Sigaradan kurtuluyorum

öksürük çok normal ben de ilk başlarda akciğerim çıkacak zannetmiştim.. geçti bikaç haftada, akciğerimize yaptığımız eziyetin göstergesi bu, vücut nikotini temizliyor.. 10 yıl günde en az bir paket kullanmış biri olarak, sigarayı bırakmanın mutluluğu paha biçilemez, bedenim teşekkür ediyor artık bana. sigarasız da yaşanır diye düşünmüyorum, sigarasız çoook daha güzel yaşanır. sigaradan kurtulduktan sonra bedeninizden özür dileyeceksiniz, ben sana ne yapmışım böyle diye. Allen Carr yardımcı oluyor, kitabını okuyun, unutmayın sigara sadece aklınıza geliyor, bu canınız istiyor demek değil, karıştırmadığımız sürece sonuç: mutluluk.

Kızlar su anda tatildeyim. Açıkcası tatile gmekten çok korkuyorum canım ister diye. Ama gayet rahatım. Canım hiç istemiyor

merhaba arkadaşlar. yaşım 26 onbir yıldır günde 1 paket sigara içiyorum ve artık bırakmak istiyorum. birkaç kez denedim nikotin sakızıyla ama işe yaramadı. birden kesmeyi çok isterim ama iradem çok kuvvetli değil. gerçekten bir anda kesip atabildiniz mi şu zıkkımı çok merak ediyorum, neler yapıyorsunuz şimdi?

merhaba arkadaşlar. yaşım 26 onbir yıldır günde 1 paket sigara içiyorum ve artık bırakmak istiyorum. birkaç kez denedim nikotin sakızıyla ama işe yaramadı. birden kesmeyi çok isterim ama iradem çok kuvvetli değil. gerçekten bir anda kesip atabildiniz mi şu zıkkımı çok merak ediyorum, neler yapıyorsunuz şimdi?

merhaba
sanırım birden kesip atmak mümkün değil. ben defalarca kere denedim. 4. günümde yenildiğim de oldu 20. günde yenildiğimde. ama yanilsem de sigarayı bırakma düşüncesini hiç kafamdan atmadım. aman atın ölümü arpadan olsun, hayatta başka ne keyfim var ki, az içerim olur biter şeklindeki yenilgi cümlşeleri kurmadım. toparlanıp yeniden denedim. geçen yıl 6 ay bıraktım. tekrar başladım. ama yılmadım. hemen topladım kendimi. çünkü ben sigaradan iyice sıkılmaya başlamıştım. eskiden hiç zararlarını düşünmeden içerdim. ama bırakma düşüncesi kafama girdiğinden beri gönül rahatlığıyla içemiyor vicdan azabı çekiyordum. üstelik ben eşim evde sigara içerken bıraktım. bu atın 8 inde 7 ayım bitecek. sormak istediğin ne olursa cevaplamaya hazırım. yaşın çok genç daha. at sigarayı elinden. keşke ben senin yaşındayken bırakabilseydim.

merhaba
sanırım birden kesip atmak mümkün değil. ben defalarca kere denedim. 4. günümde yenildiğim de oldu 20. günde yenildiğimde. ama yanilsem de sigarayı bırakma düşüncesini hiç kafamdan atmadım. aman atın ölümü arpadan olsun, hayatta başka ne keyfim var ki, az içerim olur biter şeklindeki yenilgi cümlşeleri kurmadım. toparlanıp yeniden denedim. geçen yıl 6 ay bıraktım. tekrar başladım. ama yılmadım. hemen topladım kendimi. çünkü ben sigaradan iyice sıkılmaya başlamıştım. eskiden hiç zararlarını düşünmeden içerdim. ama bırakma düşüncesi kafama girdiğinden beri gönül rahatlığıyla içemiyor vicdan azabı çekiyordum. üstelik ben eşim evde sigara içerken bıraktım. bu atın 8 inde 7 ayım bitecek. sormak istediğin ne olursa cevaplamaya hazırım. yaşın çok genç daha. at sigarayı elinden. keşke ben senin yaşındayken bırakabilseydim.

merhaba seni uzun zamandır takip ediyorum bırakma düşüncemdeçok etkili olduğunu söyleyebilirim.bende 3 ay bıraktım daha sonra bazı sorunlar yaşayınca tekrar başladım şimdi 4 gün olmuştu bırakalı az önce 1 tane içtim neden içtim bende bilmiyorum çok pişman oldum.aslında çok nikotin krizi geçirmiyorum birden aldım yaktım içtim.içerken sigaraya ilk başladığım günkü tadı aldım.içmek istemiyorum daha çocuğum yok hamile kalmayı düşünüyorum ama tamamen aklımdan çıkmıyor rüyalarımda sigara içiyorum hep arka arkaya.sence yinemi başaramadım başaramıyorum.

merhaba seni uzun zamandır takip ediyorum bırakma düşüncemdeçok etkili olduğunu söyleyebilirim.bende 3 ay bıraktım daha sonra bazı sorunlar yaşayınca tekrar başladım şimdi 4 gün olmuştu bırakalı az önce 1 tane içtim neden içtim bende bilmiyorum çok pişman oldum.aslında çok nikotin krizi geçirmiyorum birden aldım yaktım içtim.içerken sigaraya ilk başladığım günkü tadı aldım.içmek istemiyorum daha çocuğum yok hamile kalmayı düşünüyorum ama tamamen aklımdan çıkmıyor rüyalarımda sigara içiyorum hep arka arkaya.sence yinemi başaramadım başaramıyorum.

merhaba
bence başaramadın diye birşey yok. toparlan ve yeniden dene. sigarayı ilk denemesinde bırakan birileri varsa ayakta alkışlarım. sen yılarca sigara içerek vücuduna eziyet ettin. o yapma diye bağırdı, sen yaptın. şimdi eziyet çekme sirası sende. şimdi sen sigara içmek istiyorum diye bağıracaksın. vücudun yapma diyecek. vücudunu dinleyecek ve içmeyeceksin. o da en kısa zamanda sana mükafatını verecek. şu anda benim eşim içiyor. 7 yaşındaki oğlum yalvarıyor ne olur içme diye. iyiki bırakmışım diyorum şimdi. bol bol oku netten. sigarayı bırakanların hikayeleri var. burada bile onlarca topik var. sakın pes etme.

4 yıldır içiyorum sigarayı daha önce 1 hafta ıcmedıgm oldu nıkotın sakızı sayesınde 1 hafta ıcmedım derken gunde 1 paket yerıne 1 tanecık ıcıyordum. yok ya öle azaltmakla olmuyor. 1 tane bile içmeyınce oluyor ılk kez 2 gundur ben 1 tane bıle sıgara içmedim ve canım da istemedı. içme eğilimim oldu ama ıstesem de içemedim. çunku tiksindim kullandıgım ilacın bu kadar etkılı oldugunu bılseydım daha önce kendı capımda bırakmaya calısmaz dırek eczaneye gıderdım. nıkotın sakızı falan kullananlar ıcın iradelı insanlar onlar iredelıysen sakızla da bırakırısın ama benım gıbı iradesizsen champixe mecbursun ne kadar yan etkılerınden zorlansam bıle.

merhaba

bende 1 yıldır sigarayı bırakmayı düşünüyorum ve vicdan hesabı çekiyorum. kendimden tiksiniyorum, kokumdan, cildimden, dişlerimden.. ama yine de o paketten bi tane çekiyorum ve yakıyorum. azaltamıyorumda, birden de kesip atmak olmuyor. bugün spora başladım ve yarın psikiyatriye gidip sigarayı bırakmak için ilaç ya da uygun bir tedavi isteyeceğim doktordan. gerçekten onla da olmuyor, onsuz da olmuyor ama onsuz zamanla mutlu olabileceğim, çok mutlu olabileceğimi düşünüyorum. onla ise asla mutlu olamayacağım. bana verdiği mutluluk sadece 5 dakikadan ibaret. umarım kurtulabilirim sigaradan.. istersek herşeyi başarabiliriz dostlar yeter ki azimli olalım :))

merhaba

bende 1 yıldır sigarayı bırakmayı düşünüyorum ve vicdan azabı çekiyorum. kendimden tiksiniyorum, kokumdan, cildimden, dişlerimden.. ama yine de o paketten bi tane çekiyorum ve yakıyorum. azaltamıyorumda, birden de kesip atmak olmuyor. bugün spora başladım ve yarın psikiyatriye gidip sigarayı bırakmak için ilaç ya da uygun bir tedavi isteyeceğim doktordan. gerçekten onla da olmuyor, onsuz da olmuyor ama onsuz zamanla mutlu olabileceğim, çok mutlu olabileceğimi düşünüyorum. onla ise asla mutlu olamayacağım. bana verdiği mutluluk sadece 5 dakikadan ibaret. umarım kurtulabilirim sigaradan.. istersek herşeyi başarabiliriz dostlar yeter ki azimli olalım :))

Sigarayı birakali 7 ay oldu. Su anda balkonumda çay iciyorum. Masanın üstünde esimin sigarası var. Kendimi keske günde bir tane keyif icin içenlerden olsaydım diye düşünürken yakaladim

bende 1 yıldır sigarayı bırakmayı düşünüyorum ve vicdan azabı çekiyorum. kendimden tiksiniyorum, kokumdan, cildimden, dişlerimden.. ama yine de o paketten bi tane çekiyorum ve yakıyorum. azaltamıyorumda, birden de kesip atmak olmuyor. bugün spora başladım ve yarın psikiyatriye gidip sigarayı bırakmak için ilaç ya da uygun bir tedavi isteyeceğim doktordan. gerçekten onla da olmuyor, onsuz da olmuyor ama onsuz zamanla mutlu olabileceğim, çok mutlu olabileceğimi düşünüyorum. onla ise asla mutlu olamayacağım. bana verdiği mutluluk sadece 5 dakikadan ibaret. umarım kurtulabilirim sigaradan.. istersek herşeyi başarabiliriz dostlar yeter ki azimli olalım :))

bence dişlerinide temizlet ozaman dişlerin tekrar kötü olmasın diye içmek istemezsin bende öyle olmuştu =)

ya ben hamile olunca bırakıcam diyenlerdenim ve 9 ay içmezsem bi daha da içmem heralde.... içim sıkılıyor her içtikçe aslında ve içmeyi de seviyorum...eşim çağırıyor çoğu kez gel bi sigara yakalım hatum nescafe de yapalım diince cazip geliyor....

bir de ben kilo almaktan korkuyorum bırakırsam....hee bu arada sabah bi tane içince de bağırsaklarımı çalıştırıyor....günde 5 dal içiyorum ve bırakamıyorum...

bu ayın sekizinde tam sekiz ay olacak sigarayı bırakalı. hem vücudumdaki, hem cildimdeki hem de yaşam kalitemdeki değişim inanılmaz. kaç gün oldu bilmiyorum ama 250 yi geçti sanırım. artık hiç canım istemiyorum. eşim içmeye devam ediyor. tabiki de iğrenç kokuyor. bir bayan olarak bende mi öyle kokmuştum diyorum. ve inanın cilt olarak benden küçük ama sigara içen bayanlardan bile daha genç gösteriyorum. kendimi de çok seviyorum.

bugün sigarayı bıraktığım 6.gün.karım 39 lira.içmediğim sigara sayısı 120.şeytana uymak istemiyorum.çok dua ettim bırakmak için.sanırım 1 senedir içten içe bırakmam gerektiğini söylüyordum.sigarayı çok sevenlerden olmadım hiç ama öyle lıgh sigara içenleride önemsemezdim.içtin mi adam gibi sigara içeçektin.dibi sarı olmayan sigarayı dikkate almazdım.winston içerdim.bazen yemek isterdim.bu iki zıt duygu nasıl olurda bir arada olabılır bilmiyorum.salı günü karar verdim.pazar bırakacağım dedim.gece abdest aldım dua ettim.sabah uyandım içmeden evden çıkmak için zorlandım.sonra bir dirayet geldi neden bilmiyorum.sanırım 1 sendir bilinçaltıma yaptığım baskıdan dolayı.geçeleri yattığımda dua ederdim allahım ne olur sigarayı sil aklımdan diye.bi güç geldi.ilk gece bir kriz atlattım.hemde ağlama krizi.ikinci günde zorlandım.ama şimdi öyle değilim.yine hep aklımda ama ilk günler gibi içme isteği duymuyorum.ama hep aklımda.tek muhabbetim sigara.insanlar bıkacak artık benden.ama aklım fikrim hep bu ne yapayım???bu akşam günüm var.orda da şeytana uymam diye düşünüyorum.2 günden sonra şeytan uğramadı artık bana..mümkünse hiç uğramasın...

evet bugün itibarıyla 9. ayım bitti. en uzun soluklu bırakma denemem 6 ay sürmüştü. 6 ay sonra başlayıp 5-6 ay kadar içip herkesten gizli gizli içtim.8 Ocakta en son sigaramı içmiştim. 39 hafta, 273 gündür hayatımda yok sigara. 1774 lirayı sigaraya vermemişim. ah bir de eşim bıraksaydı. umuyorum hayat beni bir daha sigarayla karşılaştırmaz.

10 yıl sıgara içtim. günde 1 paketten fazla..bırakalıda 5 yıl oluyor....

zaman zaman hala aklıma gelir ama artık rahatlıkla hayır diyebiliorum...

şunu söyleyeyim ilk 1 haftayı atlatırsanız krizleriniz azalacak..1 aydan sonra daha da azalacak...
ama aklınıza zaman zaman gene gelicek...geldiği zamanlarda hayır demeyi başarırsanız gerisi kolay...
keşke eşinizde bırakmayı denese birlikte daha kolay olucaktır...

ama sıgarasız hayat çok daha güzel...elleriniz dişleriniz gözlerinz daha parlak..nefes alışverişleriniz daha düzenli rahat daha güzel kokuyosunuz vs sıgarasız hayat daha güzel:KK34:

başaracağınızı düşünüyorum yeterki isteyin bu güzel fikriniz içinde tebrik ederim
:KK9::KK9:

bırakma yönt.öğrenebilir miyim

bütün yazılanları okudum, bırakan arkadaşları gerçekten tebrik ediyorum. on yıldır günde bir paket içen hatta sınav dönemleri iki paket bile içebilen biri olarak benim de 20.30 itibariyle tam 24 saat olacak sigarayı bırakalı, bakalım devamı gelecek mi :)

bende 10 yıldır ıcıyorum ama bı turlu bırakamıyorum olmuyo nasıl yapacam bılmıyorum sımdı burayı okurken gaza geldım yarın bende sabah baslayım ınsallah ıcmem

tam 48 saat oldu :) yemek sonrası dayanmak zor ama sigaranın yerine sabahları kahve öğleden sonra da çayı koydum sanki. ikisini ayrı ayrı düşünemesemde oluyomuş.

farkettim ki uzun zamandır topiğimi öksüz bırakmışım. sanırım sigaradan uzaklaştıkça buradan da uzaklaştım.
8 ocakta bir sene olacak inşallah. geçen hafta arkadaşlarla bara gittik. orada ciden canım istedi.ama vücudum nikotin istemedi. sadece muhabbet anında ki olaydı canımın çektiği. çok şükür atlatıtm onu da...artık sigara hayatımda hiç yok. rabbim bırakmak isteyen herkese nasip etsin inşallah...

X