• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ve ailesine para göndermesi:(fikir verin lütfen

Ya böyle saçma şey mi olur? Madem ciddisiniz madem gelecek sene evlilik düşünüyorsunuz kısacak yani. Çocuk mu kandırıyor? "Ay aşkım seneye evleneceğiz!" ama ortada hazırlık bile yok. Adamın niyeti bile yok.

O ailesiyse sen de ciddi düşündüğü kızsın. Ailesine göndermesin demiyorum tabiki gönderecek ama birikimini yapacak yani. Diğer türlü boş konuşmuş oluyor.
Ayrıca evlendikten sonra da böyle yapacaksa eğer sen evlilik fikrini iki kere düşün.

kızlar benim uzun süreli bi ilişkim var Allah nasip ederse seneye evlenmeyi düşünüyorduk yakın zamandada söz yapma planlarımız vardı ama bugün olanlar oldu ve ne olacak hiç bilimiyorum.
sevgilim başka bi şehirde çalışıyor yani bizim memleketimiz olan yerden başka yerde neyse 3 senedir çalışıyor ve inanın çok zor bir mesleği var anlatılcak gibi değil.maaşı ise çok iyi ama benim sorunum çalışmaya başladığı günden beri bütün parasını abartı değil vallahi bütün parasını ailesine gönderiyor.işi gereği yemeği yatacak yeri derdi yok yani yok mu desem amaaan oda ayrı bi sıkıntı ztn neyse.kendine sadece bir sigara parası ayırıp kalanını kuruşu kuruşuna ailesine gönderiyor bunca zamandır sustum bi bildiği vardır dedim ztn böyle şeyleri konuşabilen biri değilim utanırım.
bugün dayanamadım dedim ki şimdi böyle biz seneye evlencez o zaman ne olacak yani sen ailene para gönderemezsin şuan senin bütün maaşınla geçinen insanlar o gün ne yapacak? ben tamamiyle hiç yardım etmezsin demiyorum ama bizimde kendi evimiz olacak zaten ailesinden hiç bir şey görmücez evlenirken bunu biliyorum ne yapacaksak kendimiz yapıcaz hal böyle olunca eşyayı fln taksitle yapıcaz düşünün o durumda bide ailesine nasıl para gönderelim o da dediki işte ailemin durumu kötü bnm kardeşlerimide düşünmem lazım yine göndermem lazım.o kadar canım sıkıldıki babasının sorumsuzluğunu niye biz çekiyoruz vallahi ben bi fayda beklemiyorum evlenirken şuyumuzu buyumuzu yapsınlar demiyorum sadece kendi yağımızda kavrulalım kimse bize karışmasın istiyorum çok mu bu Allah aşkına.biz yakında evlencez hiçmi düşünmüyorlar hiç mi demiyorlar oğlum sen ev kurcaksın paranın maaşının en azından bir kısmını şimdiden biriktir diye! onca para kazanıyor canı çıkıyor bi de hooop aynen ailesine bize gelince biz borçle harçla ev yapıp üstüne birde ailesine para göndercekmişiz! napıcam ben haksızmıyım bencil miyim ya bunca yıl sustum ama artık canıma tak etti.millet sevgilisinden neler görüyor vallahi gözüm olduğundan değil ama düşünüpte kenara iki kuruş para koymaması ağrıma gidiyor artık ben neyim neciyim hiç mi hakkım yok bnm
nerden buluyosunuz allah askına su baldırı cıplakları
evlenmesın boylelerı ya
çalısıp çalısıp ailesine yollasın işte
siz niye kendinizden kısıp evlenınce onun ailesine bakacaksınız
evlenmeyin de kendi ananıza babanıza bakın sizde daha iyi
yolver gitsin
asla kurtulmazsınız
babası ölmüş olsa tamam da babası sağmış ne diye evlattan para bekliyor
bunlar kene gibi yapışır adama kurtulamazsınız

Off öf aklım karışık kalbim karışık başkaları için kendimden ödun vermek istemiyorum aslında. Ama mecbur birakiyorlar çok borca girersem yine sıkıntıyı biz çekeriz diyo

Peki ne yapmam lazım canım bana akıl ver nolur çok çaresizim sevgilime ne desem yanlış anlıyor ben ne olursa olsun senin yanındayım hiç paran olmasa da dememi bekliyormus bana öyle dedi ben de tabiki de öyle ama bize yokken niye Ailene var diyince yine kızıyo bana
valla çok haklisın tabiki her koşulda yanındasın Allah korusun hatalık olur ne biliyim işi olmucak olur ozmn dersin ama adamın maaşı var hem de iyi bir maaş sen niye yokluk çekesin bnmde sinir olduğum bu yani varlık içinde yokluk.offf bilemedimki ben ne olursa olsun dedim evlendim çok sevdiğimden ama sonra hiç birşey korktuğum gibi olmadı yani bnmki bildiğin kumardı şimdi düşününce o yüzden sana şöyle şöyle yap diyemiyorumki malesef:(

Senin hakkını yedirmemek kaydıyla ailesine yardım etsin tabi. Bu dengeyi kurabilir mi bilemiyorum. Buna sen karar vereceksin canım.

Etrafimda çoğu ailede böyle yiyici tipler mevcut.. Hep de aynı cümleler aynı savunmalar... Adam bir işe girip çalışmıyor tutturmuşlar esnaflık ticaret kendi işim bilmem ne... Ben kimsenin emri altına girmem diyorlar. 1500 tl yi beğenmeyip çalışmıyorlar ama onun yerine akşama kadar yan yatıp ailedeki en merhametli insanın maaşına göz koyuyorlar Eşlerinin de hep bir mazereti vardır bir işe gireyim kimseye yük olmayım demezler.... Hiçbir özelliği olmayan insanlar ayaklarına gelen iş fırsatlarına burun kıvırarırlar. Genelde annenin 3 aylık maaşına göz dikilir. Bu örnekte de evlada yıkılmış tüm sorumluluk... Ha bir de ömrünü versen kıymeti yoktur bunlar için...

Arkadaşım sen yol yakınken vazgeç bu işten... değişmez bu insanlar... Babanın işlerinin düzgün gitme ihtimali var mı ...yok ( ben daha ömrümde isi bozuk birinin sonradan duzeldigini gormedim) annenin calisma ihtimali var mi ..yok ... omur boyu besliceksiniz bunlari... Sonrasında bir allah razı olsun bile demezler...

bak ne güzel demişsin.
ben neyim neciyim diye.
sahi sen kimsin?
karısımısın?
birlikte bi evimi geçindiriyorsunuz?
gelin ata binmiş yaa nasip demiş.
henüz sevgilin olan adamın parası seni mi gerdi?
ben evliyim hala ailemin faturalarını ödüyorum.
durumumuzun iyi yada kötü olmasıyla ilgisi yok.
babam karşı çıksa da ben kendimi sorumlu hissediyorum.
onlar beni bu yaşa getirdi.
onlar beni o üniversitelerde okuttu.
ailem olmasaydı ben bulunduğum statüde asla olamazdım.
aynı şey eşimin ailesi içinde geçerli.
kayınvalidemi sevmiyor olsam da kendi aileme her ne yapıyorsam eşimin ailesine de yapıyorum.

benim eşim de ailesine yardim ediyor aylık 1000 liraya.. çünkü yetmiyor ailesinin durumu hiç de iyi degil çünkü kp paranin tamami düğün ev borcu ödüyor...bide geri kalanı borcuna yatiriyor . doğalgaz telefon. evkur taksidi... yani bende kendi evimin borcu ödüyorum.. 1500 bende kalir... onu da mutfak ihtiyaçlari ve dolmuş parasina karşılıyoruz. yakında çocuğumuz olucak..çocuğumada herşeyi aldim. çok şükür..
biz evlenmeden eşimle buna benzer tartişma yaşadıydık.. söz verdi 3 yıl sora borç bitecek felan.. gerisi biz geçincez. diye.. hala sözünde durmak zorunda.. sözü tutan biridir eşim..
şimdi kaldi mi 2 yıl ne çabuk geçtiği bile anlayamadik...

arkadaşlar ya bu benim eski konum ben evlendim gayette mutluyum bu arada:) esmerinhasi arkadaşımız yorum yapınca konu tekrar güncel oldu benim sorunum yok oda aynı durumdaymış da sorun onun yani

Ya böyle saçma şey mi olur? Madem ciddisiniz madem gelecek sene evlilik düşünüyorsunuz kısacak yani. Çocuk mu kandırıyor? "Ay aşkım seneye evleneceğiz!" ama ortada hazırlık bile yok. Adamın niyeti bile yok.

O ailesiyse sen de ciddi düşündüğü kızsın. Ailesine göndermesin demiyorum tabiki gönderecek ama birikimini yapacak yani. Diğer türlü boş konuşmuş oluyor.
Ayrıca evlendikten sonra da böyle yapacaksa eğer sen evlilik fikrini iki kere düşün.

nerden buluyosunuz allah askına su baldırı cıplakları
evlenmesın boylelerı ya
çalısıp çalısıp ailesine yollasın işte
siz niye kendinizden kısıp evlenınce onun ailesine bakacaksınız
evlenmeyin de kendi ananıza babanıza bakın sizde daha iyi
yolver gitsin
asla kurtulmazsınız
babası ölmüş olsa tamam da babası sağmış ne diye evlattan para bekliyor
bunlar kene gibi yapışır adama kurtulamazsınız

Etrafimda çoğu ailede böyle yiyici tipler mevcut.. Hep de aynı cümleler aynı savunmalar... Adam bir işe girip çalışmıyor tutturmuşlar esnaflık ticaret kendi işim bilmem ne... Ben kimsenin emri altına girmem diyorlar. 1500 tl yi beğenmeyip çalışmıyorlar ama onun yerine akşama kadar yan yatıp ailedeki en merhametli insanın maaşına göz koyuyorlar Eşlerinin de hep bir mazereti vardır bir işe gireyim kimseye yük olmayım demezler.... Hiçbir özelliği olmayan insanlar ayaklarına gelen iş fırsatlarına burun kıvırarırlar. Genelde annenin 3 aylık maaşına göz dikilir. Bu örnekte de evlada yıkılmış tüm sorumluluk... Ha bir de ömrünü versen kıymeti yoktur bunlar için...

Arkadaşım sen yol yakınken vazgeç bu işten... değişmez bu insanlar... Babanın işlerinin düzgün gitme ihtimali var mı ...yok ( ben daha ömrümde isi bozuk birinin sonradan duzeldigini gormedim) annenin calisma ihtimali var mi ..yok ... omur boyu besliceksiniz bunlari... Sonrasında bir allah razı olsun bile demezler...

bak ne güzel demişsin.
ben neyim neciyim diye.
sahi sen kimsin?
karısımısın?
birlikte bi evimi geçindiriyorsunuz?
gelin ata binmiş yaa nasip demiş.
henüz sevgilin olan adamın parası seni mi gerdi?
ben evliyim hala ailemin faturalarını ödüyorum.
durumumuzun iyi yada kötü olmasıyla ilgisi yok.
babam karşı çıksa da ben kendimi sorumlu hissediyorum.
onlar beni bu yaşa getirdi.
onlar beni o üniversitelerde okuttu.
ailem olmasaydı ben bulunduğum statüde asla olamazdım.
aynı şey eşimin ailesi içinde geçerli.
kayınvalidemi sevmiyor olsam da kendi aileme her ne yapıyorsam eşimin ailesine de yapıyorum.

arkadaşlar ya bu benim eski konum ben evlendim gayette mutluyum bu arada:) esmerinhasi arkadaşımız yorum yapınca konu tekrar güncel oldu benim sorunum yok oda aynı durumdaymış da sorun onun yani

hakkaten eskiymiş şimdi farkettim:KK48::KK48:
mutluluğun daim olsun :nazar:

hayırlı olsun artık göndermiyor demi parasini :D
sonuç noldu burda bi durum yazmamişsin.)

peki şimdi tavrı nasıl hala tüm parayı aileye mi gönderiyor

hayırlı olsun artık göndermiyor demi parasini :KK70:
sonuç noldu burda bi durum yazmamişsin.)

şikayet ettiğin kadar kötü müydü herşey?

biraz bahsettim ama şöyle oldu ben atandım aynı oda tayin oldu aynı şehirde işe başladık bu ara zaten herşeyimizi beraber harcadığımız için ne nereye gidiyor ben gördüm.zaten yavaştan ev kurmaya başladık o masraflar falan derken çok şükür babasının işleri düzeldi bu arada eşimde o sorumluluğu aldı yani nasıl diyim asıl ailesinin ben olduğmu anladı zaten evlendikten sonra evin masrafı şu bu derken aileye yardım işi kaldı çünkü hem ailesi istemedi hem de eşim artık bizim evin sorumluluğunu aldı.çok şükür şeytan kulağına kurşun hiç korktuğum gibi olmadı.bayramda seyranda kardeşlerine harçlık verirsek bi o yani onun dışında aileye para gönderme falan olmuyor çok şükür

Back