...

Söylediğin her kelimeye katılıyorum, zaten herşey o ilk sigarayla başlamadı mı? Yoksunluk anlarına karşı okaliptuş şekeri yanıbaşımda hemen atıveririm ağızıma.
Benim de bugün ilk günüm. O kadar motive etmişim ki dünden beri kendimi enerji doluyum sanki. Resmen arınacağım için heyecanlıyım.:KK76:

bazı yerler terapi, hipnoz, telkin artık adı her neyse gibi bişey yapıyor sizde bulunduğunuz şehirde bir araştırın.
ben de düşünüyorum çok kötü bir durum.

Kendiliğimden bırakmak istiyorum, önce bunun için çabalayacağım. Baktım olmuyor en son çare söylediğiniz metodlara başvuracağım.

Canım ben 2013 yılında bırakmıştım sigarayı yaz tatilinde tayland'a gittim ve zaten sadece uçakta ve aktarma sırasında neredeyse 15-20 saat boyunca sigara içemedim kendi kendime oraya ulaştığım zaman oradan alırım diye kendime sürekli söylüyordum. Son dal sigaramı havalimanında içmiştim her neyse en sonunda varmıştım ama hiç beklemediysem 1 saat pasaport kontrolünde bekledim yetmedi türk pasaportunu görünce beni doğrudan sorguya aldılar neden geldin paran varmı ne zaman döneceksin gibi sorular sormaya başladılar. O kadar bunaldım ki hep sigara içmeyi düşünüyordum ama kafamda yoğunluktan bana onu tamamen unutturmuştu sonrasında havalimanından çıktıktan sonra doğrudan taksiye attım kendimi kafa olarak çok yorulmuştum otelde havalimanına biraz uzaktı ve bende yolda alır sonra otelde içerim diye düşündüm. Ama taksici beni pek anlayamadı sanırım doğrudan otele gittik sonrasında ben yorgunluktan kendimi yatağa attım öyle olunca zaten ister istemez 2 gün boyunca sigara içememiş oldum. Ertesi gün kalktığımda kendimi çok iyi hissettim ama nefesimin halen sigara koktuğunu hatta kokunun doğrudan ciğerlerimden geldiğini hissettim ve kendimi çok kötü hissettim. yaşadığım 2 gün boyunca stres altındaydım ve bunun sebebinin sigara olduğunu bile düşündüm ama sadece jet lag ve pasaport kontrolu oldukça stres yaşatmıştı bana. Kendimi sigaraya ihtiyacım olmadığına ikna ettim. Kesinlikle ve kesinlikle böyle olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim çünkü canım halen sigara içmek istiyor ama ben içmiyorum çünkü her şekilde sağlığıma cebime kokusunu alan herkese zarar veriyordum. İnan her ne kadar içme isteği içimde olsa da kokusunu aldığım zaman boğuluyorum. Yani demek istediğim olay kafanda bitiyor ben yolcuğu yorgunluğu kendime bahane ettim ama bence buna bile ihtiyacımız yok........

Back