Merakimi mazur görün ama bu aile 5 bin TL civari parayi ne yapiyor? Ogullari zaten calisiyor evde degil. Iki yasli insanin yeme icme fatura parasi, kirasi ne tutar ki en fazla? Belki sandiginiz gibi degildir, annesi oglu icin biriktiriyordur. Önce gercek ne onu ögrenin mahcup olmayin bir de. Ben de aileme yardim ettim, evlenirken cogu seyi kendim aldim, babam hem daha emekli olmamisti hem de sagligi pek iyi degildi. Evlendikten sonra bile benim hesabimdan yapilan otomatik ödemeleri iptal etmedim. Sagolsun esim zaten biliyordu ve iptal et artik ödeyemezsin imasini bile yapmadi bana. Ne ailemi eksik biraktim ne de evliligimi esimi zora sokacak maddi harcamalarda bulunmadim. Denge meselesi yani.
Ailesini bu kadar düsünmesi vefali hayirli evlat olmasi güzel bir sey ama oturup plan yapmaniz lazim evlenmeden önce. Hayatim ben calisiyorum aldigim bu, senin aldigin bu, öyle bir bütce yapalim ki ne senin ailen ne de biz yokluk cekmeyelim tarzi konusabilirsiniz. Nisan dügün ev döseme masraflari nasil olacak ne sekilde yapacagiz, kredi mi almamiz gerekecek falan filan. Madem farkinda degil görmüyor siz yol göstereceksiniz.
Anladigim kadariyla babasi calismiyor, emekli maasi falan yok. Niye, nasil diye sorgulamiyorum hic. Eger hicbir gelirleri yoksa ogullari yardim etmeye bakmaya mecbur. Hadi babasi sorumsuz annesine yazik bu durumda. Empati yapin sizin anne babaniz böyle muhtac olsaydi ve erkek arkadasiniz niye kazandiginin hepsini gönderiyorsun dese kabul eder miydiniz? Ben hala bu gönderilen parayla birikim yapildigini düsünüyorum. Cünkü her ay trink ellerine gelen parayi car cur edip bitirdiklerine hic ihtimal vermiyorum. Söz konusu parayla iki ev kredisi ödenir neredeyse.