Sevgilim sahte evlilik yapacam diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babası yanında çalışıyor gösterir yine alır oturum ve çalışma iznini.
çocuk anladığım kadarıyla 3 aylık turist vizesiyle gitmiş
şu anda babası yanında çalıştıramaz çalışma izni yok çünkü, kimse de çalıştıramaz.

şu anda kalabilmesi için evlenmesi lazım.
baştan buradan dil kursu vizesiyle filan gitseydi elinde biraz daha zaman olurdu ama 3 ay sadece zamanı var, bu sürede anca evlenip kalabilir.

turist vizesiyle gidip iş bulup kalamazsınız arkadaşlar

kaldı ki inşaat mühendisi olarak iş bulamaz zaten şu anda dili yoksa denkliği yoksa nereden bulacak? diyelim ki buldu türkiyeye geri gelecek. tekrar çalışma izni alıp gidecek. o da 1 sene demek şu anda.

o uzun bir yol...buradan denklik evraklarını hazırlayacaktı, başvurları mülakatları geçecekti, çalışma iznine başvuracaktı, oturumu o şekilde alıp gidecekti. o yol da yemiyor anladığım kadarıyla....

ha bir de çocuk belli memleketlerdendir -şimdi il ilçe adı verip polemiğe girmek istemiyorum --oralardan olanlar alışkın bu abisinin karısına nikah kıyıp oturum alma işlerine. kolaylarına geliyor.

Babası alman vatandaşıysa kendisi de olamıyor mu ya İyice araştır bunu sen

Babasi alman vatandasiysa ve kendi geliri varsa, ayni zamanda cocuguna kalacak kadar yeri varsa evinde, 18. Yasin üstündeki cocugu da aile birlesme kapsaminda getirebilir. Bunu uzun oturum olanlar bile yapabiliyor

Gururunuzu, bu durumu kendinize yedirebilmenizi bir kenara bırakıyorum, evlenince vatandaş olabilmesi için neredeyse 5 sene evli kalması gerekiyor. Siz 5 sene bu adamı bekleyecek misiniz? Veya adam sizi 5 sene bekleyecek mi?
Hiç bir türlü bi işin oluru yok bana kalirsa.
Ayrıca babası oradaymış çalışma izni alamıyor mu yani? İlla evlenmesi mi gerekiyormuş
Ayrıca amcanın eşiyle evlenmek ne? Zaten amca ve yenge evli değil mi? Nasıl yengeyle evlenecek ve ailesi ses çıkarmayacak? Çok iğrenç bir durum.

Belli memleket konusunda tahmin ettiğiniz yerli ve haklısınız yazdıklarınızın hepsinde

Yukarıdaki arkaasın belirttiği gibi galiba . Kendisinin bu yol kolayına gelmiş olmalı . 3 aylık turist vizesiyle gitti. Gitmeden böyle olacağını bilip kararını verdi demek ki . Ben boşuna düşünüyorum su an

bilmem kaç yaşındaki erkeğe neyin aile birleşimi?

aile birleşimi bakmakla yükümlü olduğunuz çocuk (18 yaşından büyükse öğrenci ya da hasta vs olması lazım) ve eş için. kaldı ki aile bileşimi şu anda 1.5 seneyi buluyor çıkması. öyle bi yoğunluk var. kocası mersedeste mühendis olan, boğaziçin mezunu ve boğaziçinde master yapan arkadaşım aile birleşimini 1 seneden önce alamayacağı için (geçen sene aralıkta) erasmus vizesiyle geldi...

meslek sahibi ama işi yok. dili var mı şüpheli

şayet bu yoldan gidecektiyse
dil sertifalarını denklik belgelerini doğru düzgün iş kabülü (sahte olanlara uyandılar artık yemiyorlar) hepsini tr'den ayrlayacaktı

3 ay turist vizesiyle gidince iş buldum kaldım diye bir şey yok ki zaten bu kafaysa o işi de bulamaz....

Velev ki işler planlandığı gibi gitti, vatandaşlık aldı, sizi götürdü falan, bu adam orda sizin canınıza okur, her defasında burnunuza sokar durur sizi onun Almanya'ya getirdiğini. O potansiyel var. Değer mi kendini tuhaf konumlara sokmaya?

Siz Almanya’da mı yaşıyorsunuz çok hakimsiniz duruma o sebeple sordum

Amcanın karısı olduğu ne malum kadının? Amcanın karısını gösterip başkası ile evlenir adam, konu sahibi nerden bilecek? Sırf kadının gazını almak için uydurmuş adam.

Ailem de buna kızıyor . Hiçbir şey yaşamasa dediği gibi yapsa bile ne gerek var oraya gidip bu stresi rezilliği çekmene diyor.

Amcanın karısı olduğu ne malum kadının? Amcanın karısını gösterip başkası ile evlenir adam, konu sahibi nerden bilecek? Sırf kadının gazını almak için uydurmuş adam.
Kim olduğunu elbette bilemez ama amcasının eşiyle formaliteden de olsa nikah kiyma düşüncesi tek başına bir sorun bence.

Ailem de buna kızıyor . Hiçbir şey yaşamasa dediği gibi yapsa bile ne gerek var oraya gidip bu stresi rezilliği çekmene diyor.
A Aussie_Brekkie bir Alman vatandaşı olarak her şeyi yazmış, yeterince tatmin olmuşsunuzdur zaten. Onun da dediği gibi büyük ihtimal kız buldular Almancı orda, evlendirecekler. Sizi bilmeleri inanın önemli değil, erkek ailesi oğulları evlenene kadar kimleri kimleri biliyor.

Siz Almanya’da mı yaşıyorsunuz çok hakimsiniz duruma o sebeple sordum
şu anda almanyadayım ama türkiye-almanya arası yaşıyorum desem yeridir, 20 senedir.

sürekli almanyada olanlar vize süreçlerinin güncel halllerini bilmiyorlar
ben sürekli vize aldığım için biliyorum

Evlensin Helga ile siz de yanlarına kuma olarak gidersiniz. Üniversitenizi bitirmeyi düşünüyor musunuz?

Bir soru daha merak ettiğim için soruyorum: Sizin ona sevginiz ve saygınız bir parça da olsa zedelenmedi mi hala ya yani azıcık? biraz?

siz oraya nasıl gideceksiniz ki?

onun sizi alabilecek hale gelmesi evlenmesi boşanması etmesi ohooo seneler demek. o da herşey yolunda giderse. evlendiği kadın boşanmak için de para isteyebilir mesela.

yok siz kendiniz okulla işle ilgili birşeyler ayarlayıp gidecekseniz ona zaten ihtiyacınız yok
kendiniz ayarlar gidersiniz hiç zahmet etmesin.

şu anda almanyadayım ama türkiye-almanya arası yaşıyorum desem yeridir, 20 senedir.

sürekli almanyada olanlar vize süreçlerinin güncel halllerini bilmiyorlar
ben sürekli vize aldığım için biliyorum
Anladım çok teşekkür ederim aydınlattığınız için. Kendisi de bu vizeyle çalışma izni oturum almam imkansız diyip duruyordu. Başta bu yola girmeyecekti . Demek ki gitmeden planlanmıs her şey kız fln da bulunmuş

Bi şey daha soracaktım full sigorta yatırıp işe girince 1.5 yılda boşansam dahi oturumum oluyor sni istemeye geliriz diyor bu mümkün değil demi

Bizim Türkçe öğretmenimiz kamyoncu ile evlenmişti, üstelik okuyup memur olmak çok wow bir şeydi o zamanlar, öğretmenle kamyoncu hayal edilemezdi. Her şeye rağmen evlendiler, mutlu oldular. Çok karşı çıkmıştı ailesi, çok zorluk çektiler, sizin onlar kadar bile uğraşacağınızı düşünmüyorum açıkçası. Kendine yediremiyor sizinki eşinin ondan üst konumda olmasını.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…