• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet uygulayan öğretmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ee öyle. Bu öğretmenler kadar yatan, rahat olan başka kim var. Bir de arsız arsız çoluk çocuk dövüyorlar. :işsiz:

Her mesleğin kendince zorlukları vardır bunu içinde olmaya bilemez. Her öğretmeni böyle görmek yanlıştır her meslekte çürükler vardır. Bu öğretmen için gerekli şikayetler tabiki yapılmalı birey yetiştiren birinin böyle davranması hoş görülemez. Öğretmen aile ile birlikte bireyi geleceğe hazırlar hayatına yön vermesine yardımcı olur rehber olur. Öğretmenler çok kıymetli tabiki fakat böylelerinin bu işi yapmaması gerekir. Bu arada öğretmen değilim.

Yazııık siz de tatilde boğuluyorsunuz.

Siz de aşırı iş yoğunluğundan burada millete cevap yetiltiriyorsunuz(!) Ha ha ha! Öğretmen olacak kadar basit bir insan değilim neyse ki. Olsaydım da sizin gibi yatmazdım. İlk önce tatilin kısalmasını talep ederdim ama siz hak yemeyi seviyorsunuz. Aldığınız eğitim de verdiğiniz eğitim de ortada. Ülkede kendi dilini anlayan yok. Öğrenciler dünya çapında bütün sınavlarda sonuncu. Kalitesizsiniz. Tek işiniz yatmak, kitaptan iki satır okuyup maaşı yemek. Ülkedeki kapasite bu kadar maaleaef.

Burada da kişiliği oturmamış bir meslektaşınız var. Bakın gurur duyun.
Ay yazık öğretmen olacak basitlikte değilmiş , ezik kompleksli seni, bayılıyorum var ya sizin gibi ezik vasıfsız kişilerin bizleri kıskanmasına :)))))

Gayet suç. Haberlerdekinin bir tanesini veli videoya almıştı. Bir öğretmeni daha videoya almışlardı yıllar önce, videoyu çekenler okuldan atıldı. Haberlere çıkması suç olmadığını göstermiyor.
Madem öyle darp raporuyla ispatlanicak. Bu ayarsizlarin cezalarni çekmeleri sart

Sosyal medyada yayin bence. Maalesef duzgun, yasal bir sekilde sikayet edince tinlayan olmuyor.

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya girmek istiyorum. 6. Sınıf öğrencisi bir erkek kardesim var. Kardeşimin ders başarısı iyidir, deneme sınavlarında derecelere girer. Matematik dersine de özel bir ilgisi ve yeteneği var. Ancak sorun şu ki bu dönem itibariyle derslerine giren matematik öğretmeni sınıfta çocuklara şiddet uyguluyor. daha okul açılalı 1 ay oldu, kardeşim iki kez tokat yemiş.(kitabının cilt kabını yanlışlıkla yırttığı için). Bugun de başka bir çocuğu dövmüş çocuk sınıfta savrulmuş yediği tokatın etkisiyle...
Ben de kardeşimin şu an okuduğu okulda okudum. Bu adam bizim de derslerimize girerdi. O gelinceye kadar matematik hayrani olan ben şimdi matematik sorusu gorunce midem bulaniyor.. Bizi de döverdi şimdi de aynıymış.
Peki sizce ne yapılmalı bu durumda? Bekleyelim de çocuklar bunların elinde yitip gitsin mi, eğitim için gidip dayak mı yesin? Yarin gidip okul idaresi ile görüşmeyi düşünüyorum. Daha önce böyle bir tecrübe yaşadınız mı?
şiddet meyilli bazı ögretmenlerimiz var..
onlar cezayı idareye yada veliye.bildirmek yerine kendisi uyguluyor.
gerçi kaplık yırtıldı diye şiddet şikayet sadece hırs.için yapılır.
daha önce bir konu için m.e.b şikayet hattını aradıgımda şikayetin resmi yapılması gerektigini dava açıldıgını bahsetmişti.
idare zaten ögretmeni biliyordur ama siz mutlaka gidin sessiz kalıp çocukların körelmesine izin vermeyin

Zaten korkmuyorum. Korksam bu soruyu sormazdim öğretmendir döver der gecerdim de mi ama??
Ama bu işler böyle idari bir sira var yapilanma var. Ben sadece sorun olur mu dedim, aman bizi döverler mi hapse atarlar mi demedim ki. Anlamaya calişalim lutfen
Canım idari sırayı izleme zorunluluğu "hizmet veren içindir".Ben öğretmen olarak milli egitime kendim/isimle ilgili bir durumu bildirirken bu silsileyi izlemeliyim.Ama vatandasin ,hizmet alanin boyle bir zorunlulugu yok.Sinif arkadaslarindan konuyu teyit edip gidip darp raporu alıp suç duyurusunda bulunabilir velisi

Yeni sistemde sorusturma aciliyor ogretmenle ilgili tabi okul idaresi susup uzerien yatmazsa. Asla bir ogrenciye vuramazlar.

Bende bu genellemelerden nefret ediyorum ve sizinle aynı fikirdeyim.
Cahil heryerde cahil işte, ne yaparsın!..
Kk da her konuda biri gelip konuyu böyle rezil ediyor yanında da bir kaç kişiyi götürüyor buna bence mudahale edilmeli ve hiç bir meslek grubu böyle cahilce söylemlere kinlere kiskancliklara alet edilmemeli Mune Mune bi bakar mısınız

Hemen sikayet edin okul müdürüne veya milli egitim müdürlüğüne.Bu isin pesini de bırakmayın lütfen çok üzüldüm.
Birde yazmadan geçemeyeceğim belinayla baslayan bir uye ogretmenlerin aylarca yatmasini hatta kendisinin ogretmen olacak kadar basit biri olmadigindan vs dem vurmus.Merak ettim seni basit olmayan belinay ,öğretmenler aylarca yatarken sen nobelden ödül mü aldin veya olimpiyatlarda derecen varda biz mi bilmiyoruz.Yoksa müzik de deha felan misin yada dunyaca ünlü ressam mi.Kitap mi yaziyorsun yoksa şair misin.Tasarim odullerin mi var..Nesin sen..Bos bedavalığın her cümlenden akiyor basit bile olamamışken kalkmis ahkam kesmissin bence dikkat et laflarına.Dayakci bir öğretmenden lafi alip bu guzel meslegi layikiyla yapanlara hakaret edebilmen bile senin nasil bir ruh halinde oldugunu gösteriyor.Allah bizim gibi isini dosdogru yapan ogretmenlere sabir versin.Sen ve senin gibiler meslekten sogutursunuz adami.

Buralar yine toz duman olmus. Oncelikle gecmis olsun. Okula dilekce vermeniz etkili bir sonuc almanizi saglar mi bilemem.Once ogretmenle konusun yaninizda bir sahit de olsun. Bakalim ne diyor kabul edecek mi?
Sonra bagli bulundugunuz il milli egitimin teftis komisyonuna bir dilekce ile basvurun. Dogrusu silsile atlamamaktir ancak bazi arkadaslarin dedigi gibi ogretmen yillardir ayni yerde. Ne olur ne olmaz.
Ben ogretmenim. İsini cok guzel, layikiyla yerine getiren meslektaslarim oldugu gibi tukenmis kisiler de var. Tanimadan kimseyi savunamam siz de tum ogretmenleri lutfen genellemeyin. Ayrica MEB' in son yillarda getirdigi performans sistemi, yenilenen ve genclesen kadrolar, degisen vizyon ve kabuller sayesinde dayak atan ogretmen, yatan ogretmen devri kapaniyor. Daimicilik, esasicilik terk edileli cok oldu.
Komisyon sorusturma acar ak koyun kara koyun ortaya cikar.

Kk da her konuda biri gelip konuyu böyle rezil ediyor yanında da bir kaç kişiyi götürüyor buna bence mudahale edilmeli ve hiç bir meslek grubu böyle cahilce söylemlere kinlere kiskancliklara alet edilmemeli Mune Mune bi bakar mısınız

Biraz önce uzuunca yazdım ama tekrar söylüyorum; eli boş, polemik çıkarmaktan zevk alan kişiler bunlar arkadaşım.

Burdaki yorumlara cevap yazana kadar biraz kitap okuyup kendilerini geliştirseler mesela..

Okul müdürüne gidin once..gerekirse .milli egitim bakanligina dilekçe yazin..cocuklarin boyle insanların elinde psikolojilerinin bozulması cok büyük hayal kirikligi

Sosyal medyaya yayın bence.
Söyleyin kardeşinize, düzeneği hazırlasin. Adam şiddet gösterip hakaret etmeye başlayınca kaydetsin. Siz de anahaberlerin WhatsApp ihbar hattına gönderin.
Meslekten uzaklaştırma garantili :)
Okula söyleseniz ne olacak? Bunca yıllık öğretmenleri,sanki bilmiyorlar ne mok oldugunu
garantili çözüm

Merhaba Kardeşinizi de alıp okulun Bağlı olduğu ilçenin milli eğitim de ilgili şube müdürü ile görüşün.Çözüme ancak bu şekilde ulaşabilirsiniz ben de öğretmenim ve şiddetle eğitim olmaz.

Dilekçeli şikayette bulunun bence. Milli eğitime şikayet edin hatta daha iyi olur. Öğretmen kim ki çocukları dövüyor. Aylarca yat yat sonra da gel milletin çoluğuna çocuğuna tokat at. Meslekten atmak lazım böylelerini.
Siz iyi misiniz ?bu nasil yorum boyle. Bu ogretmenin yaptigini kimse onaylamaz da siz yorum yaparken bu kisiye değil direk ogretmenlere yonelik cok cirkin yorumlar yapmissiniz .mesleginiz ne merak ettim

Kesinlikle şikayet edin.

Bizim de böyle bir öğretmenimiz vardır nefret ederdim hepsi cehennemi boylasın.

Soylemeden gecemeyecegim tartisma kulturumuz ne yazik ki cok zayif.
Fikirler uzerinden tartisabilecek kadar donanima sahip olmayanlar meslekten, karakterden, analiktan, psikolojiden vurarak uste cikmaya calisiyor. Bir sindirememislik, bir olmamislik.
Sorun gayet acik ilgin, bilgin varsa yorum yaz yoksa yersiz duyar kasmanin, ortaligi bulandirmanin alemi yok.
Ben sadece o cocuga uzuldum burada. Pes etmesin, uzulmesin benim de sac ceken bir Turkce ogretmenim olmustu, yillarca nefret ettim Turkceden. Ta ki lisede iyi bir edebiyat ogretmenine rastlayana kadar...

Kardeşinize çok üzüldüm :( çocuk ergenlik çağında böyle şeyler travma etkisi bile yapabilir.öğretmenin sorunları vardır diye düşünüyorum ben.inş halledebilirsiniz konuyu.öğretmenlerimiz baş tacı ama keşke böyle şeyler hiç yaşanmasa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back