İnceden işledik diyecek halleri yok herhalde.Herkes saygı duyuyor ama kadının eşi saygı duymuyor yani mesele çift arasında sevgilim vallahi billahi babamgil istersen gelinin memleketine gidin oğlum demiş ama sevgilimin yengesi başta sevgilimin abisine birkaç sene x şehrinde yaşar sonra da sizinkilerin yanına geçeriz demiş. Ee şimdi de laftan dönünce abi inada binmiş o bana söz vermişti diye
Evlenmeden önce öyle düşünmüş ancak evlendikten sonra aileyi iyice tanıyıp vazgeçmiş olamaz mi?Herkes saygı duyuyor ama kadının eşi saygı duymuyor yani mesele çift arasında sevgilim vallahi billahi babamgil istersen gelinin memleketine gidin oğlum demiş ama sevgilimin yengesi başta sevgilimin abisine birkaç sene x şehrinde yaşar sonra da sizinkilerin yanına geçeriz demiş. Ee şimdi de laftan dönünce abi inada binmiş o bana söz vermişti diye
Ya öyle bi durum yok çocuğun öyle dediğine bakma o çoktan karşı tarafı seçti bunun altına sığınıyor güya anne sevgilisi olduğundan haberi olmadığı icin belki bi kere ağzından bi görüşmezsen hakkımı helal etmem diye çıkmıştır çocuk da meyletmiş oraya sonradan burdakine ne desin aslında istemiyorum ama annem hakkını helal etmiyor o yüzden diyecek ben karşıdaki kızı görmediğine bile inanmıyorum artık bence gördü ayrılmak için çırpınıyorİnsanların başına ne geliyorsa bu tabular yüzünden geliyor.Hakkini helal etmezse ne demek yahu? İradesi dışında bir insani dünyaya getirip zorla onu kendi istediği kalıba sokmaya çalışan kafalari asla anlayamıyorum.Etmezse etmesin o cocuk evlenip ömür boyu mutsuz olduktan sonra helal etse nolur? Bu dünyasini cehenneme cevirmis zaten.bizim toplum yapısına gore kız cocuguna bu baski yapilinca ses cikartamamasini anlarim cok fazla baski ve korkutma yapiliyor ama evlenecek yasa gelmis bir erkek bunun kararini bile veremiyorsa bosver gitsin.Her erkek cekilir de sünepe olanı cekilmez kardesim.
Kabul görmek farklıdır ama siz terkedileceksiniz bu çok ağır olur benceEvet bende sizin gibi düşünüyorum hiç öyle bir şey yaşamadığım için çok üzülürüm eminim ama biz de kimisini reddettik yani her zaman kabul görmeyebiliriz
Valla şu an beni ikna etmek için çırpınıyorYa öyle bi durum yok çocuğun öyle dediğine bakma o çoktan karşı tarafı seçti bunun altına sığınıyor güya anne sevgilisi olduğundan haberi olmadığı icin belki bi kere ağzından bi görüşmezsen hakkımı helal etmem diye çıkmıştır çocuk da meyletmiş oraya sonradan burdakine ne desin aslında istemiyorum ama annem hakkını helal etmiyor o yüzden diyecek ben karşıdaki kızı görmediğine bile inanmıyorum artık bence gördü ayrılmak için çırpınıyor
Hadi inşallah öyledir siz kac yaşındasınız konu sahibiValla şu an beni ikna etmek için çırpınıyoryani sürekli yazıyor arıyor bugün şuraya gideceğim yarın şuraya haberi veriyor Allah korusun sen olmasan da ben o kızla evlenmem istemiyorum o kızı içimden gelmiyor diyor. Onunla evlenmem için anca annemin analık hakkını helal etmemesi lazım demek istedi bence o analık hakkı mevzusunda
Evet biliyorum ama ben bi kez sevdiğimi bıraktım bundan 3 sene önce. Bu sefer severek bırakmak istemiyorum o da beni bırakmak istemiyor ve söylemleri değişti annem seni isteyecektir dedi hatta benimle annesiymişim gibi prova yapmaya bile kalkıştıKabul görmek farklıdır ama siz terkedileceksiniz bu çok ağır olur bence
Ben 21 yaşındayımHadi inşallah öyledir siz kac yaşındasınız konu sahibi
Evet yaaAhh bu anneler.. ayrı koymayın kimseyi seven seveni alsın ne olacak sanki ya..
Yemin ederim içindekilerini yazmışsın son harfine kadar katılıyorumCanım kaç kurtar kendini ailesine bağımlı bir erkek daha. En başından ben seni seviyorum annemde buna saygı duyacak diyememiş birde kızın özelliklerini sayıyor. Bana senden ayrılmak için zemin hazırlıyormuş gibi geldi. Şahsen sevgilim bana annem başkasını istiyor hakkını helal etmez diye evlenenebilirim dese aynı anda terkederdim. Senle evlense bile en ufak aile probleminde sana sırtını sönüp annesinin eteğini arayacak
Bence de. Bir de yengenin yiğeni...evlenseler bile kizin gözü önünde olacak. Olgun bir erkek olsa bunu yansıtmaz.ben senin sevgiline şaşırdım, kız gozune guzel gelmiş görmedim dediğine bakma, seni bırakacak bu kesin, söyleme falan da yapmaz annesine, niyeti senle olmak olsaydı sana bu durumu hiç yansıtmazdı ileride annesine bilenme diye. yerinde olsam ben terkederdim, hiç olmazsa içimde kalmazdı ben terkettim diye. böyle usul usul terkedilmeyi beklemezdim.
bunu demesi yeterSonra o da dedi ki işte tek korkum annemin hakkını helal etmemesi eğer hakkını helal etmezse o kızla evlenmek zorunda kalırım ne yapayım diyor.
Zaten iyi bir durumda değilmiş işler.Benim düşe kalka süren bir ilişkim var.
KK Hanımları herkese destekleri için teşekkür ediyorum ve sevgilimin bana ayrılmak için yol yaptığını kabul ediyorum. Çünkü o gün büyük bir kavga ettik ve ben çok ağır konuşmuştum. Yine de gitmedi mesaj attı bana sürekli. Sonra ben ayrılmak üzere olduğumuz bu kavgadan dolayı sevgisinde bir eksilme olup olmadığını sordum ve eksilme yok ama bazı sıkıntılar var diyip babasının şehir dışından kız almak istemediğini, annesinin başka bir kızı bu kadar istediğini anlattı ve evet kızı merak ettiğine eminim. Ben de bunun üzerine size buraya yazdım olanları. Evet her lafınızda sonuna kadar haklısınız bana yan çizdi annem hakkını helal etmezse diyerek sonra ben sizden cesaret alıp her şeyi net net söyledim ona eğer annenin karşısına çıkıp beni sevdiğini söyleyemiyorsan o kızı istemediğini söyleyemiyorsan seni beklemem sana bir hafta süre dedim. Telefonda konuştuk ve benimle şakalaşmaya çalıştı yaa bir hafta on gün olsun diye ama sizin tavsiyeleriniz üzerine çok net bir şekilde eğer bu işi savsaklarsa ilişkiyi bitireceğimi söyledim. O da tamam ben elimden geleni yapacağım söz ama lütfen bu konuları kapatalım artık dedi. Ben de bu konuları tekrar açmayacağım ama gözüm üzerinde eğer boşladığını görürsem külahları değişiriz o zaman yapacaklarımı görürsün asla acımam sana dedim. Ve şimdilik " sevdiğim için " ona bu son şansı verdim. İlişkimiz normal seyirinde devam ediyor ve ben icraate geçmesini bekliyorum. Eğer ki yapmazsa size ve kendime söz veriyorum asla yüzüne bile bakmayacağım. Herkese çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.
Aslında kendisi uzun süre ailesinden ayrı yaşadığı için bu kadar düşkün ailesine ama diyor ki ben seni kimseye ezdirmem hatta beni şimdiden uyarıyor bizim aileye girdiğinde her işe atlama ben yaparım deme bırak herkes beraber yapsın. İşte ablamlar abim bize şimdi çok geliyorlar bıktım kalabalıktan yani kurtulmak istiyorum inşaAllah atanırım diyor bir yandan da ben anlamadım beni ezdirir mi ezdirmez mi
Vallahi ben okurken sinirlendim yeminle sen nasil inanip sakin kalabiliyorsunKızı küçükken görmüş şimdi görse tanımazmış öyle diyor
Heh iste bu muhtemel senin basina gelebilir diye uyardigimiz bir durumAbisi ailesini dinlemeden evlendi ve sanırım boşanmak üzereymiş. Benimkinde de ailemi dinlemezsem böyle olur gibi bir algı oluştu bence. Ama diyor sen yengem gibi değilsin ki öyle olmaz ben sana başta her şeyi sordum seninle sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum dedi
Evet biliyorum ama ben bi kez sevdiğimi bıraktım bundan 3 sene önce. Bu sefer severek bırakmak istemiyorum o da beni bırakmak istemiyor ve söylemleri değişti annem seni isteyecektir dedi hatta benimle annesiymişim gibi prova yapmaya bile kalkıştıorası komikti ama dedim ki sen şimdi kükrüyorsun yaparım ederim diye ama annene gelince kedi olacaksın dedim yok yok valla ben söylerim sen güven bana diyor annem başta çok üzülür konuşmaz benimle ama sonra alışır diyor