Sevgilimin ailesini sevemiyorum!

Mavi_gokyuzu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2016
728
1.303
Arkadaşlar merhaba.
Size beni düşündüren bir meseleden bahsetmek istiyorum. Kafamı meşgul eden şey sevgilimin ailesi. Belki ön yargıdır,yanlış düşünüyorumdur fakat ben sevgilimin ailesinden hiç hoşlanmıyorum. Tavırları,konuşmaları, aile içi iletişimleri hiç hoşuma gitmiyor. Bunlara telefonda şahit oluyorum ya da sevgilimin bana dert yanarken ki konuşmalarından anlıyorum. Ben onun ailesini kendi ailemle kıyaslıyorum. Mesela ben ve abim olsun babam ve amcam,annem ve dayılarım teyzelerim olsun kardeşler arasında bir saygı vardır. Asla küfürlü konuşmayız. Ama sevgilimle telefonda konuşurken abisinin küfürle odaya daldığını duyuyorum. Sevgilime hakaret ve argo sözcükler söylediğini duyuyorum.
Mesela biz üniversiteden yeni mezun olduk. Ben eski iş yerimde çalışmaya başladım,sevgilim iş görüşmelerine gidiyor,cv bırakıyor. Bunu gören annesi,abisi hâlâ erkek arkadaşımın üstünde baskı kuruyor. 'Anca yatsan,bi b.k yapma. Git bir fabrikaya gir. ' vs vs bu örnekler çoğalır gider. Sevgilimin abisinin iş yerinde sözleşmeli memur alımı olmuş. Bir sürü personel almışlar. Bunu duyan erkek arkadaşım abisine 'hem bana çalış işe gir diyorsun hem de personel alımı olduğunu söylemiyorsun' deyince 'ne yapalım sordun mu? Çalışmak isteyen sorar. ' cevabını almış. Ben bunu duyunca çok sinirlendim. Çok şaşırdım insan kardeşine yardım etmek istemez mi ? Destek olacağına köstek oluyor. Bu ilk değil zaten daha önce de buna benzer olay olmuştu.
Annesi pasif,hasta zaten. Babası pek evle ilgilenmez. Sabah çıkar kahvehaneye gider akşama kadar,kafası esti mi kalkıp köye gider habersiz.
Biz görüntülü konuştuğumuzda evlerinin dağınık olduğunu görürüm hep. Koltuklar,halılar uyumsuz. Alakasız malzemeler etrafta durur. Bunlar hep gözüme çarpıyor.Benim ailem tertiplidir,düzenlidir. Hep kendi ailemle karşılaştırıyorum. Belki yanlış düşünüyorum,belki haddim değil ama biz evde hep yemek masasını kullanırız. Yerde yemek yemeyiz. Misafirler geldiğinde güzel sofralar kurarız ama onlarda öyle değil. Misafire gereken önem gösterilmiyor, yemek masası kullanmıyorlar,sürekli yerde yemek yiyorlar (Bu kısımda beni eleştirebilirsiniz,küçümsemiyorum yanlış anlamayın sadece bana garip geliyor)
Sürekli evli kardeşleri gelir giderler. Mesela ablasının eşi evdeki kediye kafayı takmış durumda. 'Ben olsam kaldırıp atarım,bir daha gelemez. Kendiniz yettiniz kedi kaldı' gibi laflar etmiş.Abisi de desteklemiş. Zaten zamanında abisinin kediyi evden atmışlığı var.( Ama kedi hamile olduğu için erkek arkadaşım gizlice tekrar eve aldı.) Erkek arkadaşıma diyorum ki cevabını vermedin mi? 'Uğraşmak istemedim. Her meselede böyle,her şeye burnunu sokar,laf anlamaz.' dedi. Böyle küçük mevzular gibi gelebilir ama benim kafamı çok kurcalıyor. Kimse kendi ailesinin aynısını bulamaz ama ben hep kendi ailem gibi bir aile hayal etmiştim. Gidip gelmeyi,görüşmeyi severim ama ön yargıdan dolayı içim hiç ailesine atmıyor. Abilerini,yeğenlerini falan hiç sevemiyorum. Sevgilim kendisi de diyor 'ailem dar görüşlü,kendini fazla geliştirememiş kişiler. Zaten annem babam yaşlı. Eski zaman düşüncelerine sahipler. Abilerimi pek sevmem. evlenince ayda yılda bir görüşürüz' diyor ama ben böyle hissettiğim için üzülüyorum. Hiç böyle hayal etmemiştim. Ailesini kendi aileme denk göremiyorum.
Annem zaten erkek arkadaşım benden 2 yaş küçük olduğu için ve henüz işi olmadığı için ilişkimi onaylamıyor. Ve kendi ailemiz gibi birileriyle karşılaşmak istiyor. Çok saçma ama arada kafamda bizim nişanlandığımız canlanıyor.,ailesinin özellikle abisinin yerli yersiz konuştuğu,annemin, 'evlenmek için seçtiğin çocuğun ailesi bu mu ?' diye söylendiği kafamda canlanıyor. Annem sürekli iyi insanlarla,seçkin insanlarla yuva kurmalısın,aile çok önemli dediği için kafamda bunlar yer etti sanırım.
Annemin onaysızlığı,sevgilimin yaşı,ailesi... Bunları düşününce arada karamsarlığa kapılıyorum. Ama sevgilimin hakkını ödeyemem. Bana desteği,ilgisi,sevgisi,iyi niyeti, anlayışı, beni dünyanın en güzel kızıymış gibi hissettirmesi,aynı dünya görüşümüz,kafa yapımız,uyumluluğumuz... O kadar çok şey sayabilirim ki. Negatiflikler ve pozitiflikler bir arada...
Belki ben abartıyorum ama bilemiyorum arkadaşlar. Bazı düşüncelerimi eleştirebilirsiniz,hakkınız var ben de kendimi eleştiriyorum hatta suçluluk duyuyorum bazen ama böyle işte... Sizinle paylaşmak istedim. Sevgilimle ciddi düşünüyorum. Ailesini sevmediğim için ilişkimi bitirmek istemiyorum. Zaten atanıp evlenmeyi düşünüyoruz. Ailesiyle farklı şehirlerde olursak uzaktan uzağa daha mı iyi olur. Ne kadar az görüşürsem o kadar iyi midir diye düşünüyorum. Eşini çok sevip de ailesini sevmeyen var mı böyle ?

Ailesini sevmemeniz sorun değil. Dağınıklık, yerde yemek yemek falan da sorun değil bence çünkü ev düzenini genelde kadın kuruyor ve erkek uyum sağlıyor. Onu halledersiniz.

Aile içi iletişimleri kötü ve eğer sevgiliniz rahatsız olarak değil de normalmiş gibi anlatıyorsa, evlenince o da sizinle öyle konuşur. Eğer o da rahatsızsa ailesi gibi davranmak zorunda değil.

Beni tek endişelendiren abisinin saçmalıklarına sessiz kalması ve bunları normelleştirmesi oldu. Böyle bariz ailesinin hakkını yediği ya da kabalık yaptığı konularda ses çıkarmıyorsa, sonra sizin de uyum sağlamanızı bekler muhtemelen. Ben en azından böyle ailesinin işlerine burnunu sokmasına izin verecek biriyle hayat kurmak istemezdim.

Erkek arkadaşım gayet rahatsız bu durumlardan. Evlenince seni de pek görüştürmeyeceğim. Bayramlarda,ayda yılda bir defa anca diyor. O da aynı abisi ve diğerleri gibi olsaydı çoktan bitirmiştim zaten.

Benim ailem ve Eşimin ailesi.
Eşim harika biridir. Ama keşke ailesini tarafsız görseydim. Evlenmeyebilirdim. Sadece eş ailesi değil çocuğunuzun dedesi babaannesi amcası halası olacaklar. Ve o küfürlü konuşmaları çocuğunuzun ağzından da duyacaksınız.
Bence aileniz haklı.
Evlilikte eş kültür olması önemli

Eşinin ailesi seven uyum sağlayan zaten düşük seviyede kimse kendi aile gbi aile bulabilceği sanmıyorum bnm eş aileside küfürbaz ama nişan söz bayram da asil davranıyorlar kendi ev içi aralarında küfürlü ler yani sen sevgilin düzgün olsun aran i olsun ailesi ile şuan uzakdasın ne var içerde bilmiyor sun belkide içine girince anlarsin mesafe li olmak iyidir

Sana abla tavsiyesi ;

1 .Evlenince o nefret ettikleri ,begenmedikleri suratına bakmayaccagim asla gorysmeyecegim dedikleri ailelerinin tabiri caizse poposuna giriyorlar .Hele de sen sevmediğini belli ettiysen daha da yapisiyolar .

2.İcine sinmediyse asla evlenme ben o hatayı yaptım herşey burnumdan geldi ve hala herşey gözüme batıyor .Kültür farkı bir şekilde kapanır ama dar kafalı insanlarla olmuyor ..

3.Uzakta da olsa yetiyorlar emin ol

Annen çok çok haklı inan

Ailesiyle ne kadar uzakta olsanız ,illaki görüşülecek ,belliki yaşam şekilleri aile yapıları size göre değil ,ister istemez evlenince bu konular sizi daha çok rahatsız edecek ,o zaman eşinizle aranız açılabilir ,bazı konulara susmucaksınız asıl sorunlar o zaman ortaya çıkacak ,ne kadar kötü bile olsa aile kimse bu bağları koparamaz ,yaş farkına gelince çok değil aranız daki yaş ,fakat ben erkeğin kadından yaşça daha büyük ve olgun olması taraftarıyım,erkekler geç olgunlaşıyorlar çünkü ,bence iyi düşünün nişanlılık ve evlilik için

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Her şeyi ağırdan alıp gözlemleyeceğim bakalım. Senin aileni sevmiyorum deyip pat diye ayrılamam, seviyorum da çünkü. Zaman geçsin bakalım, düşüneceğim

Benim ailemin tamamı yüksek eğitimi olan meslek sahibi insanlar. Dört kuşak şehirli ailedir. Rahat içten insanlardır. Özel gümlerde biraraya gelip keyif yapar güler eğleniriz. Biraz burjuva denebilir.
Eşimin ailesi ilkokul mezunudur. Köyde doğup büyüyen şehire adapte olamamış insanlar. Muhafazakar, oturmayı kalkmayı bilmeyen, sabit fikirli, yanlışı doğru diye diretirler. Bağnazdırlar. Bizim tarafı cehennem kütüğü görürler ve oğullarını bozduğumuzu düşünürler.
Bizimkiler her sene yaz kış tatil yaparlar, para harcamayı severler. Onlar para harcayamaz biriktirirler. Ne dışarda yemek yerler, ne çay içerler. Acırlar dışarda yemeye içleri dayanamaz yani. Sosyal hayatları yoktur. Tv karşısında ömür çürütürler para gitmesin siye.
Mesela yer sofrasında otururlar ama ben ömrümde hiç oturmadığım için ızdırap oluyor bana. Kalmaya gidiyoruz alafranga tuvalet yok. Ben de çömelip yapamıyorum. Her gün pastane arıyorum bu iş için öyle yorucu ki... yani diyeceğim ufal görünen amaan önemsiz denen her şey öyle önemliymiş ki yaşarak görüyorum. Eşim ruh eşim, çok seviyorum hala. Ama ailesi işte...

Ailesiyle anlaşabiliyor musunuz? Ya da nişan da düğünde sıkıntınız oldu mu?

Ailesiyle anlaşabiliyor musunuz? Ya da nişan da düğünde sıkıntınız oldu mu?

Kayınpederle irtibatı kestim. Evine gitsem de torunu ufak diye gidiyorum konuşmadan dönüyorum. Sadece kayınvalidemle görüşüyorum. O da iyi bir kadındır. Bir kaç sorun yaşasak da mesafeyi ayarladık.
Düğünde sorun oldu tabii. O sokakta kına yapmak istedi ben sokak düğünü kessen yapmam dedim. Hala arada lafını çakar. Ona kalsa döner kesecek sokakta, havai fişek patlatacaktı. Ben sevmem öyle görgüsüzlük.
Kısacası iki taraf ortada buluştuk ama iki tarafta çok memnun kalmadı, uhdeler hala var.

Evlilikte kültür ve mizaç uyumu önemlidir. Buna uygun yol almanız lehinize olur. Ama yerde yemek, görüntülü konuşmadan etrafın daginikligina bakmak da hoş değil. sizin aileniz de eminim mükemmel değildir. Kayınvalidenizin ev düzenini aklinizi takacak kadar yüzeyselse ilişkiniz ayrıl bence.

Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Erkek arkadaşının ailesi bu kadar tutucu görünmüyorlar. Denklik konusunda sıkıntılarım var sadece. Onu da zaman gösterecek gözlemleyeceğim bakalım

Sevgilinizin işi yokmuş, yani yakında bir evlilik yok. Bu kadar endişe etmenize gerek yok, bakalım zaman ne gösterir. Ama sevgilinizin ailesini inceleyip size uygun olup olmadıklarını düşünmekte çok haklısınız, akıllı birisiniz bence. Gerçek yüzlerini nişanda, düğün alışverişinde zaten görürsünüz. Baktınız olmadı, vurursunuz tekmeyi gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…