• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddet uygulayan öğretmen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burada konu öğretmen o açıdan "biz de yatıyoruz ama yalnız değiliz" demeniz komik. Öğretmenlikte yaz tatili, kış tatili, işteki boş saatler, resmi ve dini tatiller derken 3 ayı da geçiyor. Neyse boş yere tartışmayalım. Sizi pohpohlayan çoktur.
Biz de yatıyoruz yalnız değiliz demedim .siz sizin kadar tatil yapan başka iş var mı dediniz ya unuttunuz mu? Ben de onlara laf yok ama dedim çünkü herkesin işi gücü öğretmen. Tartismayin zaten nicelik değil nitelik önemli.

Aklım almıyor nasıl olurda başkasının çocuğuna vurma yetkisini kendinde bulur bu ne cesaret ınanamiorm gerçekten. Hadsiz faydasızlar. Bunlarda kendilerini öğretmen sanıyor ya çileden cikiorm

Öğretmen olmasa dövmeye daha çok hakkı olur değil mi?
Yazdığınızı anlıyorsanız öyle dediniz çünkü.

Idareyle konuşmanız ne kadar çözüm olur bilmiyorum, ama muhakkak şikayet edin.
Bin yıllık, işe yaramaz, eğitimde yeri olmayan yöntemleri kullanıyorsa emekli olsun gitsin.
Ne alaka oyle birsey dememis ki @belinaytugce_34 coluk cocuk dövüyor demis
Ogretmendir hakkidir tabiki dövecek diye birsey yazmamış.

kimse çok çileden çıkmadıkça kimseye dokunmaz.
Her çileden çıkan birbirine saldırabilir o halde. Böyle mi anlamalıyım? Hıçbir öğretmenin öğrecisine vurma hakkı yoktur. Öğrenciyken de öğretmenken de öfkesini öğrenciden çıkaranlardan nefret ettim. Biz ailelere aman psikolojik şiddet bile uygulamayın derken çileden çıkan öğretmene hak vermeyin lütfen. Çileden çıkınca şiddet göstermek istiyorsa kafasını en sağlam duvara vurabilir.

Türkiyenin en iyi okullanrından birinden mezun oldum :)
Onlarca şehir ülke gördüm:)
3 dil biliyorum:)
Bir süre proje takımında bulundum:)
Kocam da zengin:)
Sen ilkokul mezunusun :) hayatın mutfakla oturma odası arasında geçiyor:) ama sanal bir platformda bana kalitesizsin diyebiliyorsun:) üstelik işimin iki satır okumak olduğunu düşünüyorsun.

Siz eğitilmezsiniz. Nefretinizde boğulun.
Bir de tatillerin kısaltılmasıni talep edermiş öğretmen olsa. Sanki tatiller bize yapiliyor. Herhalde Ağustos sıcağında öğrencileri sınıfa sokacak.

Her çileden çıkan birbirine saldırabilir o halde. Böyle mi anlamalıyım? Hıçbir öğretmenin öğrecisine vurma hakkı yoktur. Öğrenciyken de öğretmenken de öfkesini öğreciden çıkaranlardan nefret ettim. Biz ailelere aman psikolojik şiddet bile uygulamayın derken çileden çıkan öğretmene hak vermeyin lütfen. Çileden çıkınca şiddet göstermek istiyorsa kafasını en sağlam duvara vurabilir.
Ki zaten ortada çileden çıkacak bir drum yok. Kendim yaşamasam çocuk aklıyla abartıyor derdim. Ama ben bilirim.o matematik derslerinde ki gerginliğimi korkumu. Bu adam şiddeti huy haline getirmiş, böyle eğitebileceğini sanıyor. Aklınca sınıf yönetiyor

Öncelikle bu konuyu tek taraflı olarak dinlemek çok yanlış. Öğretmeni de dinlemek gerekir. Bilip bilmeden konuşmak çok güzel. kimse çok çileden çıkmadıkça kimseye dokunmaz. Benim öğretmen arkadaşım bir çocuğa vurmuş, annesi geldi çocuğuma vurmuşsunuz dedi yanımda. Ben de merak ettim tabi. Peki neden vurmuş öğretmen, arkadaşına her gün şiddet uyguladığı için . Topla, cetvelle kafasına vuruyormuş. Defalarca uyarmış çocuğu, yapmadım, vurmadım diyormuş. Yalan söylüyor arkadaşım diyormuş.Öğretmen bir şiddetine rast gelince dayanamamış ve vurmuş bir tane. O çocuk da anne kuzusu. Okula annesinin emaneti.
Evde çocuğunuz çöp kovasını döküp tekmelediğinde sakın kızmayın. Güzelce toplayın çöpleri.Televizyonu kırdığında kaşlarınızı bile çatmayın. Bırakın çocukluğunu yaşasın cocuk, televizyonu kırsın, sizin telefonunuzu bozsun anlayışlı olun. Sizin çantanızı pencereden aşağı atsın bu onun spora yetenekli olduğunu gösterir gurur duyun onunla. Kardeşleri varsa dövsün onları, sakın bağırmayın onlara psikolojisi bozulur. Duvarlara resim çizsin, boyasın evinizi bu resim yeteneğini gösterir. Deri koltuğunuza, sevdiği varsa ismini kazısın, kessin kalp olacak şekilde. Vay çapkın oğlum deyin. Yeter sanırım anlayana...
Siz şaka mı yapıyorsunuz, resmen çocuk dövmeyi savunuyorsunuz şuan. Konu sahibi ben de o okula gittim, beni de dövdü aynı kişi diyor. "Dayanamamış vurmuş bir tane"lik durum yok, önce konuyu idrak edin.

Yahu bu kk'da eli boş kalbi kötü ne çok insan var, birileri bi konu açsada hemen taşlasam, bi tartışma çıkarsam vs vs.. diyen...

Sanki tüm mesleklerde 365 gün harıııl harıl çalışılıyor da, öğretmenlerin 2 aylık tatilleri göze batar oldu.
Sanki diğer çalışanlar sabah 5'te işbaşı yapıyor da, öğretmenlerin giriş-çıkış saatleri dert oldu.
Sanki hiçkimse apartmanında, parkta, bahçede gördüğü "yaramaz" çocukları eleştirmiyor da, öğretmenlerin akşama kadar 30-35 çocukla uğraşması "yatarak çalışma" oldu...

Huzurevlerinde yaşlılara yapılan eziyetler, devlet dairelerinde insanlar sirada beklerken bilgisayar başında kağıt oynayan memurlar, keyfi telefonla konuşan insanlar.......bu liste uzar gider de arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum ben. Yapılan bir hata bir tek bu öğretmenlik mesleğinde genelleme olarak konuşuluyor zaten. Bizim halkımız da bunu yapacak kadar cahil ne yaparsın!

Konuya gelince arkadaşım; öğretmen hatalı, önce okul idaresiyle konuşun ve MEM.'e şikayet dilekçesi yazın.eğer çocuğun sınıfındaki öğrencilerin ailelerini tanıyorsanız, onlarda şikayetçiyse toplu dilekçe verebilirsiniz.

Ki zaten ortada çileden çıkacak bir drum yok. Kendim yaşamasam çocuk aklıyla abartıyor derdim. Ama ben bilirim.o matematik derslerinde ki gerginliğimi korkumu. Bu adam şiddeti huy haline getirmiş, böyle eğitebileceğini sanıyor. Aklınca sınıf yönetiyor
Çileden çıkacaği bir durum olsa bile vurma hakkı yok. Siz olay soğumadan bir okula uğrayın; baktınız bir etkisi olmayacak gibi ilçeyle görüşüp konunun peşini birakmayacağınızı iletin.

Bir de tatillerin kısaltılmasıni talep edermiş öğretmen olsa. Sanki tatiller bize yapiliyor. Herhalde Ağustos sıcağında öğrencileri sınıfa sokacak.

Zaten seminerler bir şeyler bir şeyler öğretmenler hep aktif :) öğrenci gidiyor tatile bize seminer. Öğrenci gelmeden önce yine bize seminer.

Öğretmeni videoya almak suctur. Ayrıca ortaokulda okula telefon götürmek yasak
Tokatın darp raporunu alamazlar sanırım. E mecburen bi kanıt olmak zorunda. Başka bir çare göremiyorum ben. Haberlerde de bi çok kez böyle videolar gördük. Çocuklara bi yaptırım uygulanıyor mu, bilemiyorum.

Çileden çıkacaği bir durum olsa bile vurma hakkı yok. Siz olay soğumadan bir okula uğrayın; baktınız bir etkisi olmayacak gibi ilçeyle görüşüp konunun peşini birakmayacağınızı iletin.
Haklisiniz. Çocuk çok problemliyse seni de bu kadar darlıyorsa okulun rehberlik servisiyle konuşursun, ailesini çağırırsın. Dövmek çağdışılık yobazlık

Yasal olarak işler nasıl ilerliyor bilmiyorum ama şiddet anında çocuklardan video çekebilse soruşturma açılır muhtemelen. Önce siz bi idareyle konuşun, öğretmeni şikayet edeceğinizi söyleyin. Bi değişim olacağını sanmıyorum ama. Mebede şikayette bulunun.
Sınıftan görüntü çıkarmak yasak, bu durumda çocuk ceza alır, gerçi şuan sistem çocuğu koruyor ne olursa olsun.
Bizim zamanımızda çok vardı da hala var mı böyle dayakçı öğretmenler ya şaşırdım, emekli olsunlar artık gençlere bıraksınlar mesleği, bu kokuşmuş zihniyetlerden az çekmedik. Bi ortası yok mu bunun, ya öğrenciler şımartılıp öğretmenlik mesleğinin itibarı çökertiliyor, ya da böyle çağ dışı uygulamalar duyuyoruz.
Öncelikle idare ile görüşün derim.

İdareye dilekçe ile şikayette bulunun. Dilekçe numarasını alın. Sümenaltı edildiğini hissediyorsanız ilçe mebe gidin şikayeti oraya yapın müfettişler verilir diğer çocuklarla da konuşur tutanak tutar. Görev yeri değişikliği verilir büyük ihtimal. Birşey olmaz demeyin oluyor olmuyor değil. Ben de öğretmenim hem bir şey öğretmeyip hem şiddet uygulanması öğretmenliğe yakışmayacak şeyler. Şiddet başlı başına zaten olmaması gereken bir durum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back