sevmeden evlilik

halam benimle tanışmak isteyen birisine evlilik düşünmüyor demiş. beni birileriyle tanıştırmak isteyen akrabalarıma dortusyus evlenmez boşuna birileriyle tanıştırıyorsunuz demiş.bir başka talibime üniversitedeyken birisini sevmiş (öyle birşey yok.) babası vermedi ondan evlenmez demiş. şimdi ben bu halaya ne söyleyeyim? kalp rahatsızlığı var. okkalı bir şeyler söyleyesim var aslında ama kalp krizi geçirecek benden bulacak. insan yeğeniyle ilgili böyle konuşur mu? Allahın işine burnunu sokuyor geberesice. ailemin moralini bozuyor.

Sevmediğin insanın çamaşırlarını nasıl makineye atabilirsin?
Aklıma hep bu geliyor.
Etrafa çorabını falan atsa insan iğrenir ya.
Evlilik böyle bir şey sonuçta.
Her şey ortada ve ortak.
Sabah uyanınca sevmediğin insanın yüzünü göresin gelmez.
Çünkü insanlar yeni uyandığında çok çirkin oluyor bana göre.
Ama sevdiğin adam olsa dünyanın en güzel manzarasına bakıyor gibi hissedersin.
Ne gerek var hayatı zindan etmeye sevmediğin biriyle?
Evlilik zor. Bekar kal daha iyi.

Ne istediginle alakali.
Benim için sadece "iyi bir insan ve uyumlu" olmasi sevmem icin yeterli gelmez mesela.

Ben biraz daha tutku insaniyim acikcasi. 5 yillik evliyim elbette en bastaki tutku hala ilk gun oldugu gibi olmuyor ama yine de o sevginin devami oluyor.

Ben duygusal ihtiyaclari olan biriyim. Esim gelip gittikce opsun, siir yazsin, cicege not iliştirsin, guzel seyler soylesin, supriz yapsin... Yasim kac olursa olsun bunlar beni mutlu edecek ve olmazsa mutsuz hissecegim seyler.

Bir gun bunlari isteyebilir misin mesela?

içim ısınsın istiyorum karşıma çıkanların çoğu zaten birçok yönden denk olmadığım kişilerdi aslında.bir çoğunda sevgim yoktu mantık da yoktu doğrusu. en son evlilik üzere tanıştığım kişi barmen ben de memurum bi devlet kurumunda. ilk başta muhasebeci dediler tanıştıktan sonra öyle olmadığını öğrendim tabi.iş konusunda uyumlu değildik ama problem etmedim çünkü sektör değiştireceğini söyledi bir süre vakit geçirdik ama o sektörün havasını almış yıllardır orada çalışmış bir insandı artık bir şeyler oturmuş işini değiştirmesi bile zordu bence. eee ben de yapamadım ters gelmeye başladı bazı şeyler. sevseydim katlanabilirdim belki. ve bana dönüp diyorlar ki sen de kimseyle anlaşamıyorsun demek ki sende de bi problem var. artık en yakınlarım bile arkamda durmuyor evlilik işinin nasip olduğunu bilmiyorlar hadsizlik ediyorlar.bu baskı beni öldürecek.

Sevmeden evlilik nasil bir cehennem olur tahmin bile edemiyorum. Sevmedigin adamla ayni yataga nasil gireceksin? Evlilikte karsindakinin her haline herseyine sahit oluyorsun yeri geliyor. En basiti soda iciyor mesela, gaz cikariyor dogal olarak. Sevdigin icin sana kotu gelmiyor. Ama baskasi olsa miden bulanir.

Ben sevdigimle evlendim mutsuzum.mutlu olan arkadaslarimiz cok.ama simdiki aklim olsa mantikli saygili yasini basni almis ne istedigini bilen bir adamla evlenirdim
AL BENDEN DE O KADAR. SANKİ AŞK EVLİLİKLERİ MUHTEŞEM. KARŞINDAKİ İNSAN MANTIKLI MI? AKLI BAŞINDA İLETİŞİM KURABİLİYORSAN DÜŞÜNÜLEBİLİR. BEN DE SEVEREK EVLENDİM HAYATIM ÇIKMAZLARA GİRDİ. SEVMEK DEĞİL DEĞER GÖRMEK EVLİLİĞİ AYAKTA TUTAR

evlendikten sonra kocamı benim büyütmek zorunda kalmayacağımı BU İFADENİZE İMZAMI ATARIM. BEN YANDIM ELLER YANMASIN :)

aşık olmadan, sevmeden evlilik yapılır mı? içinizde böyle evlilik yapıp mutlu olan var mı? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Aşık olduğum adama bile tahammül edemediğim anlar oluyor. Çoraplarını sağa sola attığında toplayıp ağzına tıkmıyorsam bilsinki sevgimden
Şaka bir yana evlilik aşık olduğun insanla bile bazen çekilmez oluyor. Aşksız olmaz.

evlendikten sonra kocamı benim büyütmek zorunda kalmayacağımı BU İFADENİZE İMZAMI ATARIM. BEN YANDIM ELLER YANMASIN :)
bilmiyorum ben tamamen mantigimla yapmistim evliligimi , bazi kriterler cok önemliydi benim icin , asktan daha önemliydi. sevmiyormuyum kocami peki , tabiki seviyorum ama yalan yok evlendikten sonra ayni evde yasamaya baslayinca sevdim . hayatta önce cocuklarim sonra esim derim :) insani yormayan , huzur veren birisiydi. kararimdan hic pisman olmadim. burdan okudugum kadariyla da ask öyle cokta matah birsey degil , genelde insanin burnunu sürtüyor sanki

kesinlikle öyle. aşk bir beklenti sonuçta onu ömür boyu sürdürmek mümkün değil. bu sefer suçlamalar başlıyor hakaret saygı sevgi hepsi yok oluyor. insan aşık olunca kusurları görmezden geliyor. aşk bitince kusurlarla baş başa kalıyorsun. ama sevgi öyle değil sevgi bambaşka.

bilmiyorum ki kuzum ask nasil isliyor kendi icinde. bazen merak ediyorum ama hani asik oldugum biriyle evlenseydim nasil olurdu diye. sonra gelip burayi okuyorum , geciyor merakim

sizin beklentilerle benim beklentiler yakın aslında.tutku isterim. mantığıma uyan beni seven birisini zamanla sevebileceğime inanıyorum ama mantığıma da uymuyor içim de ısınmıyor olmuyor işte

aşık olmadan, sevmeden evlilik yapılır mı? içinizde böyle evlilik yapıp mutlu olan var mı? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Sevgi herşeyin başında gelir bu durumu yaşıyorum bir inat uğruna sevmeden evlendim her hareketi sana itici geliyor hem kendi hayatını hemde karsindakinin hayatını mahvediyosun mutlu olan çok yoktur

Sevgi herşeyin başında gelir bu durumu yaşıyorum bir inat uğruna sevmeden evlendim her hareketi sana itici geliyor hem kendi hayatını hemde karsindakinin hayatını mahvediyosun mutlu olan çok yoktur
beni en iyi anlayacak olanlardansınız.toplum baskısı yüzünden sevmediğim bir insanla evlenme kararı almak üzereydim ama yapamayacağımı anladım dün ayrıldım.

beni en iyi anlayacak olanlardansınız.toplum baskısı yüzünden sevmediğim bir insanla evlenme kararı almak üzereydim ama yapamayacağımı anladım dün ayrıldım.
Seni çok iyi anlıyorum senin yaptığını nisanliyken 2 kere denedim ama malesef baskılar yüzünden olmadı çok doğru bir karar almışsın kendini hayatını mahvetmeye değmez yolun başında dönmüşsun seni adına çok sevindim canım.. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…