- 25 Ekim 2017
- 4.070
- 6.679
- 73
- Konu Sahibi CitirTurtam
Bebek icin kendin icin cildin icin organlarin icin herseyyy icin birak kardesim sigara icenlerin tirnaklari elleri saclari cok kotu kokuyo cekinerek soyluyorum bunu .Dumana zehire para vermeyin bnim abim acayip bagimliydi okdururdu surekli icim giderdi onun hallerine snra bi tanidik sigara yuzunden cigerleri bitti ve vefat etti sonrasinda birakti abim en kisa zamanda birakmaniz dilegiyle ...Lanet olası öksürük, boğaz kuruluğu, gıcık, nefes alırken o hırıltı başladı yine. Ben bu lanet olası sigarayı neden bırakamıyorum offf
Geçen ay 2 hafta içmedim, tekrar başladım. Elime, nefsime hakim olamıyorum. Her içişimde daha çok pişman oluyorum. Neden içtin diye soruyorum, kızıyorum kendime.
Kafanda bitir diyen arkadaşlar olacak, kafayla bitmiyor maalesef. Bu bildiğimiz bağımlılık, madde bağımlılığı. Nikotin sakızı denedim olmadı, elektronik sigara aldık o da işe yaramadı. Kaç kere elimdeki paketi ezip çöpe attım, gittim tekrar yenisini aldım. En son bırakmak istiyorum adlı filmi izledim, izledikten sonra 2 hafta hiç elimi sürmedim. Bu süreçte Eşimle neredeyse Allahın her günü tartışıyorduk sudan sebeple. Bu tartışmaları maalesef sigarayla sindirdim. 2 hafta dayanabildim yani. Eşimle sorunlarımız sigarayla çözüldü mü peki? Tabiki de hayır. İçtikten sonra hiçbir şey değişmedi. Sadece kendimi zehirledim Ben gerçekten bırakmak istiyorum. Bu bağımlılıktan biran önce kurtulmak istiyorum. Aranızda kolayca bırakanlar var mı? Nasıl baş ettiniz? Olası kriz anlarında neler yaptınız?
Mesele kafada falan bitirmek değil o bildiğimiz hikaye yani. Asıl mesele kriz anlarında nefsine hakim olmak, gidip hemen sigaraya sarmamak.
Herşeyden önce Bebek düşündüğümüz için bırakmak ZORUNDAYIM! Brbrğimr bü köyülüğü yapamam. Bir düşüktrn sonra iki kat tedbirli olmal zorundayım. Bu ay tutmadı regl oldum. Yarından itibaren içmesem önümüzdeki ay’a kadar yavaş yavaş nikotini vücudumdan atmaya başlarım en azından. Kendime böyle bir hedef koydum. Başarılı olacağım inşallah.
Eski alışkanlıklarım yok mesela sabah gözümü açar açmaz içmiyorum. Önce kahvaltı yapıyorum etrafı toparlıyorum öyle içiyorum. Haftasonları 4-5 saat arayla içiyorum. Haftaiçi eşim paketi yanında götürüyor bırakma içmeyeceğim diyorum. Böylece 10-18 arası içmiyorum.
Bilmiyorum kendimi böyle teselli etmek doğru mu yanlış mı. En azından dayanabiliyorum bunu biliyorum. Bırakma hikayelerinizi benimle paylaşırmısınız arkadaşlar?