Sevgilim ve yengesinin samimi olmasını istemiyorum ne yapmalıyım kızlar yardımcı olun lütfen

Kaç yıldır hayatımdadır, evli gibi yaşadık dönem dönem, evlendik;ama bugüne bugün aile ilişkilerine karışmadım, şununla arana mesafe koy demedim. Benimkinin de ailede samimi olduğu yenge, kuzen gibi kişilere beni anlattığını duydum;ama garipsemedim. Seni çok dinledik, aslında daha evvel tanışmış gibiyiz demişti ailedekiler. Samimiyse akıl alır, fikir ister, her şeyi anlattığı anlamına gelmez bu.

Evlenince karşınızdaki insanın tapusunu almıyorsunuz, hâlâ bir özeli, kişisel alanı olmalı. Eşimin teli de benimki de ortada durur, kimse kimseninkini kurcalamaz, izin almadan eline almaz. Tel çalar eşim bağırır bakayım mı der, izin alır. Siz karşınızdaki insanın alanına saygı bile duymuyorsunuz ki. Kaldı ki siz daha aile içine bile girmemişsiniz, vasfınız yok. O yüzden ben üç günlük insanların, aile içine girmeden şu karakter analizlerine, insanları etiketlemelerine, “ufak hesaplara” kıskaçlıklara, kurnazlıklara girmesine, tehdit eder gibi hadlerini bilmezlerse o olur bu olur şeklinde büyüklenmesine anlam veremiyorum. Daha güvenmiyorsunuz bile aslında, çoluk çocuk ergen ilişkisi kıvamında bir şey, bu kafayla patlar bu ilişki.

18 yaşındasınız, üniversite derdinde olmanız gerekirken elti savaşlarına başlamışsınız. Sizin olgun bir ilişki yaşamınız için kırk fırın ekmek yemeniz lazım, en az bir 10 seneniz var gibi.

Bana sanki sorununuzu yanlış dile getirmissiniz gibi geldi..O yüzden de konu lince açık hale gelmiş...

Sen kim oluyorsun da ikimizin ilişkisi hakkında az görüş vs. gibi tavsiyelerde bulunuyorsun?(yenge hanım) Keza sevgililik dediğin şey bulduğun her fırsatta oturup göz göze , diz dize olmak gibi bir iç güdüsel dürtüyü doğururken?

Ben bu yengesine tav oldum..Sinirlendim diyebilir,bu saçma akıl verişine olanak sağladığı için " sevgilimede" sinir oldum derdim şahsen...

Burda en az yengeniz kadar sevgilinizinde mesafe ayarlayamama gibi bir sorunu olmuş...

( Az görüş falan demeside bana onun bir kıskançlık durumunda oldugunu hissettirdi..Türkiye şartlarında elti diye nitelendirilip "ay şimdi pabucum dama atılır ben tektim" potansiyeli yaşayan böyle yengeler gördüğüm için yazıyorum)

Aynı şey benim başıma gelseydi şayet kıskanıyorum seni demek yerine " sen nasıl bizim ilişkimiz için böyle bir tavsiye alma fikrine ya da samimiyetine giriyorsun" diyebilirdim...

Cümleleri eksik veya yanlış ifade ettiği için konu lince açık hale gelmiş gibi.
Belki de gerçekten yenge rahatsız edici,herşeye burnunu sokan bir tip.
Bu kıskanmasını haklı göstermez bu zihniyet baştan sona yanlış tabiki ama bilmediğimiz farklı rahatsız edici durumlar mı var acaba?
Konu sahibi daha açıklayıcı yazarsanız.
Herşeyden önce yaş olarak küçüksünüz, eğitim hayatına öncelik vermeniz gerekir.
İlle evleneceğiz diyorsanız, birbirinizi daha yakından tanıyın.

Aynı şey benim başıma gelseydi şayet kıskanıyorum seni demek yerine " sen nasıl bizim ilişkimiz için böyle bir tavsiye alma fikrine ya da samimiyetine giriyorsun" diyebilirdim...
Niye ki siz sevgiliyken zinhar asla kimseye bir şey danışmaz miydiniz? Ya da uyuz olduğunuz kısım olursa 'aman duyulmasin' diye sineye mi cekerdiniz, ilişkiniz için hiç tavsiye almaz , kimsenin iliskisi hakkında tavsiye vermez miydiniz?
Bence dünyanın en doğal seyi ilişki hakkında konuşmak . Karşı cinsten yakın olduğun biriyle konuşmak da daha sağlıklı yorum almana sebep olur
Ben de çok konuşurum ilişkim hakkında,özellikle güzel anlar için degil de uyuz olduğum anlar için. Genelde eşim dostum benim gazımi alir, olaya daha normal bakmamı sağlarlar:)
Beni de bir heyecanla arayıp "ben bu çocuğu bogarim" vs diye konuşan arkadaşım konuşmamızın sonunda rahatlamış olarak kapatır. Ya da sevgilisine sinir olup kkya konu açan kızlar yorumlardan sonra kendilerinde de hata olduğunu farkeder.
Bu da mı yani kavga meselesi? Hadi evlilik olsa neyse diyeceğim,evin içindeki muhabbet anlatılmaz ama insan sevgilisini niye anlatmasin ki eşine dostuna? Bu da mı kavga meselesi olacak?

Işte bu kavga meselesi olmuyor aslında kaç kişiyle ilişkim hakkında konuştum eminim eşim de konuşmuştur . Ben baya da bu konularda rahatım eşimin samimi kız arkadaşları vardır . Selamlaşmalari sarılmalı falandır yani gayet iyi dostlari var ama iş yengesine gelince bende çıldırmıştim . Herkes linçlemiş sanırım bazı şeyleri insanlar yaşamadan anlamıyor. Kadın bulusmalarimizda özel olarak arar beni de rahatsız eder eşim hakkında bilgi verirdi . X şunu sever şunu şöyle yapar bir yere kadar tamam. Bir gün yanımda mesaj atmış bende gördüm kavgaliydik erkek dediğin biraz daha üstte olur kadın dediğin alttan alırmış yoksa çok ezilirmis yukardan mesajı okumamla son noktayı yaşamıştım. Ilişkilerde tavsiyeyi arkadaştan almak mantıklı gerçekten bazı kadınlar eltilik olayını çok abartıyor. Niyetini anlayamıyorsun evlendikten eşimin ailesine gittikten sonra bile eşiyle ilgilenmez on beş kişinin arasında bir tek benim eşimin ne yedigiyle ne ictigle ilgilenirdi . Onun için özel hazırlık yapardı . Nisan , nikah her dönemde muhakkak sorun çıkarmaya çalıştı . Işte tüm bunlarda asıl suçlu kim diye sorarsanız tabi ki erkek oluyor. Erkeklerde o benim ablam o benim dert ortağım diye salak salak gezerse kadın da çıldırıyor . Yani bazı insanlar gerçekten hastalıklı bir şekilde yaklasabiliyorlar mesele de eşinin kardeşine yürümek değil yeni gelen kadını ekarte etmek . Çok tuhaf ama böyle değişik insanlar malesef var .

Şuan yengesinin bir abladan kız kardeşten farkı yok sevgiliniz için .
Kıskanıyor olabilirsiniz ancak mantıklı davranın ve belli edip sevgilinizi darlamayın kaybedersiniz.
Bırakın yengesi sizin için önerilerde bulunsun görmeyin duymayın
İlişkiniz için bunu yapmalısınız .

Kaynim kiz arkadaslarini bana anlatir. Cok özel konulara girmez, ama anlatir. Ben sormasam bile. Beni bir ablasi gibi gördügü icin bazen abisine anlatamadiklarini bile ilk bana anlatir. Mesaj atar hal hatir sorar. Ben bunu hic garipsemedim. Demek ki disardan birileri baksa adimiz sinsi ve kislanca cikabilir. Bunu ögrenmem iyi oldu

Sevglınız Behlul mu?Yanı yengesınden kıskandıgın adamla da evlenme be ablacım.
Demek o guvenı verememıs sana.

Bence sevgilin haklı ne pis şeyler düşünüyorsunuz

sevgilimin telefonunda gördüm. Karşı taraf defalarca aramış açmayınca da öyle şeyler yazmış. Benim sinirlenicemi bildiğinden telefonu dahi göstermek istemedi hatta ama bi şekilde okudum.
Sevgılının telefonınu mu karıstırdın?Bunda sorun yok yanı?Avamlık yalnız bu.

yenGEnC 'e de size de katılıyorum.Tabiki insanlar hayatındaki kişi için farklı bakış açıları kazanmak,farklı bakış açıları katmak ister,anlatır, fikir ister,dinler.
Ama özel hayata müdahale durumuna geçtiğinde ben bunu hadsizlik, saygısızlık olarak nitelendiriyorum,ne yazıkki çoğu kişi bunun dengesini tutturamıyor ve ilişkilerinde böyle sorunlar yaşanıyor.Bu konu da içerik olarak bunlar da birisi.
Tam olarak sorun konu sahibinin nişanlısı ve yengesinin fiziki yakınlaşma korkusu mu yoksa kendisine olan tavrından dolayı rahatsız olma hissi mi ondan emin olamadım.

Ilıskılerımızı medenı sevıyelerde yuruttugumuzden hepimizin aklına böyle avamlıklar gelmıyor.
Taktıkle falan da yurutmuyorz genelde ılıskılerımızı.Bır ömur mu taktık yapılacak yanı?

Bence de o sınırı kimseye aştırtmamak lazım ama arada bir arkadaslarla da insan dertlesiyor ya

Benım esım bı fabrıkada amır,üretimdekı kadın erkek kım olursa gecenın 3 u 4 unde bıle arar.
Cunku bız uyuyoruz ama onlar orda ayakta calısıyor.Bır kere bıle demedım bu saatte kım arıyor.Bazen ac sen der telefonu .Ben nıye acayım derım?Kadın demıcek mı karısına bak kıskandı telefonu actı.Bana cok ayıp gelıyr böyle seyler dusunmek.Kaldıkı yengesı yanı?Eltın olacak yuzyuze bakacaksınız bı ömur.Evlenırken 10 kere dusunun sız.

Kendi hallerine bırakınca da daha beter oluyor...maalesef ufak hesaplamalar yapmayı kurnazca düşünmeyi pek beceremiyorum ne yapsam da engel olsam bu duruma bilmiyorum hic
Bu yaşta yenge elti derdiyle zamanını harcıyorsun kendi hallerine bırakınca daha beter derken ne yapıyorlar mesela?

Senin yerinde olsam laftan anlamıyorlarsa mesafe koyardım. Böyle şeylerle uğraşacağım birinden soğurdum şahsen.
Şu an nasıl o yenge?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…