- 25 Aralık 2020
- 4.891
- 17.851
- 40
-
- Konu Sahibi pink442635
çocuk anladığım kadarıyla 3 aylık turist vizesiyle gitmişBabası yanında çalışıyor gösterir yine alır oturum ve çalışma iznini.
Alman vatandas babasi var, adam oturum dahi alamiyor.
Ben 3 nesil onceki akrabamdan oturu bi
Almanya dogumla vatandaslik vermiyor mu? Aa cok sasirdim cidden. Ben zaten basliga yazdığım ilk mesajda bir bilen yazsin diye sordum hep bunlari.
Ama anladigim kadariyla bu arkadas, is bulup gayet guzel oturumlu sekilde yerlesebilir degil mi? Yani illa evlenmek zorunda degil, degil mi?
Babası alman vatandaşıysa kendisi de olamıyor mu yaİyice araştır bunu sen
Belli memleket konusunda tahmin ettiğiniz yerli ve haklısınız yazdıklarınızın hepsindeturist vizesiyle gidip iş bulup kalamazsınız arkadaşlar
kaldı ki inşaat mühendisi olarak iş bulamaz zaten şu anda dili yoksa denkliği yoksa nereden bulacak? diyelim ki buldu türkiyeye geri gelecek. tekrar çalışma izni alıp gidecek. o da 1 sene demek şu anda.
o uzun bir yol...buradan denklik evraklarını hazırlayacaktı, başvurları mülakatları geçecekti, çalışma iznine başvuracaktı, oturumu o şekilde alıp gidecekti. o yol da yemiyor anladığım kadarıyla....
ha bir de çocuk belli memleketlerdendir -şimdi il ilçe adı verip polemiğe girmek istemiyorum --oralardan olanlar alışkın bu abisinin karısına nikah kıyıp oturum alma işlerine. kolaylarına geliyor.
Yukarıdaki arkaasın belirttiği gibi galiba . Kendisinin bu yol kolayına gelmiş olmalı . 3 aylık turist vizesiyle gitti. Gitmeden böyle olacağını bilip kararını verdi demek ki . Ben boşuna düşünüyorum su anGururunuzu, bu durumu kendinize yedirebilmenizi bir kenara bırakıyorum, evlenince vatandaş olabilmesi için neredeyse 5 sene evli kalması gerekiyor. Siz 5 sene bu adamı bekleyecek misiniz? Veya adam sizi 5 sene bekleyecek mi?
Hiç bir türlü bi işin oluru yok bana kalirsa.
Ayrıca babası oradaymış çalışma izni alamıyor mu yani? İlla evlenmesi mi gerekiyormuş
Ayrıca amcanın eşiyle evlenmek ne? Zaten amca ve yenge evli değil mi? Nasıl yengeyle evlenecek ve ailesi ses çıkarmayacak? Çok iğrenç bir durum.
bilmem kaç yaşındaki erkeğe neyin aile birleşimi?Babası orada yaşıyormuş sonuçta "aile birleşimi vizesi" ile rahatlıkla vizesini alabiliyor olmalı, hem de meslek sahibi.. bunun için evlenmesine ne gerek var? Yerinizde olsam kesinlikle kabul etmezdim, ısrar ediyorsada ayrılırdım.
tahminim belki babası ilticacıydıYa o kadar isteyen küçükken babası sayesinde vatandaşlık alırdı niye yapmamış
Siz Almanya’da mı yaşıyorsunuz çok hakimsiniz duruma o sebeple sordumbilmem kaç yaşındaki erkeğe neyin aile birleşimi?
aile birleşimi bakmakla yükümlü olduğunuz çocuk (18 yaşından büyükse öğrenci ya da hasta vs olması lazım) ve eş için. kaldı ki aile bileşimi şu anda 1.5 seneyi buluyor çıkması. öyle bi yoğunluk var. kocası mersedeste mühendis olan, boğaziçin mezunu ve boğaziçinde master yapan arkadaşım aile birleşimini 1 seneden önce alamayacağı için (geçen sene aralıkta) erasmus vizesiyle geldi...
meslek sahibi ama işi yok. dili var mı şüpheli
şayet bu yoldan gidecektiyse
dil sertifalarını denklik belgelerini doğru düzgün iş kabülü (sahte olanlara uyandılar artık yemiyorlar) hepsini tr'den ayrlayacaktı
3 ay turist vizesiyle gidince iş buldum kaldım diye bir şey yok ki zaten bu kafaysa o işi de bulamaz....
Amcanın karısı olduğu ne malum kadının? Amcanın karısını gösterip başkası ile evlenir adam, konu sahibi nerden bilecek? Sırf kadının gazını almak için uydurmuş adam.Saçma sapan bir konu kusura bakmayın.
Kendinizi düşündüğünüz durum, sevgilinizin size yaptığı teklif hepsi hakaret niteliğinde farkında değilsiniz.
Amcanın karısıyla nasıl nikah kiyabilir ayrıca,zaten evli değiller mi? Adamın size düşündürdükler bakın.
Kendinize biraz saygınız varsa buradan sonrasını devam ettirmzsiniz.
Ailem de buna kızıyor . Hiçbir şey yaşamasa dediği gibi yapsa bile ne gerek var oraya gidip bu stresi rezilliği çekmene diyor.Velev ki işler planlandığı gibi gitti, vatandaşlık aldı, sizi götürdü falan, bu adam orda sizin canınıza okur, her defasında burnunuza sokar durur sizi onun Almanya'ya getirdiğini. O potansiyel var. Değer mi kendini tuhaf konumlara sokmaya?
Kim olduğunu elbette bilemez ama amcasının eşiyle formaliteden de olsa nikah kiyma düşüncesi tek başına bir sorun bence.Amcanın karısı olduğu ne malum kadının? Amcanın karısını gösterip başkası ile evlenir adam, konu sahibi nerden bilecek? Sırf kadının gazını almak için uydurmuş adam.
A Aussie_Brekkie bir Alman vatandaşı olarak her şeyi yazmış, yeterince tatmin olmuşsunuzdur zaten. Onun da dediği gibi büyük ihtimal kız buldular Almancı orda, evlendirecekler. Sizi bilmeleri inanın önemli değil, erkek ailesi oğulları evlenene kadar kimleri kimleri biliyor.Ailem de buna kızıyor . Hiçbir şey yaşamasa dediği gibi yapsa bile ne gerek var oraya gidip bu stresi rezilliği çekmene diyor.
şu anda almanyadayım ama türkiye-almanya arası yaşıyorum desem yeridir, 20 senedir.Siz Almanya’da mı yaşıyorsunuz çok hakimsiniz duruma o sebeple sordum
siz oraya nasıl gideceksiniz ki?Ailem de buna kızıyor . Hiçbir şey yaşamasa dediği gibi yapsa bile ne gerek var oraya gidip bu stresi rezilliği çekmene diyor.
Anladım çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. Kendisi de bu vizeyle çalışma izni oturum almam imkansız diyip duruyordu. Başta bu yola girmeyecekti . Demek ki gitmeden planlanmıs her şey kız fln da bulunmuşşu anda almanyadayım ama türkiye-almanya arası yaşıyorum desem yeridir, 20 senedir.
sürekli almanyada olanlar vize süreçlerinin güncel halllerini bilmiyorlar
ben sürekli vize aldığım için biliyorum
Bi şey daha soracaktım full sigorta yatırıp işe girince 1.5 yılda boşansam dahi oturumum oluyor sni istemeye geliriz diyor bu mümkün değil demisiz oraya nasıl gideceksiniz ki?
onun sizi alabilecek hale gelmesi evlenmesi boşanması etmesi ohooo seneler demek. o da herşey yolunda giderse. evlendiği kadın boşanmak için de para isteyebilir mesela.
yok siz kendiniz okulla işle ilgili birşeyler ayarlayıp gidecekseniz ona zaten ihtiyacınız yok
kendiniz ayarlar gidersiniz hiç zahmet etmesin.
Bizim Türkçe öğretmenimiz kamyoncu ile evlenmişti, üstelik okuyup memur olmak çok wow bir şeydi o zamanlar, öğretmenle kamyoncu hayal edilemezdi. Her şeye rağmen evlendiler, mutlu oldular. Çok karşı çıkmıştı ailesi, çok zorluk çektiler, sizin onlar kadar bile uğraşacağınızı düşünmüyorum açıkçası. Kendine yediremiyor sizinki eşinin ondan üst konumda olmasını.Dün kavga ettikten sonra beni rezil ediyorsun ne duruma düşürdüğünün farkında mısın ddm bugün söylediklerinde haklıydın diyor. Evet olmasından korktuğum şey sizin dedikleriniz . Belki şu an öyle bi niyeti yok ama ilerisinin garantisini kimse veremez. Benim için bugune kdr çok şey yapmıştı bundan vazgeçer sandım ama demek ki orasını daha çok istiyormus . Bunu söyleyince de sen hukuk okuyorsun ilerde hakim olsan bnm gibi Türkiye’de asgeri ücret alacak birine annen kız verir mi diyor. Bu yaptığı çok daha iyi sanki