sevmeden evlilik

ya karsında ki insana sans verirsin tanısırsın baktın ısındın ve ii durust devam edersin..
ama baktın ısınmadın sevemedın devam etmenn bi anlamı yok. . Çünkü ömür geçecek aynı yastga baş koyacaksın.. bişiylr yaşaman için aşk neyse de sevgi şart..
aşk biter belirli zamandan snra ama sevgi guven sadakat bi ilişki de uzun sürmesinin temelidir..

Evlenirken eşimi birgun seveceğimi biliyordum. Çevremdeki evlilerin yaşadığı hiç bir sorunu yasamayacagimi, evlendikten sonra kocamı benim büyütmek zorunda kalmayacağımı ve istediğim bir erkek olduğunu görmüştüm yani sevmemek için hiç bir sebebim olmucakti. Evlilik kararını bu şekilde aldım 20 yıldır evliyiz benden 15 yaş büyük. Evlendigim için birgun bile pişman olmadım, iyi dileklerin için teşekkür ederim. Allah herkesin yuvasına geçim huzur versin.

Bu kadar hızlı karar verip mutlu olmanız ne kadar güzel
Nasip işi demek ki bende mutsuz oldum
Ben de çok severek evlenmiştim halbuki

Aşıkken yapma, çünkü kör oluyorsun ama sevmeden de yapma. Sevmezsen dokunamazsın. Dokunsan da geçmez karşı tarafa. Evlilik zaten başlı başına zor sevince bile yürütmek zor sevmeden ancak çıkar için birarada duran iki insan olursunuz. Ama çevremdeki bazı kadınlar da önemli olan para parası olunca ben mutlu oluyorum haliyle sonradan da seviyorum. Parası olmayan adamı sevemem beni mutlu etmezdi diyen de var. Kişiye göre değişiklik gösteren bir durum sevgi kavramı bence

toplum baskısından kurtulayım çocuğum olsun şıkkını işaretliyorum
=) Çocuk sahibi olmak, isteyene büyük mutluluk, anlıyorum. Ama anne olunca, kadın tarafımızı öldürmüyoruz. Ve bence bir kadın, her insan gibi sevmek, sevilmek, ilgi göstermek ve görmek ister. Duygusal olarak tatmin olmayacağınız bir evlilikte, bir yanınız hep mutsuz ve aç olacak. Yani belki şansınız döner, evlendiğiniz adamı seversiniz ( Diana Bishop gibi) ama ya sevemezseniz? Bu riske girmeye değer mi? Orası da sizin karar vermeniz gereken bir şey.
Bence büyük riske girmişsin ama sonu iyi olmuş. Bu büyük bir şans. Aynı şans herkese vurmayabilir. Yani umarım vurur da, ya vurmazsa kısmını da düşünüp, sevdiğimiz insanla evlenmek daha mantıklı geliyor bana. =)

Kör kütük aşık olmana gerek yok ama en azından içinin ısınması lazım... vakit geçirirken sıkılmaman lazım... hayalindeki erkek olmasa bile, iyi bir adam, iyi bir eş olur diye düşünebiliyorsan şans verebilirsin..

Bende eşime çok aşıktım diyemem, ama beğendim, ilk buluşmada ısındım. Enerjimiz tuttu.. tanıdıkca ve evlendikten sonra daha da sevdim..

Ama bu işler sanki biraz şans.. şansına ve hislerine güveniyorsan evlenirsin...

risk falan yoktu aslında. Bu kararın doğruluğu kendini ne kadar tanıdığına, hayattan ne istediğini bilmene bağlı. Ben ne istediğimi hep bilirdim. Zaten romantik bir tip değilimdir. Realist kararlar alıp mutlu olmasını bilirim

aşık olmadan, sevmeden evlilik yapılır mı? içinizde böyle evlilik yapıp mutlu olan var mı? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
Neden evleniyorsunuz?
Maddi durum içinse söyle söyleyeyim;akrabalarımdan cok var maddi durumu iyi diye evlenip,adamın isler bozulunca boşanan.
Demek zamanla da sevemiyr insan.
Para bitince ask da bitiyor

ben sevginin zamanla oluşabileceğine inanıyorum ama sevmeden evlenmek de doğru değil karşı taraf sizi sevsin değer versin görüştükçe seviyorsunuz zaten. Saygı önemli olan hayat görüşünüz aynı mı anlaşmak önemli olan severek evlenip anlaşamayn da birsürü insan var sevmeyip evlenip çok mutlu olan da. Yanii olay erkekte biter beni mutlu eder bundan baba da olur diyosan evlenilir

Neden evleniyorsunuz?
Maddi durum içinse söyle söyleyeyim;akrabalarımdan cok var maddi durumu iyi diye evlenip,adamın isler bozulunca boşanan.
Demek zamanla da sevemiyr insan.
Para bitince ask da bitiyor
maddiyattan değil.benim maddi durumum iyi. toplum baskısı ve çocuk sahibi olma isteği

kör kütük aşk istemiyorum içimin ısınmasını sevmeyi istiyorum gerçi karşıma çıkanlar da çok da sevilecek tipler değildi.tipleri iyiydi de davranışları konuşmaları beni irrite etti ediyor galiba

aşık olmadan, sevmeden evlilik yapılır mı? içinizde böyle evlilik yapıp mutlu olan var mı? tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
eskiden evleneceğei kişiyi nikahta görüpte evlenenler varmış, şimdiki evliliklerdende kat kat güzel geçinmişler doğrusu:)

Eşim duymasın Teyzemin eşinin uzaktan akrabasının bir oğlu vardı. Bu beni görmüş annesi de görmüş hemen teyzeme haber vermişler. Ben de görücü usulü mü kaldı diye tepki göstermiştim ama annesi annemi bulmuş baya iyi anlaşmışlar falan. Kadın beni arayıp duruyordu teyzemden almış numaramı. Bi düğüne katıldık ex kayınvalide de oradaymış meğer. Peşimden 1 saniye bile ayrılmadı çok tatlı bir kadındı. (Bir de şimdiki kayınvalideme bak) Neyse çocuğu da uzaktan görüyorum. Bu arada acayip zenginler. Bir çok evleri falan var. Kadın düğünde altın yerine tapu takcak nerdeyse. Ben bu muhabbetleri duyunca iyice olmaz o ne öyle para avcısı gibi diyip hepten uzaklaşmıştım ama işte yoğun ısrarlardan sonra iyi bir yemeğe çıkalım dedim.

Çocuk geldi aldı beni aslında muhabbeti falan gayet iyiydi. Güzel sohbet ettik. İyi bir insan olduğu da belliydi zaten. Ama asla herhangi bir elektrik hissetmedim. Olsam olsam arkadaş olurum çocukla. Her gün aynı yatağa girme düşüncesi bile midemi alt üst etmeye yetti.

Şimdi kocacımla beraber fakir fakir yaşıyoruz Ama en azından her gece sarılarak uyuyoruz.

Kısacası sevgi aşk her şeyin ötesinde geliyor. Diğer şeylere daha önem verseydim asla bu kadar mutlu olamazdım

Bu kadar hızlı karar verip mutlu olmanız ne kadar güzel
Nasip işi demek ki bende mutsuz oldum
Ben de çok severek evlenmiştim halbuki
Ondan önce çok severek nişanlandığım biri vardi ailem hiç istememisti. Aldatti beni ayrıldık. Ayrıldıktan sonra eğer karşıma biri cikarsa ilk önce ailemle tanistiricam onlar tamam derse evlenicem demistim. Öylede yaptım. En doğru kararı vermisim. Nasip işleri bunlar evet. İns sizde mutluluğu yakalarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…