sevgilim ve ailesine para göndermesi:(fikir verin lütfen

yani!!! bencede...

Yorumların hepsini okumadım ama yazan olmuştur belki

5000 alıyo demişsiniz birazını kendine ayırsa hadi 4000 gönderse ben memur kızıyım 2000 lira maaşla 5 kişi geçiniyoruz Hiçbişeyimizde eksik değildir çok şükür. Bence aileside para tutmayı bilmiyo nasıl olsa geliyo diye rahat rahat harcıyolar.
Ben durumları yok diye gönderdiğini düşünmedim. 4000 çok büyük bi para Lüks yaşama giriyor bence.

Bide bi tanesinin altında arabası varmış benzinin litresi 5 tl nerdeyse.
Geleceğini düşünen insan biraz kenara para koyar ama takmıyor galiba hiç.
Aldığı az para değilmiş yani .

Bu adamla ilişkini bi düşün derim. Seninle düğünü bile erteleyebiliyor
Sevgilimle okul bitsede kavuşsak diye can atıyoruz.
Aileye tabi ki yardım edilir ama insanın kendisinide düşünmesi lazım
Babam hep der ben sizi kendiniz için okutuyorum ben elim ayağım tuttukça bakarım kendime

4 çoçuğun hepsi okuyor.ben 23 sevgilim 24 yaşında ve 2003 yılında lisedeyken başladık.zaten öncesinde çocuk oluyorsun bu mevzuları konuşmak gibi bi durumun olmuyor.biz ciddi ciddi hadi evlenelim diyeli ztn 1 sene oldu ev eşya muhabbetlerini yapmaya başladık öncesinde de bunları konuşacak konumumuz yoktu onun işi nedeniyle çok zor günler yaşadık ve ben bi de ailene para gönderiyosun demiyi aklıma bile getirmedim.
herkes yaşadığını bilir inanmamak size kalmış tabi.
ben buraya yazana kdr bu kdr ciddi bi problemle karşı karşıya olduğumu bile bilmiyordum öyle alışmışımki ya da biliyordum ama kendime itiraf edemiyordum ne olcak diye.
ailesinin doğru dürüst bir geliri olmadığını daha önce anlatmıştım ztn bnm de derdim bu hiç düşünmeden çekinmeden üç yıldır bu parayı alıp bunun haksızlık olduğunu düşünmemeleri

o kadar üzgünüm ki! gece tekrar konuştuk ve herşey bitmiş hakkaten evlenmeyi ertelemeş ben bekliyorum olur mu öyle şey biz yıllardır bekliyıruz ben sensiz nasıl yaşarım seneye evlencez işte fln diycek hiiiiiç!konuyu açmadı bile kapatmıştık ya güyya tamam ailenin sıkıntısı bitince evlenelim dedim diye o da bunu bekliyormuş sanırım.dünyam hayallerim hepsi başıma yıkıldı.babama söylemiştim bu geldiğinde tanıştırcam diye seneye evlencez diye anlatmıştım babam bekliyor ben şimdi ne diycem beni hiç hiç düşünmüyomuş ya inanın o kadar ağrıma gidiyorki anlatamam bu adam bnm hasretimden geceleri ağlayan bugüne kdr çocukken bile bana yapılan her haksızlığı karşı duran bnm hep arkamda olan beni bir an yalnız bırakmayan offff offf nasıl güvenmişim nasıl beni hiç üzmez sanmışım.
canım Allah bize sabır versin ne diyim ya da akıl fikir versin

Gerçekten hayırlı evlatmış

hayırlı evlatmış bu nasıl hayırlı evlatlık bu ne ya kendi hayatını bırakacak kadar kendi geleceğini bırakacak kadar.hadi o hayırlı evlat ailesi ne oluyor Allah aşkına ya o mu doğurdu 4 çocuğu gitsin babası bir iş bulsun ayıp mı hasta değil bişey değil girsin bi yerde işe başlasın bnm itibarım ne olacak diyeceğine neler duyuyoruz temizlik yaparak çocuklarını okutan anneler vs. çok bişey değil sadece evine az bi para getirsin yine yardım edilcekse edilir ama bütün maaşını gönderiyor diyorum ya az buz değil kardeşi şuan tatilde o arabası var dediğim yemin billah ederim ya abartı gelmiyomu bu size

canım sen en iyi anlayan benimdir heralde.okudukça sinirini öfkeni o günlerimi hatırlıyorum.
bizde eşimle evleneli bir yıl oluyo.ama öncesini bana sor.eşim az bi maaşla bi yerde çalışıyodu.okulu bitirdikten itibaren çalışmaya başladı ve ailesini geçindirmeye başladı.eşimin babası daha genç 55 yaşlarında.ama bütün gün evde oturuyodu elinde sigara pc oynuyodu.
neyse istemeye geldiler ailem sırf ben istiyorum diye verdiler.

nişalandım hala eşimin doğru düzgün bi işi yoktu atama bekliyodu.nişanlıyız hala eşim ailesine bakıyodu.millet soruyodu düğün ne zaman bi sene sonra diyodum.halbuki tarih yok ortada Allah kerim..

inan psikolojim bozulmuştu.kayınpederime karşı çok soğumuştum.sonra borç harc ilk önce kayınpederimin emeklisini dışardan ödedi eşim.
yine borçla tokiden ev aldı onlara.en son sıra bize geldi.nişandaki altınlarımı bozdurdum düğün için.
biraz daha borçlandık düğündeki altınlarlada o borçları ödedik.

şimdi rahatmıyım rahatım.onların düzenini kurduk.tabi ben bir buçuk sene nişanlı kaldım.eşimde atandı memur oldu.
çok nadir para göndeririz üç beş ayda bir.oda olsun sorun değil.

ama aileler evlatlarının geleceğini malesefki düşünemiyo canım.
inş herşey gönlüne göre olur.hakkınızda hayırlısı olsun...

2003 yılı yani 10 sene öncesi, 10 sene önce 13 yaşındaydın ortaokul yaşı değil mi

niye ben yalan söylüyormuşum gibi muamele görüyorum bir de ya 2003 yılında 13 yaşımda liseye başladım 4 sene lise okudum 2007 de üni kazandım orayı bıraktım bi sene sonra 2009da tekrar başka bölüm kazandım 2013de mezun oldum
sevgilimde 14 yaşında liseye başladı 2007de mezun olduk işte 2 sene okudu 1 sene başka bi eğitim aldı 3 senedirde çalışıyor başka eksik bıraktığım bişey varsa sorun

epey erken başlamışsın o dikkatimi çekti sadece
7 yaş 1.sınıf değilmidir, sırayla yaşları takip ettiğinde 11 yaş 5.sınıf, 12 yaşında ortaokula başlıyosun, 12-13-14 yaşlar ortaokul 15 lise, ama madem erken başladın peki,yaştan ziyade konunda eksik olan ya da senin bilmediğin bişeyler var

evlendikten sonra da bu şekilde mi devam edecekmiş. eğer evlendikten sonra gönderdiği parayı makul bir miktara çekerse örneğin maaşının 6 da biri gibi(örneğin 2000 lirada 300 lira gibi) böylece herkes memnun olur. çünkü ailesine yardım etmek zorundaysa hayır diyemez.onun içinde zor bir durum

kimse kimseye güvenerek bişey yapmasın, 18 yaşındaki kardeşe araba alınıyorsa zaten erkek arkadaşının yardım edeceği bi durum yoktur bence. ben o yaşta staj paramı biriktiriğ telefonumu bile kendim almıştım 16 yaşında babamdan annemden para almayı bıraktım. kaldı ki senin erkek arkadaşının yaptığı yardım değil düpedüz onların evini geçindirmek. durumu kötüyse kendi geçimini bozmayacak şekilde yardım edebilir, ama evinden eksiltip maaşı oraya vermesi yanlış. bunu açıkça konuş, kabul etmiyorsa yol ver gitsin.

Karadenizli diye tahmin ettim erkek arkadaşını yok tanıdık deılım merak ettım sadece k denızlı mı onu soyle bari :)

yok yok değil :)

tmm şimdi oldu :) Allah yardımcın olsun bu arada sakın meslek sahıbı olmadan evlenme derim ben canım.5 bın lıra az para değil gece gündüz çalışıyor belkı kardşi araba alsın hava atsın diye mi. iyi düşün üzülme sonra.kib :)

Bak ben sana ne anlatcam arkadaşım arkadaşım diyorum çünkü bu yaşadıkların çook yakın bana .
Bizzat babam .
Benim babam ailesine çok düşkündür babaanneme halalarıma çalışma hayatına başlamış parasının tamamını babaanneme vermiş oda halalarıma babama kimse hiçbir şey vermiyor tabi herşey halalarıma .
Halalarım evlenmiş düğünlerini babam yapıyor kuzenlerim doğuyor beşiklerini kıyafetlerini babam alıyor büyüyorlar dershanelere babam gönderiyor en sonunda evleniyorlar annemle yine öyle değişme yok annemden kesiyor halalarıma veriyor en sonunda ben doğuyorum babam halamlara gönderdiğini azaltıyor bana bilezik falan yapıyor halamlar geliyor bana küfrediyor babaannem bana küfrediyor annemin üstüne yürüyorlar falan . Öyle 1 sene kadar küs kalıyor tekrar barışıyorlar yine gönderiyor babam .
Ve şimdi öyle hala da öyle sinirim bozuluyor ki babam bizi de asla dar da koymaz her istediğimizi alır ama insan sinirleniyor halamın büyük oğlu çalışıyor evli düğününü babam yaptı .
Anlatabildim umarım .
Bu böyle geliir böyle gider .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…