- Konu Sahibi umutsuzinsan
şuanda haftasonları çıkıyoruz kardeşimle sadece. ben alışverişe vs kendim gidiyorum. o alt üst oturma yada ona ayrı ev açma konusu sevgilime de mantıksız geldi. o zaman bizimle otursun diyor ama burada yine temel fikir neden babana bırakmıyorsun fikri. ileride bu sorun olacak diye korkuyorum. şimdi beni kaybetmemek için tamam bizimle kalsın diyor son çare ama böle olunca madem öle babanı çıkar hayatından görüşmeyeceksin falan diyebilir.
Valla ben ilk mesajımda sevgiliniz haklı demiştim; babanız konusunda da hala o kanaatteyim.
Siz olaya duygusal bakıyor olabilirsiniz ama ben o babanın evine gidip de beni babamdan isteyin diyemezdim sanırım.
Sevgiliniz de madem babam babam deyip onun sözü ile hareket ediyorsun; kardeşinin de babası sorumluluğu alsın diyor.
Sevgiliniz kardeşinizi biliyordu; onu bırakamayacağınız biz buradan anladık da o sizinle yüz yüze zaman geçiren adam bunu nasıl anlamamış.
Sevgilinize de bu aşamada tamam oldu demesi de içinize sinmez haklısınız ama galiba önce babanız ile aranıza mesafe koymanız sevgilinizi de makul bir çizgiye çeker.
Hep verici olmayın özellikle hak etmeyen babanıza karşı. Kardeşinizin de kimseye çok da zararı yok; sevgilinizin çekinmesini de anlıyorum; bir bilinmezlik ve bu ömür boyu sürecek...
Bir öneri olarak da belki nişanı vs şimdilik erteleyip sevgiliniz ve kardeşiniz ile birlikte bir süre evde vakit geçirmeniz olabilir. Sevgiliniz ve kardeşiniz şimdi nasıl görüşüyorlar bilmiyorum ama ev içi bir yaşamda ilişki kurarlarsa sevgilinizin kafasındaki korkuları da azalabilir.
Bir de şurdan anladığım kadarı ile bu aşamada kardeşinizin öyle bakıcılık vs durumu yok gibi. Akşamları da yalnız kalabiliyorsa arada, size herhangi bir kişiden farklı bir yük olma durumu yok.
Yani ha anneler ha kardeşiniz kalmış; bir fark yok; hatta yarın öbür gün çocuğunuz vs olduğunda ona can yoldaşı olur. Ama bu demek değil ki sevgilinizin endişeleri yersiz. Bunu aşması da onunla daha çok zaman geçirmesine bağlı.
Bir de kime ne olacağı belli değil; alt komşumun ayır evi var; kv tek yaşıyor ama görümcesinin liseye giden oğlu dört yıl bununla yaşayacak. Kv olsa daha iyi diyor. Hiç olmazsa bir işin ucundan tutar; çocuğa bakar; arada kaç göç olmaz diyor. Yaşam insanlara farklı şeyler getirebiliyor.
Kolay gelsin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor sizin için de