konu sahibi senin bölümün ne kpss sonrası hemen atanabilecek bi bölümdür umarım, bide sende desen ki ben de aileme yardım edicem, ne der 10 yıldır tanıdığın adam
Valla az uzun yazmıştım,misafir gelince heba oldu.
Adamın şu sözüne takıldım''Ayrımız gayrımız yok''
Ayrısı gayrısı yoksa, kendini niye evliliğe maddi olarak hazırlamamış,ailesi de oğlum evlilik masraflarına da ayır ''dememiş..
Demekki sadece anne babanın kardeşin çıkarı gözetilmiş,bu adamınki gözetilmemiş...
Yaptığı çok abartılı,bukadarını kimse kaldıramaz sanırım..Adam yeni aile kurduğunun farkında değil daha..Uzun bir süre de farkında olmayacak gibi..Yani aldığı maaşın büyük çoğunluğu evlenince dahi oraya gidecekse vahim durum..Liselinin altında araba..Ve yanlış anlamadıysam maddi sebepler yüzünden evlenmeyi erteliyorsunuz..
Bu söz bir ipucu bak..Bu sözü daha çok duyacak gibisin...Açık açık göz dağı veriyor..
Ben olsam bu durumu açıklığa kavuşturmadan evlenmezdim..
Belki seni denedim diyecek...Ama sen durumu net konuşursan işin aslını sen de anlarsın ,o da..
Evlenince de böyle abartacaksa ''Ben de aileme gönderirim ''de bakalım ne diyecek..
Tamam bazı şeyler alttan alınır da ,oha yani bukadar da değil.Sen de çalışacaksın anladığım kadarıyla..
İş arkadaşım ikinci evliliğini yaptı. Eşinin geliri gayet iyi ama aylığı aldığı gün ablasıgile veriyor. Kendi çocuğu adamın dersaneye gidemiyor ama ablasının kızı özel ünide. Adamın ilk evliliği de bu yüzden bitmiş. Aarkadaşıma da istemiyorsan ayrıl modunda. Lüks içinde yaşayabilecekken zor durumdalar. Sen bişeyleri katlanabilecek misin bu duruma?
18 yaşında kardeşe araba alındığını okumadın sanırım
Evet okumamistim. Konu sahibi basta belirtmemis, ayrica diger kardesleri de sonraki yorumlarda gördüm. Simdiki düsüncem ise sizin isiniz yas malesef konu sahibi. Bizde ayri gayri olmaz lafi en büyük ipucu. Bakin siz askinizdan sevginizden cok seyi gözardi ediyorsunuz, sevdigim yanimda arkamda diyorsunuz. Eger uzun süredir kk üyesi olmasaydim ve burada acilan konulari okumasaydim niye olmasin, iki gönül bir olunca falan filan derdim. En aileci anneci olmayan erkek bile evlendikten sonra pek düskün oluyor. Onlar benim annem babam kardesim kusura bakma ya da isine gelirse deyiveriyor. Zihniyeti acikca meydanda erkek arkadasinizin ama bunu saklamiyor sizden. Köprüyü gecene kadar deyip sizden gizli yapmiyor. 10 yilimi verdim diyorsunuz tamam da kendini bile bile atese atmak degil mi bu? Uzakta zor kosullarda calisan ogullari daha yeni resit olmus kardesin altina araba cekiyor ve anne baba seyrediyor. Kimse bunun adil oldugunu söyleyemez ama bunu bile isteye yapan da sizin erkek arkadasiniz.
Kardese simdi araba aliniyor, baska sehirde üniversite kazanirsa da ev dayanacak dösenecek, diger kardeslerin baska ihtiyaclari olacak. Evlendikten sonra siz de calismaya baslarsaniz her ay gönderilen bu paralar size öyle bir dokunacak ki. Yeri gelecek bebek sahibi olmayi bile hep erteleyeceksiniz, bu adam icin deger mi? Üc besten bahsetmiyorsunuz, 5.000 TL' nin neredeyse hepsi diyorsunuz. Yapabilecek misiniz, kendinizden, evinizden hatta yeri gelecek cocugunuzdan kesebilecek misiniz ailesine para gönderebilmek icin. Sizi istemeye geldiklerinde babaniza kusura bakmayin ben kazancimin cogunu aileme gönderiyorum, evlenince bile bizde ayri gayri olmaz isinize gelirse diyebilecek mi?
Aileleriniz arasindaki kültür farkindan hic bahsetmiyorum bile. Bu konu kadar olmasa da ailelerin farkliligi-anlasmazligi da büyük sorun.
Ya böyle sayfalarca yaziyoruz, anlatiyoruz, örnekler veriyoruz, biz yaptik o hatalari siz yapmayin diyoruz, hic tanimadigimiz kizlara yakmayin kendinizi hayatinizi diyoruz ama niye kimse dinlemiyor? Bu kadar yil emek verdim, cok seviyorum, onsuz yasayamam... Durumunuz 2+2. Evlendikten sonra cok hayal kirikligina ugrayacaginiz asikar.
Haklimizda herseyin hayirlisini dilerim.
Evet okumamistim. Konu sahibi basta belirtmemis, ayrica diger kardesleri de sonraki yorumlarda gördüm. Simdiki düsüncem ise sizin isiniz yas malesef konu sahibi. Bizde ayri gayri olmaz lafi en büyük ipucu. Bakin siz askinizdan sevginizden cok seyi gözardi ediyorsunuz, sevdigim yanimda arkamda diyorsunuz. Eger uzun süredir kk üyesi olmasaydim ve burada acilan konulari okumasaydim niye olmasin, iki gönül bir olunca falan filan derdim. En aileci anneci olmayan erkek bile evlendikten sonra pek düskün oluyor. Onlar benim annem babam kardesim kusura bakma ya da isine gelirse deyiveriyor. Zihniyeti acikca meydanda erkek arkadasinizin ama bunu saklamiyor sizden. Köprüyü gecene kadar deyip sizden gizli yapmiyor. 10 yilimi verdim diyorsunuz tamam da kendini bile bile atese atmak degil mi bu? Uzakta zor kosullarda calisan ogullari daha yeni resit olmus kardesin altina araba cekiyor ve anne baba seyrediyor. Kimse bunun adil oldugunu söyleyemez ama bunu bile isteye yapan da sizin erkek arkadasiniz.
Kardese simdi araba aliniyor, baska sehirde üniversite kazanirsa da ev dayanacak dösenecek, diger kardeslerin baska ihtiyaclari olacak. Evlendikten sonra siz de calismaya baslarsaniz her ay gönderilen bu paralar size öyle bir dokunacak ki. Yeri gelecek bebek sahibi olmayi bile hep erteleyeceksiniz, bu adam icin deger mi? Üc besten bahsetmiyorsunuz, 5.000 TL' nin neredeyse hepsi diyorsunuz. Yapabilecek misiniz, kendinizden, evinizden hatta yeri gelecek cocugunuzdan kesebilecek misiniz ailesine para gönderebilmek icin. Sizi istemeye geldiklerinde babaniza kusura bakmayin ben kazancimin cogunu aileme gönderiyorum, evlenince bile bizde ayri gayri olmaz isinize gelirse diyebilecek mi?
Aileleriniz arasindaki kültür farkindan hic bahsetmiyorum bile. Bu konu kadar olmasa da ailelerin farkliligi-anlasmazligi da büyük sorun.
Ya böyle sayfalarca yaziyoruz, anlatiyoruz, örnekler veriyoruz, biz yaptik o hatalari siz yapmayin diyoruz, hic tanimadigimiz kizlara yakmayin kendinizi hayatinizi diyoruz ama niye kimse dinlemiyor? Bu kadar yil emek verdim, cok seviyorum, onsuz yasayamam... Durumunuz 2+2. Evlendikten sonra cok hayal kirikligina ugrayacaginiz asikar.
Haklimizda herseyin hayirlisini dilerim.
Ben pek inanmadım aylık 4-5bin gönderildiğine. Oturdukları ev kendi evleri mi? Borçları mı var? Babasının annesinin emeklisini falan mı yatırıyor? Nasıl bir yaşamları var? 4 çocuğun hepsi neyle meşgul? Bu parayşa değil 4 çocuk 6-7 çocuklu bir aile bile geçinebilir.
Senden bir şeyler saklamadığına neden bu kadar eminsin? Henüz para mevzusunu açık açık konuşacak bir samimiyetiniz bile yokken söylediklerine çok da inanma derim ben. Ve 10 senedir berabersiniz ama yaşlarınız kaç?
Bütün anlatılanlar bana çok garip geldi gerçekten....İşin içinde normal olmayan bir şeyler var ama anlayamadım...
Hepsini bir kenara bırakalım, illa ki bu adamla evlenirim diyorsan sürekli borca sokabilirsin ama senin istediklerini yapıp yapmayacağını şimdiden anlaman gerek. Ev alın mesela, kredi çekip onu ödeyin, eşyalarınızı alın. O bitince araba alın zaten çocuklarınız olur falan. Ama tabi ev alalım dediğinde "aileme gönderiyorum ev alacak durumum yok" demeyecekse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?