• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet uygulayan öğretmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, bu isin ne kadar icindesiniz bilemiyorum ama beni en cok umutlandiran yeni bakanimiz Ziya Selcuk. Kendisi iyi bir egitimcidir. Butun kitaplarini okudum. Kisa bir arastirma yapabilirsiniz beni anlamak icin. Ayrica gerek ulusal basinda gerek forumlarda ve hatta hic bilmedigimiz gitmedigimiz koselerde cok iyi isler yapan genc ogretmenlerimiz var. İyilere, iyi insanlara umutla bakmaliyiz.
Merak etmeyin 13 senelik öğretmenim. Şırnak Cizre’de Doğu görevi yaptım. İlkokuldan meslek lisesine her telden çaldım. Öğretmenin itibarının yerle bir edilmediği bir bakan dönemi olmadı. Ziya Selçuk’tan umutluyum da tek başına çukurdan bizi nasıl çıkaracak bilemiyorum

Dilekçeli şikayette bulunun bence. Milli eğitime şikayet edin hatta daha iyi olur. Öğretmen kim ki çocukları dövüyor. Aylarca yat yat sonra da gel milletin çoluğuna çocuğuna tokat at. Meslekten atmak lazım böylelerini.

Ay bi dilinizde tatilimiz gidin bi soda falan için. Ne yapsın öğretmenler boş okulda

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya girmek istiyorum. 6. Sınıf öğrencisi bir erkek kardesim var. Kardeşimin ders başarısı iyidir, deneme sınavlarında derecelere girer. Matematik dersine de özel bir ilgisi ve yeteneği var. Ancak sorun şu ki bu dönem itibariyle derslerine giren matematik öğretmeni sınıfta çocuklara şiddet uyguluyor. daha okul açılalı 1 ay oldu, kardeşim iki kez tokat yemiş.(kitabının cilt kabını yanlışlıkla yırttığı için). Bugun de başka bir çocuğu dövmüş çocuk sınıfta savrulmuş yediği tokatın etkisiyle...
Ben de kardeşimin şu an okuduğu okulda okudum. Bu adam bizim de derslerimize girerdi. O gelinceye kadar matematik hayrani olan ben şimdi matematik sorusu gorunce midem bulaniyor.. Bizi de döverdi şimdi de aynıymış.
Peki sizce ne yapılmalı bu durumda? Bekleyelim de çocuklar bunların elinde yitip gitsin mi, eğitim için gidip dayak mı yesin? Yarin gidip okul idaresi ile görüşmeyi düşünüyorum. Daha önce böyle bir tecrübe yaşadınız mı?
Yarın ilk iş idare ile görüşün. Baktınız konuyu pek umursamadılar cimer'e şikayet edin derim.

Ne demek el kadar çocuklara şiddet? Öğretmenliği sevmiyorsa yapmayacak, bu kadar basit!

Tatil yeni bitti ve dönem başladığından beri dövüyormuş öğretmen. Siz de öğretmensiniz herhalde gerçekleri duyunca zorunuza gidiyor.

Tatil yeni bitmedi öğretmenler bir ay seminer yapar sağa sola sataşacağına biraz araştır her öğretmen de bir deil

Ne oldu öğretmen olmak isteyip olamadın mi bu öfke ne sakin ol

Öncelikle bu konuyu tek taraflı olarak dinlemek çok yanlış. Öğretmeni de dinlemek gerekir. Bilip bilmeden konuşmak çok güzel. kimse çok çileden çıkmadıkça kimseye dokunmaz. Benim öğretmen arkadaşım bir çocuğa vurmuş, annesi geldi çocuğuma vurmuşsunuz dedi yanımda. Ben de merak ettim tabi. Peki neden vurmuş öğretmen, arkadaşına her gün şiddet uyguladığı için . Topla, cetvelle kafasına vuruyormuş. Defalarca uyarmış çocuğu, yapmadım, vurmadım diyormuş. Yalan söylüyor arkadaşım diyormuş.Öğretmen bir şiddetine rast gelince dayanamamış ve vurmuş bir tane. O çocuk da anne kuzusu. Okula annesinin emaneti.

Öğretmen ne hakla olursa olsun vu ra maz. Bunun savunması olamaz ki..

Ben çileden çıksam bile parmağımın ucuyla yavrularima dokunmayayim , elin salağı gelip vursun , öyle bir dünya yok. Icim yanar.
Icim yanarsa yakarım.

O vuran kişiyi de vuramaz ayrıca. Şikayet eder,dilekçe yazar, ailesine söyler ama vuramaz.

Şiddete karşı olduğunu gösterme ," vurma " demek icin vurmayı tercih etmekte trajikomik.

Merak etmeyin 13 senelik öğretmenim. Şırnak Cizre’de Doğu görevi yaptım. İlkokuldan meslek lisesine her telden çaldım. Öğretmenin itibarının yerle bir edilmediği bir bakan dönemi olmadı. Ziya Selçuk’tan umutluyum da tek başına çukurdan bizi nasıl çıkaracak bilemiyorum

Siz de haklisiniz, zor sartlarda bu gorevi yerine getirmissiniz, umudunuzu kiran tecrubeler olmus, hangimizin olmadi ki. Bakalim 23 Ekimde yeni vizyon belgesi aciklanacak. Gorecegiz pratige ne kadar dokulebilecek yenilikler.

Başkasının emanet çocuğuna nasıl vurmayı kendine hak görüyorlar anlamıyorum. Ha birde "çileden çıkmıştır" diyen öğretmen kesim var. Böyle ogretmenlerin(!) yetiştireceği nesilden ne olur ? Acilen boyle eğitimcilerin hepsinin tespit edilip meslekten atilmalari lazim.

Dayağı kesinlikle savunmuyorum ama bu şiddet eğilimli öğretmenleri atarken lütfen saygıdan utanmadan bi haber okulu evden kaçma olarak goren öğretmeni tehdit eden sana ders isletmicem hocaaa diyen bu problemli çocukların da bi disiplinden geçmesi gerekiyor

Dilekçeli şikayette bulunun bence. Milli eğitime şikayet edin hatta daha iyi olur. Öğretmen kim ki çocukları dövüyor. Aylarca yat yat sonra da gel milletin çoluğuna çocuğuna tokat at. Meslekten atmak lazım böylelerini.

Pedogojiden eğitimden bir haber insanların yaptığı yoruma bak. Tatille çocuk dövmenin bağlantısı ne?
Eğitim öğretim ara verince seminer hariç öğretmen okula gitmez. olsaydınız da tatil yapsaydınız derler adama.

Bimere şikayet et anında müdahale ediyorlar tekrar ederse tekrar şikayet et korkar cesaret edemez pislik adam ilkokul öğrencisine elini kaldıran her öğretmen gebersn inşallah

Diğer velilerle de birleşin derim
Öğretmen İftira atıyor diyecektir muhtemelen ama eliniz kuvvetli olursa daha rahat olur
Yazık yani devlete sırtını daya çocukları döv mesleğini sevme ama imkanlarını da sonuna kadar zıkkımlan
Diğer velilerde gerçekten çok ilginç Allah akıl fikir versin herkese

Tatiliniz çok denildiğinde neden kızIyor öğretmenler anlayamıyorum. Herkeste bir savunma , 3 ay değil 2 ay. Yok söyle böyle. Evet hak ediyoruz fazlasıyla deyin.

Mesleğini hakkı ile yapan, emanet ettiğimiz yavrularımıza gözü gibi bakan , psikolojilerini düşünen , geleceğe taşıyan büyük küçük bütün öğretmenlerimin ellerinden öperim . Tatiliniz az bile bana göre.

Emanetlerine iyi bakamayan, psikolojileri bozuk ruh hastası olanları da Allah a havale ediyorum.
Hepsi ifşa olur inşaallah.

...

Konu sahibi size de kızdım. Bizim zamanımızda öyleydi şimdi hala öyle demeniz çok üzücü.

Şikayet etseydiniz , ifşa etseydniz şimdi kardeşiniz o zalimin elinde olmazdı.

Türkiyenin en iyi okullanrından birinden mezun oldum :)
Onlarca şehir ülke gördüm:)
3 dil biliyorum:)
Bir süre proje takımında bulundum:)
Kocam da zengin:)
Sen ilkokul mezunusun :) hayatın mutfakla oturma odası arasında geçiyor:) ama sanal bir platformda bana kalitesizsin diyebiliyorsun:) üstelik işimin iki satır okumak olduğunu düşünüyorsun.

Siz eğitilmezsiniz. Nefretinizde boğulun.

Üç dil biliyorsanız sevgi dilini de öğrenin..

Birini yereceksiniz diye , aynı kategoride bir çok kişiyi incitiyorsunuz.

Üç dil biliyorsanız sevgi dilini de öğrenin..

Birini yereceksiniz diye , aynı kategoride bir çok kişiyi incitiyorsunuz.
Bir öğretmen olarak çok haklı ve ince bir sitem gördüm.. incinmeyin lütfen.. her kadın biraz öğretmendir, mudurdur, doktor dur, ascidir, hakimdir, avukattır, şairdir yazardir hatta.. kadınlar işte,evde, okulda, her neredeyse,herseydir biraz, her işi yapar cokca.. incinmeyin o yüzden ve evet çok çok haklısınız sevgi dili en önemli olan. Sevgiyle..

Öğretmenler psikolojik eğitimden ve muayeneden geçmeli. Aylarca terapi almalilar. Sonra kendi alanlarindaki başarıya göre hakkıyla atamalarini yapsınlar . Polislerde , doktorlarda. Insani emanet ettiğimiz kişilerin ruh sağlığı kontrolleri şart.

Kpss atanma sacmaliklariyla psikolojilerini bozuyorlar öğretmenlerin . Yüreği apak olan yikilmiyor da , zaten temelde bozukluklar yaşayan daha da beter oluyor.

Tokat atmak , üstelik herkesin içinde ,zift kalpli olmak lazım bunu yapmak için.

Şikayetçi olun tüm veliler birleşip. hatta diğer sınıfların velileriyle de görüşün ne kadar şikayet o kadar hızlı sonuç

Bir öğretmen olarak çok haklı ve ince bir sitem gördüm.. incinmeyin lütfen.. her kadın biraz öğretmendir, mudurdur, doktor dur, ascidir, hakimdir, avukattır, şairdir yazardir hatta.. kadınlar işte,evde, okulda, her neredeyse,herseydir biraz, her işi yapar cokca.. incinmeyin o yüzden ve evet çok çok haklısınız sevgi dili en önemli olan. Sevgiyle..

Teşekkür ederim ince düşünceniz ve bu güzel mesajınız için. Sitemde bulunduğum kişiden daha fazla dil sayım var ve eğitimim.
Ancak " ilk okul mezunu :) " şeklinde ki bir ifade hiç insancıl değil.

Burada bu yazıyı okuyan bir çok ilkokul mezunu kadınlarımız var. Çoğu insanlığa belki , bunu , bu şekilde ifade edenlerden daha çok şey katmıştır.

Kimisine hayat her ülkeyi görme şansı veriyor , kimisine mutfak ile oturma odası arası seyahati reva görüyor. Bu onun suçu değil.

Tatiliniz çok denildiğinde neden kızIyor öğretmenler anlayamıyorum. Herkeste bir savunma , 3 ay değil 2 ay. Yok söyle böyle. Evet hak ediyoruz fazlasıyla deyin.

Mesleğini hakkı ile yapan, emanet ettiğimiz yavrularımıza gözü gibi bakan , psikolojilerini düşünen , geleceğe taşıyan büyük küçük bütün öğretmenlerimin ellerinden öperim . Tatiliniz az bile bana göre.

Emanetlerine iyi bakamayan, psikolojileri bozuk ruh hastası olanları da Allah a havale ediyorum.
Hepsi ifşa olur inşaallah.

...

Konu sahibi size de kızdım. Bizim zamanımızda öyleydi şimdi hala öyle demeniz çok üzücü.

Şikayet etseydiniz , ifşa etseydniz şimdi kardeşiniz o zalimin elinde olmazdı.
Aslında tatiliniz çok denilince kizmiyoruz yani ben kızmıyorum en azından.Ama aylarca tatiliniz var demekle iki ay kastedilmedigi kesin. Bir de geçen bir yarışma programinda 3 ay tatil yapıp üstüne maaş alan meslek diye soru sorulmuş. Cevap da ogretmenmis. Ki tek biz değiliz ki 3 ay değil . Koskoca TV kanalı da bunu biliyordur. Artık bilinçli yapıldığını düşünmeye başlıyorum. Sonra özür dilemeleri de ayrı bir şey

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back