• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim ve ailesine para göndermesi:(fikir verin lütfen

Neden sevgilini ailesiyle senin aranda birakiyorsun? Babasi sonucta yan gelip yatmiyormus, demekki 4 cocukla gecinemiyorlar ve buyuk ogullari yardim etmesi cok normal... senin ailenin gecim sikintisi borcu vs. Olsa yardim etmezmiydin? Ben ederdim... ister maasini hepsini versin ister birazini.. suan bence senin buna bisey demeye hakkin yok ... nisanliyken ve evlenince bu sekile olacagini sanmiyorum.. ama eminim arada sizden para isterler.. durumlari iyi olmadigina gore esin de verecek.. vermesi gayet normal.. senin ailen istese sen de yardim etmek istersin... biraz empati yapmaya calis.. sevgilini arada birakmak yerine yardimci olmaya calis...

Bu konumdaki insanların, yani evin babalığı vasfını yüklenmiş insanların evliliği çok zor. O yüzden bu şekildeki insanlarla evlenmeye karar vermeden önce çokkk düşünmek lazım çok. Çünkü bu şartlar değişmediği sürece evlendikten sonra pişman olunması kesin gibi bişey.

Birşey sormak istiyorum bizim şartlarımıza göre 5 bin lırayı 1 ayda harcayabılıyorlarmıki ? Çoğu kişiye göre bu çok iyi rahat yaşam saglayabıleck bi miktar sigara dedıgınız nedir ayda max 500 tl tutar oda çok içiyorsa.Aklıma şu geldi acaba bazı anneler vardır çocuk harcıyor diye kendi alır kullanacagını kullanır gerısını saklar yada çeyizlik birşeyler alır.Böyle olabılırmı acaba? yada erkek arkadaşın kendi harcıyorda gönderıyorum diyiyor olabılırmı. Evlendıkten sonra tamam ılla zor da kalındıgında aılelere yardım edılır ama hasta olmadıkları sürece aylık maaş gibi para göndermek bır raddeden sonra bezdırır. sizinde bebelerınız olcak hayatınız olcak ev araba bılmem ne almak ısteyeceksınız.O çocukların gelecegı olucak.Bu adam ömrü boyunca 5 bin tl ye çalışcakmı işten çıkıcak blkıi bulamıcak uzun süre iş belkı hastalancak gelecege yatırım gereklı bıraz.Aşk sevgı evet ama yoksa neysede varken kendın yememek olurmuymuş canım.

Neden sevgilini ailesiyle senin aranda birakiyorsun? Babasi sonucta yan gelip yatmiyormus, demekki 4 cocukla gecinemiyorlar ve buyuk ogullari yardim etmesi cok normal... senin ailenin gecim sikintisi borcu vs. Olsa yardim etmezmiydin? Ben ederdim... ister maasini hepsini versin ister birazini.. suan bence senin buna bisey demeye hakkin yok ... nisanliyken ve evlenince bu sekile olacagini sanmiyorum.. ama eminim arada sizden para isterler.. durumlari iyi olmadigina gore esin de verecek.. vermesi gayet normal.. senin ailen istese sen de yardim etmek istersin... biraz empati yapmaya calis.. sevgilini arada birakmak yerine yardimci olmaya calis...

18 yaşında çocuğun altına araba çekiyolarsa orda geçim sıkıntısı yoktur o yaşta hangimizin altında araba vardı lise son daha

Bende bi defa nisanlidan ayrildim. O gunden beri sunu bilir sunu soylerim. Ailesinin rahatini, huzurunu, cikarini kendininkinin uzerinde tutan adamla olmaz.. Kimse aman anam babam demesin. Herkes bencil. Benim annem babam bile bencil bizzat sahidim. Onun annesi babasi bencil olmasa demezmi oglum tamam bizim ihtiyacimiz war veriyorsun da her ay biner lira koy kenara ewlenirken sikisma, gencsin birazda sen harca.. Ama yok, kendi rahatlati yerinde ya.. Bence yapman gerekenin farkindasin.. Yapabilir misin bilmem ama kolay gelsin tatlim. Umarim verecegin karar sana mutluluk verir..

Canım onun canı sıkılmış belli ki o yüzden öyle demiş. Ona inat olsun diye söylediğini de düşünmüş olabilir, ailesiyle senin aranda seçim yaptırmak istiyormuş gibi bir şey algılamış olabilir. Ailene yardım etme diyemem ancak böyle olursa maddi olarak zorluk çekmekten korkuyorum gibi konuş. Evlenmeyelim bekleyelim o zaman deme. Onunla evlenmek istediğini dile getir sadece endişelerin olduğunu bilsin bana kalırsa. Seninle elbetteki evlenmeyi hala istiyordur ama tartışmalar yaşayan morali bozulan her insan onun tepkisini verir. Ailesini bu kadar düşünen bir insan bir anda ailesini umursamadan, yeter ki evlenelim onlar ne yaparsa yapsın gibi bir cevap veremez. :50: Bir de bi şey sormak istiyorum canım, onun ailesiyle aran tam olarak nasıl, tanışıyor musunuz?

ailesiyle daha tanışmadık durumlar biraz karışık yaşadığımız şehire gelemiyor pek bu geldiğinde tanışcaktık işte ama ben dedim ailelerle tanışma işi kalsın madem böyle sürüncemede kalcak şimdiden sözlü gibi ortalıkta dolaşmanın anlamı yok o da dediki sen tanıştırmak istemezsen tanıştırma ama ben istiyorum tanıştırcam dedi hayır dedim bende.beni biliyorlar biz liseden beri beraberiz o zamanlar sevgili olarak değilde böyle arkadaş gibi beni görmüşlükleri var ama büyüyüpte bu benim sevgilim diye eve gidip tanışma daha olmadı.ha anlattıklarına göre beni çok beğeniyorlar evlencez diye çok seviniyorlar fln filan ama doğrumu bilemem bunlar hep sevgilimin lafları.
ben biraz sert konuşmuşum gibi gelebilir ama dediklerinizin hepsini söyledim ben göndermeyiz demiyorum ama sen sorumluluğu çok fazla kendine alıyorsun yorulursun yıpranırsın dedim örnek verdim mesela kardeşin üni.ye gidiyor baban atıyorum 10 lira yolluyorsa sende 3-4 lira yolla ben buna bişey demem ama tutupta kardeşlerimi ben okutcam dersen o bize zarar verir dedim

18 yaşında olan kardeşi erkek lise sona gidiyor altında arabası! ve o arabayı sevgilim aldı daha başka bişey dememe gerek yok sanırım.bende ailesinin biraz düşüncesiz olduğunu düşünüyorum benim ailemi düşünüyorum asla ve asla kabul etmezlerdi ne kadar zorlarsam zorlayım sen ev kurcaksın diye almazlardı

Bunu okuyana kadar..ailesi zor durumdaysa yardım etmeli tabii..diye düşünüyordum gerçi yin aynı şeyi düşünüyorum sonuçta ailesi biraz yardım yapmalı evet ama bu yardımı geçmiş..

18 yaşındaki genç arabaya binmeyiversin..Millet 40-50 yaşında araba sahibi oluyor yıllarca çalışıp..

Haklısın..

5 bin lira maaşı tamamen ailesine göndermesini doğru bulmadım..

18 yaşındaki çocuk abisinin maaşıyla araba alabiliyorsa demek ki yollanan para fazla geliyor ki araba almaya bile yetiyor. burası önemli..

Bence adamakıllı konuşman lazım..

Evlenince daha çok sorun edeceksin bu durumu.

Evi çocuğu varken ailesine yolluyor evi ben geçindiyorum nerde kaldı kocalık görevi? diye konu açarsın buraya.:34:

Bu olayın daha ne kadar süreceğini, hiç olmazsa bir kısmını birikim yapması gerektiğini, evlenince para verme olayının azalması gerektiğini açıkca söyle..

Bana kalırsa çok önemli bir konu..

yani evlendikten sonra..

Sana derse ki ben evlendikten sonra da maaşımın büyük kısmını aileme vrmeye devam edicem ..sen bilirsin..ben olsam baştan bunu kabul etmem..

Yani zoru durumda ailesi tamam da ne kadar zor durumda? araba alınabiliyorsa pek de zor durum yok ortada..

Canım işin zor..
Ciddi konuşmazsan bu adam değişmez...

Hiç hoşuma gitmedi bu durum ..

Son düzenleme:
Valla ailesi tabi yardım edicek ama herşeyin bi usturubu var.. Hepsini vermemesi lazım, kaldıki baba sağlam duruyor.. Girsin bi işe asgari ücrette olsa en azından ev kirasını karşılar.

Hadi onu bırak her kardeşine ayda 250 tl verse ki 13 yaşındaki çocuğa 250 tl verilmez . Etti 1000 TL, 1000 TL ev kirası olsa, 1500 geçinmek için verse eder 3500 TL. Bu parayla gayet geçinilir. Geriye 1500 tl kalır, en azından biriktirir bişiyler yapar.Yani hepsini göndermesi garip ve yanlış...

İlerde evlensen bile sorun yaşarsın, akan musluk kısıldığında erkek tarafı seni sebep olarak görür ve 1 değil, 2 değil 5 değil tam tamına 6 kişiyi düşman gibi karşına alırsın.

Sen yıllarını vermişsin, hem de görüşmüyormuşsunuz bile.. Adam gibi bir ilişki yaşamadan.. Bu ilişki şekli de bir nevi sanal ilişki..
Bide kalkıp 10 yıl beklerim demişsin , bunca fedakarlığın bedeli bu olmamalı.. Kabul etmiş utanmadan..

Ben senin yerinde olsaydım arkama bile bakmazdım. Senin yıllarına yazık değil mi? Seninde hayallerin var, anne olmak, rahat yaşamak seninde hakkın.

Çok sinirlendim yemin ederim :20:

Birşey sormak istiyorum bizim şartlarımıza göre 5 bin lırayı 1 ayda harcayabılıyorlarmıki ? Çoğu kişiye göre bu çok iyi rahat yaşam saglayabıleck bi miktar sigara dedıgınız nedir ayda max 500 tl tutar oda çok içiyorsa.Aklıma şu geldi acaba bazı anneler vardır çocuk harcıyor diye kendi alır kullanacagını kullanır gerısını saklar yada çeyizlik birşeyler alır.Böyle olabılırmı acaba? yada erkek arkadaşın kendi harcıyorda gönderıyorum diyiyor olabılırmı. Evlendıkten sonra tamam ılla zor da kalındıgında aılelere yardım edılır ama hasta olmadıkları sürece aylık maaş gibi para göndermek bır raddeden sonra bezdırır. sizinde bebelerınız olcak hayatınız olcak ev araba bılmem ne almak ısteyeceksınız.O çocukların gelecegı olucak.Bu adam ömrü boyunca 5 bin tl ye çalışcakmı işten çıkıcak blkıi bulamıcak uzun süre iş belkı hastalancak gelecege yatırım gereklı bıraz.Aşk sevgı evet ama yoksa neysede varken kendın yememek olurmuymuş canım.

valla harcıyorlar birikim fln yok! o harcayamaz çünkü çalıştığı yer ve konum buna müsait değil bu konuda şüphelenmek gibi bir durumum yok evet hepsini gönderiyor.benim de dediğim o ilerde bizim hayatımız ne olacak hadi aç kalmadık açıkta kalmadık diyelim bir birikim yapamazsak çocuklarımız vs offfofff valla düşündükçe içim kararıyor

Bu konumdaki insanların, yani evin babalığı vasfını yüklenmiş insanların evliliği çok zor. O yüzden bu şekildeki insanlarla evlenmeye karar vermeden önce çokkk düşünmek lazım çok. Çünkü bu şartlar değişmediği sürece evlendikten sonra pişman olunması kesin gibi bişey.

haklısın..
konu sahibi arkadaş da bu adamla evlenirse mutlaka pişman olacak...görünen köy kılavuz istemez..

ayda 5 bin liraya alışmış bir aile var ortada.

50 bin liranın birden kesilidğini düşünsenize kıyameti koparırlar bence..

Ve svgilisi de ailm napayım diye maaşın çoğunu yollamaya devam edecek..

sonuç: evin geçimini sağlamaya çalışan ve sinir hastası olmuş bir kadın..

çocuğum da var boşanamıyorum napayım....? konusu ..çok alıştık bu konulara KK da..

O yüzden kızlar evlenmeden iyi düşünmeli..

Evlilik gül bahçesi değil..

ailesiyle daha tanışmadık durumlar biraz karışık yaşadığımız şehire gelemiyor pek bu geldiğinde tanışcaktık işte ama ben dedim ailelerle tanışma işi kalsın madem böyle sürüncemede kalcak şimdiden sözlü gibi ortalıkta dolaşmanın anlamı yok o da dediki sen tanıştırmak istemezsen tanıştırma ama ben istiyorum tanıştırcam dedi hayır dedim bende.beni biliyorlar biz liseden beri beraberiz o zamanlar sevgili olarak değilde böyle arkadaş gibi beni görmüşlükleri var ama büyüyüpte bu benim sevgilim diye eve gidip tanışma daha olmadı.ha anlattıklarına göre beni çok beğeniyorlar evlencez diye çok seviniyorlar fln filan ama doğrumu bilemem bunlar hep sevgilimin lafları.
ben biraz sert konuşmuşum gibi gelebilir ama dediklerinizin hepsini söyledim ben göndermeyiz demiyorum ama sen sorumluluğu çok fazla kendine alıyorsun yorulursun yıpranırsın dedim örnek verdim mesela kardeşin üni.ye gidiyor baban atıyorum 10 lira yolluyorsa sende 3-4 lira yolla ben buna bişey demem ama tutupta kardeşlerimi ben okutcam dersen o bize zarar verir dedim

Canım dediğim gibi bence böyle bir yük sadece senin başına kalmasın. Bana kalırsa şu an bekar olduğu için ailesine bu kadar şey yapıyor ve kazandığı parayı onlar için harcamak istiyor. Bir ailesiyle tanış sen, durumlarını falan daha iyi görmüş olursun, onların düşüncelerini öğrenirsin. Ailesi de sevgilin gibi mi düşünüyor evlendikten sonra da bize yardım etsin parasını göndersin mi diyor bakalım öğrenirsin bunları? Bence gerçekten iyi bir aile evlendikten sonra çocugundan maaşını kendilerine göndermesini istemez diye düşünüyorum.

arkadaşım bu adam değişmeeeez hatta bence paranın tamamını ailesine falan vermiyo siz aynı şehirde misiniz

canım kendisinin özel bir durumu var yani gezmek görmek gibi bir imkanı hakkaten yok bunu biliyorum o konuda şüphe etmiyorum ne işi ne de yaşadığı şehir buna elverişli değil

Yani siz de daha yeni mezunsunuz,kpss'nin de ne kadar zor olduğu malum hemen atanıp atamayacağınız belli değil.Evlilik için aceleye gerek yok sanki.
Sevgilinizin ailenize para gönderdiği de bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası.Adam sigara parası ayırıyor kendine(700 olsun)yiyecek içecek diyelim (500) gerisini ailesine gönderecek kardeşinin arabası olacak ama hala göndermeye devam edecek.Bilmiyorum da bence bu işte bir yanlışlık var.Salak değil ya bu adam göre göre enayi yerine koyulduğunu anlamasın.Sizden bir şey saklıyor olabilir mi?Belki maaşını size yanlış söylüyordur ya da kredi falan çekmiştir saklıyordur.Ama hiç kimse bu kadar şeyin üzerine para göndermez.kardeşinin eski model arabası olsa benzin oldu 5 lira onu nasıl karşılayacak.İşin içinde başka bir şey var gibi geldi bana.

4 çocukla geçinememeleri normal olabilir tabii de , abiden alınan maaşla 18 yaşındaki çocuğa araba alınabiliyorda demek ki ortada kötü bir maddi drum yok aksine maddi durum iyi ki araba alınabiliyor..
Bu açıdan bakarsan konu sahibi haklı..

Tamam hadi diyelim şu aşamada kimseyi ilgilendirmez maaşını kime isterse verir ok..

Ama ilerde bu durum değişmeli, ayda 4 bin -5 bin liaraya alışmış bir aile de bu paradan kolay kolay vazgeçmez..

Bazı şeyler de açıkca ortada..

Konu sahibi de bence ilerde olacakları gördüğü için rahatsız ..yani ilersinin derdi şimdiden onu germiş bence ve haklı bir yerde.

Valla ailesi tabi yardım edicek ama herşeyin bi usturubu var.. Hepsini vermemesi lazım, kaldıki baba sağlam duruyor.. Girsin bi işe asgari ücrette olsa en azından ev kirasını karşılar.

Hadi onu bırak her kardeşine ayda 250 tl verse ki 13 yaşındaki çocuğa 250 tl verilmez . Etti 1000 TL, 1000 TL ev kirası olsa, 1500 geçinmek için verse eder 3500 TL. Bu parayla gayet geçinilir. Geriye 1500 tl kalır, en azından biriktirir bişiyler yapar.Yani hepsini göndermesi garip ve yanlış...

İlerde evlensen bile sorun yaşarsın, akan musluk kısıldığında erkek tarafı seni sebep olarak görür ve 1 değil, 2 değil 5 değil tam tamına 6 kişiyi düşman gibi karşına alırsın.

Sen yıllarını vermişsin, hem de görüşmüyormuşsunuz bile.. Adam gibi bir ilişki yaşamadan.. Bu ilişki şekli de bir nevi sanal ilişki..
Bide kalkıp 10 yıl beklerim demişsin , bunca fedakarlığın bedeli bu olmamalı.. Kabul etmiş utanmadan..

Ben senin yerinde olsaydım arkama bile bakmazdım. Senin yıllarına yazık değil mi? Seninde hayallerin var, anne olmak, rahat yaşamak seninde hakkın.

Çok sinirlendim yemin ederim :20:

mesajını görünce bir daha ağlamaya başladım evet yıllarımı verdim evet çok sevdim sonu böyle olmasın nolur

Yani siz de daha yeni mezunsunuz,kpss'nin de ne kadar zor olduğu malum hemen atanıp atamayacağınız belli değil.Evlilik için aceleye gerek yok sanki.
Sevgilinizin ailenize para gönderdiği de bana pek inandırıcı gelmedi açıkcası.Adam sigara parası ayırıyor kendine(700 olsun)yiyecek içecek diyelim (500) gerisini ailesine gönderecek kardeşinin arabası olacak ama hala göndermeye devam edecek.Bilmiyorum da bence bu işte bir yanlışlık var.Salak değil ya bu adam göre göre enayi yerine koyulduğunu anlamasın.Sizden bir şey saklıyor olabilir mi?Belki maaşını size yanlış söylüyordur ya da kredi falan çekmiştir saklıyordur.Ama hiç kimse bu kadar şeyin üzerine para göndermez.kardeşinin eski model arabası olsa benzin oldu 5 lira onu nasıl karşılayacak.İşin içinde başka bir şey var gibi geldi bana.

yani anlatılanlar doğruysa bu kadar da hayırlı evlat olmak da saçma yani..

Anne alın bu 2 bin lirayı idare edin der..2 bin lira da hesabını bilene yeter..millet asgari ücretle geçniyor..

evlenicek adam da azıcık kendini düşünür kardeşine araba alana kadar..

4 çocukla geçinememeleri normal olabilir tabii de , abiden alınan maaşla 18 yaşındaki çocuğa araba alınabiliyorda demek ki ortada kötü bir maddi drum yok aksine maddi durum iyi ki araba alınabiliyor..
Bu açıdan bakarsan konu sahibi haklı..

Tamam hadi diyelim şu aşamada kimseyi ilgilendirmez maaşını kime isterse verir ok..

Ama ilerde bu durum değişmeli, ayda 4 bin -5 bin liaraya alışmış bir aile de bu paradan kolay kolay vazgeçmez..

Bazı şeyler de açıkca ortada..

Konu sahibi de bence ilerde olacakları gördüğü için rahatsız ..yani ilersinin derdi şimdiden onu germiş bence ve haklı bir yerde.

bugünü geçtim zaten utandım söylemedim bile şimdi niye yolluyorsun diye ilerde dedim ne olacak dedim bizde ayrı gayrı olmaz gibi konuştu ben buna içerledim.şimdi için de içerliyorum ama haddim değil diyorum susuyorum bzim evlendiğim günden itibaren yalnız bıraksalar kendi ayaklarımız üstünde dursak fazlasını istemiyorum

Bence adam gibi konuş olmadı ayrıl...

düğünü de sen yaparsın evi de sen geçindirirsin bu gidişle..

Back