Sevgilimin Annesi Başka Bir Kızı İstiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Abisi ailesini dinlemeden evlendi ve sanırım boşanmak üzereymiş. Benimkinde de ailemi dinlemezsem böyle olur gibi bir algı oluştu bence. Ama diyor sen yengem gibi değilsin ki öyle olmaz ben sana başta her şeyi sordum seninle sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum dedi

Vuuu
O zaman sen çok şüpheci yaklaş bu işe.
Boşanmaya giden sebep tek taraf olmaz, olamaz. Bu aile tahminimce çok karışan bir aile. Sıkıntılı yani.
Abisinin evliliğind müdahil olup bundan ders çıkarmak yerine direkt evliliği kendi isteğine göre yaptırmak istemeleri çok sıkıntılı bir aile demek.
Boşanmada asla asla tek bir taraf sıkıntılı olmaz. Ailesinin emin ol vardır yaptıkları

Abisi ailesini dinlemeden evlendi ve sanırım boşanmak üzereymiş. Benimkinde de ailemi dinlemezsem böyle olur gibi bir algı oluştu bence. Ama diyor sen yengem gibi değilsin ki öyle olmaz ben sana başta her şeyi sordum seninle sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum dedi
Ne gibi konular bunlar?
Neyi konuştular?
Şart mı sundular?
Paşalar mı, asilzadeler mi?
Evlilik için neden bu kadar ana baba rızasına, ana baba görüşüne muhtaçlar.
Aile çok sıkıntılı çok

Şu yazdığınız bile ne kadar saf ve tecrübesiz olduğunuzu gösteriyor. Lütfen ayrılın ve başka biriyle evlenmek için de acele etmeyin. Biraz gözünüz açılsın ciddi bir ilişkiye başlamak için.

Muhtemelen abisinin boşanmasının arka planında aile yatıyordur. Aile başta benimsemediği için sürekli sorun çıkarmıştır ve bu aile yapısında yetişmiş evlat eşini uzak tutamamıştır sorunlardan. Şimdi bu çift boşandı diye aile haklı mı oluyor? Kaldı ki siz olayları hep tek taraflı dinlemişsinizdir.

Son olarak birini kaybetmemek için aman tutamayacağınız vaatlerde bulunmayın. Kişilik özelliklerinizi zedeleyecek teklifleri kabul etmeyin. Size bunları anlatıp zihninize işlemeye çalışan birinin de pek iyi niyetli olmayabileceği ihtimalini unutmayın.

Ne gibi konular bunlar?
Neyi konuştular?
Şart mı sundular?
Aile çok sıkıntılı çok
Onlar değil ben sevgilimle konuştum şehir değ
Ne gibi konular bunlar?
Neyi konuştular?
Şart mı sundular?
Aile çok sıkıntılı çok
Yani şehir değiştirir misin gibi sorular çünkü ailesinin yanında olmak istiyor uzun senelerdir ailesinden ayrı olduğu için. Sonra görev değişikliğiyle benim yaşadığım şehre gidebiliriz diyor babamı çok seviyor diğer babamın yanında yaşarız o da olur bakalım hele diyor ama başta bi 5 sene falan onun yaşadığı şehirde olacağız sanırım o net gerçi atanacağı yere bağlı ama muhtemelen ailesinin olduğu şehre atanır

Ya çok temiz, saf bir kızsın. Aşırı üzüldüm ben sana ya. Hayatını karartmasan bari
Teşekkür ederim ben sadece sevgimin hakkını vermeye çalışıyor ve son bir şans veriyorum gelişmeleri de sizlerle paylaşacağım inşaAllah

Onlar değil ben sevgilimle konuştum şehir değ

Yani şehir değiştirir misin gibi sorular çünkü ailesinin yanında olmak istiyor uzun senelerdir ailesinden ayrı olduğu için. Sonra görev değişikliğiyle benim yaşadığım şehre gidebiliriz diyor babamı çok seviyor diğer babamın yanında yaşarız o da olur bakalım hele diyor ama başta bi 5 sene falan onun yaşadığı şehirde olacağız sanırım o net gerçi atanacağı yere bağlı ama muhtemelen ailesinin olduğu şehre atanır
Evlenmeden yapabilirim dediklerin evlenince pişmanlığın olacak. İlla aynı şehir demeleri fln çok sıkıntılı. Belli ki bu aile mıçmıç ilişkiler seviyorlar. Evinden çıkmayacak, her haftasonu beraber olacaksınız.
Çok aileci bir adam bu. Hayatını karartacak

Şu yazdığınız bile ne kadar saf ve tecrübesiz olduğunuzu gösteriyor. Lütfen ayrılın ve başka biriyle evlenmek için de acele etmeyin. Biraz gözünüz açılsın ciddi bir ilişkiye başlamak için.

Muhtemelen abisinin boşanmasının arka planında aile yatıyordur. Aile başta benimsemediği için sürekli sorun çıkarmıştır ve bu aile yapısında yetişmiş evlat eşini uzak tutamamıştır sorunlardan. Şimdi bu çift boşandı diye aile haklı mı oluyor? Kaldı ki siz olayları hep tek taraflı dinlemişsinizdir.

Son olarak birini kaybetmemek için aman tutamayacağınız vaatlerde bulunmayın. Kişilik özelliklerinizi zedeleyecek teklifleri kabul etmeyin. Size bunları anlatıp zihninize işlemeye çalışan birinin de pek iyi niyetli olmayabileceği ihtimalini unutmayın.
Ben dedim ki yengenin de sebepleri vardır ailenin yaşadığı şehre gelmemek için. Tabi ama biz gerçekten hiç kötü davranmayız ki dedi bende dedim ki senin ailenin bir lafı sana dokunmaz ama yengene dokunur. Bide yengesini taa baştan sevmiyorlar düğün zamanı çok sıkıntı çıkarmış yengesinin ailesi o yüzden işte gerçekten de yengesinin ailesi biraz tuhaf

Evlenmeden yapabilirim dediklerin evlenince pişmanlığın olacak. İlla aynı şehir demeleri fln çok sıkıntılı. Belli ki bu aile mıçmıç ilişkiler seviyorlar. Evinden çıkmayacak, her haftasonu beraber olacaksınız.
Çok aileci bir adam bu. Hayatını karartacak
Ben de geniş ailede büyüdüm kalabalık aileleri severim sadece ailemi çok özlerim biliyorum çünkü babama çok düşkünüm ama bana dedi yani vallahi billahi ben izinlerde seni anne babana götürürüm onlar gelsin bizde kalsın isterim dedi

Merhaba bu konuyu size danışmak için hesap açtım. Benim düşe kalka süren bir ilişkim var. Memnunum seviyorum sevgilimi. Benim okulum bitince evlenmek istiyoruz aileleri tanıştırma nişan falan derken bize uygun bir zaman dilimi gibi geldi ama sevgilimin annesi sevgilim benimle tanışmadan 4-5 ay öncesinde bir kıza kafayı takmış. Onu sana alacağım başkasını almam diyip duruyormuş ben bunu yeni öğrendim. Kızı önerdiklerini biliyordum ama annesinin böyle kıza aşık olduğunu iki gün önce öğrendim. Bu kız sevgilimin yengesinin yeğeni. Yengesi sürekli bu ikisini birleştirmeye çalışıyor ve sevgilimin annesini görünce hep bu konuyu konuşuyormuş. Resmen kızı kendi ağızlarıyla istetiyorlar yani. Sevgilim başından beri anne istemiyorum diyormuş öyle diyince annesi kızarıp bozarıyor ve sevgilimle konuşmuyormuş. Sevgilim kızı görmemiş sadece küçükken beraber oynarlarmış şimdi görse tanımazmış. Ama sevgilimin annesi, babası, abisi, ablaları bu kızın ailesini çok seviyormuş. Çünkü zamanında bu aile çok yardım etmişler sevgilimin annesinin ailesine falan o yüzden sevgilimin annesi ben nasıl olmaz benim oğlum istemiyor derim bu iş olacak diyip duruyor. Kızın ailesi de olur vermiş bunları bir araya getirmeye çalışıyorlar. Gerçekten iki gündür bunu düşünmekten çatlayacağım. Sevgilime ee ne olacak böyle dedim ben seni söyleyeceğim onlara peyder pey dedi ama annem hakkımı helal etmem derse diye korkuyorum o zaman ne yapacaksın sen dedi bana bende ben ne yapabilirim anne hakkı ödenmez yani giderim dedim. Sonra o da dedi ki işte tek korkum annemin hakkını helal etmemesi eğer hakkını helal etmezse o kızla evlenmek zorunda kalırım ne yapayım diyor. Yani gerçekten sevgilime de çok kırıldım bana kızın meziyetlerini sayıyor yok babası gaziymiş kız hafızmış falan bana da annem söylüyor ama vallahi ben istemiyorum diyor. Kızın yüzünü merak ettiğini de çok iyi biliyorum ama kim olsa merak eder diyorum sonra da ben olsam hiç düşünmezdim bile başka bir erkeği diyorum. Kafam çok karışık ve ailesi onun aklını çelebilir biliyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum ilişkimi de bitirmek istemiyorum ama benim arkamda durmazsa ve beni sonra bırakırsa diye çok korkuyorum. Bu durumda nasıl bir yol izleyebilirim? Ben gerçekten sevgilimi seviyorum ve ayrılmak istemiyorum o da istemiyor ama ailesinin baskılarından bıkmış. Annem canıma yapışıyor bıktım artık diyor. Ne yapacağım ben? Ona açık açık dedim eğer annenin dediğini yapacaktıysan ne diye benimle görüştün görüşmeyecektin o zaman diye bana diyor ki onun dediğini yapmak değil ama hakkını helal etmezse ne yapacağım? Bakalım seni söyleyince ne olacak ne kavgalar çıkacak annem benimle konuşmaz kesin falan dedi. Dedim biz evlensek annen hep beni onunla mı kıyaslayacak dedim o da öyle şey olur mu evlenince öyle laf asla etmez annem dedi ama onlara çok bağlı çok istiyor dedi. Bende şimdilik politik davranmak adına sesimi çıkarmadım yakın zamanda buluşacağız o zaman yüz yüze konuşuruz bunları diyorum. Allah aşkına bana bir el atın ablalar...
Şenimi yerine olsam ayrılırım sevgilinin cevaplarına bak ya böyle erkekler çok pısırık oluyo ana kuzusu oluyorlar sonra bol gibi ortada kalıyorsun yaşanmışlık var ablam

Ben dedim ki yengenin de sebepleri vardır ailenin yaşadığı şehre gelmemek için. Tabi ama biz gerçekten hiç kötü davranmayız ki dedi bende dedim ki senin ailenin bir lafı sana dokunmaz ama yengene dokunur. Bide yengesini taa baştan sevmiyorlar düğün zamanı çok sıkıntı çıkarmış yengesinin ailesi o yüzden işte gerçekten de yengesinin ailesi biraz tuhaf
Baştan sevmeyip sorun çıkaranlar onlarsa neden yengenin ailesi tuhaf? Biraz mantıklı düşünün Allah aşkına. Bağırıyor ne mal oldukları

Yengenin ailesi nasıl tuhaf mesela? Yani zihniyetleri uyuşmayabilir ama aile olarak çocuklarının evlilikleri üzerinde bu kadar hak sahibi görmeselerdi kendilerini, gelinin ailesini dert etmezlerdi.

Şimdi konunun yaşanılacak şehirle ilgili olduğunu okudum. Bir kez daha emin oldum bu evliliğin size sıkıntı yaratacağından. Umarım burda yaşı sizden büyük ve tecrübesi sizden çok kadınların yazdıklarını bir düşünürsünüz. İki sene sonra gelip buraya bambaşka sorunlar yazarsanız çok üzülürüm çünkü.

Baştan sevmeyip sorun çıkaranlar onlarsa neden yengenin ailesi tuhaf? Biraz mantıklı düşünün Allah aşkına. Bağırıyor ne mal oldukları
Yengenin ailesi kıza kızın memleketinde takılan altınları alıp bunlar bizim götürdüklerimiz şimdi bize geri geldi diyip altınları vermeyen tipte bir aile. Yani normal değiller yenge de hep uzak durmayı seçmiş dedim demekki senin ablaların annen uzak durdu yani evet orada bir sıkıntı var ama benimkinin ablaları kınada falan yengeyle ilgilenmek istemişler yenge gelin odasına arkadaşlarından başkasını sokmamış bile yani bence benimkinin taraf haklı

Yengenin ailesi kıza kızın memleketinde takılan altınları alıp bunlar bizim götürdüklerimiz şimdi bize geri geldi diyip altınları vermeyen tipte bir aile. Yani normal değiller yenge de hep uzak durmayı seçmiş dedim demekki senin ablaların annen uzak durdu yani evet orada bir sıkıntı var ama benimkinin ablaları kınada falan yengeyle ilgilenmek istemişler yenge gelin odasına arkadaşlarından başkasını sokmamış bile yani bence benimkinin taraf haklı
Yengenin ailesi nasıl tuhaf mesela? Yani zihniyetleri uyuşmayabilir ama aile olarak çocuklarının evlilikleri üzerinde bu kadar hak sahibi görmeselerdi kendilerini, gelinin ailesini dert etmezlerdi.

Şimdi konunun yaşanılacak şehirle ilgili olduğunu okudum. Bir kez daha emin oldum bu evliliğin size sıkıntı yaratacağından. Umarım burda yaşı sizden büyük ve tecrübesi sizden çok kadınların yazdıklarını bir düşünürsünüz. İki sene sonra gelip buraya bambaşka sorunlar yazarsanız çok üzülürüm çünkü.
Bu tarz bir aile yani bence de tuhaflar demek ki 😕

Uzak durmayı tercih ediyorsa saygın duymak yerine yuva mı yıkmaları gerekiyor?
Mesela ne kadar samimiyete tepki gösterdi kadın? Her gün görüşmek, her haftasonu buluşmaya tepki gösterdiyse yenge haklı. Evlenip kendi hayatlarını kurmalarına müsade etmeyen bir aile ve bunu normal görüp sizi sınava alan bir erkek var. Bilmiyorum çok itici bir sevgili. Çok sorun yaşayacaksınız. 36 yaşında bir insan olarak diyorum bunu görünen köy sorun

Canım kaç kurtar kendini ailesine bağımlı bir erkek daha. En başından ben seni seviyorum annemde buna saygı duyacak diyememiş birde kızın özelliklerini sayıyor. Bana senden ayrılmak için zemin hazırlıyormuş gibi geldi. Şahsen sevgilim bana annem başkasını istiyor hakkını helal etmez diye evlenenebilirim dese aynı anda terkederdim. Senle evlense bile en ufak aile probleminde sana sırtını sönüp annesinin eteğini arayacak

Mesafeli olmak isteyene herkes saygı duymak zorunda. Yani bunun için tonla şey yazabilirim ama neyse, yaşayarak öğreneceksiniz demek ki. Ne desek boş. İnşallah biz yanılırız ve siz mutlu olursunuz.

Uzak durmayı tercih ediyorsa saygın duymak yerine yuva mı yıkmaları gerekiyor?
Mesela ne kadar samimiyete tepki gösterdi kadın? Her gün görüşmek, her haftasonu buluşmaya tepki gösterdiyse yenge haklı. Evlenip kendi hayatlarını kurmalarına müsade etmeyen bir aile ve bunu normal görüp sizi sınava alan bir erkek var. Bilmiyorum çok itici bir sevgili. Çok sorun yaşayacaksınız. 36 yaşında bir insan olarak diyorum bunu görünen köy sorun
Sevgilimin ailesi abisine oğlum istersen gelinin ailesinin olduğu şehire git demiş ama sevgilimin abisine başta eşi ben senin ailenin yanına gelirim demiş şimdi de gitmem dediği için inada bindirmiş sorun yaşıyorlarmış

Mesafeli olmak isteyene herkes saygı duymak zorunda. Yani bunun için tonla şey yazabilirim ama neyse, yaşayarak öğreneceksiniz demek ki. Ne desek boş. İnşallah biz yanılırız ve siz mutlu olursunuz.
Herkes saygı duyuyor ama kadının eşi saygı duymuyor yani mesele çift arasında sevgilim vallahi billahi babamgil istersen gelinin memleketine gidin oğlum demiş ama sevgilimin yengesi başta sevgilimin abisine birkaç sene x şehrinde yaşar sonra da sizinkilerin yanına geçeriz demiş. Ee şimdi de laftan dönünce abi inada binmiş o bana söz vermişti diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X